Suomi - Saksa -laivalla .. Mikä valita?

LINDQUIST ERRI 02.05.2010 23:45

Lähden alkukesästä reissuun Helsingistä laivalla Saksaan (ensimmäistä kertaa asuntoautolla). En vain osaa päättää vaihtoehdoista... Mielestäni "täydellistä" ei ole tarjolla. (Meille sopisi lyhyen laivamatkan jälkeen aamulla perillä satamassa, ja kauppojen kautta mahd. pitkälle.)

Finnlines Hel - Travemunde, perillä illalla 20:30

Missä olette yötä? Satamassa?? Lähellä??

Finnlines Hel - Rostock, perillä aamulla 8:30

2 yötä laivalla... Ehtii tietty laivalla ainakin levätä, mutta onhan tuo pitkä pätkä laivalla... Kommentteja?

Tallink-Silja Hel - Rostock, perilllä illalla 21:30

Missä olette yötä? Satamassa?? Lähellä?? (Kommentit laivasta yleensä eivät vakuuta).

Tarttis varmaan pikkuhiljaa päättää, joten kaikki vinkit enemmän kuin tervetulleita. :)

HOLMSTRÖM JAANA 03.05.2010 03:53

Tulimme takaisin noviisimatkaltamme Espanjasta jokunen viikko sitten. Meille sopi tuo Helsinki-Travemunde laiva. Tykkäämme ajaa illalla ja iltayöstä, liikenne on silloin hiljaisempaa. Ruokailuongelman ratkaisimme siten, että söimme lounaan levähdyspaikoilla, Saksassa ja etenkin Ranskassa saa hyvää ruokaa, mm. Bressen airella söin kuuluisaa Bressen kanaa, linturuokien ystävä kun olen. Suomesta toimme muutamaksi päiväksi välipalatarvikkeita, ruokakaupassa kävimme vasta Ranskassa. Rnskalainen ruokakauppa on kyllä meikäläisen taivas, niin ihania herkkuja löytyy tavallisista marketeista Siihen vielä leipä-, liha-, herkku- ja suklaapuodit päälle. Niillä eväillä jo pärjää pitkälle Espanjaan asti. Matkalla yövyimme maksullisten moottoriteiden levähdyspaikoilla. Niitäkin on kahdelaisia, rekoille tarkoitettuja pieniä alueita, ne ovat pimeitä ja vailla palveluja. Isoilla levähdysalueilla on vähintään vuorokauden ympäri auki oleva bensa-asema, hyvin usein niissä on hyvät kahvilat,ravintola ja kaupat. Muita palveluja mm. suihkut on usein tarjolla. Varsinkin Ranskan isot airet ovat hyviä ja monipuolisia ja ruoka on laadukasta. Me emme yömyöhällä tahtoneet löytää stellplatseja ja parin harhailun jälkeen päätimme ajaa öisin niin myöhään kun jaksetaan ja yöpyä muiden markailiautojen vieressä näillä isoilla kirkkaasti valaistuilla levähdyspaikoilla. Mietimme, että ehken kaikki rosmot viitsi tulla maksullisille teille ja apua saisi tarvittaessa aireilta. Kaikki sujui tällä systeemillä hyvin mennen tullen, meitä ei ryövätty ja matka taittui joutuisasti kun ajoi pääteitä. Viidessä päivässä ajoimme etelä-Espanjasta Traveen, matkaa taittui yli 2500km.

KINNARI ESKO 03.05.2010 08:59

olaan oltu travemyndessä yötä siinä ihan lähellä ivendorfin leirintä alueella

KARHU JUHA 03.05.2010 21:54

-Iltayöstä Rostockiin tullessa olen käyttänyt tätä http://www.eurocampings.net/dialogs/link_red.php?cid=111152.Toivottavasti tämä linkki on oikein...Olen muistaakseni sähköpostilla ilmoittanut tulevani myöhään ja isäntä ollut ottamassa vastaan silti iloisena.Samassa paikassa pystyi myös varaamaan hyvän ja halvan aamupalan,jos itse ei kehtaa duunata.Näätse prätkäilijät suosi sitä vaihtoehtoa. JK

HAUTANIEMI ERKKI 03.05.2010 22:37

Jos menet traaveen. Ajomatka Tälle leirintäalueelle on noin 30-40 min. Paikka on lähellä palveluja ja helppo jatkaa matkaa. Mainitsin vain citti marketin muita on vieressä.

HAUTANIEMI ERKKI 03.05.2010 22:39

Tsri kuva jäi

HAUTANIEMI ERKKI 03.05.2010 22:41

Tsori kuva jäi.

HALTTUNEN TEUVO 04.05.2010 15:40

Mikäli Travemündeen saapuu illalla, voi halutessaan yöpyä sataman lähellä parkissa, jossa on yleensä muitakin: Travemünder Landstrasse 65. GPS: N53°57´23´´, E10°51´36´´, maksuton klo 18-10. Rewe- ruokakauppa on siinä vieressä.

LINDQUIST ERRI 04.05.2010 22:46

Helsinki - Travemunde varattu. Kiitoksia kommenteista! Ja mielenkiinnolla seuraan vinkkejä (kaikista vaihtoehdoista), kun muutaman päivän voi vielä jahkailla ja tarvittaessa muuttaa varausta :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.