Asuntoautolla Islantiin

AALTO HENRY 21.09.2010 20:32

Suunnittelemme ensi kesänä automatkaa Islantiin. Ajatuksena ehkä mennä ensin Norjaan vuonoja ihailemaan ja Norjasta sitten laivalla Islantiin. Onko kokemuksia? Mielellään kuulisimme laivamatkasta, Islannista jne...

HALINEN HARRI 21.09.2010 22:01

Maailma lienee muuttunut niiltä ajoilta kun liikuimme tuossa suunnassa. Silloin matka ei yltänyt Islantiin saakka, vaan matkan kohde oli "alta puolivälin" Shetlanti. Nousimme laivaan Bergenistä, laiva oli vanha Suomen Ruotsin autolautta. Kaikki laivaohjeet olivat ohjetauluissa ensin suomeksi ja sitten muilla murteilla. Otimme oikein luxus-hytin joka oli niin edullinen kuin ikkunallinen hytti siihen aikaan Helsingistä Tukholmaan, jossa oli mm. kylpyamme. Lautta kulki siis Shetlantiin-Fär-saarille sitten Islantiin. Taisi olla laivalle viikon keikka edestakaisin.
Alunperin tarkoitus oli mennä Göteborgista noin puoleen väliin Englannin saarta koillisrannalle.
Annoin matkatoimistolle tehtävän ja sain sain hinnatkin. Kun he järjestelivät matkaa tuli este, koska auto korkeus oli suurempi kuin autoille varatut tilat olivat. Sanoin matkatoimistolle että teillä rahatieto, ehdottakaa jotain muuta saarikohdetta (siihen aikaan bongattiin pohjoisen pallonpuoliskon saaria Euroopassa). Meni pari päivää kun tyttö soitti että olette menossa Shetlantiin. No sinne sitten. Saari oli mielenkiintoinen vuokrattavien asuntojen lomakohde eniten englantilaisille. Aika oli alkukesää jolloin engelsmannit eivät vielä olleet kesälomillaan, mutta kaikki yli 300000 Shetlanninlammasta olivat kyllä paikalla. Samoin Shetlannin ponit. Siihen aikaan saarella oli kaksi leirialuetta, toinen lähellä lauttasatamaa uimahallin yhteydessä "suomalaisine" saunoineen, toinen noin neljän auton/yhdistelmän alue. Saaren matkailunähtävyyksiä oli myös metsä jossa oli noin 10 puuta. Turvekunnaita ja tosikauniita maisemia yllinkyllin. Hyvin siellä saarella viikko kului, illalla pubikäynti ja kotia palatessa fish and ships. Tutki lautta-aikatauluja netistä ja käytä hyväksesi karavaanareiden matkatoimistopalveluja, ei ne heidän veloituksensa ole hirvittävän kalliita. Huomioi kuitenkin, että nämä minun tietoni tuosta suunnasta ovat noin 15 vuotta vanhoja. Hyvää Matkaa!

NYBERG JYRKI 21.09.2010 23:07

VOP-kerhon Vopparilehdissä 4/2009 ja 3/2010 on juttua Islannista, kysäiseppä lehteä esim. sihteeriltä. kaija.husu@kolumbus.fi Lennu

SUUMÄKI HEIKKI 21.09.2010 23:12

Lue viimeisin Voppari, siinä on Islannin karavaanitouhuista.

SILVO JOUNI 29.09.2010 16:43

Kiersimme kesällä 2004 Islannin asuntovaunulla. Norjan Bergenistä mentiin hyvällä, varsin uudella laivalla ( M/S Norröna)Islannin Sejdisfjörduriin saaren kaakkoiskulmaan. Kiersimme kahden viikon aikana saaren vastapäivään ainoaa mahdollista tietä myöten. Tie oli välillä hyvä, välillä varsin kapea ja mäet ajoittain erittäin jyrkkiä. Leirialueilta käsin poikkesimme mahtavilla putouksilla, upeilla jäätiköillä, kiehuvilla rikkikentillä , oikullisilla geysireillä ja mustilla laava-aavikoilla. Osa leirialueista oli hyvin varustettuja, mm Reykjavik, mutta osa hyvin vaatimattomia, ei edes sähköä tai pesutiloja. Tuuli etelästä oli saaren etelälaidalla silloin pelottavan voimakas, mutta pysyimme tiellä kaatumatta. Paluumatkalla laiva jätti meidät pariksi päiväksi Fär saarille poiketakseen Tanskassa. Unohtumaton, ja ehdottomasti kokemisen arvoinen ja suositeltava kohde.

SILMUNEN HANNU 29.09.2010 16:50

Hei Jouni, meitäkin Islanti pitkään kiinnostanut, mutta ehkä tyhmä asia mietityttää, nimittäin, kuinka paljon laiva keikkuu, toimivatko jotkin pahoinvointilääkkeet???

t.Kaarina

SILVO JOUNI 29.09.2010 17:21

Hei!

Tämä laiva keikkui kyllä melkoisesti, vaikka siinä oli kuulemma uudenaikaisin vakautustekniikka. Buffe´- ravintolassa ei pahimman keikutuksen aikana ollut juuri muita kuin meidän perhe.....

SILMUNEN HANNU 01.10.2010 11:52

Voihan mälsä juttu!:) Onko teillä vain päät terästä vai käytittekö jotain erinomaisia pahoinvointilääkkeitä? Onko muilla kokemusta?

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 02.10.2010 09:29

Merisairaus - matkapahoinvointi on kelju kun se yllättää. Se on tuntematon tauti, johon karheimmatkin merikarhut voivat sairastua muutaman vuoden maissaolon jälkeen. Lääkkeitä on, mutta niiden vaikutus on kovin yksilöllistä. Silti niitä kannattaa hankkia, ja jolleivät tehoa niin sitten voi vain voida pahoin - jonkin aikaa. Eihän se matka niin kauan kestä ja pahaolo haihtuu perillä. Kaveri vihersi ja punnersi ahvenille ravinteita katamaraanimatkalla Tallinnaan, vaikka olemme vuosikaudet kalastelleet melkoisissa fooguissa suomenlahdella. Parin tunnin kuluttua jo maistui vanhassa kaupungissa peipsin muikkupata .. Niitä georgenruskeita pusseja löytyy kaikista joukkokuljetusvälineistä. Eihän teidän perhettä säätkään haittaa, haitanneeko tilapäinen pahoinvointi. Asennekysymys ?

SILMUNEN HANNU 02.10.2010 14:00

Niin, ehkä se on sitten asennekysymys. Eihän tuota keikkumista avomerellä kestä kuin 40 tuntia, eli olemme kai hiukan asennenvammaisia, kun emmimme parin vuorokauden vapaaehtoisen vatsataudin ottamista loman alkuun ja loppuun. Meillä nuorimmainen oksentaa jo Ahvenenmerellä kun Finnlinkki pahasti keikkuu. Itse olen kerran oksentanut 4h Norjanmerellä, matkalla Lofooteilta Bodöseen, eikä se todella jäänyt siihen se huono olo, vaan todella voipunut olo jatkui maissa ainakin vuorokauden tuon päälle.

Sää, sehän on vain pukeutumiskysymys!

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 02.10.2010 14:29

Itse oksentelin linjuriautossa n. 12-vuotiaaksi, sitten vaiva vaan hävisi, kun aloin enemmän merellä soudella. Kyllähän sitä joutuu toisenkin kerran miettimään lähteäkö vapaaehtoisesti kärsimään.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 02.10.2010 15:30

Meillä on käytössä pahoinvointiin Heksavit pillerit, ne on B6 vitamiinia. Heksavit myös liallisen auringon otosta johtuvaan pahoinvointiin. Kun pillerit ovat vitamiinipillereitä voi ruokailun yhteydessä nauttia myös viinilasillisen ilman ongelmia.

AALTO HENRY 04.10.2010 18:28

Kiitos hyvistä vinkeistä. Muistatko minkä laivayhtiön laivalla menitte? Toisaalta ne laivat saa kyllä varmasti varattua matkatoimiston kautta, kun tietää mistä kulkee.. muistatko kenties kuinka kauan matka kesti?

Kiinnostus lisääntyy ja taidamme kyllä olla matkalla Islantiin ensi vuonna.

t. Pirjo ja Henkka

HAAPANEN TIMO 04.10.2010 20:13

Tuossa se firma, Smyril lines: http://www.aferry.fi/Smyril_Line_Ferries_Lautta.htm

Yksi matka viikossa, aika 48 tuntia/sivu. Törshavnin kautta. Linkkiä kaivelemalla löytyy aikataulu. @timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.