Asuntoautoillen Saksaan,

ERVASTI JUHA 13.06.2010 11:14

Moi. Saisko vinkkejä Saksan reissuun. Ollaan vaimon ja 2 lapsen kanssa lähdössä asuntoautolla Ruotsiin, Tanskaan ja Saksaan. Reissuun lähtö 5.7 ja paluu noin 22.7. Miten kannattaisi mennä lautalla suoraan Saksaan vai Naantakista Kappelskääriin ja siitä ajaen Malmöhön ja lautalla yli. Tarkoitus käydä Saksassa ainakin Munchenissä. Kannattaako asuntoauto jättää pohjoissaksaan ja vuokrata pikkuauto eteläSaksan reissulle ja yöpyä välillä hotellissa?

KOIVISTO ARI 13.06.2010 12:43

Mistä sitä aloittaisi.

Ensinnäkin ei kannata tehdä asioita hankalaksi eikä miettiä mitään auton vuokrausta. Asuntoautolla kiertelee ihan samalla lailla eteläisessä Saksassakin. Jos pikkuautolla haluaa ajella niin sitten koko reissu sillä.

Seuraavaksi meno Saksaan. Jokaisella on siihen oma mielipiteensä ja kaikkien vaihtoehtojen kannattajia löytyy. Itse ollaan viikkoa aikaisemmin menossa suoraan Superfastilla Rostockkiin ja paluumatka samalla tavalla. Siihen vaihtoehtoon vaan voi alkaa olla jo aika kiire jos meinaa saada matkat varattua silloin kuin haluaa. Tosin se pitää paikkansa myös Ruotsin kautta mennessä eli suosittelen pitämään kiirettä valinnan kanssa ja varaamaan mahdollisimman nopeasti matkat.

Muina vinkkeinä voi lapsiperheelle suositella Rustissa sijaitsevaa Europa-park huvipuistoa. Siellä menee pari päivää erittäin rattoisasti ja huvipuiston yhteydessä on erittäin toimiva kämppäri. Jos perheessä löytyy innokkaita shoppailijoita niin voin myös suositella Metzingenin Outlet kaupunkia. Siellä riittää kauppoja joka makuun ja hintojen suhteen voi tehdä hyviä löytöjä. Nämä paikat eivät kyllä sijaitse ihan Münchenin lähettyvillä. Siellä suunnalla sitten on tietty ainakin Kotkanpesä, joka on käymisen arvoinen paikka.

Ari

AHJOS TIMO 13.06.2010 13:34

Tein kauan sitten silloisen perheeni kanssa henkilöautolla parin viikon automatkan Saksaan ilman tarkkaa matkasuunnitelmaa. Varmuuden vuoksi varasin ensimmäiseksi yöksi jo Suomesta Autoliiton suositteleman hotellihuoneen jäsenetuhintaan. Jälkikäteen totesimme, että se oli yöpymispaikoistamme kaikkein tylsin mutta myös kallein. Muut yöt majoituimme omakotitaloissa, joiden edustalla oli kyltti "Zimmer Frei". Se on valvottu majoitussysteemi, jossa yksityishenkilöt majoittavat vieraita taloihinsa. Hintaan sisältyy aamiainen. Jos matkailuautossa on ahdasta asua, voi olla mukavaa vaihtelua yöpyä välillä talossa. (Toivottavasti systeemi vielä toimii. En ole ollut siellä moneen vuoteen.)

NIIPPA RAIMO 13.06.2010 15:33

Mene Puolan kautta! Puola on halpa maa ja tiet alkavat olla suhtkoht hyvässä kunnossa eli laivalla Tallinnaan ja sitten Puolaan, menee 2 vrk ellei hulluna aja. Suwalkista suunta Saksaan ja taas menee pari vuorokautta, jos otat edelleen iisisti. Sitten oletkin Saksassa, jossa homma hoituu autobanoilla mallikkaasti, menet sitten mihin tahansa, hei caravaanari 77655, PS Ruotsissa kannattaa huomioida auton kantavuus, joka näissä alle 3500 tonnisissa on ikuinen ongelma

HÄMÄLÄINEN MARKKU 13.06.2010 19:12

Pistän taas tähän tyrkylle tuon oman sivuni, josko sieltä löytyisi jotain vinkkiä: http://www.saunalahti.fi/hamal0

KIISKI ANTTI 14.06.2010 09:44

Hops, vastasin vahingossa viestiisi Tarvikkeet osastolla, mutta laitetaan tännekin:

Reitti Saksaan kannattaa valita budjetin ja ajohalujen mukaan. Halvin reitti on Naantali-Kappelskär ja ajaen Ruotsin läpi.

Mikäli vielä olette ekaa kertaa menossa eli Ruotsin läpi ei ole jo ajettu kyllästymiseen asti suosittelen että ajatte Ruotsin läpi. Nähtävää sielläkin on. Ja ajakaa vaikka tuota Ruotsin itärannikkoa alas. Käytte Kalmarissa, Öölannin saarella jne. (huom. artikkeli uusimmassa Caravan lehdessä).

Ruotsista Saksaan on taas monta vaihtoehtoa, itse ajan Malmöstä siltaa pitkin Tanskaan, se on helppoa eikä tarvitse odotella lauttaa. Eikä hinnoissakaan taida olla montaa euroa eroa. Tanskasta sitten Rödby-Puttgarden lautalla Saksaan. Huom. Puttgardenin satamassa on Bordershop kauppa, josta kannattaa paluumatkalla hommata edulliset tuliaisjuomat, esim. toukokuussa tarjouksesta tanskalainen olut 4,30e/case, 24x33cl. Myös viinivalikoima erittäin laaja.

Asuntoautoa ei missään nimessä kannata jättää pohjois-Saksaan. Hommaa itsellesi kirja Stellplatseista (edulliset yön yli paikat), joita löytyy ympäri Saksaa tuhansia. Itse olen käyttänyt Bord-Atlasta. Sen saat ostettua Saksasta Caravan liikkeistä ja taitaa niitä saada huoltsikoiltakin. Tai sitten tilaat sen vaikka täältä: http://www.vapaa-aika.com/reisemobil-bordatlas-10.html

Saksassa ajellessa itse suosin navigaattorin "Vältä moottoriteitä"-optiota. Saksan pikkukylät on näkemisen arvoisia. Ja kannattaa käydä syömässä pikkukylien Gasthausseissa, niistä saa erinomaista ruokaa edullisesti.

KUJANPÄÄ MARKKU 14.06.2010 09:51

Oikeesti, anteeksi vain, en ymmärrä aika tyhmää kysymystä. Eli maksaa asuntoauton roudaaminen Saksaan ja sitten vuokrata sieltä toinen auto. Ei ihan mulle aukee.

KOIVISTO ARI 14.06.2010 11:12

Vinkkejähän tulee monenlaisia, mutta kannattaa aina miettiä mikä on oma tilanne varsinkin sen suhteen, että kuinka paljon on aikaa käytössä ja millaisella porukalla liikkuu. Joku tuolla antoi hyviä vinkkejä stellplatzeista, mutta ei se ainakaan ole meidän juttu kun on lapsia mukana niin viihtyvät paljon paremmin leirintäalueilla, joissa on heille tekemistä. Toisaalta en myöskään lähtisi koluamaan Ruotsin paikkoja jos on vajaa 3 viikkoa aikaa ja tarkoitus käydä Münchenissä. Nämä on niitä valintoja mitä pitää tehdä ja napata ne itselle sopivat vinkit. Mitä ilmeisemmin tuo Ruotsin läpi ajaminen on halvin vaihtoehto, mutta taloudellisuuden laskeminen on niin vaikeata ja monia muitakin asioita pitää ottaa huomioon. Aika edullisesta kyllä on nyt mennä suoraan Saksaan. 4 aikuista ja 1 lapsi asuntoauton kanssa maksoi meno-paluuna Superfastilla vähän alle 1500€ ja mukana oli ateriapaketit. Siinä ei kyllä jää enää paljon ajopalkkaa Ruotsin läpi ajamiselle kun siihenkin sisältyy kuitenkin pakollisia maksuja aika paljon. Aika paljon myös arvostamme sitä, että ajomatka lyheni yhteensä yli 2000km. Sitä jaksaa ajella muina päivinä ihan eri tavalla kun ei takapuolta puuduta Ruotsissa.

Ari

KUJANPÄÄ MARKKU 14.06.2010 14:31

Putkella suoraan sinne sitten ees ja taas. Mitä sitä asuntoautolla tekee. Mulle kaikki matkan fiilikset, näkemykset ja kokemukset on niitä orkun paikkoja.

HAAPANEN TIMO 14.06.2010 16:59

Oliko Arilla matka korkean sesongin aikana? Neljällä aikuisella? Mutta tuskin kysyjä enää edes saa lippuja Saksaan, ja on se aika puudutavaa kävellä paattia ympäri, maisemat ei juuri muutu. Mun mielestäni.

@timppa

JOKINEN MIRA 14.06.2010 17:47

Moro Ollaan kanssa lähdössä Saksaan juhannuksen jälkeen.2 aikuista ja 3 lasta. 3 viikkoa aikaa, niin päädyimme ratkaisuun, laivalla Puolaan, (18h) ja sieltä Saksaa kiertämään. Olen keräillyt kohteita reilusti ja niistä sitten karsitaan viiliksen mukaan. Saksassa paljon lapsille meno mestoja jos vaan lompakko antaa myöden ja aikuisille toki kanssa. Jättäisin kyllä ton Ruotsin ja Tanskan kiertämisen ihan omaksi reissuksi, siellä menee pari viikkoa komeasti. Noista hinnoista, niin kai Balttian kautta vielä edukkain on jos vaan viitsii ajaa? Meillä muistaakseni 2+3+auto aterioineen 1180€ Hki-Gdynia-Hki Jussi

ERVASTI JUHA 14.06.2010 22:05

Kiitokset kaikille kokemuksista/vihjeistä. Tuota Puolan kautta menemistä emme edes hoksanneet aikaisemmin ajatella. Eli käännymme nyt sille kannalle, että varataan laiva Helsingistä suoraan Puolaan ja ajellaan siitä Saksaan.

MÄNTYNEN ISMO 15.06.2010 13:45

Moikka. Pienenä hienosäätönä ja vaihtoehtona tuohon ehdotettuun Europaparkkiin - ehdottaisin lapsiperheelle (ainakin meidän 4 muksun mielestä molemmissa paikoissa vierailleena) Soltaun lähellä olevaa Heideparkkia. Katso www-sivut.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.