Kolmården

KERÄNEN OSMO 24.05.2010 18:44

Kolmårdeniin pitäis naisväen päästä, kuka on käynyt vaunulla tai m-autolla? Menomatka ilmeisesti Tornion kautta, paluu ehkä Turun kautta Suomen puolelle. Olen joskus autolomalla ajanut Uumajasta Haaparannalle, aika ykstoikkonen oli mielestäni tuo väli. Millaista lienee Uumajasta alaspäin. Mistä tietoa Ruotsin leirintä-alueista? Heinäkuussa tarkoitus mennä ja aikaa on 16 pv.

PUUMALAINEN JARKKO 24.05.2010 19:28

Kävimme kesällä -08 asuntovaunulla Kolmårdenissa. Ajelimme haaparannan kautta rantatietä ja poikkesimme matkalla Örebrossa kylpylässä. Olipa muuten hienoin ja siistein leirintäalue missä olemme koskaan käyneet. Tiet ruotsissa ovat hyvät, melkein koko ajan kaksikaistaisia. Kolmårdenin eläintarha on käymisen arvoinen, me ainakin kovasti tykättiin. Varsinkin villieläinpuisto jossa ajetaan omalla autolla jäi lapsille mieleen. Leirintäalue ei ollut ihan vieressä joten menimme eläintarhaan omalla autolla. Yleisesti leirintäalueet ovat ruotsissa laadukkaita ja siisteyteen panostetaan. Suomeen palasimme laivalla Kapellskärista Naantaliin. Täytyy vielä mainita Kapellskärin leirintäalueesta(ihan sataman vieressä). Alue on ruotsin caravan clubin alue jossa saimme todella mahtavan vastaanoton. Suomalainen sauna oli oitis saavuttuamme lämpenemässä.

Terveisin Satu Puumalainen

LEINONEN JUKKA 25.05.2010 09:05

Tilaa tuosta Ruotsin leirintäopas http://www.crewcom.se/bestallning/scr/?lang=se

Sama tietokoneelle http://viewer.zmags.com/publication/d41da338#/d41da338/1

HAAPANEN TIMO 25.05.2010 17:46

Kolmårdenissa kävijän ei pidä jättää väliin defiiniesitystä, aivan käsittämätön show. http://www.kolmarden.com/Om-Kolmarden/Sprak/Suomeksi/ Muita eläintarhoja: http://www.visitsweden.com/ruotsi/Aktiviteetit/Perheloma/Elaintarhat/

Tukholmassa on uusi nähtävyys, näköalahissi Globenin katolle: www.globearenas.se

@timppa

HAAPANEN TIMO 25.05.2010 17:47

Suora linkki Globenin hisseille: http://www.globearenas.se/sv/skyview.aspx

SVENNS JAN 26.05.2010 22:46

Uumajasta alaspäin todella hieno rantareitti ylöspäin tosiaan kuten ystäni ilmaisi asvalttia ja lehtipuita. Melkein uumajasta alkaa ruotsin korkea rannikko joka todella upea, gävlestä alaspäin tavanomaisempaa mutta myös tiet paranevat, tukholmasta alaspäin taas vesistönäkymiä.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.