Slovenian tiemaksutarra

KORHONEN ELISA 02.07.2010 23:38

Iloinen yllätys oli nyt kesäkuun alussa, kun Itävallan puolella menin ostamaan Slovenian tiemaksutarraa. Olin valmistautunut siihen, että se maksaa yhä sen 50 euroa. Myyjä pyysi siitä kuitenkin vain 15 euroa ja luulin ensin kuulleeni väärin. Ilmeisesti tiemaksuasiaan on tullut aivan hiljattain muutos, koska nyt sinne saa todellakin 15 euroa maksavan tarran. Muuten, Unkariin tarvitaan myös 10 euron vignette moottoriteille. Itse emme sitä edeltä käsin tienneet.

KERÄNEN KAUKO 03.07.2010 09:36

Ostitteko Unkarin tarran huolto-asemalta? Mikä mahtaa olla käytäntö yli 3500kg painoisten kanssa?

Pari vuotta sitten olimme Unkarin rajalla ja menin rekkaparkkiin "tiemaksukoppiin" kyselemään tiemaksusta. Siellä nainen ei tiennyt mitään, kun kerroin m-autosta joka painaa yli 3500. Minä pistin rekisteriotteen pöytään ja kysyin mitä maksaa? Summa tuli ja eräänlainen "kassanauhanpätkä". Kiitos ja näkemiin. Pistin lapun talteen ja lähdin ajelemaan, en tiedä olisko tarvinnut maksaa mitään, mutta olipahan "helpompi hengittää" :))) Mielluummin maksan vaikka hieman liikaa, kuin pelätä ja selitellä. Vois varmaan Itävallankin läpi ajaa tarralla, mutta empä viitsi vaikka kallista onkin Go-boxsila ajaa.

LOIJAS JYRKI 03.07.2010 12:13

Hei, itse maksoin Sloveniassa 30 euroa toukokuussa. Onkohan niillä eri hinnat eri rajankohdissa?

t. Jyrki

HALINEN HARRI 03.07.2010 15:40

Eri maiden moottoritiemaksut vaihtelevat tietenkin valitun autokoon ja ajo-oikeuden pituuden mukaan silloin kun on kyse maasta jossa ei maksu velota moottoritiellä. Useissa maissa on eri pituisia maksuaikoja 1 pv, viikko, 10 pv kk jne. Se kuittiluiska jonka esim. Unkariin saa on syytä säilyttää sillä pysäytettäessä (esim. moottoritieltä palatessa), sitä se poliisisetä kyselee kenties passien lisäksi. Muuten tänä vuonna ei Itävallasta Balatonille mennessä ollut sellaisia moottoriteitä joilla ko. maksu vaaditaan. Viime vuonna ko. maksut vaadittiin Balatonilta itään. Niitä mainintoja on yleensä jo rajalla tai moottoritietä lähestyttäessä "VIGNETTE". Joskus jopa liiankin aikaisin, yrittävätköhän myydä varmuuden vuoksi. Viimeistään laskeuduttaessa moottoritielle huomaa että nyt ollaan maksullisella tiellä. Itävallassa maksutarra liimataan etuikkunaan ja niitä kuvataan moottoritien päällä olevilla kameroilla ja varmistetaan voimassaolo. En tiedä Slovenian valvonnasta, mutta kerran pääsin Unkarissa poliisin juttusille ja oli hyvä kaivaa hanskalokerosta ei vielä auringonpolttama kuittiliuska esille. Tietoa löytyy eri maiden moottoritie-, silta- ja tunnelimaksuista netistä esim Autoliiton jäsensivuilta sekä varmaan tuoreimmat otin Englannin karavaanareiden sivuilta.

HALINEN HARRI 03.07.2010 16:04

Tässä yksi osoite tietoja varten. http://www.theaa.com/

KORHONEN ELISA 05.07.2010 19:59
Kyllä se tarra huoltsikalta ostettiin,melko heti rajan jälkeen.Ajelimme pienempää tietä ensi alkuun ja sen varresta ihan kivuitta huoltsarilta ihan lontoon murteella.Myyjä kyseli sujuvasti vaan painoa,olisi varmaan eri maksun löytänyt jos olisi "todelliset" kilot olleet kyseessä.Siis nelisen tonnia :) Kameroita näkyi olevan pitkin matkaa joissa kyseltiin vigneten perään. Unkariin tullessa passit kysyttiin peräjälkeen ainakin 4 kertaa 5 metrin matkalla eri kopeissa ja eri karbuusille. Matti
VIRTA URPO 05.07.2010 23:54

15€/ vko se makso tuossa kesäkuun 13 päivä ja oli retken kallein. Itävalta 7,80 / 10pv , Tzekki 250CZkr joku väitti 200, mutta eivät myyneet sillä Prahassa ,( n. 10€) + sitten joitakin tunneli yms rahastuksia ( esim. Rostockissa lahden alitus 4,20€/sivu )Sloveniassa tosiaan on joka risteyksessä noita maksu tarkastuksia.

PARVIAINEN PEKKA 07.07.2010 20:51

tulimme slovenian puolelle toukokuun puolessa välissä itävallasta.kun saavuimme rajalle,maribur,lähti peräämme poliisi auto ja ajoi perässämme n.20km jonka jälkeen ajoivat eteemme ja käskivät seurata heitä lähimmälle huoltoasemalle pois moottoritieltä ja kysyivät miksei ole moottoritie maksu tarraa ja kirjoittivat 150 euron sakon joka olisi pitänyt maksaa heille heti puolittain aukiolevasta ikkunasta.eli kysymys oli aika selvästi poliisien omasta pisneksestä.poliisien käyttäytyminen oli koko ajan hyökkäävää ja törkeää.koppirahastus loppunut viime vuoden heinäkuussa.sen sijaan että rupevat sakottamaan,voisivat neuvoa turistia toimimaan oikein.tuskin enää menemme heidän niin kauniiseen maahan

PENNANEN JUHANI 07.07.2010 21:40

Olen juuri Slovenian Bledissä,kaksi kertaa olen maksanut tietullin ja molemmilla kerroilla se on ollut 15e.Slovakiassa ajoin epähuomiossa ilman tarraa ja kun olin poistumassa maasta oli Slovakian poliisit ratsaamassa Slovakian ja Unkarin rajalla.Olis pitänyt maksaa heille 50e.Näyttivät jostain esitteestä että sakko voi olla jopa 360e.Väitin ettei ole käteistä vaan maksukortti ja jonkun aikaa mussutettuaan päästivät menemään.Eli omaan taskuun olis mennyt.

LOIJAS JYRKI 15.07.2010 10:57

Minulle sanottiin, että Sloveniaan pitää ostaa maksutarra kuukaudeksi. Varmistin sen vielä myyjältä. Lisäksi kerroin, että auton kokonaispaino on 3500 kg. Hinta oli toukokuun lopussa se 30 euroa ja kirkkaasti lomareissumme kallein.

JANHONEN MATTI 15.07.2010 12:49

Slovenian tietullit on: 15 e/viikko 30 e/kuukausi 95 e/vuosi. Sama car ja caravan

Slovenia sai EU:ta huomautuksen "tiemaksurosvouksesta" kun se peri pelkästä läpiajosta 30 e, jonka itsekin jouduin maksamaan pari vuotta sitten Kroatiaan mennessäni.

JANHONEN MATTI 15.07.2010 14:13

Noista tietulleista löytyy allaolevasta linkistä lisätietoa.

http://www.theaa.com/allaboutcars/overseas/european_tolls_select.jsp

Sivuilla on paljon muutakin hyödyllistä tietoa ulkomaanmatkaajille.

MYLLYMÄKI RAIMO 15.07.2010 14:41

Hei äijät, älkää valittako mitään, jos olette päässeet alle 3.5t autoillanne kolmella kympillä. Meikäläisellä meni jo enemmän Bledistä Koperiin, lähelle Kroatian rajaa. Paluumatkalla samasta kohdast Ljublianan kautta Maniborin ohi ( ihan uutta motaria) Balatonille, maksoi yhteensä niin paljon etten viitsinyt enää laskeakkaan. Ne oikeanpuoleiset portit, jos on symbolina rahahastuksen merkki, ei ole todellakaan turhan takia.Meinaan ne symbolit.Kyllä yli 3.5t kalustoa rangaistaan siellä maassa tosi rankasti.

JANHONEN MATTI 15.07.2010 15:03

Allaolevasta linkistä vilä liätietoja Slovenia vignettekäytännöstä. Kun suvu avautuu niin klikkaa auki By car kohdan alaidassa oleva linkki joka alkaa www.dars.si

http://www.slovenia.info/?by_car=0&lng=2

LALLO ARJA 15.07.2010 15:38

kannattaa hakea Suomen ulkoministeriöltä maa kohtaiset tiedoitteet, sieltä löytyy kaikki tiedot turvallisuudesta tiemaksuista ym muista matkalla tarvittavista asioista. Kannattaa hakea tiedot ennen kuin lähtee matkoille. Jos et muuten löydä niin kirjoita hakuun ulkoministeriö, sieltä löytyy. Näin ei tarvitse lueskella useinkin väärää tietoa et llä. Eikä muitakaan sankaritarinoita.

terveisin jorma k

SIHVOLA MARKUS 15.07.2010 16:43

Autoillen euroopassa kirjasta löytyy eri maiden käytännöt tienkäyttö-asioissa.Meillä luettiin tosin slovenian osalta vasta kun oli ostettu kolmen kympin vinjetti.Auto painaa yli 3500 kg.Ajelimme kuitenkin kevyempien ajoneuvojen reiästä aina läpi.Pieni jännitysmomentti siihen sisältyi,mutta eipä kukaan pysäytellyt.Selitys voi olla se,että samaa autoa saa myös kevyempänä,joten sitä on ulkoisesti vaikea todeta painavaksi.Kolmenkympin vinjetti sen takia,että viikko ei riittänyt.Slovakiasta ostimme n.viisi euroa maksavan vinjetin huoltoasemalta.Ei sitä kukaan missään tarkistellut,mutta olipahan moraalisesti parempi olo.Puolassa maksettiin ensimmäistä kertaa moottoritiemaksu,joka rahastettiin kopilla,eikä ollut kallis.

LALLO ARJA 16.07.2010 01:17

Kopit ovat olleet jo muutaman vuoden Warsovan tiellä, ovatkin ainoat tietullit Puolassa. Joskus kuulee väitettävän toista, mutta toivottavasti koppeja ei tule kovasti lisää. Uskoisin että karavaanarillakin on aivan riittävästi kuluja matkailtaessa euroopassa ja vähän muuallakin. Eihän siellä jännittää tarvitse kun asiansa hoitaa, vaikka Puolan poliisi onkin joskus paskamainen turistia kohtaan. Kannattaa olla hyvinkin kielitaidoton kun poliisilla asiaa on. Vusien kokemus on opettanut että selviää yleensä sakoitta muutamista tilanteista kun ei ymmärrä.

Terveisin Jorma K

VAINIO JARI 27.07.2010 23:21

Terveisiä Venetsiasta... Via Balticaa ajeltuani, maksan ilomielin 15 epaa sitää, että saan ajaa kunnollista moottoritietä... Hyvää kesän jatkoa kaikille tasapuolisesti....

RANTALA SEPPO 01.08.2010 17:00

Hei, Puolassa selvittiin viime kesänä ilman sakkomaksua, nuori poliisi kyllästyi tyhmiin,kielitaidottomiin turisteihin :-D

Seppo

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.