Nordkappiin, onko kokemuksia leirintäalueista

SIPILÄ TAPANI 20.07.2010 22:50

Olemme lähdössä elokuun lopussa Norjaan Nordkappiin ja haluaisin saada kokemuksia leirintäalueista, onko tilaa 14 m:n yhdistelmälle ja kuinka ylös kannattaa ajaa. Kiitos etukäteen vihjeistä.

KUVAJA AKI 20.07.2010 23:32

Perille asti kannattaa ajaa. Nordkap on itseasiassa leirintäalue jossa ravintola, matkamuistojen myyntiä, näyttely, elokuvateatteri ja näköalapaikka. Alueelle joutuu ostamaan joka tapauksessa lipun ja sillä voi olla kaksi vuorokautta siellä alueella. Bussiliikenne on vilkas joten kieli keskellä suuta joutuu ainakin sen loppuosan ajamaan. Maltilla siellä selviää. Tuolla käviöitä rahastetaan lisäksi tunnelimaksun muodossa. Itse paikka on tuulinen ja säävaihtelut suuria eli ennusteita kannattanee seurailla.

Nordkapin reitillä on ainakin kaksi leirintäaluetta ja puskaparkkejakin on.

SIPILÄ TAPANI 21.07.2010 09:41

Kiitos antamistasi tiedoista, kaikki tiedot ovat kivoja ennakkotietoja.

IPATTI VEIKKO 21.07.2010 13:30

www.koti.mbnet.fi/pes1tol löytyy Pohjois-Euroopan leirintäalueet, vapaaparki ja muutakin

SALO MARKKU 24.07.2010 14:06

Täältä löytyy ehkä jotain vinkkejä.

http://www.kolumbus.fi/matti.gronroos/norjafaq.html#Tiemaksut

SALO MARKKU 24.07.2010 14:25

Korjaus edelliseen. http://www.kolumbus.fi/matti.gronroos/norjafaq.html

BERG LEIF 25.07.2010 14:42

Hei. Lähdemme ensimmäiselle Norjanmatkalle 14.8. asuntoautolla Vaasasta, sitten Rovaniemi-Sevettijärvi-Kirkkoniemi-Tana-Lakselv-Hammerfest-Kautokeino-Enontekiö ja taas Vaasassa 27 elokuuta. Monet kävijät on kertonun meille että tie 98 Tanan ja Lakselvin välillä on tänäkin kesänä huonossa kunnossa. Kannattaa ajaa E6 Suomen rajaa pitkin. Lerintäalueita on joka pikkukaupungissa 2-3 ainakin ja muuallakin siellä sun täällä. Netistä niitä löytyy kun kirjoittaa paikkakuntien nimet. Norjan virallisessa campingluettelossa puuttuu paljon. Hyvää matkaa.

JANHONEN MATTI 25.07.2010 22:02

Tana-Ifjord-Lakselv tiellä on tosiaan monissa kohdin tietöitä jotka kestää ainakin syksyyn. Tietyömaiden kohdalla tie on karkealla sepelipinnalla ja vähemmän mukava ajella vallankin kun norjalaiset kaahaan vastaan tuhatta ja sataa ja kivet lentää.

Kivien lentämistä voi muuten omalta osaltaan vähentää tehokkaasti kun ei vedätä kohdattaessa. Vapaasti pyörivistä renkaista kivet ei juurikaan lennä.

RANTALA SEPPO 01.08.2010 17:05

Hei, 2005 yövyimme täällä : Olderfjord Hotell Russenes Camping ja täältä vain autolla Nordkappiin, kallis on se matka.

Seppo

FREDRIKSSON REIJO 09.08.2010 21:25

Olimme heinäkuun lopulla siellä. Jätä vaunu P-paikalle 2 tunnelin jälkeen. Kummallakin puolella tietä on P-paikkaa. Siinä hyvä yöpyä ja ilmainen. On kiviset pöydät ja istuimet. Siitä on vielä joku 80-90km perille. 3 tunneli on sitten se maksullinen ja se peritään Nordkapp:in puoleisessa päässä. Takaisin sama maksu. Vaunun vieminen on aika hintava perille saakka. Nordkapp:issa peritään autosta ja aikuset + lapset maksu joka oikeuttaa 24h oleskeluun alueella. Tietysti vaunusta kanssa jos on mukana. Muista lähteä sinne aamulla aikaisin 7-8 aikoihin. Ajamiseen menee kuitenkin n. tunti. Usva nousee merestä myöhemmin ja rajoittaa nakyvyyttä. Alueella menee muutama tunti ainakin. Sisällä on matkamuistomyymälä, kahvila, ravintola, elokuvateatteri, kirkko, alabaari ym katseltavaa. Vähän ennen maksullista tunnelia on leirintäalue oikealla niemessä. Kävimme kyllä pihassa mutta toiminta näytti aika surkealta, joten ajoimme sen 36km takaisin sinne P-paikalle. Antoisaa matkaa !

HEINONEN ARI 10.08.2010 23:06

Suomen puolella Luxia Caravan 10 km ennen Saariselkää on hyvä tukikohta matkalla ylös. Norjan puolella Lakselvin jälkeen tien varrella on monta hyvää paikkaa yöpymiseen, merinäköalalla ja ilman. Havainnot parhaiten nopeudessa 60km/h tai alle. Virallisista leirintäalueista Russenes Campingin taisi joku mainitakin. Se sijaitsee Olderfjordissa. Hieman Olderfjordista eteenpäin, Repvågin kalastajakylässä on vaatimaton leirintäalue. Tuulisella paikalla, kuten monet muutkin leirintäalueet Norjassa. Repvågissa suosittelen tiedustelemaan vaunupaikkaa hotellin pihasta. Varsinaista vaunualuetta ei hotellilla ole, mutta viimeksi kun piipahdin, pihalla oli yksi vaunu sähköroikan päässä. Maisemat Nordkapin reitillä ovat jylhät. Auton ratissa on syytä istua kieli keskellä suuta. Reitillä lappaa turistibusseja solkenaan. Tosin ei ehkä enää näin syksyllä yhtä tiiviisti kuin juhannuksen aikoihin. Ja tietysti polttoainetankki mahdollisimman täynnä.

FREDRIKSSON REIJO 15.08.2010 00:13

Yks asia unohtui.

TANKKAA KUN POLTTOAINEMITTARI ON PUOLESSA !

LATVALA MARKO 15.08.2010 11:09

En oikein ymmärrä tuota tankkausjuttua... Poltto-ainetta saa kyllä melkein joka kylästä, taitaa pisin väli olla reilu 100 km, kun ei tankkaus mahdollisuutta.

TORKKO JUHANI 17.08.2010 13:53

Ihan hyvä neuvo tuo "tankkaa kun mittari on puolessa välissä" Kokemusta on siitäkin,että dieseli on ollut tilapäisesti loppu,tulee huomenna iltapäivällä.--erään Jokerin tankilla ei käynyt ulkomaiset luottokortit, joten pyrin tankkaamaan viimeistään mittarin ollessa puolivälissä ainakin tuolla Ruijassa.100km on pitkä matka kun tankki on lopuillaan.

FREDRIKSSON REIJO 17.08.2010 14:13

Tiedoksi !

Ei muuten saa joka paikasta.

On kyllöä huoltoaseman merkit ja kaikki muttei ole enää toiminnassa.

Itellä oli vielä 20 l varakanisteri mukana ja täynnä kans, tosin sitä ei jouduttu käyttämään.

Jos auto menee pslkällä hajulla, niin sit ei oo väliä :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.