Rooman varkaat

HAKKARAINEN TAPANI 19.09.2010 16:54

Roomassa on erinomainen camping-alue: Roma Camping, Via Aurelia 831. Vastapäätä on suuri Panorama-market, jossa mekin käväisimme lähtöpäivänä ostamassa hieman sapuskaa. Oli sunnuntai ja aamupäivä, jätimme matkailuautomme suht keskelle parkkipaikkaa. ihmisiä ja autoja oli koko ajan liikenteessä. Viivyimme kaupassa n. 10 minuuttia ja sillä välin oli taka-sivuikkuna murrettu auki, rynnitty sisään ja pistetty hyrskyn myrskyn. Paljon oli lähtenyt tavaraa, mutta passit ja kännykät olivat paikallaan.

Oli kelvannut kameroiden, kiikarien jne. lisäksi erikoisiakin tavaroita kuten esim. päiväpeitto, täkki, tyyny, meikkejä, shampoita, kaikki auton paperit (rek.todistus, käsikirjat, huoltokirjat, green card), kaikki lähes tyhjät reput ja kassit ym. tilpehööriä.

Konsulaatista kerrottiin, että samaisella parkkipaikalla on tapahtunut vastaavaa aikaisemminkin, myös autoja on viety. Lähistöllä kuulemma pitää eräs etninen vähemmistö leiriään.

Siis Roma Campingiä voin suositella, mutta Panoraman parkkipaikkaa en.

Kiitos Suomen Konsulaatille Roomassa, Trafille ja Lähivakuutukselle joustavasta ja avuliaasta toiminnasta, jonka ansiosta pystyimme jatkamaan lomaamme vielä suunnitellut 2 viikkoa.

RATILAINEN JOUNI 19.09.2010 17:22

Vinkkinä! Jos auton paperit ja huoltokirjat viedään kaikki noin kannattaisi vaihtaa auton virtalukko ja koodata uudelleen ajonestolaite, huoltokirjasta löytyy monesti auton koodi jonkamukaan voi tehdä siihen uudet avaimet ja viedä auto joskus kokonaan. Muutamalta tuttavaltani yritettiin viedä henkilöauto kun siitä vietiin ensin kaikki asiapaperit.

SUOMI SEPPO 19.09.2010 20:00

Huono asia on se että jos sinulla on varkausvakuutus niin vakuutusyhtiön pitäisi (?) maksaa auton anastus. Ei se oikeastaan vaan se kun vaihdat lukot koodauksineen (keksitty hinta 1000€) niin saat maksaa sen itse. Vakuutus yhtiö ei taida osallistua ennakolta ehkäisyyn. @seppo

HAKKARAINEN TAPANI 19.09.2010 20:38

Tuo on kyllä huomion arvoinen pointti! Täytyy funtsata, miten asia hoidetaan. Kiitos kommentista.

NIEMI ROLF 21.09.2010 17:54

Erittäin ikävä ja valitettava asia. Ko. ongelma koskee Euroopan suurissa kaupungeissa lähes kaikkien suurten markettien pysäköintialueita. Näitä ongelmia välttä jos auton luokse jää yksi henkilö vartioon kun muut menevät ostoksille. Vahingosta viisastuneina menettelemme itse tällä tavalla.

t. Rolf

HAKKARAINEN TAPANI 24.09.2010 22:47

Juu, näin jatkossa tehtiinkin, toinen jäi autoon vartioon.

SILMUNEN HANNU 25.09.2010 14:57

Me ollaan vaan jätetty radio päälle ja laitettu verhot osittain kiinni, sillä lailla, että sisälle ei kunnolla näe, mutta syntyisi vaikutelma, että siellä joku on. Ja ollaanpa jätetty halvat kengät, jotkut vuodenaikaan sopivat läpyskät oven pieleen ulos:) Mutta ei jotenkaan olla haluttu ruveta elämääm niin, että yksi jää autoon, itse koen sen jotenkin sellaiseksi, että silloin "olen alistunut rosvojen valtaan"..

Kokemusta on kyllä meilläkin marketin pihalla rosvotuksi tulemisesta, pikku-autoon Etelä-Ranskassa menty kaksikin kertaa ikkuna rikkoen. Toisella kertaa ei viety mitään, kun kamera ja passipussit oli meillä mukana. Toisella kertaa mietittiin, että olisko järjestelmäkamera kuitenkin paremmassa tallessa auton jalkatilan lattialla vanhassa rupuisessa nahkakassissa, vaippojen, lelujen ja lasten huopien seassa kuin ostoskärryissä kolmen alle 5v kanssa keikkumassa....ei ollut... Olivat varmaan seuranneet jo tuloamme ja sitten toinen jäänyt autolle ja toinen seurannut meitä... vakuutus korvasi kameran mutta kuvattujen filmien menetys oli musertava...eipä ole sen jälkeen ollut kameran kanssa samassa paikassa...mutta pieni farmari teltta ja viiden hengen perhe ei tarjoa ruhtinaallisesti säilytystilaa...

Aina meillä on kännykät ja passipussit mukana, että pulassa ei olla jos auto tyhjennetään.

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.