Viro/Saarenmaa vaiko Lappi/Norja?

TIITTANEN HEIMO 04.07.2010 12:31

Suunnitelmissa on kolmen viikon reissu matkailuautolla kahdestaan. Lähtöaika on 15.8.2010, suunta on joko etelä tai pohjoinen. Keväällä tuli pari viikkoa kierreltyä Vironmaata ja reissu onnistuikin mainiosti. Kiitos "etuteltan" väelle hyvistä Viro-ohjeista ja vinkeistä. Nyt kaipaan vinkkejä tulevalle reissulle. Keskieuroopplaisten lomathan pyörivät juuri elokuun aikana. Onko pahin ryysis juuri silloin esim. Saarenmaalla? Entäpä Etelä-Norja, Lappi/Pohjois-Norja. (Norjan Bykeiassa kiinnostaisi jättiläisravut, jotka lisääntyvät riesaksi asti. Sukelluksen harrastajina olisi kiva pyydystää yksi jättiläisrapu ja valmistaa siitä ruokaa, ellei ravulla olisi muita suunnitelmia oman "sukeltajamenyynsä" suhteen.) Kiitos jo etukäteen! Lisää suitsutusta tulee jatkossa! "Nm. kaikki hyvät vihjeet tarpeen" h

RAUTIAINEN KARI 05.07.2010 21:55

Net ravut hyvejä !

Mutta parin ravun ja sen matka yms. kustannusten hinnalla ostaa soomaalta mökin. Saaremaa on muotijuttu ja siellä hinnat on kovat verrattuna esim peipsin lähettyvillä oleviin kiinteistöihin. Ehdotan että meet viroon ja käytät saman rahan kylpylöihin, manikyyriin, silmälaseihin, pedikyyriin ja apassi-intiaanien-kyykky-känniin.

Norjan hintatasohan ei ole ongelma, köyhää se vaan kirpasee.

HONKANEN JAAKKO 05.07.2010 22:11

Totta puhut Kari ! Eesti hästi maa hinnat kohdallaan.mm. Jarva- Jaanissa hieronta täysi tunti 200 Kroonia,huokeempaa kuin turisti rysissä Saarenmaalla ja Parnussa.Tuleppa Kari saunaan ,juuri valmistunut puulämmitteinen sauna ah mitkä löylyt,saunomisella ei aika rajoitusta saa saunoa minkä sielu kestää. Ja lato saanu uuden kuosin,ei tietoo menneestä.Myyrä populaatio vielä hengissä joten sun koiralle ja mulle myyrien etsimistä riittää vielä,jotain vanhaa siis jäljellä on.

RAUTIAINEN KARI 06.07.2010 22:16

Kuulostaa hyvältä. Taitaa käydä niin että Marian kanssa tuumme ilman asuntokalustoa ja majoitumme vierastiloihinne. Se sauna on koeteltava kyllä. Siitäkö pottukellarista sen teit ? Mä soittelen kunhan tuo mökkiremontti on tehty, taitaa mennä elokuun puolelle. Aattelin tehä sellasen retken sinne teille, ja katella samalla reissulla siellä etelässä niitä Rougea ja sen ympäristöä, kaikki 7 järveä tietty. Kotimatkalla soomaalle pikkasen patikoimaan tai kanoottijuttua. Onko paha itikkavuosi sielläkin?

Lotta mielellään kaivelee ne myyränkolot ja hoitaa asukit myyrientaivaisiin. Lotta on tehokas myyräsieppari.

RAUTIAINEN KARI 06.07.2010 22:19

Niin Tiittanen, tuo kirjoittaja, tuo Jaakko löytyy osoitteesta http://www.esnankeidas.com/

Jos Esnaan rakentaa pysyvämmän leirin niin siitä ajelee minne vain Virossa ja yöksi takaisin.

HONKANEN JAAKKO 07.07.2010 14:55

Kyllä täälläkin itikoita kuin normaalivuosina siellä kotimaassa, Tervetuloa ilman vaunuukin,"testaillaan" sit sauna .Elokuussa sopii hyvin sillo kiireisin aika selän takana.

TIITTANEN HEIMO 07.07.2010 16:44

Kiitos veljet vinkistä? Mielenkiintoinen paikka. Alkaa tuo suunta sekenemään! h

TARKKIO VEIKKO 09.07.2010 19:37

Vielä yksi kohde lisää. Puola on todella edullinen matkailumaa ja pohjoispuolan hiekka rannat ja majoituspaikat ovat oikein mukavia. Sisämaasta löytyy järviä ja karavaanialueita myöskin. Teitä oli rakenteilla monin paikoin, mutta liikenne toimi kohtuullisen hyvin. On kokemusta viime kesältä. Nafta maksoi noin 0,8 euroa ja marketeissa ruoka ja juoma halpoja. Kalleinta on lätäkön ylitys Viron puolelle. t. 118184

TIITTANEN HEIMO 17.07.2010 14:23

Puola on osaltani käymätön paikka. Mielenkiinto kuitenkin heräsi sen suhteen. Olen kuullut kauniista kaupungeista ja makoisasta oluesta. Liikennekäyttäytymisesta on kuitenkin erilainen käsitys. Ammattini puolesta Balttiassa liikkuneena olen pannut merkille, että puolalaisten ojokäyttäytyminen on aikalailla hurjaa. Miten lie sisämäässa? Mitenkähän keskieurooppalaiset täyttävät balttian maita ja Puolaa, elokuun lopulla?

HÄNNINEN JUKKA 18.07.2010 08:49

Reilun kahden viikon päivittäisen säävertailun jälkeen on helppo todeta, että helle helli etelään menneitä ja sateet sekä yökylmät kiusasivat pohjoiseen suunnanneita.

Tämän heinäkuun www.intellicast.com 10 päivän ennusteet ovat taas osoittautuneet luotettaviksi.

Viroon vai Norjaan pähkäilevälle voi tuo säätieto olla aika ratkaiseva.

TIITTANEN HEIMO 18.07.2010 17:20

Kiitos! Tämän linkin ennusteet ovatkin uusi tuttavuus. Saako nuo Faarenheitit jotenkin asetuksista muutettua asteiksi? Että minäkö laiska päässälaskija.....voih! h

HÄNNINEN JUKKA 18.07.2010 18:18

Klikkaat vain sitä Fahrenheitin viereistä Celsiusta kerran tai kahdesti.

TIITTANEN HEIMO 18.07.2010 22:03

Toimii! h

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.