koordinaattierot

TARKKIO VEIKKO 07.07.2010 22:20

Tiedättekö miksi googlen koordinaatit eivät pidä paikkaansa autoroute 10. Pitääkö muuttaa AR:ssa jotkut asetukset? t. 118184

HELLE RAUNO 07.07.2010 23:41

Todennäköisesti. Niitä kun esitetään ainakin kolmessa eri muodossa. En tunne AR:n sielunelämää,joten en pysty neuvomaan mistä asetus löytyy. Joku viisaampi jatkakoon.

NIEMINEN RAIMO 08.07.2010 00:13

Muuta routen koordinaatit muotoon Decimal degrees/N/S/E/W niin tulos on tämä. @rami

IPATTI VEIKKO 08.07.2010 11:29

Saat ne muutettua valikosta Tools - Option - Coordinates. Voit myös etsiä (jos tiedät koordinaatit)suoraan Tools - Find - Lat/long.

IPATTI VEIKKO 08.07.2010 11:35

Sormi oli víkkelämpi viestin laitossa. Piti vielä sanoman Autoroute ei hyväksy pistettä.

LAHTI ANTTI 08.07.2010 12:25

Tompassa nämä mahdollisuudet.

IPATTI VEIKKO 08.07.2010 20:14

Me kaikki tiedämme sen, mutta kysyjä kysyi Autoroutesta. Toinenhan on pelkkä navigaattori pienell näytöl ja toinen taas karttaohjelma suuremmal näytöll. Jos pysyttäis aina aiheessa. Isoll näytöl näkkee PALJON koordinaattipaikkoi kerralla, tompassa taas ei.

TARKKIO VEIKKO 09.07.2010 19:11

Terve ja kiitokset vastauksista. Löysin saman silloin samana iltana, kun laitoin kyselyn. On tarkoitus mennä Unkariin ja hatuttaa jos majapaikkaa ei illalla alakaan löytymään. AR:ssa pitää pilkuilla erottaa asteet, minuutit ja sekunnit. Vertasin kohteet Googlen karttaan varmuuden vuoksi ja yhtä näyttävät pitävän. AR käynnistyy huonosti uudelleen, eli ei tahdo löytää sateliitteja. Tapahtuu, kun sulkee läppärin esim. kahvitauon ajaksi lepotilaan ja avaa uudelleen. Muuten ohjelma käynnistyy, mutta ei löydä signaalia. Pitää sammuttaa AR ja käynnistää uudelleen, niin sitten alkaa toimimaan. Sama vaiva oli myös AR 07:ssa Läppäri on IBM ThinkPad t40. Onko muilla vastaavaa ongelmaa, vai olisiko konekohtainen?
t. 118184-0

AHJOS TIMO 09.07.2010 23:23

"Tapahtuu, kun sulkee läppärin esim. kahvitauon ajaksi lepotilaan ja avaa uudelleen. Muuten ohjelma käynnistyy, mutta ei löydä signaalia."

Onko GPS-laitteesi kytketty tietokoneeseen kaapelilla USB-portin kautta vai langattomasti Bluetoothilla? Jos se on USB-kaapelilla, kokeile auttaisiko USB-kaapelin irroittaminen ja takaisin laitto samaan porttiin sen jälkeen, kun kone on käynnistetty lepotilasta. Minulla USB-liitäntäinen hiiri lakkaa toimimasta tuossa tilanteessa, mutta tuolla tempulla se alkaa taas toimia.

POSTI ANTTI 10.07.2010 10:11

Oli myös samoja ongelmia IBM:n ja Navibe gps:n kanssa jo AR 05. Ostin uuden gps GlobalSatin BU-353jossa on "kanavia" 20 kun vanhassa oli 12. Sen jälkeen laite on toiminut moitteettomasti. Portin asetuksia seuraamalla näkee laitteen.

TARKKIO VEIKKO 10.07.2010 21:01

Kiitokset Huomenna eli 11. päivänä starttaan kohti unkaria ja sitten noin 3 viikon kuluttua kerron miten homma makaa. t. Veka

IPATTI VEIKKO 11.07.2010 18:36

Reitilläsi olevien maiden leirintalueiden ym koordinaatteja löydät www.koti.mbnet.fi/pes1tol

NYYSSÖNEN KAJ 12.07.2010 14:42

Laitan kuvan liitteeksi mistä selviää mitkä kaikki koordinaatti muodot ovat sallittuja AR:ssä.

"USB-laitteen toiminta lepotilasta paluun jälkeen" ongelman voi kokonaan välttää pysäyttämällä gps-navigoinnin ennen lepotilan aktivointia. Kuvassa näin on tehty "Start GPS tracking" nappulasta

Kolmas asia mikä näkyy kuvasta AR on karttapohjainen järjestelmä mitä voi myöskin täysin käyttää navigaattorina. Olemme nytten reittipisteessä 5 ja voin silmäyksellä nähdä mitä merkitsee paluu Jämsän tai Tampereen kautta sekä tarvittaessa uudelleen reitittää. PS! kuva on kaapattu 10,1" läppärin näytöltä.

LALLO ARJA 13.07.2010 20:13

älä nyt taas Nyyssönen intoudu jakamaan vanhaa tietoa, tai jaa vain mutta laita sama kuvien kanssa. Senhän sinä osaat, korjaile vain sitä rantakirppua. pääset taas talvella leikkimään isojen poikien leikkejä. Jos et omilla eväillä pärjää huuda kaverit apuun, muistatko koko tonttu klubi siinä sinulle oivalliset ystäväsi.

Kuinkas sinulla muuten on mennyt siinä vanhassa bussi rähjässäsi, tai onko se enään liikenne kunnossakaan. Lueskelin talvella 24 saitilta että sinulle olisi käynyt pieni haaveri siellä Portugalin puolella minua pakoillessasi. Ilmoittele jos tarvitset varaosia siihen tiedän miuutaman tumman joka olisi sinulle halukas toimittamaan, mutta vain käytettyjä osia. Laadusta en voi tietenkään mennä takuuseen, mutta eihän se sinulle koskaan mikään este ole ollut. Ainoastaan hinta on sinulle niitä suurimpia esteitä.

Ei muuta kuin jatkoja sinulle ja bussillesi, tavataan taas syksyllä Hartolassa uusin kujein Jorma K

LALLO ARJA 13.07.2010 20:38

vähäisiä ovat sinun Tompan mahdollisuudet Antti, sitä paitsi mitä Topalla teet kausipaikalla. Suunnisteletko nykyään ulkohuoneeseen sillä tompalla, no kukin tapansa mukaan mikäpä siinä. Voisinkin kertoilla sinulle noista koordinaattieroista, mutta juuri nyt en taida ehtiä kun on tädellisempääkin tekemistä. Ehkäpä syksymmällä kun olen taas tienpäällä matkalla jonnekin ja sinä siellä kausipaikalla odottelet talventuloa.

Sellaistahan se elämä on kummallinen on maailma jopa karavaanareillakin, toiset matkustelee kulkineilla toiset ajatuksissaan, kausipaikalla vaunussansa navigaattoria selaillen kuin pienet pojat konsanaan uuden lelun saadessaan, apua huudellen vaikkapa saitissa. Eikö olekin Antti hyvä ihmeellisiä laitteita, nuo koordinaatit ja navigaattorit.

Sen verran voin sinua neuvoa , että pidä se navi siinä vaunun pöydällä ja unohda se. Keksi jotain muuta parempaa tekemistä, vaikka saunavesien kantamista. Onhan siinäkin ihmettelemistä, vaikkapa kuinka vesi parhaiten valuisi saunan pataan. Mitään raskaampaa miettimistä en voi nyt tälläisillä helteillä en voisi sinulle suositellakaan.

Minä muuten pidän tuon navin tuossa auton kojelaudalla, siihenhän se on tarkoitettukin . Ei tietenkään eihän sitä kaikki voi huomatakkaan, eihän meistä karavaanareista kaikki voi seppiä syntyessään ollakkaan eikä pidäkkään. Apuahan näkyy olevan saatavissa jopa ET n. puolelta sillä, samat viisaat näkyy edelleenkin tietävän kaikista kaikki. No, Mihinkäs ne viisaatkaan muuttuisi ennen kuin katoavat tomuna ilmaan.

Että ei Muuta kuin hyviä kesäpyyhkeitä sinulle Veli Antti, Jorma K

NYYSSÖNEN KAJ 14.07.2010 16:14

Ipatin ehdottamalle AR keskusteluun?

vai lähetätkö Arjan edustajaksesi?

LALLO ARJA 14.07.2010 19:25

itse tulen älä ole huolissasi, tavataan Hartolassa. Terveisin Jorma K

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.