Via Baltica ja yöpymispaikat

KONSIN MARKUS 23.08.2010 21:07

Haluaisin tietää teiltä kanssamatkaajilta, että missä on hyviä ja turvallisia yöpymispaikkoja E67:lla erityisesti välillä Puolan Suwalki ja Saksan Görliz. Olemme lähdössä matkailuautolla kohti viiniseutuja ja Puola on osoittautunut meille hankalaksi noiden yöpaikkojen suhteen. Jos vain voitte auttaa, niin olemme todella kiitollisia.

MÄKINEN JARI 23.08.2010 21:50

Hei!

Kokemuksia viime heinäkuulta Puolasta kahden leirintäalueen verran, Teidän reitillänne näyttäisi osuvan Varsova, jossa on ok leirintäalue, nimeltään WOK 90. Se on kooltaan pieni, mutta tiloiltaan siisti ja hyvä leirintäalue, aivan Varsovan keskustan lähettyvillä. Respan yhteydessä ravintola, internet nurkkaus ja ystävällistä palvelua sai mm. englanniksi, suomenkielinen opaslehtinen annettiin mukaan ilmoittautumisen yhteydessa. Kertoivat myös , miten pääsee kaupunkiin julkisilla kulkuneuvoilla, ja missä on lähin ostoskekskus yms. Suosittelen! Puolassa ainakin meidän vierailemilla leirintäaleilla 230 v sähkön sai rasioista perinteisellä Suko-pistookkeella.

Eurocampingsin sivuilla olevat kuvat antavat vähän karun ja yksiselitteisen kuvan alueesta. Todellisuus on parempi.

Ajaminen on sinne hieman nurinkurista, jos tulee kaupungista päin. Kannattaa silti uskoa navigaattoria; vaikka joutuupi tekemään laillisen u-käännöksen ohitustien päässä olevassa risteyksessä. :-) http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/puola/masovian/leirint%e4alue-wok-%28nr.-90%29-110395/

Jari

REINI SEPPO 24.08.2010 09:58

http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/ Ja unohtamatta MARKUN MATKA VINKKEJÄ http://www.saunalahti.fi/hamal0/ Tietoa löytyy myöskin kohdasta "karavaanimatkailua" tosi tärkeitä neuvoja! Warsowan hyvän campgin jäkeen Poznan on hyvä alue soutustadionin vieressä! Ensimmäisestä linkistä löydät maittain alueet ja tiedot koodinaatteineen ja muine tietoineen tse

HAAPANEN TIMO 24.08.2010 19:05

En kämppäreitä osaa neuvoa, ei niitä paljoa ole. Mutta kuvan mukaista reittiä ajoin heinäkuussa, ja siniselle viivalle ei juurikaan osunut huonoja teitä.

Tänä vuonna ajokelpoinen reitti.

Muutama vuosi vielä niin Varsova-Berliini on nopea pätkä. Tällä hetkellä länsipäästä puttuu vielä 70 km. Ja se on hidas.

@timppa

HAAPANEN TIMO 24.08.2010 19:54

Kaivelemalla löysin Plockin seudulta joitain kämppäreitä: http://meteor.turystyka.pl/noclegi,kempingi,plock,60.html

Tuokin olisi aika osuva, pitäisi vain selvitellä miten on auki: http://meteor.turystyka.pl/waldi-wyszyna,wyszyna.html

Plockin kohdalta mulla meni n.5-6 tuntia Wigryn kämppärille Suwalkin viereen. Suunnilleen sama rajalta Plockiin. Lübben (http://www.tropical-islands.de/) -Wigry 830km.

@timppa

JANHONEN MATTI 25.08.2010 21:10

Klikkaa allaoleva linkki auki ja sen jälkeen sivun alalaidasta auki linkki "camping poland" niin avautuu 221 puolalaisen camping-alueen tiedot. Osa nyt on mitä on, mutta on siellä seassa ihan hyviäkin.

http://www.campingo.com/campsite.html

KORHONEN ELISA 25.08.2010 23:18

Kesäkuun reissulla ajoimme tullen mennen Puolan läpi ja molempiin suuntiin yövyttiin yksi yö huoltoaseman pihalla. Käytiin kysymässä, voiko yöpyä, ja eikun auto parkkiin valojen alle. Eikä maksanut mitään. Molemmilla kerroilla olimme ajaneet myöhään ja halusimme vain pysähtyä nukkumaan jonnekin. Muuten kyllä olemme käyttäneet Puolassakin kämppäreitä.

IPATTI VEIKKO 26.08.2010 20:25

Ei sieltä tunnu löytyvän kovin paljon kysymiäsi paikkoja. Löysin kuitenkin vapaaparkkeja 260 - leirintäalueita 345 - parkkipaikkoja 1360 ja liikennekameroita 2322 kpl.

Kaikki nämä löytyy myös kohta sivulta www.koti.mbnet.fi/pes1tol

KONSIN MARKUS 27.08.2010 10:44

Kovasti kiitoksia kaikille vinkkien antajille. Eiköhän me nyt löydetä yöpymispaikkoja. Laitan käymistämme paikoista infoa myöhemmin muillekin luettavaksi. Kiitos!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.