Wlanin hinnat leirintäalueilla

ANDSTEN ESA 28.06.2010 23:05

Kannattaa kysellä Wlanin hintaa ennen sen ottamista ettei kävisi kuin meillä, että netin viikkohinnaksi meinasi tulla 219 eur (Camping Sonnenterassen/Itävalta), kun yöpymiset maksoivat vain 195 eur. Onneksi netti ei jostain syystä toiminut meidän koneessa.

Hinnastossa ei mainintaa netin hinnoista eikä respassakaan mainittu siitä joten oletus oli, että kuuluu paikan vuorokausihintaan.

t. Esa

HYTTILÄ ESKO 29.06.2010 20:19

Ei kai voi mistään veloittaa jos ei ole sopinut käytöstä. lisäksi jos verkko on avoin sitä voi käyttää kukavaan. Taas ostetaess käyttöoikeus saadaan salasana ja silloin maksetaan haluttuaika etukäteen. Meillä maksoi viikko 12€ bretagnessa ja belgiassa 1€/vrk halutun ajan. Muu veloitusmuoto on silmään pissaamista. Koska ei kukaan voi jälkeenpäin veloittaa jonkun "vapaan yhteyden" käytöstä.

AHJOS TIMO 29.06.2010 21:31

"Koska ei kukaan voi jälkeenpäin veloittaa jonkun "vapaan yhteyden" käytöstä. "

Asia ei ole ihan niin selvä. Suomessa on katsottu, että vieraan avoimen verkon luvaton käyttö on rikos. Suomen oikeuskäytäntöä ollaan kai siltä osin muuttamassa, mutta eri maissa on erilaiset käytännöt. Siis jos käytät mutta kieltäydyt maksamasta pyydettyä maksua, verkon omistaja voi syyttää sinua verkkonsa luvattomasta käytöstä. Verkon hallinnoijalle jää käytöstä yksityiskohtaiset tiedot.

ANDSTEN ESA 29.06.2010 23:06

Tämä oli sikäli poikkeuksellinen tapaus, että verkko ei toiminut käyttiksillä/salasanoilla vaan campingin koneelle annettiin meidän läppärin "numero" jolla käyttöoikeus olisi pitänyt avautua, onneksi ei avautunut! Viime kesänä otettiin muutamassa paikassa netti ja käyttö maksoi muistaakseni n. 20-30 eur/viikko, joka on mielestäni vielä kohtuullinen korvaus.

HYTTILÄ ESKO 30.06.2010 14:19

"Koska ei kukaan voi jälkeenpäin veloittaa jonkun "vapaan yhteyden" käytöstä. "

Ensinnäkin ei ollut kysymys laillisuudsta vaan käyttösopimuksesta ja veloitusperusteista. Eikä oltu edes suomessa, en tiedä lakia ko maassa tuosta. Tuskimpa laki kieltää kättöä leirintäalueella, alueen omaan verkkoon.

NYYSSÖNEN RISTO 30.06.2010 23:38

Olemme tällä hetkellä Wienissä Neue Donau Campingissa. Täällä on ilmainen wlan. Samoin oli Sopotissa, Mielnossa (Puola), Dresdenissä ja Prahassa leirintäalueilla. Ilmaisia wlaneja on jo jokin verran tarjolla eri alueilla. Ainoa maksullinen paikka tähän mennessä olisi ollut täällä Itävallassa Tullnissa 50 km:n päässä Wienistä, 2 tuntia 9 €. Ajettiinpa tänne Wieniin.

VIRTA URPO 30.06.2010 23:49

Lienzin vieressä n. 2-3km makso 5€/h ja isäntä ei olleskaan ymmärtänyt tinkausta. Oli ihan tosikko noissa hinnoissaan. Ne kun maksaa hänelle ihan kait hirveesti. No samassa netissä ne kulki kuin hänen businekset. Ihan ryöstöä monissa paikoin.

VIRTA URPO 30.06.2010 23:52

Terveisiä vaan Wieniin. Oltiin pari viikkoa sitten loosissa 11 pari päivää. Ilmainen oli

MÄKELÄ TIMO 17.07.2010 13:53

Ranskassa olimme tällä alueella: http://www.campingsavoie.com/Siteanglais/Haute_Savoie/clients/st-gervais-miage/f1.html

Wlan toimi moitteettomasti, ainakin n. 100 merin etäisyydellä vastaanotosta. Wlan:in käytöstä ei peritty erillistä maksua.

Aluetta voin suositella muutoinkin, se oli kaikin puolin siisti ja varsinkin lapsia ajatellen loistava paikka. Leikkipaikka sijaitsee alueen keskellä ja hilavitkuttimet sekä keikuttimet olivat ehjiä. Maauimalaan on matkaa n. 800 metriä.

WILHELMSSON LEIF 17.07.2010 20:23

Oltiin Itävallassa tänä keväänä en huomannut mitään erikoista hinnoituksessa. Oli vuorukaus hinta jolloin sait olla verkossa kokoajan muutamalla eurolla. Tai tuntihinta jolloin maksoit pelkästään kun olit verkossa silloin kannatti kirjautua ulos niin ei maksanu kun et käyttänyt. Mutta en minkäänlaista rahastusta huomannut. Kannattaa kysyä repsassa miten toimii sen paikan netti meillä kallein 4 euroa vuorukausi Ruotsissa muualla huomattavasti halvempaa.

TUHKANEN KIMMO 19.07.2010 17:43

Hollannissa RCN alueilla ilmainen, kuhan vaan pyysi tunnukset tiskiltä. Sneek:ssä oli koko kaupungin kattava ilmainen wlan, vaati ilmaisten tunnusten teon. Ranskassa monelta alueelta (omaha beach, cancale jne)löytyi ilmainen wlan vastaanotolta kuhan vaan kävi pyytään tunnarit.

Aika miehekäs hinta kyllä innurnetsille.

-k-

HAAPANEN TIMO 19.07.2010 20:09

Cancaleen simpukkaviljelmät tuli tutkittua kuukauden alkupuolella. Aika hyvin käyvät kaupaksi rantakuppiloissa. Nyt täällä Vösussa ilmainen hyvä netti.

@tim

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.