Rugen Saksa & Helin niemimaa Puola

PAANANEN PAULI 14.06.2010 14:08

Hain arkistosta, mutta en löytänyt Rugenista & Helin niemimaasta keskusteluja ? ! Lomat meni kortille ja lyhyt reissu Itämeren rannoille olisi tarkoitus heittää. Vain menolippu Naantali- Kapellskär on ostettu ja maksettu. Te jotka olette menneet m-autolla heinäkuussa menossa v. 29/2010 23.7- 24.7 Trelleborgista - Sassnitziin lautalla, hyvinkö pääsitte kyytiin ? - ilman etukäteisvarausta. Liikennöintiä näyttäisi olevan ihan kiitettävästi. Suunnitelmat ovat niin levällään, että alustava matkasuunnitelma olisi tutustua Rugeniin ajaa Puolaan Helin niemimaalle, ja Via Balticaa kotiin, aikaa vain 10 päivää PUUH ! Kuulemma molemmat Rugen ja Helin niemimaa, ovat tukossa ainakin viikonloppuisin ? Oletteko joutuneet etukäteen varaamaan m-autolle kämppäreiltä paikkaa ? Karlskronasta pääsisi Gdyniaan mutta sitten jäisi Rugen väliin..... Onko kukaan yöpynyt Kaunasin uudella, viimekesänä avatulla, " city kämppärilla " ? onko vastaava kuin Riiassa ja Vilnassa ? Punkkirokotusta ( dyyneillä tarpeen ! ) lähdetään ottamaan HEH ! vaikka lähdettäisiin sitten Kapellskäristä Norjaan ??

Kysyy : Arja

SILMUNEN HANNU 14.06.2010 15:20

Moi! Olimme 2008 kesäkuun puolivälissä Rygenin saarella fillareilla, ja silloin mahtui leirintäalueille, mutta kun siitä jatkettiin Puolaan, oli joillain alueilla aika vähän edes teltanpaikkoja, ainakin iltasella vapaana. Ja sanoivat, että heinäkuussa saari on hyvin ruuhkainen. Mutta kaunis ja mielenkiintoinen! By the way, visa ei kelvannut ainoassakaan paikassa noilla main ,sen 5vrk minkä siellä vietimme, aikana.

Ystävämme tulivat samalla laivalla kanssamme Trelleborgista Sassnitziin, siis 15.6 ja heillä oli varaus, mitä ilman ainakaan siihen iltapäivävuoroon, lähti viiden maissa, ei olisi sopinut. Mutta eri vuorot ovat kaiketi eri lailla suosittuja?

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 14.06.2010 15:21

Niin siis ystävämme tulivat asuntoautolla...

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 14.06.2010 16:51

Katso tuolta viimeisestä kuvasta Korhosen Elisan kommentti. Itse en ole paikassa käynyt. http://picasaweb.google.fi/timppahaapanen/KaunasLiettuaStellplatz#5384663659269858530

Teille osuu reitille mielenkiintoinen paikka, Świnoujście. Sielläkään en ole käynyt kuin aikoja sitten kurkkimassa Saksan puolelta, mutta takuulla joskus käyn.

http://www.swinoujscie.pl/449/

http://tinyurl.com/2u9y9po

Asian ulkopuolelta, Świnoujściesta ajaa Ruotsin Ystadiin vanha kunnon Pomeria, ei ole vielä haudassa sekään.

@timppa

SILMUNEN HANNU 14.06.2010 16:59

Swinoujsciesta ei sitten pääse muuten joen toiselle puolen kuin lautalla, siltaa ei ole, eli sen hakemiseen ei kannata käyttää aikaa:) (nimerkillä kokemusta on) Mutta leirintäalue on ja tosiaan koko kaupunki on ihan jännä!

t.Kaarina

HAAPANEN TIMO 14.06.2010 17:04

Kaksi lauttaa: http://tinyurl.com/37zmjfg

SILMUNEN HANNU 14.06.2010 17:12

Noo, ei se ole kaupunkialueella se toinen...

Ja laivalla pääsee myös Szcezinniin asti, sieltä Swinoujcsiesta siis..

t.Kaarina

PAANANEN PAULI 14.06.2010 17:53

Kiitos Kaarina vastauksesta. Voi kun voisikin lähteä jo nyt kesäkuussa ! Molemmat paikat on jäänyt käymättä aina kun läheltä on ajettu. Nyt kuulin puolaisilta niin paljon kehuja Helin niemimaasta, että pakko nähdä & kokea se. Meilläkin on fillarit m-auton perässä joten tarkoitus olisi pyöräillen katsella paikkoja. Täytyy varmaan aikatauluttaa ajo, ja tilata se lauttapaikka etukäteen netissä.

SILMUNEN HANNU 14.06.2010 19:21

Niin se varmaan kannattaa jos aikaa on vähän. Ja jos yölaivalla menee Kapellskäriin, niin siltä ehtii siihen Trelleborgista klo 17 ja risat lähtevään laivaan. Ja samana päivänä on jo Sassnitzissa 21. 15.

Sassnitzista pari kilometriä etelään on se Hitlerin massiivinen hotellihanke, Prora...5km pitkä hotelli, mitä ei koskaan keritty ottamaan hotellikäyttöön on nyt lähes kokonaan autioitunut, mutta etelä-päädyssä on erittäin mielenkiintoinen Hitlerin valtakaudesta kertova museo, Dokumentationszetrum Prora...suosittelen, ajatuksia herättävä paikka ja erikoinen kokemus!

t.kaarina

AHOLA JARI 14.06.2010 21:37

Oli Rügenistä jutua talvella; http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailu_ulkomailla/?x26399=Search&Order=-submit_date&N=100&q=R%C3%BCgen&nickMid=

Viime vuonna osuttiin pahimpaan "kärpäs" -aikaan meni rantsuilut siellä myttyyn..

Ainakin matkailuautolla pääsi hyvin viime kesänä kiertämään lenkin http://tinyurl.com/2uj8jvn Jopa Sasmundin luonnopuiston läpi, kunhan vain uskoi navigaattoria, että luonnonkivitie vie oikeaan suuntaan - aika jyrkää nousua ja laskua... Kaikki merenranta leirintäalueet olivat heinäkuun loppupuolella niin täynnä, että ei-ootakin tarjottiin. Käyttetiin yhden yön parkkiin stellplatseja, joita tuolla on. Aika monella uimarannan P-paikalla on aikaraja tai yöpymiskielto.

Noita hinoja rantoja tietty löytyy Helin lisäksi pitkin Puolan pohj.rannikkoa, esim. Kolobrzek, tai Krynica Morskan niemimaa Kaliningradin kupeesta..

PAANANEN PAULI 15.06.2010 09:49

En ole mikään ötökkäkammoinen, mutta noi KÄRPÄSET !?! Onko ne just heinäkuun lopun ilmiö ? Suomessa asuvat puolalaiset tuttavamme kyllä varoittivat tulvien vuoksi valtavasta hyttysmäärästä, ripulikin voi kuulemma yllättää helpommin. kertoivat myös, että Puolassa on menossa joukkorokotukset ja desifiointiruiskutuksia tulvan jäljiltä, mutta Itämeren rannikkoalue ei kai pahemmin tulvista kärsinyt ?
Olisi kai parasta mennä kämppärille ( jos on tarpeen ylipäätään mennä ? ) aamusta tai viimeistään aamupäivällä, että saa edes paikan, sähköstä ei ole niin väliä. Helposti sitä ajattelee : no kyllä nyt yksi m-auto joukkoon mahtuu, mutta näitä samoin ajattelevia on varmaankin muutama muukin !?! Pistää vähän mietityttään mihin ajelisi, kun tota aikaakin on niin vähän, pahus ! T: Arja

SILMUNEN HANNU 15.06.2010 12:43

Norjassa mahtavan luonnon keskellä minusta lyhytkin aika tuntuu antoisalta, ja jotenkin pitemmältä, kun elämä on yksinkertaisempaa, ja "kaikki", eli se luonto koko ajan siinä lähellä ja läsnä, eikä tarvitse säntäillä minnekään..

t.Kaarina

PENNINKILAMPI JOUKO 15.06.2010 18:08

Helin niemimaa, ruuhkainen pitkä kapea niemi, jossa leirintäalueet olivat erittäin ahtaasti paikotettuja, täynnä surfaajia (heinäkuu 2009). Myös pysäköintipaikoista oli pulaa varsinkin niemen kärjen taajamassa. Keskikesän sesonki ei kokemuksemme mukaan ole paras mahdollinen aika vierailulle. Gdanskista ja Sopotista pääsee laivalla käymään niemellä.

Swinouscien ja Sopotin välillä olimme Kolobrzecissa (vrt. Ahola) ja Lebassa. Kolobrzegin leirintäalue on nykyakainen ja sisään sovimme ilman ongelmia. Itse kaupunki tutustumisen arvoinen ja hiekkarantaa riittää. - Kesän kovimmat ukkosmyrskytkin koimme siellä.

Lebassa on kymmenkunta leirintäaluetta. Paikka matkailuautolle löytyi heti ensi yrittämällä. Läheinen "Slowinski Park Narodowyn dyynialue" on helposti saavutettavissa. Sinne on hyvä pyörätie ja kulkumahdollisuus myös maksullisen "sähköauton" kyydissä. Itse kaupungissa on useita, laajoja hiekkarantoja uintiin ja auringonottoon.
Eila

KATEISTO EERO 15.06.2010 20:22

Onko elokuun puolessa välissä vielä täyttä Helin niemimaalla?

AHOLA JARI 15.06.2010 22:03

Noita lasten amppareiksi luulemia (ja reaktio sen mukaan) kukkakärpäsiä (n. 2 cm kroppa) tuolla juuri tuohon aikaan (kuvissa 23.7.09) niitä oli aivan he*vetisti... kuin mäkäräisiä mustana Lapissa pahimpana räkkäaikana.. Kap Arkona kojumyyjä imuroi niitä karkkitiskeiltään - ei kauppa käynyt, toisin kuin junalippu myyjällä kun kaikki halusivat sisälle ja päästä kyydillä majakalta pois..

Nuo kärpäset tunkivat joka paikkaan, varsinkin mikä on keltainen tai punainen. Vaatteisiin, lasten leluihin, jopa koirien turkkeihin - kieltämättä pirullinen DDR:n perintö - oliko lie poikkeus vuosi tms..

PENNINKILAMPI JOUKO 16.06.2010 09:38

Olimme 23.7.2009 Helin niemellä. Leirintäalueet olivat silloin tupaten täynnä, tien varsi samoin. Ahdasta oli. Zatoka Pusca -lahti näytti olevan nuorten suosiossa, paljon surffaajia. - Aiemmin olemme olleet Pohjois-Puolassa alkukeväällä. Silloin oli väljempää. Elokuusta emme tiedä. Eila

PAANANEN PAULI 16.06.2010 12:34

Kiitos tosi paljon vastauksista. Jeps - taitaa olla parasta jättää se Rugen & Helin niemimaa parempaan ajankohtaan ( ehkä ensikesänä ? ) mutta tuo Leba & Kolobrzecis varmaankin on hyvä vaihtoehto. Liettuaan & Latviaan pitäisi päästä pellavan ostoa varten, siksi suuntanamme olisi heittää lenkki itäpuolelta. Puolassa kiinnostaa pajuista ja risuista, koivusta jne. tehdyt puutarhajutut ( Suomessa lähes kaikki puutarhamyymälät myyvät juuri Baltiasta ja Puolasta tuotuja pajutöitä yms. )

Kaunas on jäänyt pintapuoliseen tutustumiseen kun kämppärit ovat sijainneet niin kaukana kaupungista.Matkamessuilla meille sanottiin, että myös Kaunasiin on avattu vartioitu city-camping kesäksi. Sain messuilta kartan johon Kaunasin city-camping oli merkattu, mutta ihan heti en sitä meidän valtavasta matkaesitepinoista löytänyt, niitä kun on kertynyt yksi iso arkullinen. T. Arja

HAAPANEN TIMO 16.06.2010 17:35

No eikö se ole tuo mun linkissäni oleva viimeisen kuvan paikka?

Lisäksi siellä on trollinumerot ja pysäkit jos yöpyy jahtiklubilla.

Gdanskin ja Ostrodan välillä oiotaan (tehdään uutta) tietä ja meno on hidasta kun ajetaan kapeita väliaikaisia kuokkauksia. Viime kesänä Elblagin lähistöllä työ oli pahimmillaan. Hidas on Olztyn-Augustowkin, muttei tie huono ole, kovin mutkainen vain.

Meillä meni kymmenen tuntia välille Suwalki-Sopot. Luultavsti joudutte saman ajan varaamaan.

Mikolajkia en jättäisi väliin, hieno paikka. http://picasaweb.google.fi/timppahaapanen/MikolajkiPuola#

@timppa

HALME MARTTI 16.06.2010 23:38

Oli kesäkuun puolivälissä 2006 Fehmarin saarella. Tunkeutuivat matkailuajoneuvoomme hyttysverkon välistä. Kärpästen tulo loppui vasta kun ymmärsimme sammuttaa kaikki valot. Sitä ennen tapoimme niitä "miljoonia". Olimme palaamassa Normandian maihinnousurannikon kierrokselta ja yövyimme kämppärillä aivan meren rannassa vähän enne Puttgardenin lauttaa. Ajattelimme näet vuoden päästä syyskuussa vuokrata matkailuauton ja lähteä kuukaudeksi Eurooppaan. Tekisi mieli pyöräillä jossain kauniilla seuduilla. Emme tosin ole mitään Silmusten veroisia pyöräilijöitä, mutta kyllä 50-70 km menee kevyesti, jos ei ole paljon ylämäkiä. Sen jälkeen Moselin tuttuun laaksoon ja sieltä ehkä Ranskaan. Ahkerasti on luettu Teidän kirjoittamia hyviä vinkkejä ja kertomuksia eri suunnilta Saksaa ja Ranskaa. Kivat pyöräilyvinkit myös kiinnostavat.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.