Berliini

HIETANEN TAPANI 26.05.2010 21:51

Me ollaan menossa kesäkuussa Berliiniin.Onko jollakin tietoa kaupungin leiripaikoista,josta olisi hyvät yhteydet keskustaan.Myös muita hyviä ja kivoja vinkkejä vastaanotetaan.

KÄMÄ JUHA 26.05.2010 23:02

Jos matkailuautolla menet niin tässä hyvä leiripaikka,The WohnmobilPark Berlin http://www.stellplatz-berlin.de/Home.2.0.html?&L=1 Olimme siellä viime kesänä. Rauhallinen sijainti ja erittäin siisti paikka. Hyvät yhteydet junalla keskustaan n 15min, eikä tarvitse vaihtaa junaa. Ainoa pieni miinus on, että lähellä kävelymatkan päässä ei ole ruokapaikkoja jos illalla haluaa mennä syömään.

SILMUNEN HANNU 26.05.2010 23:54

Berliini on hieno kaupunki valloittaa fillaroiden. Polkupyörä tuntuu olevan paikallisten yleisin liikkumisväline ja pyöräteitä on kaikkialla, ihan ydinkeskustaan asti. Ja mikä upeinta, autot, pyöräilijät ja kävelijät liikkuvat äärimmäisen sulavasti limittäin ja kaikki toisiaan kunnioittaen!! En missään muualla ole moista pyöräilikultturia tavannut. Olimme siellä vielä lähempänä keskustaa ADACin ylläpitämällä Stellpalzilla mikä oli ikään kuin pieni cämppäri asuinkadun varrella, rauhallisella paikalla, isoja puita ja leipomo kadun toisella puolen...niin lähellä että fillaroimme sieltä kahtena päivänä keskustaan, ja aivan kaikkialle ympäri Berliiniä. Nyt pätkii nimet, mutta se "Enkelitorni" mikä on kaupunkiin sisääntuloväykän varrella, on kiipeämisen arvoinen, huisat maisemat kaikkialle. Ja sinne pääsee isojen puistojen läpi pyörillä. Erittäin jännä kaupunki missä uusi ja vanha ovat sulassa sovussa keskenään. Ja missä ihmiset näyttivät jotenkin "elävän", semmoista rehevää elämää ja ikään kuin olivat hyväntuulisen oloisia?!

Ps.Chekpoint Charlie oli pimeässä yössä aika vaikuttava.

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 26.05.2010 23:56

ps.pätki näköjään näppäinten paikatkin, älä välitä kirjoitusvirheistä!:)

t.Kaarina

NYBERG CHRISTINA 27.05.2010 13:45

Kannattaa huomioida, että Berliini kuuluu niihin Saksan kaupunkeihin, jotka vaativat ns. saastetarran

HAAPANEN TIMO 27.05.2010 17:43

Oletko liikkeellä autolla? Berliinissä on useita Stellplatzeja, aivan keskustassa on tämä: http://reisemobilstationberlin-mitte.de/index.php?option=com_content&view=article&id=52&Itemid=65&lang=de

U-Bahn menee aivan vierestä, kävellenkin jaksaa keskustaan. Paikka on pikkuisen vanhan Itä-Berliinin ulkopuolella, raja on merkitty katuun. Mitään mukavuuksia ei ole, mutta aidattu paikka melkein keskustassa.

Tuossa niitä muita: http://www.reisemobil-international.de/bordatlas2/search.html?search=Berlin

Bord Atlas ehkä kannattaisi tilata.

@timppa

HAAPANEN TIMO 27.05.2010 17:50

Tulipa isot kuvat, sori. Varmuudeksi sama kuva kahdesti, ihmettelinkin kun kuvien lataus kesti pitkään.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 27.05.2010 18:13

Saksassa, ainakin Berliinissä, on meitä Suomalaista hämäävä katunumerointi, numerot alkavat kadun päästä oikealta ja jatkuvat kadun päähän josta numerointi tulee toista reunaa takaisin.

Eli kadun ensimmäinen ja viimeinen numero ovat vastakkain.

Suomessahan parilliset ovat toisella ja parittomat kadun/tien vastakkaisella sivulla.

Berliinistä löytyi aikoinaan myös saman nimisiä katuja, (Itä- ja Länsi-Berliinin peruja) lieneekö enää.

IPATTI VEIKKO 27.05.2010 18:21

Käy katsomassa www.koti.mbnet.fi/pes1tol. Sieltä löydät monenlaista tietoa leirintä alueista - vapaaparkeista - ACSI ja CampingCheck alueista ym ym ym.

SIHVOLA MARKUS 27.05.2010 23:15

Moi! Timon listalta löytyy kaksi aluetta,joissa olemme asustaneet.Reisemobilhafen Berlin,Spandaussa olimme neljä yötä yleisurheilun MM-kisojen aikaan.Internationale Reisemobilstationissa olimme pari yötä Kroatiaan mennessä.Molemmat paikat vaatimattomia,mutta kaikki tarpeellinen löytyy.Kulkuyhteydet hyvät kaikilla tavoilla ,alkaen jalkapatikasta.

SIHVOLA MARKUS 27.05.2010 23:21

Sen verran hätäilin ,että jäi yhtymättä tuohon kaarinan mielipiteeseen pyörällä liikkumisesta.Se on todella hyvin suunniteltu ja helppo liikkumistapa Berliinissä.

HAAPANEN TIMO 28.05.2010 16:37

Joo, vaatimattomia, mutta tarpeellinen löytyy. Sanoin tuolla ylempanä Berlin-Mittestä ettei mukavuuksia ole. On siellä pieni suihku, kemsan tyhjennys ja vettä saa. Meille nuo riittävät, mutten uskaltanut mainita kun vaatimukset ovat niin erilaisia. @timppa

SUHONEN HEIKKI 01.06.2010 20:41

Hei!

Me oltiin vaunun kanssa tällaisessa paikassa (city camp 1). http://www.hettler-lange.de/index2.html

Tämä on hotellin yhteydessä, kauniissa niemessä oleva pieni caravanalue Tegelin lentokentän lähellä. Caravanpaikkoja oli muutama kymmenen eli kannattaa varmistaa etukäteen, että on vapaata. Bussit kulki keskustaan, tosin me liikuttiin autolla. Lentokoneiden ääni kuuluu jonkin verran, mutta ei meitä häirinnyt ja lapset tykkäsi bongailla lentokoneita, kun laskut näkyivät ikkunasta...

Tropical Islandin caravanalue oli tosi hieno, jos haluaa kylpylämaailmassa käydä. Se on Berliinistä noin 60 km etelään, korven keskellä, mutta rautatien lähellä. Ainakin huhtikuussa etukäteen paikan varanneet saivat etua kylpylälippujen hinnoissa. Kannattaa muutenkin varata paikka etukäteen, koska voi olla täyttä. http://www.tropical-islands.de/en/visitors.html

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.