Äkkihoppulähtö Tsekkiin, kohteena Brno

OLLILA HEIKKI 04.06.2010 23:35

Hovissa kesän matkasuunnitelmat muuttuivat. Turun saariston / Ruotsin Gotlannin sijaan mennäänkin tapaamaan ystäviä Tsekkiin. Lähtöajatus on startata heti Juhannuksen jälkeen, eli suunnitteluaikaa on vähän. Siispä ystävien vinkit ja ohjeet ovat tarpeen. Ajatuksena mennä Helsingistä Tallinaan ja sieltä Latvian, Liettuan ja Puolan läpi Tsekkiin. Nyt tarvittaisiin hyviä vinkkejä reitistä, leirintäalueista ja tietenkin näkemisen arvoisista paikoista. Löytyykö muita kulkukelpoisia reittejä kuin Via Baltika esim. idempää tai keskempää näitä maita. Aikaa meillä on. Paluumatkan tulemme hiemen lännempää vähän sen mukaan, miten intoa riittää.

Mistä näiltä alueilta saa parhaiten tietoa esim. Camppingalueista (aikaisemmilla Euroopan matkoilla olemme käyttäneet ACSI:n ohjelmaa) ja mikä olisi paras tapa saada nettiyhteys näissä maissa.

Oliskos muita sinne päin menijöitä tuohon aikaan. Meitä on akka, ukko ja iso koira.

Terv. Lappilaiset

HÄMÄLÄINEN MARKKU 05.06.2010 09:33

Pistänpä taas tyrkylle oman sivuni josko sieltä löytyisi jotain vinkkiä: http://www.saunalahti.fi/hamal0

REINI SEPPO 05.06.2010 18:14

Ainakin kaupungissa oleva "gamp Hana" (acsi kohde) oli suljettu toukokuussa! t .se

SALONEN MARKKU 07.06.2010 21:20

Bronossa torin yläpuolella ja vähän oikealla oli hyvä vartioitu maksullinen parkki. Netistä näkee nähtävyydet jotka siinä lähellä. Sieltä menimme Olomouciin, jossa pyhän kolminaisuuden pylväs . Jätettiin vaan auto keskelle toria, eikä poliisitkaan huomauttaneet. Paikassa oli jotenkin hieno hiljaisuuden tunnelma...Ajettiin mainitsemaasi reittiä ja yövyttiin rekkaparkeissa.

KARHU JUHA 07.06.2010 22:09

Viime kesänä ajoin Praha-Brno moottoritietä Itävaltaan,tien oikea kaista lähes koko matkalla oli kuin kynnöspeltoa.En missään kahdenkymmenen automatkailu vuosien aikana ole ajanut yhtä huonoa moottoritietä.Jopa osa auton kalusteista täytyi korjata kotimaassa niiden irrottua kinnikkeistä.Todennäköisesti tie on jo korjattu.Eli sitä tietä korjaamattomana en suosittele ajettavaksi.
JK

KERÄNEN KAUKO 08.06.2010 08:12

Saman huomasin pari vuotta sitten. Sitä ei voinut ajaa hiljaa ei kovaa, mahdoton paukutus. Betonitietä josta saumat oli koholla ja paljon. Ja hyvä, että keroit tien olevan samanlainen. Ajelenkin toista kautta Unkariin.

KORHONEN ELISA 02.07.2010 23:30

Mietittiin puoliskon kanssa, että missä se kauhea moottoritie olikaan, mutta muistuipa nyt mieleen, kun näin tämän ketjun. Siis Brnon tienoilla sai edelleen nyt kesäkuussa unohtumattoman moottoritie-elämyksen, kun betonitie röykytti autoa!

LOIJAS JYRKI 03.07.2010 12:19

Ajelin toukokuussa Prahasta Budapestiin - oli se todellakin kokemus. Kyllä tiet on Suomessa vielä kohtuukunnossa verrattuna tuohon. Rekkoja muuten riitti - niin kuin muuallakin Euroopassa. Näkyy ainakin Skodilla ja Dacioilla olevan kysyntää - sen verran niitä kuljettavia rekkoja tuli vastaan. Tsekistä jäi mieleen myös rautatiet, joita tuntui olevan tiheässä. Hintataso tavaratalossa oli aika huokea. t. Jyrki

HALMINEN SANNA 03.07.2010 23:17

Vahvistan jo aiemmissa viesteissä kerrotun: Praha - Budapest -väliä kannattaa ehdottomasti välttää. t:Jouko

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.