Onko kukaan lähdössä Via Baltikaa pitkin

LEMETTINEN RAILI 07.09.2010 10:51

Hei onko joku lähdössä Via Baltikaa pitkin etelään. Olemme lähdössä nyt syyskuussa asuntoautolla keskieurooppaan ja ehkä Espanjaan/Porugaliin asti jos innostutaan olemaan matkalla pitempään. Olisimme kiinnostuneita matkaseurasta ja hyvistä yöpymis- ja nähtävyysvinkeistä.

WARJONHEIMO DAVID 10.09.2010 13:19

Hei ! Ollaan lähdössä Via Baltican kautta Puolaan , Slovakia- Unkariin jossa etelässä ollaan jokin aika Kylpylässä, sieltä jatketaan matkaa Venetsian kautta Genovaan ja sieltä monacon kautta Espanjaan ja Portugaliin. Takaisin joskus Joulukuussa. Tehtiin keväällä Sama matka, mutta vain Unkariin asti josta tultiin takaisin kotiin Viron kautta. Osta yhteyttä jos kiinnostaa matkaseura.s-postiin. ikkis.bela@gmail.com Ollaan suunniteltu lähtöä syyskuun lopulla.

VARPULA MATTI 11.09.2010 12:52

Lähdössä ti 28.9 aamulla Via Baltikaa pitkin kohti Sloveniaa, Celjeen. Nyt vähän hakusessa kuinka pitkä aika pitäisi matkaan varata? Perillä Celjessä pitäisi olla viimeistään torstai-iltana, onkohan utopistista?

Meidän ensimmäinen ulkomaanmatka asuntoautolla ja kauhulla lueskellut nyt noita juttuja...

Tuija V

SILMUNEN HANNU 11.09.2010 13:40

Hei, kai te ehditte, jos mitään matkaa hidastavaa ei satu, ja jos vain ajatte aamusta iltamyöhään. Mutta mihinkään muuhun kuin ajamiseen ei tuo aika meidän kokemuksella riitä. Joten sanoisin, että aika tiukka aikataulu.

Mitä juttuja olet kauhulla lueskellut?

t.Kaarina

SUOMI SEPPO 11.09.2010 13:51

Mikäli tarkoitat saman viikon torstaita, niin kannattaako heti ensimmäistä reissua pilata mielettömällä hosumisella ? Tiet eivät ole länsimaisen moottoriteiden veroisia. 650 km/päivä eli 11 h. ajoa plus tauot on mieletöntä rääkkiä. Vähintään yksi päivä lisää, mielummin kaksi. Mikäli liput on tilattu lauttaan niin kyllä niiden vaihtaminen pitäisi onnistua. @seppo

HAAPANEN TIMO 11.09.2010 14:25

Karttakoneet tarjoavat ajoajaksi 27 tuntia, mutta se ei pidä paikkaansa. Puolan reilu 700km vaatii vähintään puolet tuosta ajasta. Laskisin ajoajaksi (kuten Seppokin) n. 33-35 tuntia, siis liikkeelläoloa ilman minkäänlaista pysähdystä.

Ensikertalaisen ei missään nimessä pitäisi lähteä tuollaista yrittämäänkään. Kunnollinen yöpymispysähdys vie 12 tuntia, muut tauot päälle.

Ammattiliikenteessä tuosta tulisi sakot, onko se sitten amatöörille turvallista. Hauskaa se ei ainakaan ole, pari päivää lisää niin voisi jo olla. @timppa

VARPULA MATTI 12.09.2010 00:57

Ei vaan valitettavasti onnistu aikataulut siten, että pääsisimme aikaisemmin lähtemään ja to iltana, viimeistään pe aamuna pitäisi olla koirien kanssa näyttelykehässä ;) Takaisintulolla ei olekaan sitten enää niin kiire. Ja kolme kuskia toivottavasti auttaa, ettei tarvitse kenenkään ajaa kovin pitkää aikaa kerrallaan. Mutta periaatteessa tuo siis on mahdollista ajallisesti?

Ensin piti ajaa Ruotsin läpi ja sieltä valua alaspäin Sloveniaan mutta karttaa tutkiessa tuo Via Baltika näyttää suoremmalta. Bussin kanssa sitä on aikaisemmin huristeltu mutta nyt tosiaan asuntoautolla lähtö.

Täytyy yrittää perehtyä nyt noihin tietulleihin, karttoihin ja turvallisiin pysähtymispaikkoihin yms.

Tuija V.

SILMUNEN HANNU 12.09.2010 02:06

Ehdottomasti menisin Ruotsin kautta siinä tapauksessa, jos tarkoitus on vain ajaa, aivan varmasti matka on sujuvampi läntistä reittiä pitkin!!

Jos pääsette lähtemään ma iltana Naantalista tai Turusta, olette ti iltana jo Hampurin paikkeilla, esim Lüneburgin nummilla Egestorfin matkaparkissa, ja silloin onkin jo puolet kilometreistä ajettu!

Läntisemmällä reitillä on huoltoasemia ja taukopaikkoja/matkaparkkeja huomattavasti tiheämpään eikä niissä juuri ole miettimistä, niitä vain on... Ja vasta Itävallassa täytyy hankkia moottoritiemaksutarra=vignette autoon.

Suosittelen lämpimästi tätä vaihtoehtoa nopeaan kulkemiseen!

t.Kaarina

SALONEN JORMA 22.09.2010 13:29

Vaikka emme enaan mene viab, vaan tulimme sita pitkin tanne etelaan:Espanjan Fuengirolaan. Niin taytyy mainita, etta ihan hyva reitti. Tiesto on ihan ok, onhan sita suomen lapissa pahempiakin teita tullut ajetyuksi. Muutama heikompi tieston kohta(yleensa kaupunkien laitamilla) vaan muuten saa ajaa hurruutella ihan hyvaa kyytia. Jos jostain tarttee jotain erityista mainita, niin Varsovaan on helppo luikahtaa sisalle, vaan kaupungista ulos onkin sitten vahan vaikeampaa. Suositten tata reittia niille, jotka eivat pienista saikahda ja on AIKAA! Ja kartat ja navikaattorien ohjelmat AJANTASALLA! Turvallisuuden kanssa ei ollut ongelmia(ainakaan meilla) suositten valitsemaan yopymispaikat camppareilta. MUtta mielenkiintoista matkaa teille kaikille Via Baltigan kulkijoille. Ps. Sori tama textin ulkoasu: Taalla Espanjan koneissa kun ei ole noita ookkosia :-) Niin,,,,,, ja lamminta muuten piisaaa!

SUOMALAINEN JOUKO 24.09.2010 15:49

Me olemme ajaneet tuota Via Balticaa paljon ja meistä aikataulu onnistuu hyvin. Kun on useita kuskeja, ei meillä ainakaan olisi mitään pulmaa ja jotkut ajavat pitemmällekin, jos on pakko tuossa ajassa. Turvallisuusongelmia ei ole koskaan ollut. On yövytty melkein missä vain, metsässäkin, kirkon pihalla, hautausmaalla jne. Varovainen pitää silti aina olla. Onnea näyttelyyn.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.