Syksyllä Italiaan

KUNTTU PEKKA 03.08.2010 10:01

Mikä olisi hyvä reitti matkailuautolla jos lähtee via Balticaa pitkin? Muita hyviä neuvoja noviisille?

NIIPPA RAIMO 07.08.2010 19:34

Me ollaan menty monta kertaa Via Balticaa pitkin Unkariin ja yhden kerran Kroatian kautta Adrian meren yli Italiaan, suosittelen 77675

JANHONEN MATTI 08.08.2010 09:34

Mihin päin Italiaa? Sillä on tai voi olla vaikutusta reittivaihtoehtoon Puolan rajan jälkeen. On eri asia mennä Torinoon kun Triesteen.

KUNTTU PEKKA 16.08.2010 10:49

Matka olisi ainakin aluksi Firenzeen.

JANHONEN MATTI 16.08.2010 14:12

Tässä sinulle ehdotus Firenzen kämppäriksi. Bussi aluen esittelykuvissakin taustalla näkyvään kaupunkiin lähtee aivan camping-alueen portilta. Eikä matka kävellenkään ole pitkä mutta kaupungilta palatessa mäki on aika jyrkkä. Bussin pysäkki kaupungin päässä lähellä Ponte Vecchion siltaa

JANHONEN MATTI 16.08.2010 14:14

Rupeaa jo minultakin karkailemaan. Onneksi ei kuitenkaan vielä housuun. Tässä se linkki.

http://www.camping.it/english/toscana/michelangelo/

HEIMBERG TOM 18.08.2010 10:38

Moi. Jos olet Firenzeen lähdössä niin katso tarkkaan mihin autosi jätät. Minun ystävillä jäi ainoastaan lompakko käteen kaupunkikierroksen jälkeen pari viikkoa sitten. Matkailuauto (Dethleffs) oli jätetty yleiselle parkkipaikalle jossa oli parisataa muuta autoa. Neljän tunnin päästä oli pelkkä tyhjä parkkiruutu jäljellä. Ei kun lentäen kotiin:-( Mikäli reissullasi näet hylätyn vaaleansinisen Dethleffsin suomen kilvissä niin ilmoittele! Itse olen kahtena kesänä kierrellyt Italiassa m-autolla ja en tiedä onko tuuria vai ei mutta koskaan ei ole tapahtunut mitään. Auto kannattaa kuitenkin jättää leirialueelle ja tehdä retket yleisillä kulkuneuvoilla. Ei muuta kuin turvallista matkaa!

KUNTTU PEKKA 18.08.2010 10:51

Kiitos vinkeistä!

HAAPANEN TIMO 18.08.2010 17:55

Oliko Tom, ajonestolla varustettu auto?

HEIMBERG TOM 18.08.2010 19:50

En osaa vastata tuohon mutta epäilisin että ei ollut. vm 2002.

SILMUNEN HANNU 18.08.2010 20:47

Tuo asuntoauton varastaminen on kyllä NIIN harvinaista, että sen ei kannattaisi antaa matkusteluunsa vaikuttaa...eikä aiheuttaa semmoista hysteriaa, ettei autoa voi leirintäalueen ulkopuolelle jättää...

t.Kaarina

PAANANEN PAULI 19.08.2010 10:27

nimittäin kulkupeli jos toinenkin. Itse tunnen matkailijoita joille on käynyt seuraavasti :

1 ) Amsterdamissa motoristipariskunta parkkeeraa prätkät maksulliselle parkkipaikalle ja jalkautuu kaupunkiin, tulevat takaisin pyörät on viety.

2) Latvian Saulkrastissa mies pysähtyy keskellä päivää uimaan, paljon autoja ja ihmisiä rannan parkkipaikalla, parkkeeraa auton siihen, menee uimaan, tulee takaisin ja auto on viety.

3) Italialais/suomalainen aviopari pysähtyy Italiassa autolla ja vaunulla kauppaan supermarkettiin, tulevat kaupasta vaunu on viety !!!! mutta onneksi auto on tallella.

4) Tsekeissä asuva mies tulee Suomeen, poikkeaa vielä Tallinnan satamassa kaupassa, viipyy 10 minuuttia, tulee kaupasta,auto on viety

5) Pärnun kesähuvilaltaan palaava mies poikkeaa Citymarkettiin vähän ennen Tallinnaa. Viipyy 15 minuuttia Transporter pakettiauto on parkissa aivan kaupan sisäänkäynnin edessä, auto viedään. Viron poliisi naureskelee varkaudelle, ja sanoo että miestä on seurattu Pärnusta asti !!!

6) Nizzassa pariskunta parkkeeraa retkiautonsa ison supermarketin parkkipaikalle, menevät kauppaan, viipyvät 15 minuttia, tulevat takaisin koko auto on tyhjennetty, varkaan mukaan on lähtenyt kaikki alusvaatteita myöten.

Olen samaa mieltä siitä, että hysteriaan ei ole syytä, mutta aina kun vain mahdollista kannattaa hakea vartioitua parkkipaikkaa kulkupelilleen. Hyvin usein joutuu näkemään hiukan enemmän vaivaa, että löytää tämmöisen paikan.

Tänä kesänä Liettuan Kaunasissa emme löytäneet vartioitua parkkipaikkaa m-autollemme, ja oli vain pakko luottaa ja uskoa, että auto on tallella palatessamme autolle. Auto oli tallella kun palasimme, tosin parkkipaikalla oli katukivien asentajat työssään he laittoivat reunakiviä juuri sillä kohtaa mihin jätimme automme. Kysyimme kavereilta voiko m-auton jättää tähän turvallisesti, ja vastaus tuli hyvällä englannilla, kyllä voi, ainakin klo 15.00 asti jolloin lopetamme työt. Palasimme klo 15.00 autolle, HEH !

Terveisin : Arja

HÄNNINEN JUKKA 20.08.2010 18:52

Ulospäin selkeästi näkyvät turvalukot oviin ja ketju näkyvästi ratin kautta etuovien sisäpuolelle kiinni. Varas menee minne helpoiten pääsee. Turvalukoton ajoneuvo on maailman helpoin tilaisuus ammattirosmolle.

HAKKARAINEN TAPANI 19.09.2010 17:05

Tässä tuore lisäys listaasi. Roomassa 5.9. aamupäivällä marketin vilkaalle parkkipaikalle matkailuauto ja sapuskaa ostamaan. N. 10 min. kuluttua takaisin ja "makuuhuoneen" ikkuna murrettu ja siitä sisään. Myllätty ja paljon viety aivan kaikenlaista tavaraa. Ei auta ketjut eikä rattilukot tällaisessa tapauksessa. Seuraavan kerran vahtikoira mukaan.

SUOMI SEPPO 19.09.2010 20:14

Messuilla katselin uusia autoja ja vaunuja, niin olipa monessa hienot panoraama ikkunat asunto-osassa. Itse haluaisin juuri päin vastaista. Matalahkot ikkunat korkealla, josta ihminen ei mahdu sisään. Kattoluukkukin saa olla niin pieni ettei aikuinen ihminen siitä hyppää sisään. Miksi valmistajat ajattelevat niin että ollaan vesistön rannassa turvallisella alueella ja ihaillaan auringon laskua ruokapöydän ikkunasta. Tätä ihailua voisi harrastaa tuulilasinkin kautta. Todellisuudessa ollaan ihan muunlaisissa paikoissa. @seppo

JUUTI MARKKU 21.10.2010 19:16

Lisää omakohtaisia kokemuksia. Kolme vuotta sitten Bilbaossa Guggenheimin museon parkkipaikalla matkailuautoon murtauduttu (oli ketjut...). Ovi oli auki, mitään ei oltu viety. Syy: iso pointteri irti sisällä ja toinen häkissä. Viime elokuussa Saksassa Puolan rajalla pikkukaupungissa marketin parkissa sama toistuu. Nyt ovea ei oltu murrettu väkisin, vaan jonkinlaisella tiirikalla tms. Mitään ei oltu viety, vaikka oli kameraa, läppäriä, lompakko luottokortteineen jne. Sisällä, häkeissä, kolme kilttiä, mutta haukkuvaa koiraa. Ovat koirat hintansa haukkuneet! Silti jatkossa aion jäädä vahtiin. kun toiset menevät markettiin.

NYYSSÖNEN KAJ 22.10.2010 08:41

Näin on. Rikosnimike on "Luvaton käyttöönotto" EU tilastossa Suomi on EU-tilaston häntäpäässä matkailijan turvallisuudessa. Mm Portugal on EU:n kolmanneksi turvallisin.

rikollisia pakoon Algerveenkaj

JUNTUNEN JARMO 22.10.2010 17:55

Jep, auto vietiin kyseisestä parkista Firenzestä 25.7, jokivarresta, aivan keskustan tuntumasta, kuvan otin 12.33 ja kun tulimme 17.00 aikaan takaisin, oli auto kadonnut. Lähettyvillä notkui 'mustia' miehiä kuvia kaupitellen, toki sain heiltä apua, kun poliisia tarvittiin, mutta kuulin myös, että tekevät töitä mafialle ja kenties, kenties olivat järjestäneet autolleni noutajan.. Auto oli Dethleff primium class vm 2002 ja varustettuna käynnistyksenestolla, että se sen toimivuudesta. Kaik meni, olinhan ollut reissussa toukokuun alusta lähtien.

Be carefully out there!

HALME MARTTI 22.10.2010 23:18

Juntjusen Jarmolle: Onko vakuutusyhtiö ollut erityisen kiinnostunut auton avaimien ja vara-avaimien sijainnista varkausaikaan. Meinaan tuota käynnistyksenestoa? Onko autosta kuulunut mitään? Olivatko mustat miehet tehneet havaintoja mahdollisesta hinausautosta? Kauhukseni luin erään kirjoittajan kertovan, että kaupassakäynnin/muun autosta poistumisen aikana LOMPAKKO LUOTTOKORTTEINEEN OLI AUTOSSA, KUN SIIHEN OLI MURTAUDUTTU. Häkissä olleet kiltit koirat olivat onneksi karkoittaneet varkaat. Olemmeko näin sinisilmäisiä, kun menemme "vaaralliseen" Eurooppaan? KUKA MEISTÄ JÄTTÄÄ LOMPAKKONSA LUOTTOKORTTEINEEN AUTOON, KUN POIKKEAA KOTILYLÄN MARKETTIIN tai Veijo Esson baariin??? No häpeä tunnustaa, mutta en minä ainakaan. Olen ehkä sattuneesta syystä vainoharhainen.

JUNTUNEN JARMO 23.10.2010 11:24

Vakuutusyhtiöön toimitin molemmat avaimet heidän pyynnöstään, muuta eivät kyselleet, toiset avaimet olivat kotisuomessa ja toiset taskussa. Käynnistyksenestoon käyttävät jonkinlaista skanneria ja jälkeenpäin ajatelle, verhot kun laittaa hytissä kiinni niin saa rauhassa touhuta.Tämä on jossittelua, mutta meitä on lähdetty seuraamaan ja samalla pitänyt yhteyttä varkaisiin, jotka murtautuivat autooni, saivat touhuta kaikessa rauhassa, kun olimme pois nelisen tuntia. 'Mustista ' miehistä kuulin paikallisilta, että tekevät töitä mafialle, eli soittivat joillekin... Kuten kuvasta näkyy, parkkipaikka oli hyvin julkinen ja avoin ja pidin sitä turvallisena, olikin ainut kerta ko.reissulla, kun jätin autoni muualle, kuin leirintäalueelle. Autosta ei ole kuulunut mitään, vakuutusyhtiö odotti 30pv ja kesti toiset 30pv, kun rahat tuli tilille. HUOM: Kotivakuutus ei korvaa irtaimistoa, kuin pohjoismaissa!

HÄNNINEN JUKKA 23.10.2010 12:05

"Kotivakuutus ei korvaa irtaimistoa". Minkälainen vakuutus korvaa asuntoauton irtaimiston varkaustapauksessa ?

HALME MARTTI 23.10.2010 12:43

Kiitti Jukka selventävästä vastauksesta. Totuus on melkein aina tarua paljon tavallisempaa. Käynnistyksenestolla vaurstettuja autoja erittäin harvoin varastetaan muuten kuin avaimilla tai hinaamalla. Nyt kun vara-avaimesi eivät olleet autossa sisällä kallistuisin siihen olettamaan, että paikialle saapui asiallisen oloinen hinausauto miehistöineen. Siinä päivittelivät ulkomaanelävälle sattunutta harmillista auton rikkimenemistä kaukana vierailla mailla. Ehkä siinä auton hinaukseen valmistelun yhteydessä puhuttiin kännykkään kovaäänisesti ja saatiin ohjeita merkkikorjaamoon menosta ym. keskustelua aitoitalialaiseen tyyliin. sitten veivät autosi pois.

ANTTILA MARKKU 23.10.2010 13:57

Suosittelisin käyttämään pohjoismaisia vaunuja.Niillä on suppeat markkina-alueet ja pienet ikkunat.Eväät sille että vaunu säilyy mukana kotiin asti on hyvät.Joku saksalais merkki tai muu keski eurooppalainen on helpompi jälleen myydä "pimeillä" markkinoilla.Voihan ne tulla silti myyntiin arvostettujen vaunukauppiaidenkin kautta.

AHONEN KAI 23.10.2010 14:24

"Minkälainen vakuutus korvaa asuntoauton irtaimiston varkaustapauksessa ?"

If:n kotivakuutus kaikkialla, lukuun ottamatta niitä pienellä präntättyjä rajoituksia.

Tuossa kesällä teimme vertailuja eri vakuutusyhtiöden vakuutuksista ja IF on edelleen paras meidän tarpeisiimme.

Niin ja Italia varmaan kiva syksyllä ;)

PATOJA PEKKA 23.10.2010 21:17

Moi

Firenzen suuntaan on keula. Nettisivut ei paljoa kertoneet, miten itse kuvailisit campingia? Onko paikkoja myös ilman puiden varjoa ja ajoa haittaavia oksia ja onko muutoinkin sopiva alue myös isommille autoille?

Pekka

HÄMÄLÄINEN MARKKU 23.10.2010 21:55

Pekalle Kun vuonna yksi ja kaksi kävimme Sardiniassa olimme pari päivää Firenzessä Campeggio Michelangelo nimisellä alueella. http://www.camping.it/english/toscana/michelangelo/ Tarkasti en enää muista paikkoja, mutta siltä on kävelymatka ihan keskustaan. Kaverilla oli viisi tonninen 7m auto joka sopi hyvin alueelle, en ole varma miten tuo sinun valtamerilaiva... :=) ACSI ilmoittaa: "Sopii myös asuntoautoille, joiden pituus on > 7,5 m ja paino > 4 t" Paikka ei ole halpa mutta suosittelen sijainnin takia.

PATOJA PEKKA 23.10.2010 22:06

Terve Markku

Löysin itsekin tällä völin jotain lisätietoja. Sähköt 3A, heh sehän on ihan pelleilyä, että mennään campingille, otetaan sähkö ja sitten lämmitetään kaasulla :( Ei mene makaronimaan kansalaisillakaan ihan hyvin, jos vakavissaan tarjoillaan 3A sähköjä talviaikaan....

HÄMÄLÄINEN MARKKU 24.10.2010 10:43

Ainoa paikka tuolla etelän mailla oli Camping Rubicone jossa olen törmännyt 16A sulakkeisiin. http://www.campingrubicone.com/finnish/benvenuti.htm

Portugalissa Aveiron lähellä Camping Costa Novalla oli taas 2A:n sulakkeet joten mitään sähkölaitteita laturin ja jääkaapin lisäksi ei voinut käyttää.

Nyyssösen Kaj osaa kertoa enemmänkin sen suunnan sähköistä, ai niin tässähän oli puhe Italiasta. Itse kun en pääse nyt etelän reissuun :=(.

IPATTI VEIKKO 24.10.2010 15:43

Sivut päivitetty. www.koti.mbnet.fi/pes1tol ja lisääkin on tulossa ensi viikolla. Palaute pes1tol@mbnet.fi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.