Sää Lofooteilla

PÖNTINEN PEKKA 18.05.2010 17:43

Olisi tarkoitus lähteä pullanpaistajan kanssa kesäkuun ensimmäisellä viikolla kohti Lofootteja ja Senjaa. Onko kenelläkään kokemusta alkukesän keleistä siellä? Tungosta ei luulisi vielä silloin olevan. Mitä kämppäriä suosittelisitte Lofoottien "alkupäästä" (Narvikista päin tullessa). Ajatus oli jättää vaunu tukikohdaksi johonkin ja tehdä siitä pistoja pidemmälle saaristoon. Myöhemmin on tarkoitus siirtyä Senjan saarelle. Itse olen aina ennen ollut Pohjois-Norjassa heinä-elokuussa, mutta nyt on puolison loma-ajan takia lähdettävä heti kesäkuun alussa.

NYYSSÖNEN KAJ 18.05.2010 18:03

Lähin sääasema joka löytyi heti loi Bodö http://www.weatheronline.co.uk/Norway/Bodo.htm

tässä näytössä saat sään 1 - 8 päivää eteenpäin. Taulukon oikealla puolella on painonapit

"history" josta voit kysellä haluamasi ajankohdan päivittäistä säätä, siis menneeltä ajalta ja vuosilta. "Climate" näppäimen takaa saat eri kuukausien keskiarvot max-, min-läpötilat aurinkotunnit ja sademäärä. Keskiarvoina niiltä vuosilta kuin mittaustietoa löytyy, usein 30 vuotta takse ajassa.

Ei muuta kuin etsimään lähintä sääasemaa sinua kiinnostavaan kohteeseen.

SILMUNEN HANNU 18.05.2010 18:36

Hei, me teimme viime kesäkuussa, tokalla viikolla, ja meitä suosi kirkas mutta kylmä sää. Katselin juuri niitä kuvia, ja illalla ja yöllä tunturissa ollessamme oli meillä pipot ja tumput:)

Oletko ihan ehdoton sen leirin teon, ja siitä käsin päiväretkien ajamisen suhteen? Tiet ovat tuolla niin hitaat ajaa, ja saarien pitkulaiset muodot lisäksi suosivat mielestäni koko ajan hitaasti etenevää matkustusta. Kaiken lisäksi kun olette Senjalle menossa, pääsisitte sinne lautalla Andenesista eli Vesterålenien pohjoisimmasta kärjestä.

Itse ollaan aivan mahdottomasti hullaannutuu juuri noihin Vesteråleneihin, niillä käy vähemmän matkailijoita kuin varsinaisilla Lofooteilla, ja luonto on mielestämme komeampaa ja koskemattomampaa. Ja vapaaseen leiriytymiseen löytyy runsaasti mahdollisuuksia.

Mutta kaikki on tietysti siitä kiinni mitä itse arvostaa ja matkaltaan haluaa. Vesteråleneillä juuri kaikki uloimmat kärjet, Hovden, Nyksund ja Stö sekä koko Andöyan saaren länsiranta ovat paikkoja, missä olemme käyneet muun matkailun lisäksi varmaan jo viitenä peräkkäisenä kesänä pistäytymässä:) Siellä vain on niin huikea vapaus ja valo, ettei paremmasta tietoa.

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 18.05.2010 18:37

Äh, jäi lause vajaaksi, piti lukea että teimme kesäkuun tokalla viikolla pikamatkan Lofooteille tai paremminkin vain Vesteråleneille...

t.Kaarina

TERVO JARI 18.05.2010 19:07

http://karavaanarit-fi.directo.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/jasenkeskustelu/?x26564=56035965

PÖNTINEN PEKKA 19.05.2010 21:55

Kiitokset hyvistä vinkeistä. Tuo Jarin hieno tietopaketti olikin jo laitettu aikaisemmin jemmaan. Hyödynnämme tietysti sitä iloisella mielellä. KIITOS! Entisiltä Norjan reissuilta on jo opittu, että aina on pipot ja hanskat mukana, väliasuista puhumattakaan. Pohjoinen on aina pohjoinen ja sen mukaan varaudutaan. Ei ole huonoja kelejä, on vain heikkoja varustautumisia. Aina on pärjätty ryysyjen suhteen. Onko muita hulluja siellä suunnalla 1. - 10.6.? Vilkutellaan, jos nähdään.

LEHTONEN TOMMI 24.05.2010 17:46

Oltiin viime kesälomalla Lofooteilla ja jätettiin vaunu sellaiseen pieneen kylään/kaupunkiin kuin "Harstad" siellä siisti leirintäalue ja aivan merenrannassa. Matkaa Narviikista reilu 100km ja Lofoottien kärkeen Å.n kylään n.300km. Tiet oli hyvässä kuntossa ja juuri ennnen ko.kaupunkia vedettin uutta asvalttia monta kymmentä kilometriä. Toivottavasti säät sallii teitä, meillä kävi hyvin ja menomatkalla Å.hon oli aivan kirkasta ja lämmintä takaisin tullessa mereltä nousi usva joka peiti vuorten huiput ja lämpötila laski yli kymmennen astetta. Sään ennustaminen taitaa olla siellä hankalaa,niin nopeasti sen matkapäivän aikana kaikki muuttui. Lofootit kyllä näkemisen ja ajamisen arvoinen paikka.

PÖNTINEN PEKKA 24.05.2010 19:05

Kiitos Tommi kommenteista. Ajatus oli, ettei ihan Åhon saakka vaunun kanssa könyäisi. Jättäisi hänet jonnekin lähemmäs Svolvaeria ja siitä sitten kelien mukaan autoillen, patikoiden ja pyöräillen ympäristöön tutustumaan. Kumpparit ja sadeasut on tietysti aina matkassa - puhumattakaan Norjassa. On tosin 70-luvulta sellaisia kaitafilmipätkiä, ettei kaverit usko, että on Norjassa oltukaan, kun ei näy kahteen viikkoon sadepäiviä!

HUOVINEN SIRPA 29.05.2010 12:08

näkee vaikka heti, jos on esim. Tomppa-navi ja bluetooth-yhteys ja painat kuvaketta "sää" ja kaupungin/paikan Lofooteilla, a vot, näet,oliko se viiden tai kuuden vuorokauden sääennusteen kyseiselle paikalle. Esko

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.