Ruotsin ja Norjan "Sf-caravan klubit"

KUPIAS PETRI 18.08.2010 18:53

tervehdys onko Ruotsissa ja Norjassa vastaavanlaisia yhdistyksiä...ja jos on niin onko meikäläisellä SF caravan klubin jäsenellä mahdollisesti jotain hyötyä (rahallista) majoittumisesta tälläiselle leirintäalueelle??

KORPPI SEPPO 18.08.2010 20:04

https://www.karavaanarit.fi/vain_jasenille/jasenedut/etuja_ulkomailla/

Tuolta löytyy seuraava teksti:

SF-Caravan ry on solminut yhteistyösopimuksia ulkomaisten karavaanijärjestöjen kanssa.

Pohjoismaisena yhteistyöetuna SF-Caravanin jäsenet saavat yöpyä Caravan Club of Swedenin, Norsk Caravan Clubin, Dansk Caravan Klubin ja Forenade Danske Motorejeren leirintäalueilla jäsenhintaan.

Luonnikasta reissua.

HALMEENMÄKI JUHANI 18.08.2010 21:34

Ruotsissa toimii hyvin kunhan vaan tsekkaa että on CC-alue. Luettelon löytää netistä. Ja oma kokemus noista parempi kuin CC-korttilaisella Suomessa SFC-alueella... Tanskassa noita yhdistysten omia alueita ei ole yhtä hyvin kuin meillä tai naapurissa, ja yhteistyöalueet ovat sitten kuin normaalit leirintäalueet meillä.

LAHTI ANTTI 19.08.2010 18:12

Tässä luettelo CC:n paikoista. Listasta löytyy myös Tanskan paikat.

http://caravanclub.se/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=44#Sverige

KUPIAS PETRI 19.08.2010 21:45

kiitoksia tiedoista

ARO PERTTI 20.08.2010 11:10

Näihin edellisiin voisi vielä lisätä että CC-alueet ovat halvempia kuin SCR:n yleiset leirintä alueet ja ainakin saman hintaiset kuin FC-alueet.FC= fria campingar , jotka eivät ole SCR-jäseniä.

Tanskassa on DCU:lla ehkä 20 aluetta joista Absalon Köbenhaminassa on suurin.

Norjan NCC: llä on myös joitakin omia alueita melkei joka Fylkessä (tavallaan lääni) .:-)

SILMUNEN HANNU 20.08.2010 12:22

Nukuimme kerran talvella tuon kööpenhaminalaisen sisar-paikan portin pielessä, kun portti oli jo kiinni tullessamme Tivolista. Aamulla olisimme halunneet maksaa jotain ja päästä tyhjentämään vessan je vedet, mutt EMME päässeet porttien sisäpuolelle tyhjentämään vessaa!! Vettä saimme ottaa pitkän tappelun jälkeen, koska vesipiste oli siinä ulkopuolella. Heillä kuulema on tämmöiset säännöt...Mimmoiset, ei koskaan valjennut, muuta kuin että ulkopuolella nukkuneet suomalaiset eivät maksua vastaan päässeet sisälle tyhjentämään vessaa...Että semmoista sisar-rakkautta!

t.Kaarina

ARO PERTTI 20.08.2010 14:42

Kaarina hyvä !Ei Absalonin säännöt koske vain Suomalaisia,kyllä ne koskevat kaikkia muitakin, kuten esim. Tanskalaisia. Vessan olisitte voineet tyhjentää ensimmäisellä moottoritien levähdysaluella josta olisitte myös saaneet vettä ja voineet käydä suihkussa sekä nukkua ilmaiseksi.

Ei kukaan leirintä-alueen pitäjä ,jollei niillä ole Quick Stoppia, pidä alueen ulkopuolella nukkujista jotka aamulla vain haluavat vettä ja tyhjentää vessan ilmaiseksi. Alueen pito kun heille on Bisnestä.

Absalonissa on 4-vuosikymmenen aikana tullut yövyttyä lukemattomia kertoja. Ei se tietenkään mikään loisto camping ole mutta tilava ja hyvä paikka Köpiksen vierailuja varten. Hyvät liikenne yhteydet keskustaan (Tivoli) ja muuallekin. Matkailu-ajoneuvon voi jättää sinne alueen aukiolo aikana ja käydä vaikka polkupyörällä kaupungissa Zoo on tasan 5 km Absalonista,sekin jopa Roskildevej:n varella niinkuin Absalon. Talvella tosin Bussi tai Punaiset junat ovat lämpimimpiä.

Kyllä Tanskalaiset todella pitävät Suomalaisista,olen kokenut sen kun asuin Köpiksessä 3-kuukautta.Ruotsalaiset ovat aivan eri asia.:-))

SILMUNEN HANNU 20.08.2010 15:48

Luitko Pertti että kirjoitin, "emme MAKSUA vastaan päässeet tyhjentämään vessaa"!

Emme koskaan ole kuvitelleet käyttävämme leirintäalueiden palveluja ilmaiseksi. Nyt olisimme yöpyneetkin alueella, jos sisälle olisi pääsyt. Tarjouduimme aamulla maksamaan sen portilla nukutun yön ja halusimme tietenkin sitä maksua vastaan tehdä nämä asuntoautoilijan huollot. Mutta se ei heille käynyt, eli emme saanet vessaa heille tyhjentää, vaikka mitä olisimme maksaneet, ja vesien otosta piti todella käydä pitkät neuvottelut, ennen kuin se onnistui.

Pitävät ihan kenestä vain, mutta meille kävi näin, ja se hieman harmitti ja oudoksutti harmitustakin enemmän.

t.Kaarina

ARO PERTTI 20.08.2010 21:18

Kyllä se niin on Kaarina, että sellaista kohtelua saat kun millä tavalla kohtelet kanssa ihmisiä. Absalon ja monet muut suuret l-alueet sekä Tanskassa että Saksassa menevät kiinni illalla jonain määrättynä aikana ja niillä on myös "siesta" päivällä ja silloinkin on kiinni.

Kun se aika koittaa niin paikka on kiinni sillä jos päästäisivät yhdenkin sisään "yliajalla" niin saisivat päästää kaikki muutkin matti-myöhäiset sisälle ja pitää auki koko yön. Ihmiset näillä alueilla ovat palkka työläisiä ja haluavat pitää vapaansa, eikä palvella asiakkaita jotka eivät pidä ajoista kiinni.

Eihän kaupatkaan päästä sulkemisajan jälkeen enää asiakkaita sisälle.

Tiedän myös tapauksen jossa eräs SFC:n johtohenkilöistä yritti päästä sisälle Egendorfin Azur-kämppärille kun siesta oli alkanut ja nosti metakan kun ei päässyt sisälle mutta se ei auttanut ja ulos jäi !Tästä on kylläkin vuosia aikaa .

Absalonilla olen nähnyt vastaavia tapauksia kuin teidän,tosin olivat Ruotsalaisia ja olisivat myös maksaneet mutta he eivät saaneet edes vettä.Paremman kohtelun te saitte.Olen myös jutellut Absalonin toimisto henkilökunnan kanssa ja minulle jäi sellainen kuva etteivät erityisemmin pidä portin ulkopuolella nukkuvista.Kertoivat että heidän kokemuksiensa mukaan, näitten ihmisten pitäisi vessan tyhjennyksen ja veden oton lisäksi saada vielä ilmainen suihkukin.Valittavat jopa jos ei ole lämmintä vettä.

Kyllä minä aion Absalonia käyttää vastaisuudessakin.Kesällä on myös City-camping aivan tivolin vieressä auki ja Bakkennin alapuolella rantatien varella on vanha "Zitarell" linoitus-alue auki jos aikoo käydä maailman vanhimassa huvipuistossa eikä taidemuseo Luisiaanakaan ole kaukana täältä alueelta.:-))

Pienet perhe-kämppärit ovat aivan eri asia maassa kuin maassa. Ne eivät ole ajoista tarkkoja kun yleensä perhe hoitaa alueen ja kaikki raha on tervetullutta. :-)

SILMUNEN HANNU 20.08.2010 21:48

Anteeksi nyt Pertti, mutta on hieman paksua sinulta tulla väittämään meidän käyttäytyneen tai kohdelleen huonosti tai väärin Absalonin leirintäalueen henkilökuntaa!

Me olemme menneet illalla heidän portilleen katsomaan josko se olisi auki kun soitettuamme emme saaneet puhelinvastaajaviestistä selkoa. Jäimme siihen portin ulkopuolelle sitten yöksi ja aamulla hyvin ystävällisesti menimme kertomaan että tulimme siihen illalla, maksaisimme nyt ja tyhjentäisimme vessan ja vedet. Siihen meille sanottiin että ei käy, piste. Ette pääse sisäpuolelle vessaa tyhjentämään, piste. Ette saa vettä, piste. Kysyimme miksemme, vaikka maksamme täyden hinnan. Ei käy, säännöt ovat semmoiset, piste. Lopulta siitä syystä saimme pitkien keskustelujen jälkeen vettä, koska vesipiste sijaitsi portin ulkopuolella.

Kyllä minä Pertti tiedän että leirintäalueet menevät kiinni ja niillä on siesta ja mitä vain, enkä minä siitä tässä puhu. Vaan siitä, ettemme voineet täydestä leirintävuorokausi-maksusta päästä tyhjentämään vessaa, ihan vain sen tähden, että nukuimme portin toisella puolella, kun myöhästyimme sisälle pääsystä.

Jotenkaan SE ei minusta ole oikein minkään hegen mukaista. Jotta lopetahan väitteesi siitä, että sellaista kohtelua saat miten olet toista kohdellut.

t.Kaarina

ARO PERTTI 20.08.2010 22:42

Yksi asia joka tässä oudostuttaa Karina on se että miksi minulla ei ole koko leirintä matkailu historiani ajalta v-63 lähtien kuin pari tällaista kokemusta ja ensimmäinen johtui siitä etteivät tunnistaneet carnettia ja toinen johtui siitä että tuli tyhjennettyä jäte vesi väärään paikkaan, joten tässä oli syytä myös minussa.

Tapasin muuten äskettäin Turun linnaa vastapäätä olevan kioskin pitäjän joka oli tehnyt saman pyhiinvaellut reitin Espanjassa kuin tekin.Oli lukenut jonkun luostarin seinältä että ensimmäinen vaeltaja Turusta oli pyhän Olavin luostarin munkki 1200-luvulla.Hyvä pieni Turku !! :-))

Absalonin kantaan olen jo vastannutkin

ARO PERTTI 20.08.2010 22:55

Niin ja unohtui kertoa että Shellin huoltoasemalta aivan Absalonia vastapäätä (n. 150 m)vettä saa myös ilmaiseksi sekä hyvän aamupalaN, olutta ja muutakin juotavaa pientä maksua vastaan,(leirintämaksu olisi riittänyt näihin loistavasti)enkä myöskään mene vannomaan etteikö vessan tyhjennyskin järjesty jos ei pääse tyhjentämättä ensimmäiselle levähdysaluelle moottoritiellä . :-)

SILMUNEN HANNU 20.08.2010 22:59

Pidän Pertti hyvin epäkohteliaana ja loukkaavana tapaasi loppuun asti vihjailla, että me olisimme käyttäytyneet jotenkin siten, että Absalonin alueen oudot säännöt olisivat olleet omaa "ansiotamme". En oikein voi ymmärtää, mistä moinen viestittelysi kumpuaa?!

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 20.08.2010 23:04

Kiitos vain Pertti, mutta en kaipaa nyt Kööpenhaminan nähtävyys enkä palveluvinkkejä, ja tunnen kyllä huoltoasemien palvelut ja tiedän että Mön sillan kupeessa saa tyhjentää vessan ja ottaa vettä. Kirjoitin nyt vain ja ainoastaan tanskalaisen sisaralueemme oudosta käytöksestä.

t.Kaarina

ARO PERTTI 21.08.2010 09:05

Kaarina hyvä !Sinun kanssasi helposti joutuu väittely tilanteeseen koska aina tulkitset asiat omalla ja mahdollisimman negatiivisella tavalla.Pieni optimismi ei olisi pahasta .

Köpiksen nähtävyyksistä ja palveluista kirjoitin pääasiassa aloituksen tekijälle ja muillekin kiinostuneille, ei niitä olisi ollut pakko lukea , samoin unohda Shell-asema vastapäätä Absalonia.

Sitten suora asiavirha korjaus. Absalon joka on DCU:n omistama, ei ole sisaralueemme. DCU= Dansk Camping Union on Suomessa ennen vaikuttaneen Leirintämatkailijat järjestön tapainen ja joka ottaa jäsenikseen sekä auto ,matkailuvanu ja telttailijoita.Järjestö on pohjoismaitten suurin n.160000 jäsentä.DCU on myös eroamassa pohjoismaisesta yhteistyö järjestöstä.Eron saatuaan ei ole varma jos myöntävät edes alennuksia niinkuin tähän saakka.

DCK (Dansk Camping Klub ) on sisarjärjestömme ,eikä heillä ole mitään tekemistä Absalonin kanssa.

Epäkohteliasta on myös syyttää sisaraluetta oudosta käytöksestä,jos se ei ole sisaralue ! Luulo ei todellakaan ole tiedon väärtti.:-))

SILMUNEN HANNU 21.08.2010 11:57

Voi mahoton Pertti sun kansss, en voi enää muutakaan sanoa.

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 21.08.2010 13:14

Noh, mistäs nyt puristaa ? Oliko Pertin viimmeisen päälle empaattinen ja silti asiallinen vastaus todellinen malliesimerkki meille kaikille kirjoittajille ?

ARO PERTTI 21.08.2010 16:14

Täytyy itse korjata asiavirhettä, DCU:lla ei ole 160000 henkilöjäsentä niitä on 173000.Oikein on aina oikein. :-))

HÄNNINEN JUKKA 21.08.2010 16:45

173001 ...

ARO PERTTI 21.08.2010 21:11

http://www.dcu.dk/indhold/webside.asp?articleguid=8176&menuid=4748&areaGuid=2287

NYYSSÖNEN KAJ 21.08.2010 21:47

Jukka teki jäynän liittymällä 173001:seksi jäseneksi Tanskalaisjärjestöön.

ARO PERTTI 22.08.2010 11:59

Tässä pohjoismaisten karavaaniklubien www osoitteet

http://www.caravanclub.se/index.php Ruotsi

http://www.nocc.no/ Norja

http://dck.dk/ Tanska

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.