Kolme viikoa Pohjoisessa

TIITTANEN HEIMO 12.08.2010 11:31

Matkailuautolla Näätämöstä Varanginvuonolle. Mutta reitti Tana Brusta Lakselviin onkin mietinnän alla. Mennäkö Tenon vartta Norjan puolelta vai Suomen puoleista jokivartta, vaiko pohjoista reittiä merenrantaa seuraillen? Pohjoisin reitti tuntuisi mielenkiintoisimmalle, mikä lie teiden kunto? Säät asettanevat omat kriteerit reitin valintaan. Matka jatkuu ainakin Altaan saakka, kenties Lofooteille? Läppäri DNA-mokkulalla on matkassa. Kuinkahan reitinvarrella Nojalaisten leirinalueiden tietokoneyhteydet pelaa? Merenrannalla on tarkoitus kalastella virvelillä ja yrittää pyydystää kuningasrapu? Kalastuspaikoista ottaisin vinkkejä vastaan. Pärjääkö visalla ja euroilla, vai pitääkö varata kruunuja matkaan. Saako rajakaupoista kaasupulloadaptereita Norjalaiseen kaasupulloon? Puhdasta käyttövettä lienee tarjolla, ainakin lerintäalueilla. Vinkkejä otan mielelläni vastaan. Kiitos. hemppa

BERG LEIF 12.08.2010 12:07

Lähdemme huomenna kaksi viikkoa matkailuautolla pohjois- Norjaan. Vaasa-Inari-Näätämö-Kirkkoniemi-Tana bru-Lakselv-Hammerfest-Alta-Enontekiö-Tornio ja kotiin. Monet kesän kävijät ovat kertoneet että ei kannata mennä tie 98, se on huonossa kunnossa, ja on tietöitä ja murskakivejä Tana brun ja Ifjordin välillä. Tosi kaunista maisemaa siellä, mutta odotamme kunnes tie tulee kuntoon joskus parin vuoden kuluttua. Ajamme E6 Norjan puolellea Lakselviin. Kannattaa kuulemma varata kruunuja, monessa paikassa ei käy Visa. Leirintäpaikkoja on aika paljon, nitten tasosta en tieda. tv. Leif

REINI SEPPO 12.08.2010 22:27

http://www.kolumbus.fi/matti.gronroos/norjafaq.html Niin mokkulan jos unohdat, ei tuu isoja laskuja!t.se

HYTÖNEN REIJO 13.08.2010 21:43

Ole varovainen sen mokkulan kanssa,ota ainakin selvää mitä teet ettei tule ikävää yllätystä=suurta laskua.

Tämä on vain minun mielipiteeni,mutta en paljon aikaa uhraisi Kirkkoniemessä käyntiin,ikävä kyllä. On aika venäläistynyt kaupunki eikä kauneinta Norjaa lain.

SILMUNEN HANNU 13.08.2010 21:55

Tänä kesänä on tullut joku uusi systeemi, mikä ei anna mokkulalle kertyä ulkomailla yli 50e laskua, ellet soita puhelinfirmaasi ja käske antaa mennä sen yli. Eli mokkula lakkaa toimimasta siinä vaiheessa kun 50e täynnä.

Itse rakastan Vesterålenien saarten rauhaa ja luontoa, jos kiinnostaa, muutama kuva tuolla jäsenkeskustelun puolella otsikolla "pieni pohjoisen reissu".

t.Kaarina

TERVO JARI 13.08.2010 21:58

pohjoisNorja kertaalleen suosittelen Lofootteja:

http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/jasenkeskustelu/?x26564=56035965

Tai jos uskallusta piisaa, käväse Trollitiellä ja Geirangerissa, Sognevuonon rannoilta löytyy myös monenmoista "mukavaa" . . .

http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/jasenkeskustelu/?E26564M=8&x26564=72408848

En viitsi ruveta kirjoitteleen kaikkia linkkejä uudelleen joten lukaseppa nuot linkkien sisällöt, ehkäpä pikkasen "aukee" asiat ?

Muista käyttää Googlen kääntäjää jos on kielitaidossa "toivomisen varaa" se auttaa kummasti ymmärtämään vierasta kieltä . . .

Jari

VÄNNI MATTI 13.08.2010 22:28

Pohjoinen reitti nykykunnossa todella melkoista röykytystä suurimman osan matkaa (heinäkuussa tuli ajettua). ei haittaa jos ei ole kiire, mutta kalustoaan säälivän kannattanee varautua tuollaiseen 40-50 km/h vauhtiin. MAisemat kyllä vastaavasti todella upeat. Wlan alkaa löytyä useilta norjalaisten alueilta ja kuuluu myös yleensä hintaan. kantamat kyllä ovat melko onnettomia, eli läppärin käyttö autossa tahtoo olla vaikeaa ellei parkkeeraa aivan tukiaseman sijaitsevan rakennuksen viereen

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.