Missä Puolan maisemallisesti antoisimmat tiet?

SILMUNEN HANNU 14.05.2010 16:18

Teitä on varmaan monta, jotka olette ajaneet Puolaa läpi monesta suunnasta? Kysyisinkin nyt mielipidettänne, olisiko POLKUPYÖRÄILIJÄN kannalta antoisinta polkea Gdyniasta alas(Slovakian itäosat on seurava kohde) vaiko itäinen reitti Suwalki-Augustov-Lublin....Tai onko joku muu reitti, minnkä olette kokeneet mielenkiintoiseksi? Tarkoitus välttää sen luokan teitä, mitä raskas liikenne käyttää. Vaihtoehdot Puolaan saapumisella ovat laiva Gdyniaan tai fillarointi/junat Balttian läpi. Olemme kyllä itsekin ajaneet autolla kerran alas itä-puolan ja kerran ylös Krakova -Warsova-reitin, mutta ne olivat vain läpiajoja, eikä erityisä mielikuvia jäänyt maisemista.

Ja vielä, jos jollain on mielessä joku erityisen söpö kylä tai muu mielenkiintoinen kohde noiden reittien varrella, otan kiitollisuudella kaikki ehdotukset vastaan!

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 19.05.2010 18:39

Olisin tosi iloinen, jos joku jaksaisi vastata tähän!

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 19.05.2010 19:08

Kaarina hyvä, en jaksa uskoa että meistä edes promille uskaltaisi kuvitella pyöräilevänsä Puolassa. Autolla ajaminenkin baanojen ulkopuolella on hasardia. Eikö itsarille mitenkään löytyisi helpompia vaihtoehtoja.? Ystävällisesti.

SILMUNEN HANNU 19.05.2010 19:19

Me ollaan jo pyöräilty Puolassa muutamia pätkiä, ja havaittu se, miten liikenteessä pyöräilijää kunnioitetaan. Puolassa on myös pyöräreittejä ja siellä järjestetään "ihan virallisia" pyöräretkiä. Käännyin nyt arvon karavaanareiden puoleen juuri mielenkiintoisten maisemien ja pienten kiinnostavien yksityiskohtien löytämiseksi...kun tiedän monen Puolaa paljonkin kolunneen. Jostain syystä lähes kaikkialla Euroopassa, Suomen ulkopuolella polkupyöräilijää kunnioitetaan maanteillä melko suuresti!

Ystävällisesti, nimimerkillä juuri Espanjassa yli 1000km pyäräillyt:) t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 19.05.2010 19:39

Hyvä Nimimerkki, arvostan ja kunnioitan suuresti tekemäänne fillarimatkaa. Olen itsekin siellä Spagna Verdessä ajellut, myös polkupyörällä. Siellä pyöräily on kansallisurheilua, kuten ladun tahkoaminen skandinaavien maissa. Pyöräilijää väistetään ja tilaa annetaan. Mutta Puola.. Rekat, muulit, mustalaisvankkurit, etc. ohittavat ja tulevat ohitetuiksi. Siellä seassa kieli poskella sompaillaan, mutta ilman kypärää ja metallikuori (auton kori) suojana. Olen RUK 138 sissiupseerikoulun käynyt, enkä tohdi ajatellakaan muun liikenteen seassa fillarointia Puolassa. Uskon toki havaintoihinne puolalaisesta väistämiskultuurista, mutta mutta kun ei autoilijaakaan juuri väistellä. Tyk tyk sanoopi hjärta armas. Eri juttu on tietty, jos on opastettuja reittejä. Puolan pikkukylät ovat toki viehättäviä, vaan jotenkin tuntuu liian extremeltä hakea jännitystä juuri Puolasta. Mutta jos löydätte turvallisen ja opastetun reitin, niin voisin kuvitella liittyväni joukkoon. Monet pitävät mieltäni muutenkin kyseenalaisena...

SILMUNEN HANNU 19.05.2010 20:02

Hyvä herra Hänninen, kiitän nöyrästi saamastamme arvostuksesta ja kunnioituksesta. Se on totta. että espanjalaiset harrastavat pyöräilyä, ja ylen usien saimmekin paikallisilta kilpaharrastajilta peukun nostoja ja hurraa huutoja, mikä tietenkin lämmitti mieltä hyvinkin suuresti.

Mutta myös Puolassa olemme saaneet arvostusta, apua ja kunniotusta pyöräilijöinä, emmekä epäröi paikallisen liikennekulttuurin vuoksi sinne menemistä. Suunnitelmamme ovat kuitenkin vielä vaiheessa, niin kuin niille meillä tyypillistä on...Ulko-Hebriditkin kera Skotlannin ovat tämän retken ehdokaslistalla olleet.. Mieluiten pyöräilisimme aivan yhtäjaksoisen viivan karttaan, alkaen Tallinnasta, kulkien Kuurin Kyntään ja Kalingradin kautta, läpi Puolan, Slovakian , Unkarin ja Slovenian, päätyen Pulaan. Mutta en usko että se tulee kuukaudessa onistumaan, sillä nuorin retkelle osallistuja on 14v tyttönen ja kesäLOMA on kuitenkin kyseessä:) Siksipä mietimme seuraavaksi hienointa vaihtoehtoa:)

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 19.05.2010 20:08

Ai niin, keskustelu kanssanne on sivistynyttä ja miellyttävää, ja laitankin tähän liitteeksi pari kuvaa hyvin erilaisilta puolalaisilta teiltä. En jaksa alkaa niitä nyt pienentämään, mutta jos isoina kiinostaa ja aukeaa niin silvousplait!

Ja nyt töämä tyttö lähte pyöräilemään töistä kotiin:)

t.Kaarina

HÄNNINEN JUKKA 19.05.2010 20:20

Kivoja kuvia, kiitokset niistä. Jätetään nyt teitittelyt Hannulle opiskeltaviksi, siis Liimikselle, eihän se kohteliaisuudesta mitään ymmärrä, hunajasta vaan. Pyöräilystä puhumattakaan, mutta pahoin toivon että hän tähänkin juttuu tunkee karvaiset tassunsa. Jos tämä 14 v hedelmänne tosissaan haluaa, niin varmastikin ei heti itkuun pillahda joten huoli pois sieltä. Ei multa löydy muuta kuin kannustusta varmasti kivaan seikkailuun. Ihan tulee Enid Blytonin Viisikko mieleen. Olis kiva kuulla miten suunnitelmanne edistyvät : captainkiddjukka@gmail.com niin.

MANNINEN RISTO 20.05.2010 09:52

Huiii!!!!! Aikomukseni oli nyt aamusta lähteä pyöräilemään maaseudulle, mutta uskallankohan. No, olenhan minä AUK:käynyt. Jos RUK:n käyneet pelkää, niin me emme. Sekaan vaan.

LIIMATAINEN HANNU 20.05.2010 11:26

Herra Upseeri & Herrasmies Hänninen! Miten Te voitte edes epäillä minun sosiaalisia taitojani, vaikkapa kohteliaisuudessa ja toisten kunnioittamisessa? Olenhan minä maankuulu nimenomaan näissä asioissa, sehän on todettu moniaita kertoja jopa täällä karavaanari yhteisössä.

Luulisin että nimenomaan Madam Kaarina S. voi tämänkin asian vahvistaa! Hänellä kokemusta minun vaatimattomista taidoistani ihmissuhde asioissa. Olemmehan intelligentisti diskuteeranneet asioista, liki kaikesta mitä voi.

Ps. Unajasta pidän kovasti, se vahvistaa luustoa ja poskilihaksia! ;-))

SILMUNEN HANNU 21.05.2010 14:48

Eiks kukaan tiedä Puolasta mitään?!?

t.Kaarina

HYTTILÄ ESKO 21.05.2010 15:48

Jonkin verran eri puolelta kokemuksia. En kuitenkaan ole ajanut millään Puolan reitillä polkupyörällä.

SILMUNEN HANNU 21.05.2010 16:06

Ei ei, en tarkoittanut onko joku pyöräillyt siellä, vaan mitä kokemuksia on vain saanut sieltä, missä maisemia, pienpiirteistä maastoa ja tiuhaan kyliä, hienoja löytöjä...ylipäätään sen kokemuksen perusteella mitä ihmiset ovat Puolassa autoilleet, suositteletteko pyöräilemään sitä itäistä reittiä vai Gdyniasta alas...olisi kiva kuulla kokemuksia ja näkemyksiä!

t.Kaarina

KOSKINEN MATTI 21.05.2010 18:40

Tulimme keväällä Puolasta reittiä Poznan - Gnizno - Bydgoszcz - Grudziadz - Lasin (kaupungissa läpi vuoden auki oleva kämppäri) - Ostroda - Olsztyn - Mragowo - Elk - Suwalki. Matkalla paljon pieniä kyliä ja Olsztyn - Elk välillä järvialueen eteläreuna ja runsaasti campingalueita.

HYTTILÄ ESKO 21.05.2010 20:28

Idässä Lublinin ja etelässä Zakopanen seutu on hienoa.

MOILANEN JAANA 22.05.2010 01:59

Hei Kaarina!

Puolalaiset itse kehuvat Torunin kaupungia Puolan kauneimmaksi ja kaunis paikkahan se olikin. Tiedän että tämä ei taida teidän reitille osua, mutta jos joskus sielläpäin ajelet niin poikkea ihmeessä.

HYTTILÄ ESKO 22.05.2010 09:37

Torun oli hieno paikka. Olimme siellä 1992 kun Silesia kulki vielä Helsinki-Gdansk . Sitten Zamosk ja Visla joen ympäristö

SILMUNEN HANNU 22.05.2010 17:12

Kiitos Jaana ja Esko! Katsotaan, mihin päädytään, koko reitti tuntuu aika elävältä...:)

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.