saarenmaa

HYNYNEN PEKKA 03.05.2010 21:59

voisiko joku kertoa parhaan leirintäalueen Saarenmaalta, tarkoitus on liikkua asuntoautolla ja pyörillä ja mukana on pari nuorta neitiä joille pitäisi myös löytää ajanvietettä. Uimarantakin pitäis löytyä ja vaimolle ostos mahdollisuuksia yms. vinkkejä odotellen...

HONKANEN JAAKKO 03.05.2010 22:21

Suosittelen Karujärveä keskellä Saarenmaata, mahtavat nurmikentät,erittäin hyvä uimaranta,voi vuokrata veneitä,soutupolkupyöriä.

LINDBLOM ALF 04.05.2010 08:59

Mändjalan leirialueella erittäin hyvä ja laaja merihiekkaranta. Matala, puolenkilometrin jälkeen merellepäin mäyräkoirat pystyivät vielä kävelemään pohjalla. Syvempiäkin "kuoppia" pohjalla, joten ei aina tarvi niin kauas kävellä uuimaan päästääkseen. Karujärveen ei saa viedä lemmikkejä, jos sellainen sattuu olemaan mukana.

PUSSINEN JUKKA 04.05.2010 09:50

Kun on kierrellyt Saarenmaan maaseudun, niin Kuressaaressa on pikkuinen kämppäri Piibelehe, jossa on ystävällinen vastaanotto. Sieltä on lyhyt matka pyöräillä keskustaan. Keskustasta löytyy uimaranta, Piispanlinna ja muuta mielenkiintoista katsottavaa. Veskissä kannattaa pyörämatkalla poiketa syömässä. Ostosmahdollisuuksiakin varmaan on, mutta kun shoppailu ei oikein sytytä, niin en muista.

MUSTONEN MATTI 04.05.2010 11:54

Tuossa linkki siihen pihaleirintään http://www.piibelehe.ee/Fin%20Piibelehe.htm ja onhan se kuressaaren vieravenesatamakin jossa aidattu leirintäalue http://www.kuressaare.ee/sadam/fi/info_fi

RAUTIAINEN KARI 04.05.2010 19:53

Aika kaamee apinahäkki se vierasvenesatama.

Piibeleheen. Ja Karujärvelle.

RÄSÄNEN TARJA 04.05.2010 21:08

Hei, myös MERE-kylpylään sai matkaparkin ja kylpylässä hienoja edullisia palveluja ja keskusta lähellä, eikä se vierasvenesataman häkkikään huono ollut sijainniltaan.. hienot maisemat..pyörät mukaan..

TIITTANEN HEIMO 04.05.2010 22:06

Parin viikon päästä olemme lähdössä matkailuautolla Viroon. Joko Peipsjärven suuntaan tai Saarenmaalle. Ahvenanmaakin on mahdollinen. Minne, näin keväällä kannattaa suunnitella matkareittiä? Elokuussa olisi tarkoitus lähteä kolmeksi viikoksi Lapin suuntaan. hemppa

RAINETSALO KARI 05.05.2010 00:17

Pussisen Jukka kirjoitti "Veskissä kannattaa pyörämatkalla poiketa syömässä." Suomen ja Vironkielet poikkeavat joidenkin sanojen suhteen varsin paljon. Kuressarelaiset eivät tarjoile suinkaan ruokaa toiletissa. Veski on yhtäkuin mylly. Tuo Veski on melkeinpä kaupungin keskustassa sijaitseva tuulimylly (Tuulevesk) Paikka on turistinähtävyys ja varsin hyvä ruokaravintola. Piibele on tosi hyvä paikka jos tahdot tutustua kuressaareen. Todella ystävällinen isäntäväki (Aime ja Viljar Kesküla) suosittelen.

RAUTIAINEN KARI 05.05.2010 12:42

Jos meet Saarenmaalle niin pysy kestopäällysteellä. Se liitukivi mitä ne hiekkatiet on, on sellasta että se pöly on mahdoton saada kokonaan pois, sitä tulee löytymään ajoneuvon loppuelämän ajan. Toinen kiva ominaisuus sillä on se että jos märällä ajelet ja saat liitukuran autoos, etkä pese samantien pois niin se on todella vaikee pestävä kuivuttuaan.

Puhkus saartel on ihan erilainen loma kun Peipsin nurkilla mutta kiva sekin. Mustveen ja Kallasten puolivälissä on Korpimäen Marjalla tuo Marjanmaja, ja on siellä paikkoja vaikka kuinka. Jotenkin siellä Peipsillä on niinkun enemmän ulkomailla kun Saarenmaalla. Ne ei osaa suomea kun ei siellä näy suomen kanavat. Osa ihan pelkkää venättä. Kiva on tankata auto kun henkilökunta puhuu venättä ja mittari on ollut käytetty jo ennen sotaa eikä siitä mitään ymmärrä. Sehän siinä kivaa onkin. Se itäinen osa on maan köyhintä aluetta ja pikkasen kurjan näköstä osin mutta ihmiset on todella ystävällisiä.

SIIRILÄ KARI 05.05.2010 13:00

Niin, ja kannattaa huomata, kuinka pieni maa Viro on. Viikossa tai kahdessa kerkiää hyvin kiertämään koko läntin.

RAUTIAINEN KARI 05.05.2010 18:29

Mutta on siihen helppo ihastuakin. Kun ekaa kertaa menin niin aattelin että mennen tullen muutama päivä virossa, muuten saksaan asti ja takaisin. Viroon jäätiin, siinä se kuukausi meni, ei keretty edes Latviaan. Oikeestaan ei edes kerenny kaikkea mitä olis halunnu. Siksi piti mennä heti seuraavalla lomalla taas, ja jouluna, ja talvilomalla jne.

SIIRILÄ KARI 06.05.2010 13:42

Niin ja Rautsi, me taidettiin kierrellä samoissa paikoissa samaan aikaan. Näyttää että Karit on aika hyvin esillä Viron matkailussa, vai vaikuttaako se että sodan jälkeen niitä Kareja tehtiin paljon.

RAUTIAINEN KARI 06.05.2010 14:13

Siinäkohtaa kun stadin puhelinluettelossa oli 11 Kari Rautiaista niin vekslasin liittymän vaimon nimelle.

Kareja menee tusinaankin n. 14 kappaletta.

HEINONEN ARI 13.05.2010 01:41

Mändjalan ja Karujärven lisäksi auto / vaunupaikkaa voi tiedustella myös Saarenmaan lukuisista maatilamatkailupaikoista sekä Kuressaaren kotimajoitusyrityksistä. Monet niistä mainostavat palveluita myös karavaanareille. Googleen hakusanaksi külalistemaja, puhkeküla, turismitalu. Toki kaikki eivät ole veden äärellä. Rantaa silti löytyy pienen automatkan päässä. Meri-kylpylän parkkipaikka on usein tupaten täynnä keskieurooppalaisia vaunu- ja automatkailijoita.

Ostosmahdollisuuksia Kuressaaressa on viljalti, kaikki kävelymatkan sisällä keskustassa. Pienen matkan päähän ydinkeskustasta on noussut pari suurehkoa kauppakeskusta Tallinna maantien varteen. Ruokailupaikoista yksi herttaisimpia on Õuemaja aivan Kaubamajan takana. Suuren Tõllun majatalossa on varsin antelias ruokalista.

Saarenmaan tieverkosto on kattava ja voittopuolisesti hyvässä kunnossa. Sorapintaisia väyliä ovat lähinnä poikittaisreitit. Niitä todellakin kannattaa välttää. Päällystettyjen teiden varteen jää silti runsaasti katseltavaa. Siksakkia tulee jonkin verran, mutta Saaren maakunta on kooltaan pieni.

Itse en ole käynyt Saarenmaalla enkä muuallakaan Eestissä matkailuperävaunukalustolla. Pystyautolla kylläkin, sekä isolla autolla työn merkeissä. Alkavana kesänä olisi tarkoitus kiertää Eestiä vaunulla muutama viikko. Lienevätköhän laivayhtiöt hinnoitelleet itsensä ulos vaunumatkailijoista?

RAINETSALO KARI 14.05.2010 01:40

Tuosta laivayhtiöiden hinnoittelusta. Eckeröline on jo vuosia ollut meille edullisin. Liitto on neuvotellut alennuksia jäsenistöllemme. Edullisin on ollut Ms. Translandia rekkalautta, joka ajaa nykyään Vuosaaresta Tallinnaan. Urbaanilegenda kertoo että ko. laiva ei nyt otttaisi meitä karavaanareita matkaansa? olen koettanut huonolla menestyksellä netistä löytää asian tiimoilta tietoa. Jo kesällä 2009 translandian ja Nordlandian hinnat olivat samat. Translandia vain lähti hieman myöhemmin. (Pääkaupunkiseudun ulkopuolisten ei tarvinnut startata kotoaan kukonlaulun aikaan.)ja Translandialla tarjoiltiin matkan aikana tuhti rekkamiesten lounas joka sisältyi matkan hintaan. Jos jollakulla on tuoreempaa tietoa laivayhteyksistä. Kertokaapa tietonne.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.