Kesällä 2010 Virossa

POHJOLAINEN LEILA 02.08.2010 09:33

Tämä kesä on ollut ihana kesä reissata. Mekin olimme lähes kolme viikkoa Virossa. Kiersimme ympäri-ämpäri. Ihania paikkoja ja mukavia ihmisiä. Vilkutukset mm. Tampereelle ja Vantaalle. Puhumattakaan paikallisista ihmisistä. Mutta-mutta; ensimmäinen rantautuminen Vosun (en osaa kirjoittaa ihan oikein) leirintäalueelle. Takaa tullut Karavaanari hyppäsi autosta ja käytti volyymia kympillä. Ensimmäinen sana oli V-alkuinen karvatupsu ja seuraavaksi tuli toivotus ajaa romunne vaikka tuonne suohon. Ei oikein osannut muuta kuin katsoa suu avoinna moista messua. Se tyyppi onnistui pilaaman ekan päivän, mutta loppu loma oli yhtä juhlaa. Romukin pelasi ihan moitteettomasti ja toi meidät vielä kotiinkin. Hyvää loppukesää kaikille karavaanareille.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 02.08.2010 10:14

Niinpä, kesällä Estoniassa, koko tähänastisen kesän parasta antia Pärnun huuliharppu (suupillu)-festarit, muusikkopapat ne on varsinaisia filosofeja, paljon tuli viisautta ammennetuksi.

Sitten tuohon aloittajan purkaukseen, oliko riehuja virolainen, venäläinen, suomalainen (se karvatupsukirosanahan tunnetaan kyllä koko eu-alueella), otitko mahd. karavaanarinumeron tai rekkarin muistiin, myöt tullaan Liimiksen kanssa vähän opettamaan poijaalle käytöstapoja, eihän se sovi seinihinkään, jotta karavaanari ei osaa olla maltillinen ja suvaitsevainen, esimerkkinä koko autoilevalle kansalle!

UUSITALO MARKO 02.08.2010 10:52

Tuntematta mitenkään tätä nimenomaista tapausta, väittäisin ihan yleiseen elämänkokemukseen vedoten, ettei kukaan saa huutoraivaria ilman mitään syytä. Olisiko keskustelun aloittaja mahdollisesti itse tehnyt jotakin sellaista mikä kirvoitti kirosanan takaa tulevan huulilta? Tukkinut alueen kulkutiet piittaamatta muusta liikenteestä tms?

En tarkoita että asiaton v-tyylinen käytös olisi jotenkin hyväksyttävää, mutta joissakin tilanteissa se sattaa olla ymmärrettävää.

KUJANPÄÄ MARKKU 02.08.2010 11:02

Ajelimme kanssa Viroa pitkin, poikin. Etelästä tulleet tututtumme oli pakko käydä Konsessa tapaamassa ja sieltäkäsin Steffanin maailmankuuluja Pizzoja naatiskelemassa.

Sieltä suunnistimme Peipsille ja Marjan maja oli tavoitteena, mutta Kallasten- Mustveen rannikkoa ajellen päädyimme ihan Peipsin rannalla olleeseen, karavaanikyltit omanneeseen rantapaikkaan. Kiva paikka rannalla. Baadenit saimme viritettyä kun iski hirvee strombi. Muutamat männyt kaatuivat, laiturissa purjeveneet nurin, meillä kävi tsägä- ei mitään vahinkoa, paitsi aikamoinen kokemus, sekin jälkeenpäin pannaan kokemuksissa plussan puolelle.

Narvaan poikettiin. Narva ei näyttänyt mitenkään tervetuloa-kylttiä, siltä tuntui. Käytiin kuvaamassa kuitenkin ne narvajoen molemmin puolin olevat linnat/linnakkeet.

Viro on kyllä valitettavasti ulkoisilta olemuksiltaan neukkujäännösten uhrien asemassa.

Kyllä he sieltä ennen pitkään. Nyt heillä on, itse kullakin tarve näyttää millä autolla ajavat.

HAAPANEN TIMO 02.08.2010 17:19

Minä veikkaisin Leilan jättäneen sisäänkirjoittautuessaan auton niin, ettei joku hermoheikko autolla asioillaan käynyt ole heti päässyt ohi.

Tänä kesänä Saksassa onnistuin tekemään noin, piti niin nopsaan respassa juosta etten katsonut tarkemmin. Mulkoilulla selvisin, siis niinpäin että mua mulkoiltiin:)) @timppa

POHJOLAINEN LEILA 04.08.2010 11:30

Kerronpa tapauksesta hiukan lisää: Olimme tulossa leirintäalueelle vaunun kanssa, ja olen ymmärtänyt, että siinä ilmoittautumisen kohdalla täytyy pysähtyä. Vastaanottaja pyysi meitä siirtämään autoa hiukan eteenpäin ja näin myös teimme. Sen jälkeen tämä suomalainen "herrasmies" piti palopuheensa. Emme todellakaan voineet tietää montako vaunua tai autoa meidän perässä tulee. Ja minun autokouluopeissa sanotaan, että jokainen vastaa itse ajostaan, ei tarvitse vastata letkan viimeisestä ajoneuvosta. Mutta nyt minä pistän pisteen omalta osaltani. Joka vanhoja muistelee, sitä tikulla silmään. Suomalaisia kansanviisauksia.

HEINONEN ARI 11.08.2010 00:05

Keskustelun aloittajan kuvaama autoilijan käyttäytyminen on tasotonta ja hyljättävää eikä missään tapauksessa perusteltua. Johtunee varmaan siitä, että suomalainen (olettaen kysymyksessä oli suomalainen) suorittaa kesäloman nauttimatta siitä taustallaan työpaineet, joista muutaman viikon aikana on vaikea irrottautua. Perusvirkistysväline (tarkoitan sitä vee-alkuista) lennähtelee arkipäiväisessä kielenkäytössä aivan liian tiuhaan muutenkin. Tässä asiassa vilkaisen peiliin myöskin itse. Kesälomamatkalla piipahdimme Võsulla pari päivää heinä-elokuun vaihteessa. Eestissä oli trooppinen helle ja vaunualue merielementteineen näytti parhaimmat puolensa. Samoin vastaanoton aurinkoinen, hymyilevä ja ystävällinen henkilökunta. Erinomaisten suositusten listaan lisätään samalta lomakierrokselta Pärnu/Konse sekä Kuressaare/Piibelehe. Leirintäalueita, joilla viihtyy hyvin pitemmänkin ajan.

KUJANPÄÄ MARKKU 11.08.2010 07:23

Me käytiin neukkulassa, eli Narvassa. Ihan oikein nauratti kun sikäläiset kauppiaat kaupoissa ja toreilla menivät pakoon kun huomasivat meidän olevan turisteja. Väkisin piti torilta ostaa luumuja ja kirsikoita.

Tossa kuvassa kahden maan linnoituksia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.