Gdynia-Berliini, ajokokemuksia?

MÄKINEN TAINA 05.05.2010 14:46

Millainen tie? Yhtenä suunnitelmana olisi jäädä laivasta pois Gdyniassa ja jatkaa siitä ajaen Saksan kautta Itävaltaan.

HYTÖNEN RAIMO 11.05.2010 23:49

Ei ajokokemusta - vielä - loppukesästä kylläkin.

Google Mapsista katsottuna näyttää ihan kelvolliselta. Eli Gdyniasta tietä E28 (6) Saksan rajalle Pomelleneen ja siita Saksan autobahnia (A11) etelään. Puolan osuuskin näyttää pääosin hyväkuntoiselta ja on osaksi moottoritietä, joten uskoisin sen olevan vähintään kohtuullisessa kunnossa. Ja voihan sen katsoa navigaattorista simuloituna etukäteen, niin tietää suunnilleen mitä on odotettavissa (oma navi autossa, en kehtaa lähteä sinne tutkailemaan). Itse ainakin aion käyttää kyseistä reittiä matkallani Thüringeniin.

IPATTI VEIKKO 12.05.2010 10:45

Reitille sopivia leirintäalueita löydät www.koti.mbnet.fi/pes1tol

STRÖMMER HEIKKI 12.05.2010 11:58

Viime syyskuussa mentiin just siitä vaunun kanssa. Ihan hyvä tie. Takaisin tultiin keskeltä Puolaa, mutta sitä kyllä ei olisi kannattanut tehdä.

HÄMÄLÄINEN JOUNI 13.05.2010 09:44

Tervehdys.

Miksi ei olisi kannattanut ajaa puolan halki ? Kiinnostaa koska olisi tarkoitus kesällä ajaa läpi.

SILMUNEN HANNU 13.05.2010 12:54

Minuakin kiinnostaa! Meillä saattaa olla tarkoitus mahdollisesti fillaroida koko Puolan läpi, tai vain osan, reitti/maisema/tie/palvelu-kartoitus käynnissä:)

t.Kaarina

HYTÖNEN RAIMO 14.05.2010 09:04

No siksi, että alueen tiet eivät juuri hurraahuutoja ansaitse.

STRÖMMER HEIKKI 27.05.2010 21:19

Sorry Kaarina, etten aiemmin huomannut kysymystäsi. No me tultiin viime syyskuussa vaunun kanssa siitä Puolan läpi. No ei ollut rekkojen kans ongelmia, mut ei löydetty sitten ensimmäistäkään leirialuetta ennenkuin vasta Gdanskista. Käytiin siellä Aushwitz:ssä kun oltiin palaamassa Kroatiasta, ja päätettiin sit oikaista suoraan kohti Gdyniaa.No mulle olis kyllä näin vanhana rekkakuskina käynyt rekkaparkkikin ihan hyvin, mut vaimo oli lukenut jotain viisasta kirjaa jonka mukaan se ehdottomasti oli kiellettyä, joten ajoin sit kiukkupäissäni Gdynian satamaan asti, jossa nukkuminen ei sen viisaan opaskirjan mukaan ollut kiellettyä.Sieltä sit palailtiin sen mikäsenniminytolikaan niemen kautta jossa oli ainakin 50 kiinni olevaa leirialuetta, sinne Gdaskiin vielä muutamaksi päiväksi.Löydettiin kyllä leirialueita matkalta, mutta kaikki ne olivat kiinni syyskuun loppu puolella. Sitäkään siinä viisaassa opaskirjassa ei lukenut. Niin että sanoisin että jos ei voi soveltaa vaatimuksiaan tilanteen mukaan, niin Puolaan ei kannata mennä ollenkaan, eikä kyllä paljon muuallekaan. Me ei sit enää mennä, kuin ehkä Savonlinnaan tänä vuonna.

SILMUNEN HANNU 27.05.2010 21:33

Kiitos Heikki rehellisestä ja hauskasta vastauksestasi! Meillä on, uskoakseni, opittu soveltamaan vatimuksia tilanteen mukaan, ainakin on telttailtu tsekeissä urheilukentällä ja raahattu pyöriä kahdeksanen kerroksen parvekkeelle ja poljettu iltaan saakka lounaan perässä, mikä sitten oli bluegrass-festareilla tarjoiltua hapankaali-knöödeliä:) Tiedä sitten mihin eksytään, ehkä puola vaihtuu itäiseen saksaan ja sitten slovakia unkari slovenia tai jotain muuta...aikaahan on vielä melkein kolme viikkoa sitä pähkäillä:)

Ei muuta kuin oikein hyvää Savonlinnan retkeä teille!:):)

t.Kaarina

SAVOLAINEN TOIVO 05.06.2010 11:06

Tulimme juuri 2 päivää sitten 6,5 viikon reissulta euroopasta ja lähdimme sinne 20.04 Finnlinesin laivalla klo 18,30 H:gstä ja olimme Gdyniassa paikallista aikaa klo 15 seuraavana päivänä hyvin nukutun ja syönnin jälkeen. Jatkoimme heti matkaa isompaa rantatietä kohti Koszalin kaupunkia,josta käännyimme kohti merta ja Mielnon rantakaupunkia. Olin valinnut sen jo netistä kotona,mutta en ollut sinne minkaanlaisessa yhteydessä.Siellä olimme perillä paikallista aikaa 18,30.Kaupunki on pieni turisti kaupunki jonne Puolalaiset tulevat viettämään lomia.Koska oli vielä huhtikuu se oli aivan hiljainen.Camping Rodzinny n:105 oli kaupungin toisella päässä pieni siisti pihapaikka,jonka porttia isäntä oli juuri laitta- massa kiinni,kun ajoimme automme häntä vastapäätä.Hän viittasi että ajahan sisään.Aivan kuin hän olisi osannut meitä odottaa. Hän vain sattui laittamaanporttia kiinni,koska oli vielä hiljainen aika ja paikalla oli yksi auto ja tietysti saksalainen. Paikka oli siisti ja turvallinen pihacamping ja perheyritys. Aamulla ajoimme takaisin isoa tietä Koszaliin ja samaa tietä etelään kohti Szczecin kaupunkia,joka on vähän ennen Saksan rajaa.Tie on hyvää ja liikenne varsin rauhaisaa. Illalla oletkin jo sitten vaikka Berliinissä tai muualla Euroopassa. Jos on tarkoitus mennä Euroopassa muualle kuin Balttia ja Puola niin tämä H:ki-Gdyni tai Rostoc on ehdoton valinta ja edullinen.Meidän hintamme 2 aikuista ja auto yli 6,5m ateria paketilla b3 katekoriassa 379 ekua caravan alennuksieen. Jäi pois Balttian läpiajo ja yöpymiset ja ruokailut ja vaiva sillä on Tallinnasta-Gdyniaan varsin pitkä matka. Balttiaan voi sitten mennä ihan erikseen. Koska laivat ovat rahtilaivoja siellä on hyvin rauhallista kun ei ole yöelämää. Suosittelen.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.