Valtakirja

JYLHÄ ULLA 27.06.2010 21:59

Valtakirja Jos auton/vaunun rekisteriotteessa ei ole sinun nimeäsi, tarvitset Suomen rajaa ylittäessäsi valtakirjan auton omistajalta/haltijalta.

Onko tämä valtakirja pakollinen ja kuinka käy jos paperia ei ole? Aikaisempina vuosina paperi on ollut Sandanterilla maksuton, mutta nyt ilmoittavat veloittavansa siitä 42 €. Aika kova hinta. Kerran on meiltä tätä paperia vuosien varrella kysytty, muutama vuosi siten tullessamme Tallinnasta Helsinkiin.

HAAPANEN TIMO 28.06.2010 15:56

Kyllä ainakin multa kysytään jatkuvasti kun käyn firman volkkarilla reissussa. Vakuutusyhtiöltä saa lomakkeen viidellä kielellä. Matkahan jää siihen laivarantaan ellei paprua ole, tuskin sen jälkeen kysytään.

@timppa

RAUTIAINEN KARI 28.06.2010 16:30

Jos nyt en oikeen ymmärtänyt Timpan viestiä niin joo, vakuutuyhtiöltä saa greencardin joka on vakuutustodistus. Lupa auton omistajalta pitää olla auton omistajalta eikä sitä voi kukaan muu, esim vakuutusyhtiö, antaa.

Jos auton omistaa rahoitusyhtiö niin siltä se lupa pitää olla. Joka rahoitusyhtiöllä on siihen oma lomakekäytäntönsä olemassa, tai siis tulostemalli. Yksityisomistajalla ei tietenkään ole valmista mallia mutta niitä taas löytää netistä.

HAAPANEN TIMO 28.06.2010 17:47

Vakuutusyhtiöltä saa lomakemallin, tyhjän lomakkeen viisikielisine kohtineen. Mulle se käy kun täytän sen ite. @timppa

MANNINEN ANGELA 30.06.2010 21:27

Santanderilta pitää erikseen pyytää valtakirja joka valitettavasti maksaa sen 42e. Matkan ajankohdan pitää ilmoittaa.Me ainakin ilmoitimme minne päin me ollaan menossa ja kuinka kauan ollaan matkalla. Valtakirjan saa 1-2 viikossa.

JYLHÄ ULLA 30.06.2010 23:10

Jotenkin tämä ei mene ymmärrykseen, että kun menee lautalla maasta pois niin paperi pitää olla, mutta kun menet tietä pitkin rajan yli niin kukaan katsele mitään papereita.

KERÄNEN KAUKO 01.07.2010 07:56

Rahoitusyhtiö omistaa sinun auton ja aina kun viet sen maasta, olipa se lautalla tai maita pitkin, sinulla pitää olla em.yhtiöstä maastavienti valtakirja. Minulla oli vielä viime kesänä rahoitusyhtiön nimissä auto ja valtakirja maksoi 10€. Hinnat näköjään nousseet.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 01.07.2010 10:00

En malta taaskaan pitää suutani kiinni ja joudun taas siteraamaan Palinin Mattia, tänä päivänä, kun korot ovat historiallisen alhaiset, ei kannata puljata noiden rahoitusyhtiöiden kanssa, ota raha pankista ja maksa auto omaksi, loppuu turha vekslaaminen.

RAUTIAINEN KARI 01.07.2010 10:38

Nyt on vain niin että jos otat rahan pankista, ja pankkejahan ne rahoitusyhtiötkin on, niin kohde toimii vakuutena. Jos otat vakuudettoman luoton ja maksat vehkeen pois niin se vakuudeton luotto on kalliimpi kuin kohdevakuudella otettu luotto.

Tietty, jos on asettaa muu reaalivakuus, esim asunto tms. omaisuutta vakuudeksi niin sillon on raha halpaa.

Päätöstä rahoittamisen tavasta on turha tehdä tuollaisen paperin kulujen johdosta. Eihän ihmiset kiinnitä huomiota siihenkään onko laskutuslisä 4 vai 8 euroa. (4€ X 48kk = 192€)

JYLHÄ ULLA 01.07.2010 18:56

Nyt ei pankki pärjää vaikka olisi korot kuinka alhaalla. Rahoitusyhtiön korko 0%. Luit oikein: nolla prosenttia. Jos pankista saa edullisemmin lainaa, niin sitten saavat maksaa siitä hyvästä. Lappu tilattu, eikä tyttö maininnut laskusta mitään. Päivässä lupasivat toimittaa postissa ja jos ei tule, niin sähköpostilla heti pyydettäessä. Ei matka nyt yhteen lappuun kaadu, mutta edelleenkin 42 € tuntuu kovalta maksulta yhdestä paperista, joka ennen ei ole maksanut mitään ja jota välttämättä kukaan ei edes kysele riippuen mistä menet rajan yli. On tuo 42€ kuitenkin n. 250 mummon markkaa.

RAUTIAINEN KARI 01.07.2010 22:07

Se vaan on kukkupuhetta että korko olisi 0%. jos rahoitusyhtiö myy rahaa tuolla hinnalla niin rahoitustarkastuslaitos siihen puuttuu varmasti.

Joku sen maksaa sen koron, se on ihan varmaa se. kauppa voi myydä tuotteensa rahoituyhtiölle pikku alennuksella jolloin kuluttajalle korko näyttää olevan sen 0, mutta se on vain sitä miltä näyttää. Käteiskaupalla saa saman alennuksen.

On tottaki hyvä käyttää tuollainen mahdollisuus, mutta ilmaista rahaa ei ole olemassakaan. Se on facta se.

Jos rahoituskorko on 0% niin se tarkoittaa sitä että myyjäliike antaa rahoitusyhtiölle alennuksen joka kattaa rahoituskulut. Ja kuten tapana on, myyjäliike myy saatavansa rahoitusyhtiölle siten että hinta muutetaan kiinteäksi diskonttaamalla saatava nykyarvoon. Siten kauppahinta on kiinteä eikä korkomuutokset vaikuta myyjän ja rahoittajan suhteisiin enään sen jälkeen kun deal is done.

HAAPANEN TIMO 02.07.2010 15:28

Korko on tullut maksetuksi jo auton hinnassa. Tää oli se Rauzin pitkä selitys. @timppa

ANTTILA MARKKU 02.07.2010 19:29

Minäkään en voi olla erossa tällaisesta keskustelusta.Eihän se paperi mitään ratkaise,paitsi.Ajappa sillä ajoneuvolla kolari jossain suomen rajojen ulkopuolella silloin sinulle selviää miksi se paperi olisi pitänyt olla vaikka sitä ei kukaan kyselekkään ellet poistu EU alueelta.

HOVIARO TIMO 08.07.2010 22:26

Totuus rahoituksesta on että "köyhä" ottaa lainarahan sieltä mistä saa.

PYLKKÄNEN ANTTI 09.07.2010 14:43

Santanderista ilmoittivat, että pohjoismaissa ajaessa ei tarvitse maastavientilupaa?!?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.