Nyt kaikki Kreikkaan

RAUTIAINEN KARI 05.05.2010 10:57

Tätä kaikkea Suomi rahoittaa

Kreikan valtion kulut ovat paisuneet käsittämättömiin mittasuhteisiin. Käsittämättömiä ovat myös monet etuudet, joihin rahaa on syydetty.

Uutistoimisto Reuters listasi eriskummallisimpia menoeriä, joiden takia Suomikin joutuu nyt maata tukemaan.

Bonuksia työpaikalle saapumisesta

Valtion palveluksessa olevat kreikkalaiset voivat saada jopa 1300 euroa palkanlisää erilaisista bonuksista. Virkamiehille on maksettu esimerkiksi lisiä siitä, että he käyttävät tietokonetta. Bonuksia tulee myös, jos ilmestyy ajoissa työpaikalle tai osaa edes yhtä vierasta kieltä. Lisäksi kreikkalaiset metsurit voivat saada ulkotyölisää.

Vuodessa 14 kuukauden palkka

Kaikki julkisella sektorilla työskentelevät saavat vuodessa 14 kuukauden palkan. Tällä on pyritty pitämään keskimääräiset kuukausipalkat ja eläkkeet pienempinä. Ylimääräinen puolen kuun palkka maksetaan pääsiäisenä ja toinen puolikas kesällä.

Virkamiehet saavat jouluna ylimääräisen kuukausipalkan. Vastaavasti joulun aikoihin esimerkiksi taksit, parturit ja ravintolat saavat laskuttaa asiakkailta normaalia enemmän "joululahjana". Bonuksista on nyt leikattu 12 prosenttia.

Kuolleiden eläkkeet maksetaan sukulaisille

Virkamiesten naimattomat tai eronneet tyttäret saavat nostaa isiensä eläkettä sen jälkeen kun isät ovat kuolleet. Tästä edusta on nauttinut capital.gr-verkkosivujen mukaan noin 40000 naista, ja siihen kuluu valtion varoja 550 miljoonaa euroa vuodessa. Laskujen mukaan kreikkalaisten eläkkeisiin kuluisi tätä menoa 12 prosenttia maan bruttokansantuotteesta, kun EU-maiden keskiarvo on kolme prosenttia.

Virkamiehiä ei voi erottaa, eläkkeelle 50-vuortiaana

Virkamiehiä ei voi lain mukaan erottaa, mutta he ovat oikeutettuja eläkkeeseen 50-vuotiaina. Hallitus on jo luvannut nostaa eläkeikää.

Velkainen valtionyhtiö tarjosi ilmaisia lentoja

Työmarkkinajärjestöt estivät vuosikymmenien ajan hallitusta myymästä velkaantuneen lentoyhtiön Olympic Airwaysin. Lentoyhtiö teki miljoonatappiot joka vuosi, mutta tarjosi työntekijöille avokätisiä etuuksia. Esimerkiksi työntekijöiden perheet saivat lennellä ilmaiseksi ympäri maailmaa. Valtio maksoi velat, vaikka samaan aikaan yksityiset yhtiöt lensivät samoja reittejä halvemmalla.

Yhtiö myytiin 2008, mutta sitä ennen työntekijöille maksettiin irtisanomisista, tai heidät palkattiin muihin tehtäviin.

Tyhjänpäiväiset komiteat

Sadat valtion nimittämät komiteat ovat palkanneet työntekijöitä, vaikka ei ole selvää, mitä komiteat ylipäänsä tekevät. Valtio on ylläpitänyt esimerkiksi Kopaisjärveä hoitavaa komiteaa, vaikka järvi on kuivunut jo 1930-luvulla.

Kreikkalaislehtien arvioiden mukaan komiteat työllistävät 10000 ihmistä, ja niihin palaa 220 miljoonaa euroa vuodessa. Hallitus on luvannut lakkauttaa ainakin 200 hyödytöntä komiteaa.

Puolustusmenot toista Nato-maata vastaan

Kreikan armeija nieli viime vuonna 14 miljardia euroa eli kuusi prosenttia maan bruttokansantuotteesta, mikä on selvästi yli EU-keskiarvon. Perusteena on kiristyneet suhteet Turkkiin, vaikka molemmat ovat Nato-maita. Lisäksi asemenojen sijaan hallintokuluihin ja palkkoihin menee summasta peräti 80 prosenttia.

Tehdääs niin että otetaan niiltä reaalivakuus, esim Korfu, ja jolleivat maksa lainaansa niin sitte meillä on saari välimerellä. Rakennamme kausipaikoiksi koko saaren.

LIIMATAINEN HANNU 05.05.2010 11:48

Viksua porukkaa nua reikkalaiset! Tiiätkö Rautii oiskoon siellä yhtään ministerinpostia vappaana? Sellainen saattais kiinnostaa minua. Tai ainakin virkamies hommoo?

On siellä ihan muuta toista kuin täällä maassa pohjoisessa, sohjoisessa, kalvinistisluterilaishenken 'saastuttamassa' työn ja ikeen tasavallassa. Hinne hinne! ;-))

RAUTIAINEN KARI 05.05.2010 12:32

Pohjoista maatamme en nyt ihan äkkiä miellä Kalvinistilaiseksi mutta muuten kyllä. Kun saamme ton Korfun niin muutamme sinne. Ei kun säästämään tonttirahaa.

MERIKUKKA REINO 05.05.2010 13:17

Minun mielestä autoveroa pitäisi nostaa, ainakin tarkistaa Matkailuautojen osalta, että Suomen valtio pystyy maksamaan nämä miljardit Kreikkaan.TSOUKKI!

LIIMATAINEN HANNU 05.05.2010 14:18

Ihan pikkasen ituttaa tämä ainainen tyyli valehdella rahvaalle, tyhmille, eli ensiksi oli se lainasumma 0,5 miljardia ja lopulta 1,6 miljardia! Samoin Kreikan saama kokonaislaina oli aluksi 10 miljardia, sitten 15 miljardia ja lopulta 110 miljardia!

'Suojellaanko' meitä tyhmiä järkytyksiltä antamalla sitä 'köyttä' pätkittäin? Kuka onkaan tyhmä? Ja mitä onkaan jätetty kertomatta asiasta jo tässä vaiheessa? Sellainenkin on valehtelua.

Jumankauta juu, nääs meidän ja muiden meidän lailla edes jotenkin asiansa hoitaneiden valtioiden sitten pitäisi kustantaa näiden käenpoikien makea elämä. Samoin itäisen Euroopan köyhien maiden nosto samalle elintasoviivalle meidän kanssa? Hyvä juttu tämä EU, joillekin! Joillekin ei.

Vaikuttaa siltä että nämä 'etelän vetelät', Välimeren iloiset elämännautiskelijat ovatkin meitä fiksumpia, he nauttivat kaikesta ja me aherramme maksaaksemme sen nautiskelun.

Mie taidankin aloittaa törsäilyn ja makean elämän vieton, sitten lajikumppanit saavat luvan maksaa minun velat ja vastuut! Sovitaanko näin? Muuten menee koko Liitto konkursiin!

HELLE RAUNO 05.05.2010 16:42

Raha menee pankkien pelastamiseen. Jos Kreikka pelastuu siinä sivussa niin ei se haittaa.

LIIMATAINEN HANNU 05.05.2010 17:03

Justiisanii, kun pankinjohtajien palkkaus on sidottu myös siihen kuinka paljon he saavat lapioitua rahaa ulos maailmalle, bonus sen mukaan, eikä mitään vastuuta siitä saako pankki rahansa takaisin niin tässäpä sitä ollaan. Koska pankit 'tietävät' että rahvas kuitenkin maksaa heidän tupeksintansa. Niin se on aina mennyt ja niin se menee nytkin.

Kreikan pelastaminen on myös pc:stä, miksi huijareiden ja koijareiden pelastaminen on meidän tehtävä?

Meidän pitäisi ottaa oppia Islannin kansalaisten toimista, kieltäytyivät maksamasta huijareiden mokailuja.

SUOMI SEPPO 05.05.2010 18:31

Muistaakseni kun oltiin liittymässä EU:iin niin poliitikot "luulivat" että tulemme olemaan netto saajia. Uskoivatkohan edes itse valheeseensa ? @seppo

YLINIEMI SEPPO 06.05.2010 08:57

Kaikkien kirjoitus tässä ketjussa täyttä asiaa, etätelän kansat vie meitä niinku kuoriämpäriä!!

RAUTIAINEN KARI 06.05.2010 10:01

Suomihan saa lainaa paljon kreikkaa halvemmalla. On se siis ihan business lainata kalliimmalla ulos kun millä ostaa sisään. Edellyttäen että lainanottaja pystyy maksamaan. Olisko reaalivakuutena sitten kuitenkin Kreeta tota Korfua parempi.

Nythän Kreikkalaiset suuressa viisaudessaan jo keksi miten maan talous saadaan kuntoon. Kaikki yleislakkoon ja poltetaan virastotalot. Jo rupes kansantalous kohenemaan.

SIIRILÄ KARI 06.05.2010 11:35

Kreikassa on yhdellä saarella lehmiä, EU tilaston mukaan, niin paljon että ei ne mahtuisi sinne. Että silleen.

LIIMATAINEN HANNU 06.05.2010 11:48

Vaan kun valtioilta ei mitään vakuuksia voida edes vaatia, saati saada. Hyviä lupauksia vain, ja kun muistamme että 'tie helvettiin on katettu hyvillä lupauksilla' niin ans' kattoo, miten ja milloin se takaisinmaksu käy?

Niin Kreikka, Portugali, Espanjakin on ollut solisalikrattisten hallitusten ohjastamana, eletty yli varojen kun hallitukset ovat luvanneet sen yheksän hyvää ja kaheksan kaunista kansalle, pysyäkseen itse vallassa. Joskus tulee kuitenkin laskujen maksun aika, Kreikalla se on nyt. Tottakai rahvas kapinoi, kun heiltä viedään katteettomat edut ja elintaso. Mutta kun on pakko niin minkäs teet?

Kautta Euroopan, koko ns. länsimaisen kulttuurin on eletty vuosikymmeniä yli varojen, kulutettu enemmän kuin on tuotettu, tavaroita, palveluja jne.! USA on kohta romahduksen partaalla, niin on EU:kin. Afrikassa diktaattorit varastavat kansallisomaisuudet, länsimaissa pankkiirit ja poliitikot. Sanokaa jokin eurooppalainenkin maa jossa ei löydy jatkuvasti skandaaleja kun yllätetään joku virkamies, poliitikko, pankkiiri, muuten vain iso pomo käsi yhteisessä piparipurkissa?

Näytä minulle valtaa omaava henkilö niin minä näytän sinulle moraalittoman rikollisen. Kenenkään ylimmälle orrelle päässeen henkilön turkki ei ole puhdas, mitä enemmän tutkitaan sitä enemmän löytyy töhryjä! Tämä on fakta, näin on ollut, näin se on nyt ja niin se tulee aina olemaan.

No, nyt sitten maksamme yhdessä kiltisti tämänkertaiset töhryt ja odotamme sitä seuraavaa kertaa. Sekin kun tulee, on jo nurkan takana. Siinä välissä hoitelemme kotoperäiset toilailut, "kyllä kansa tietää"! KJON!

PS. Kaiken tämän paaskan lisäksi meidän poliittiset 'johtajamme' kehtaavat heitellä sitä samaa paaskaa meidän silmillemme, valehtelevat silmät ymmyrkäisinä ja muka 'viattomina' aivan. Osa meistä vielä jopa uskoo sitä jaskan pauhantaa. Eihän Jyrki nyt valehtele, tai Matti, ei ei, kunnian miehiä kun ovat?

En ole katkera, en ollenkaan! Olen realisti.

LAUKKANEN MAURI 06.05.2010 20:51

Kylläpäs on taas hauska kun se verottaja iskee;ei mene rahat eläkeläisille,työttömille,tai muualle kotimaahan,ne menvät tarpeeseen. Taitaa reikkalaiset olla paljon meitä Suomalaisia viisanpia.ei ole lämmitys/lumitöistä aihetuvia menoja,eikä se routa ole kovin syvällä,kun tehdään uusia teitä. Mutta viini on halpaa ja jätkät tanssii keskenään,mutta katoppa sitä reikkalaista naista liian pitkään,niin henki menee,tai tulee linnatuomio!.

LAUKKANEN MAURI 06.05.2010 21:08

Uutta tietoa jokainen SUOMALAINEN maksaa 300€ per.henkilö=siis lainaa sen summan ,mutta todennäköisesti niitä rahoja ei saada koskaan takaisin!!.

LUOTO KARI 06.05.2010 23:32

Tuohan on pientä, verottajalle menee tuplasumma ja vielä vuosittain.

TEILERI TIMO 07.05.2010 13:33

Taitaapa mennä viikottain, kun laskee mukaan senkin, mitä ostokset sisältää veroa...

LAINE RAIMO 07.05.2010 13:58

Verottajalta sentään saa edes jotain takaisin palveluina, mutta kreikkalaisilta ei taatusti mitään.

NYYSSÖNEN KAJ 07.05.2010 14:43

Niin Kreikkalaiset möivät jopa SuperFastin eestiläisille;(

MIKKONEN MATTI 07.05.2010 15:02

Oikeastaan nuo aloituksessa esitetyt kummallisuudet eivät summina ole valtiontaloudessa kovin suuria puolustusmenoja lukuunottamatta. Tietysti kuvastavat yleistä taloudenpitoa, jos rahaa ei ole ollut. Mutta eivät minusta riitä kuitenkaan tämän kohun perimmäinen syyksi. Jotain muuta täytyy olla lisäksi. Sitten tuo, että Suomi, jolla on hyvä maine lainamarkkinoilla kun Ryti aikoinaan ei antanut kansan humputtaa, vaan maksoi Amerikan velat pois pula-aikana vaikkei sitä muutkaan tehneet, ottaisi omalla hyvällä nimellään lainaa ja lainaisi sen maineensa tärvelleelle Kreikalle. Eikös se ole kutakuinkin sama, jos menisi pankin kulmilla nojailevan pultsarin puolesta hakemaan pankista lainaa tai ostaisi alaikäiselle Alkosta pullon, kun se ei sitä itse saa.

RAUTIAINEN KARI 07.05.2010 15:28

Suomi ja Ryti, joopa, Suomi piilotti huomattavat määrät käteistä Tukholmaan jotta sotakorvausten määrä saadaan pienemmäksi...

Tottakai siellä Kreikassa on muutakin mutta se ei ole valtiollinen härö, vaan se sama mitä meillä pankit teki 20v sitten. Täysin vastuutonta touhua sikäläisiltä pankeilta.

LIIMATAINEN HANNU 07.05.2010 17:21

Joopa joo, kaksikymmentä vuotta sitten Suomen hallitus, Kannuksen Kennedyn eli Esko Ahon johdolla ja pankkien huijaamana jätti kansalaiset, velalliset, pankkien ryöstettäväksi, täysin oikeuksin ilman mitään sanktioiden pelkoa, Maunu Ladonlukon siunatessa koko homman. Ja pankithan panivat toimeksi, rikollisin keinoin puhdistettiin konkurssipesiä, ajettiin terveitä yrityksiä pakkokonkursiin, putsattiin takaajat jne.!

Nyt Suomen hallitus rientää juoksujalkaa auttamaan pankkeja ja kreikkalaisia heidän itse aiheuttamassa kriisissään, valehtelemalla ja huijaamalla aikaansaatu. Rahaa lainataan kepeästi ja työnnetään tuntemattomaan kohteeseen, ilman vakuuksia tai edes varmuutta takaisinmaksusta. Ovat hyvejä ihmisiä nuo reikkalaiset, kun meidänkin hallitus, meidän maksuriskillä noin mielellään auttaa heitä. Pikkasen oksettavaa hommaa, koko sirkus.

YLINIEMI SEPPO 07.05.2010 18:03

Seuraavaksi apu vailla Portugal ja Espanja ,ja Suomen päätäjät ovat keulilla autamassa. Kyllä etelän kansat osaa kusettaa,"kun me ollaan niin rehellisiä". Voi helevata sentään!

LIIMATAINEN HANNU 07.05.2010 18:45

Seppo, "niin kauan on kusettajia kun löytyy kusetettavia"! KJON!

PULKKI MARTTI 07.05.2010 18:48

Mää muutan kyllä henkilöpaperini NORJAAN, se ei kuulu EU.hun ja toisekseen olen joskus nuorempana opetellut sunnuntaiaamuisin puhumaan sitä.

LIIMATAINEN HANNU 07.05.2010 19:25

Otatko Martti minut kaveriksi mukaan, sinne Norjaan! Elettäisiin turskalla eikä EU vainoaisi meitä, maksamaan toisten mokia! Eikös norskit omista sen Larsen tehtaankin?

PULKKI MARTTI 07.05.2010 20:30

Jos omistaa, niin lähetään heti. Otetaan pesti koemaistajiksi. Suositukset on melkoset. Ei eppäilyksen häivääkään etteivätkö palkkaisi siihen hommaan. Ja turskanpyyntiin voisi lähteä myös. Se on hyvä kala kunnon voilla paistettuna, tai haudutettuna , tai miten vaan. Ja tunnettuahan on että kaikki käy Larsseenin kanssa.

RAUTIAINEN KARI 07.05.2010 21:31

Perustatte pankin Irlantiin. Sitte sirtotyöläisinä Norjassa. Palkat maksetaan sinne Irlantiin omistamallenne pankille koska olette olleet sen pankkinne palkkalistoilla, ja se taas tulouttaa tuloksensa teille omistajille osinkona. Palkkaahan se ei teille maksa koska osingot söi tuloksen. Irlannissa pääomatulo on 10%. Aika hyvä.

(Ja tätä tapahtuu)

PURSIHEIMO TOPI 07.05.2010 21:55

Mitähän tuollakin tarkoitat:"Irlannissa pääomatulo on 10%." Tämän ketjun kokonaisanti on samaa populistista tasoa kuin persujen ideologia. Onnea vain valitsemallanne tiellä!

LIIMATAINEN HANNU 07.05.2010 22:40

No Topi, Sinäpä sitten laitatkin tänne vain tiukkaa asiaa ja faktaa, ei silkkaa populistista löpinää! Mielenkiinnolla odotan minkälaista analyysiä teet tästä 'Kreikkalaisesta tragediasta'? Opiksi ja ojennukseksi meille tollukoille! Tasokkaampaa visiota kuin mitä tähän asti olemme aikaansaaneet!

Äläkä ota tätä ittuiluna, ihan ystävällisesti aivan tämän laitan. ;-)))

TIKKANEN MIRJA 07.05.2010 23:26

Minkä hemmetin takia täällä näkyy ihmisten osoitteet!!

PURSIHEIMO TOPI 07.05.2010 23:30

Huomaatko, että tuohon nimesi jälkeen on ilmestynyt osoitteen pätkä. Sama minulle.

Itse asiasta. Julkisessa keskustelussa tuo myönnettävä laina mielletään kokonaan menetetyksi. Kreikalla on rahaksi muutettavaa kansallisvarallisuutta yli 300 mrd euroa. Eiköhän siitä jotain saada Suomenkin myöntämän lainan lyhennykseksi.

PURSIHEIMO TOPI 07.05.2010 23:32

Samaa olen ihmetellyt.

NYYSSÖNEN KAJ 08.05.2010 07:37

Osoite ilmestyy vain "Yökirjailijoille ;-)>"

LIIMATAINEN HANNU 08.05.2010 07:57

Häh? Ja miksi? Vain 'yökirjailijoille'? Kenen keksintö tämä on? Mitä sillä tavoitellaan?

RAUTIAINEN KARI 08.05.2010 10:13

Jep Topi, siitä jäi yks sana pois.

Irlannissa pääomatulon verotus on 10%.

VARTIAINEN JOUKO 08.05.2010 13:07

Tätä aiheeseen liittyvää kuurupiiloa kun on käyty, niin osa sylttytehtailijoista näyttää unohtuneen aika vähällä maininnalla. Nimittäin ehkä suurimpia syyllisiä ovat Ranskan ja Saksan pankit, jotka ovat rahoittaneet nämä kreikkalaisten kulutusjuhlat syytämällä sitä vakuudetonta lainarahaa katteettomaan mässäilyyn.

Noilla Rauzin aloitustiedoilla on perusteettomasti ja suorastaan huijaustarkoituksessa sumutettu EU:ta, että Kreikka muka olisi liittyessään ollut taloudelliset kriteerit täyttävä. Ei näköjään riitä että jouduimme veronmaksajina omien pankkien holtittoman ja vakuudettoman lainanannon seurauksena maksumiehiksi.

Tiedä miten kotoisten pankkien kriisin jälkeinen takaisin maksu saamistaa painkkituista on toteutunut. Taitaa valtio (siis me) olla vielä melkoineseti saamapuolella. Kreikan talouskriisin oikaiseminen pitäisi pääsoltaan olla Saksan ja Ranskan pankkien tehtävä, koska ovast sitä Kreikalle holtittomalla rahan lainaamisellaan edesauttaneet.

Itseäni entisenä julkishallinnon palkollisena korpee, että kotoisten pankkikriisi- ja lamatalkoiden seurauksena en koskaan ehtinyt saada luvattuja kompensaatioita. Nyt sitten ansaittua pienemmällä eläkkeellä olisi vielä kustannettava kreikkalaisten hilupilttuun juhlintaa.

Pitkä ja kapea oli valtion minulle tarjoama leipä ja siitä jäi loppujenlopuksi vaivainen kannikka eläkepäivien saldoksi. Ja sitäkin poliittiset pullahiiret nakertavat joka vuosi jälkeenjäävillä eläkeindekseillä.

Kele-kuitennii/ G-m@n

LIIMATAINEN HANNU 08.05.2010 13:26

Näin on nännit. Varasta makkaranpätkä tai leivänkyrsä nälkääsi niin eiku käräjille ja pahimmassa tapauksessa linnaan.

Mutta kun varastat miljardin tai mieluummin sata, niin rahvas maksaa vahingot ja sinusta tehdään sankaripisnismies.

Itse pienyrittäjänä 'menetin' laskelmieni mukaan 3-4 miljoonaa mummonmarkaa sen 'suuren puhalluksen' aikana 80-90 lukujen vaihteessa, ja meinäsivat pankit viedä lopulta kaiken, olin vain niin jäykkäniskainen että ei onnistunut. Prkl!

Nyt taas olemme 'maksuvelvollisia' pankkien ja jopa kokonaisen valtion huijauksiin! Ttu!

OLLIKKALA PENTTI 08.05.2010 13:31

Pulkki Martti Hyvä! Katos kun meiltä valkoisilta meni pitkään ,ennen kuin huomattiin,että tässä maassa on jotain mälsää.

Jo siilloin kun Somalit tekivät maihinnousun Suomeen istui Kemissä Karihaaran kahvibaarissa kaksi tummatukkaista miestä aamukahvilla toinen luki Keminsanomia ,missä kerrottiin ,että kaupunki ottaa satakunta Somalia asumaan kaupunkiin. Lehteä lukenut Valto sanoi kaverilleen Voitolle,Jumaliste! minä muutan Kemistä pois. Voitto pelästyi,että mistä se valto noin kamalasti kiukustui. Muuttaa Kemistä pois,kun täällä on niin vähän heikäläisii ja fattakin myöntää reilusti avustuksia. Valto vastasi Voitolle myöntää mitä myöntää. Minä lähden ,kato kun minä en ala somaleja elättelee!!!!!! Sama sopiin Kreikkalaisiinkii.myyköön ensin vaikka kyproksen Turkkilaisille ja Saksalaisille vaikka kossin ja Suomalaisille Roodoksen ja pistäisivät ukot duuniin iltaisin niin kuin niiden naisetkin eikä sitten nauttimaan Sorbusta tai sorpasta, tai ei ainakaan molempii.Ei tavitsisi almuja sen jälkeen enää anella.

PULKKI MARTTI 08.05.2010 19:48

Mie luulen jotta näillen Sorpaksille TYÖ on yhtä tuttu sana kuin sille mainitsemallesi Valtollekkin. Valtohan se sentään kuuli siellä Kuopion torilla paikalliselta järjestyksenvalvojalta jotta mihis TYÖ määttä. Mutta yhtä kaikki, tästä Eu.sta en ole kuitenkaan keksinyt tällaiselle tavalliselle pulliaiselle muuta positiivista asiaa kuin yhteisen rahapolitiikan tuomat rauhalliset korkomarkkinat. Nyt nää itun uzonjuojat meinaa pilata senkin lustin. Elämme vaikeita aikoja ystävä hyvä, sanoi se entinenkin mies, saapi vain nähdä kuinka vaikeita.

OLLIKKALA PENTTI 08.05.2010 21:18

Liimatainen Hannu kirjoitat , vähän mutta asiaa. Viime lamassa kävi itsellenikin niin että,kaik meni eikä piisankkaan. Onneksi, talo kun meni, onnistuttiin se kuitenkin ostamaan vanhojen yrityssuhteiden perusteella perheen paremman osa puolen nimiin. Mutta sanavalta lähti siihen asti, kunnnes ero tai kuolema meidät erottaa. No mitä tästä opimme? vai opimmeko mitään?

PULKKI MARTTI 09.05.2010 10:20

Hannu kirjoitti totista totta. Tarina sama suurinpiirtein kuin Hannullakin. Selvisin myös hengissä, ja ryppyotsainen mies kun tarvittaessa olen, eivät onnistuneet pankin herrat kaatamaan. Liki piti, vaan tietynlainen skeptisyys jäi. Mutta jäi myös tieto siitä että kun uskoo siihen mitä tekee, eikä anna periksi, voi mennä läpi vaikka sen harmaan kiven.

VARTIAINEN JOUKO 09.05.2010 10:28

Lopputulema kaikelle tuolle "laillistetulle" ryöväämiselle on edelleenkin vanha sanonta: "Olis kirveellä töitä" ;))

MIKKONEN MATTI 10.05.2010 13:14

Rautzi: Suomi ja Ryti, joopa, Suomi piilotti huomattavat määrät käteistä Tukholmaan jotta sotakorvausten määrä saadaan pienemmäksi...

Tarkoitin Rytin toimia 30-luvun pulavuosina Suomen Pankin pääsjohtajana, kun Suomi ainoana maana maailmassa laman keskellä maksoi velkansa. Sille taidettiin maailmalla naureskellakin. Olishan siinä Kreikalle mallia. Tältä ajalta on peräisin Suoemn maine velanmaksajana, vaikka tulivathan ne sotakorvauksetkin maksetuiksi.

TOHKA PETRI 13.05.2010 10:55

On Kreikkaan syydetty EU:n rahaa ennenkin. Aikoinaan (ennen Kreikan liittymistä euroalueeseen... drakman aikoina, jolloin köyhä turisti tunsi olevansa rikas mies) tuli kierreltyä Kreikassa "vähän siellä sun täällä". Usein törmäsi valtavaan kylttiin keskellä kivistä "vuoristopolkua" keskellä ei mitään Kyltissä hehkutettiin uuden tien rakentamisesta EU:n tuella... jotain 345000000000000000000000000000000 drakmaa ja silleen...

No... nyttemmin on monien vuosien jälkeen joissain paikoissa tullut käytyä uudelleen. Ei oo tietä ei... sama saamarin kinttupolku ja kyltti kumollaan piikkipuskien seassa...

... rahat ties missä...

... ei taida enää "kreikkafanilla" olla varaa ihan paikanpäälle lähteä... tulee se jo täältä etäämmältäkin niin perskuleen kalliiksi tuo "sivistyksen kehto"....

MIKKONEN MATTI 13.05.2010 20:01

Kreikkalainen tupakki saa tuhansien eurojen tuen hetaarille, mutta ajetaan suoraan kaatopaikalle huonon laadun vuoksi. Vuoristoseudulla sillä vain on toimeentulomerkitys. Eipä silti Suomikin yritti neuvotteluissa saada tupakkakiintiötä, kun sota-aikana oli kasvatettu kessua saunan takana. Ei mennyt läpi.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.