Autorouten käyttäminen

IPATTI VEIKKO 14.07.2010 14:14

Kun tuntuu olevan niin paljon niin paljon erimielisyyttä Autorouten käyttäytymisestä, voisimme me kaikki epäilijät ja tietäjätkin pitää yhteisen opiskelutilaisuuden vaikka Kattivankkurissa sopivana ajankohtana. Voitaishan me samalla opiskella myös muita karttaohjelmia, vaikka sitä puolalaista AutoMapaa.

TUHKANEN KIMMO 19.07.2010 17:57

Olimme juuri Eurooppa turneella 3 viikkoa ja mukana oli läppäri Autoroutella höystettynä, GPS koordinaatit sai bluetootilla puhelimesta. Se oli vallan pätevä kun sai isolta näytöltä katseltua tarkemmin teitä, ei tarvinnut alkaa lääppiin pieni ruutuista navigaattoria.

Kohtuu helppokäyttöinen ja tosiaan ilmainen 60 päivää.

ISO miinus tarvii antaa kauhean suppeasta paikka valikoimasta(siihen sitten taas tarvittiin sitä navigaattoria).

-k-

LALLO ARJA 19.07.2010 22:20

niin kyllähän sitä tietämmättömyyttä esiintyy meidän karavaanareiden keskuudessa, eikä yksistään navigaattoreiden taholta. Sitähän minä vain ihmettelen että onko se navigaattori niin kuin ihmismieli. Tai eihän se kaikilla se mielikään. Näyttää olevan niin navigaattoreissa kuin ihmisissäkin että, ei kestä pientä kritiikkiä. Kun tiedosto täyttyy tekee laite harakirin, kuin ihminenkin. Sattui taas sellainen pieni lapsus minullekin että en muistanut taannoin tapahtunutta kuinka sen nyt sanoisin, tapaturmaa eräiden herkkien ihmispolojen mielen järkytyksen aiheuttamiseksi.

Navigaattorihan on samantapainen herkkä laite joka ei kestä kuormitusta ylenmäärin, sekin lopulta tekee tavallaan harakirin sekoamalla kuten käy eräille tyyppilajiltaan samanlaisille ihmisille. Taashan se on tullut esiin hyvinkin näyttävästi muutaman päivän aikana. Toivottavasti Löytävät taas uuden onnellisen elämän missä, ei ole minkäänlaisia vaaroja olla tulemata huomatuksi.

Kyllä navigaattorikin siitä toipuu kunhan vaihtaaa sille varaosia tai vaihtaa kokonaan uuteen, vaikka voihan nämä loukatuksi tulleet niin paljon haukutut imispolotkin.

Latasin netistä naviini autorouten nyt on pelittänyt todella loistavasti. Eipä taida parempaa kartastoa olla tänä päivänä. Jos jollakulla olisi parempi voisi ilmoittaa vaikka tänne.

Terveisin kaikille ystäville toivottaa Jorma K myöskin Rutuystäville.

IPATTI VEIKKO 20.07.2010 10:36

Onhan Autorouteen ladattavissa excel tai gpx pohjaisia tiedostoja monenlaisista paikoista. Samat tiedostot löytyy myös TomTom:n ja Garminin päätteillä. Ne löytyvät www.koti.mbnet.fi/pes1tol. Palautetta voi antaa pes1tol@mbnet.fi

ROSSINEN EERO 05.08.2010 10:08

Matkailtiin tänä kesänä Saksassa ja Ransakassa. Latasin Autorouteen nuo Veikon koordinaatit. Lisäksi koneella on ACSI:n leirintäaluesofta ja tuulilasissa tavallinen navigaattori.

Tällä setillä yöpymispaikat löytyivät lähes erehtymättömästi. Yleensä teimme niin että haimme Autoroutella määränpäästä sopivista paikoista parkkpaikkoja tai leirintäalueita jotka sitten tsekattiin ACSI:sta. Sen jälkeen koordinaatit navigaattoriin ja menoksi.

Ensi kesäksi pitänee hankkia vielä ainakin Saksan Stellplatz -opas, niistä kun ei ennakkoon saatu muuta tietoa kuin sijainti. Liekö tuota opasta saatavissa muuta kuin painettuna versiona?

Kiitokset Veikolle noista koordinaattikokoelmista.

HAAPANEN TIMO 05.08.2010 17:18

Suunnilleen samoin meillä. Ensimmäisen kerran oli läppäri telineessä kojelaudalla, tuli käytettyä kun se siinä käden ulottuvilla avoinna oli. Koneessa myös ACSI.

Autoroutella yleisnäkyma ja navilla suunnistus.

Kuvassa ei mennä mihinkään pitkään aikaan, kilsa olisi liittymään.

@timppa

NYYSSÖNEN KAJ 05.08.2010 20:19

Timo mikset hanki Läppäriin gps-antennia a' 35€ niin läppärin kartta pysyisi koko ajan niin että auto on kartalla kartan keskipisteessä. Lisäksi saisit halutessa matkamuistoksi kartalle talletetun viivan missä tuli ajeltua.

HAAPANEN TIMO 06.08.2010 15:52

Onhan se siinä, kuvassakin ollaan navin kanssa samassa staussa. Ei kai koko routella mitään tekisi ilman gepsiä. @timppa

IPATTI VEIKKO 10.08.2010 11:34

Hyvä puoli AR:ssä on myös se, että sä näet ko paikan koordinaatit myös monessa muussa eri muodossa (xx,xxxxx - xx xx xx - plus/miinus) Menet vain valikkoon "Find - Options - Coordinates.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.