Kaikkien kaveri - matkablogi maantieltä

YLISUUTARI JOUNI 16.06.2010 18:20

Heinäkuun alussa olisi tarkoitus laittaa Bütte tienpäälle. Laivalla ensin lahden yli Tallinnaan. Siitä sitten Baltian läpi ja Puolan itäreunaa alaspäin Slovakiaan ja Unkariin. Jos kelit sallii ja kuski jaksaa, niin tiputaan tarvittaessa vaikka Välimerelle.

Kroatiaan tai Sloveniaan saakka jos päästään, niin sitten viimeistään voisi jo käännellä keulaa kotia kohti. Liki reaaliaikaista matkapäiväkirjaa olisi myös tarkoitus reissussa pitää, joten jos joutoaikaa kesällä löytyy ja kiinnostusta riittää, niin kuvilla ja videoilla höystettyä blogia pääsee seuraamaan osoitteessa:

http://kaikkienkaveri.blogspot.com/

Vinkit leirintä- ja yönylipaikoista ja nähtävyyksistä kyseisellä reitillä sekä muutenkin näissä maissa liikkuneiden tuoreet kokemukset ja neuvot ovat luonnollisesti tervetulleita!

AHJOS TIMO 16.06.2010 19:16

Hyvä aloitus! Jäämme odottamaan jatkoa :)

HÄMÄLÄINEN MARKKU 16.06.2010 20:50

Taas tyrkytän tuota omaa sivuani vinkkilistaksi: http://www.saunalahti.fi/hamal0

YLISUUTARI JOUNI 18.06.2010 19:23

Kiitos Markulle linkeistä. Jotain tuolta saattaa mukaan tarttua ja ainakin Auschwitz-Birkenau on suunnitelmissa. Olisiko kenelläkään hyviä vinkkejä tuonne Puolan-Slovakian rajamaille? Mistäpäin Karpaateilta löytyy parhaat maisemat vai onko viisainta pudotella suosiolla Tsekin ja Itävallan kautta Sloveniaan? Vuoret ja jokilaaksot, vanhat linnat ja upeat maisemat kiinnostavat. Eli mieluummin historiaa ja luonnonkauneutta kuin modernien kaupunkien ruuhkia ja vesipuistoja perhehelveteineen?

YLISUUTARI JOUNI 07.07.2010 13:25

Juuri eilen saavuttiin Unkariin ja sateinen Slovakia mentiin läpi muutamassa tunnissa. Oravan linna olisi ollut komealla paikalla, kun se vauhdissa ohitettiin, mutta pysähtyminen jäi paluumatkalle rankan sateen takia.

Valitettavasti matkaa viivästytti myös paha kuolonkolari, jonka jälkien siivousta joudutiin odottamaan muutama tunti, ennen kuin sisuunnuttiin ja lähdettiin etsimään kiertotietä. Nyt kylpylään toipumaan pariksi päiväksi ja sitten hujautetaan kohti Kroatiaa.

Lisää tuoretta juttua löytyy siis: http://kaikkienkaveri.blogspot.com/

AHJOS TIMO 07.07.2010 14:57

Blogisi 5.7.2010 valokuvan mukaan hiljattain Ruotsiin varastettu ja paloiteltuna löydetty "Arbeit macht frei" -teksti on taas paikallaan Auschwitzin portin päällä. Vai oliko se varastettu teksti jonkun muun keskitysleirin portilla?

YLISUUTARI JOUNI 07.07.2010 15:19

Käsittääkseni tuo kyseinen teksti löytyy ainoastaan Auschwitzista ja on palautettu entiselle paikalleen sinne minne tuo irvokas teksti kuuluukin muistuttamaan natsien mielipuolisuudesta.

Taisi tuo ruotsalaisten uusnatsien matkamuistoksi tilaama metallitaideteos olla turhan kuumaa kamaa kodin seinälle laitettavaksi? Onneksi saivat sen takaisin.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 07.07.2010 21:16

Kyllä sama teksti löytyy myös Sachsenhausenin portista, kuva viime kesältä.

YLISUUTARI JOUNI 08.07.2010 00:24

Kyseinen slogan lienee ollut natsien suosima kieroutunut keino saada ihmiset hyppimään ilokseen kuolemaan, mutta käsittääkseni juuri tuo uutisissa mainittu varastettu metallitaideteos taisi olla Auschwitzista? Samaa karmeaa historiaa kaikki silti?

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.