Unkarin Balatonille

KORPELA JONI 26.06.2010 13:16

Ollaan suunniteltu matkaa Unkariin ja erityisesti Balatonille. Matkareitti kulkee asuntoautolla Via balticaa pitkin kohti Unkaria. Onko kenelläkään hyviä vinkkejä tai kokemusta Balatonin leirintäalueista ym. Matkalle lähtee lapsia mukaan (1-12-v väliltä). Kaikki tieto on tervetullutta.

Terveisin Marjo Korpela

JANHONEN MATTI 26.06.2010 15:21

Tässä linkki balatontoursin sivuille josta löytyy osa Balatonin alueista + pari nakurantaa.

http://www.balatontourist.hu/index.php?WG_NODE=WebBTEgysegek&WG_OID=btE&tipus=Kemping&hasserv=&part=ALL

Makuasia. mutta itse tykkään enemmän Balatonin pohjoisrannasta. Balatonin rannat on yleensä pitkälti matalia, mikä sopii pienille lapsille hyvin. Aikuinen joutuu monin paikoin kahlaamaan pitkälle päästäksen uimaan muutakin kun käsipohjaa.

NIIPPA RAIMO 26.06.2010 17:51

Palatonilla leirintäalueita vieri vieressä, yksi hyvä lapsipaikka on Tihanyn vieressä Balaton Fured, jossa myös leirintäalueen sisällä hyvä uima-allas ja lasten paikkoja riittävästi. Palatonilla hintataso Unkarin korkeimpia eli Itä Unkarissa yö noin 10 euroa ja nousee länteen päin mentäessä jopa nelinkertaisiksi, menkää Unkarin itäpuolelle, jossa homma ei ole niin ruuhkaista ja kaupallista, kertoi caravaanari 77675 Saksan Bad Pyrmontista, hyvää kesää!

GRÖNLUND JORMA 26.06.2010 19:17

Balaton-järvi on Suomalaisille todella pettymys. Meillä kun on 60000 järveä, joista vielä puolet on ihania uida. Ei pysty Balatonin rapavesi kilpailemaan kuin vain meidän surkeimpien rapakkojen kanssa.

HYTTILÄ ESKO 26.06.2010 21:15

Eipä, kun ne vaan on väärässä paikassa kun on matkalla unkariin

IPATTI VEIKKO 27.06.2010 13:59

Käys kattoon www.koti.mbnet.fi/pes1tol. Lr alueiden koordinaatteja eri maista, haettavissa monen navin ymmärätämässä muodosssa ja ennenkaikkea AutoRoutee suoraan sopivia.

KERÄNEN KAUKO 27.06.2010 14:25

Se on kyllä hienoa, että jaksat laitella noita POI-pisteitä, mutta laitappa sinne myös paikan palvelut ja muut tiedot. Minä ainakin haluan tietää paikasta muutakin kuin pelkän sijainnin.

HALME MARTTI 27.06.2010 18:03

Kysymykseni menee vähän ohi aloittajan tarkoittamasta, mutta en nyt malta olla kysymättä, kun Balatonin tuntijoita näyttää olevan liikkeellä. Muutamia vuosia sitten telkkarista tuli ohjelmasarja lomakoti ulkomailla ja siinä esiteltiin parikin sellaista Balatonjärven rantamilta. Siitä sain ajatuksen, että olisikohan kiva juttu pyöräillä tuon järven ympäri. Eli onko pyöräteitä, vai pitäkö ajella autojen joukossa. Onko tien reunassa yhtään tilaa ym. pyöräilijän kannalta tärkeitä tietoja.

Hyvää Jussinjatkoa vaan kaikille!

REINI SEPPO 27.06.2010 20:54

www.balatontourist.hu (leirintä alueet ja koodinaatit löytyy) Jos tuo antais apua!! Itsellä on semmoinen mieli että varsinaisia pyörä teitä ei ainakaa matalalla puolella ollut, ,mutta ajelu kelpoisia katuja kyllä! Muutamaan porttiin törmäsimme , mutta turisti aikana voi olla toinen juttu. Korkeammalla puolella on useampi kaupunki/kylä olisko siellä paremmin? Tiessä ei ole paljon tilaa pyöräilijälle , lisäksi siinävieressä menee rautatie mutkitellen ! Pyörät mukaan ,on suositukseni t.se

HAAPANEN TIMO 28.06.2010 16:04

Suomalainen polkupyöräilijä kirjoittaa juuri muutama päivä sitten kiertäneensä järveä: http://matkafillari.blogspot.com/

@timppa

KERÄNEN KAUKO 28.06.2010 21:11

Keszthelyssä oli tämöisiä pyörä/kävelyteitä. Järven länsi päässä.

KERÄNEN KAUKO 28.06.2010 21:13

Karkas... nyt kuva

HALME MARTTI 28.06.2010 22:26

Kiitos Timppa ja Kauko vinkeistä. Pyörätie näyttää hyvältä.....ainakin paikoitellen. Pyöräilijän kirjoituksen mukaan tie kulkee turistipyydyksestä toiseen. Ilmeisesti maantie ja kylät ovat hieman kauempana järvestä, joten jos kyliin hauaa tutustua, pitänee poiketa pyörätieltä.

REINI SEPPO 29.06.2010 09:45

http://www.balatontourist.hu/balaton_camping_apartment/camping_vadvirag_balatonszemes/en/

Jos linkki toimii niin saatte käsityksen kuinka tiet kulkee "matalalla" puolen: Nuoli näppäimillä voitte kiertää koko järven!Suurentaa myös ja liikuttaa kartta pohjaa!! Aikaisemmassa linkissä joka on (hiukan vaikea availla) on paljon tietoa !! Oliko Kauko jolla oli tietoa siitä "korkeammasta" puolesta kuvan kera!! Pyöräillä kyllä voi jos pääsee jalkaisin ,niin sitten pyörälläkin(jalkakäytävälläkin)t.se

KERÄNEN KAUKO 29.06.2010 13:05

Ei ole kokemuksia pohjois puolesta. Voi olla että tänä kesänä poiketaan ohimennen sielläkin. Nyt on tarkoitus mennä Budapestiin ja ehkä itä puolelle Unkaria siitä ajellaan...päätökset tehdään paikan päällä :)

KORHONEN ELISA 02.07.2010 23:09

Kroatiasta tulomatkalla 2 vk sitten oli ajatus viipyä Balatonilla pari kolme päivää, mutta jäi yhdeksi yöksi. Sää ei suosinut ja Siofokissa ollut Aranypart-kämppäri oli ainakin suihku- ja wc-tiloiltaan aika surkea. Nettisivujen perusteella paikasta sai ihan toisen kuvan kuin mikä totuus oli. Jatkoimme yhden yön jälkeen Budapestiin, jossa kaupungissa oleva Haller Camping oli ihan positiivinen kokemus. Netin ja pyykikoneen käyttö oli ilmaista ja saniteettitilat siistit. Paikka oli vain aika täynnä, joten markiisia ei paljon pystynyt levittelemään.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.