eka kertaa

HOVILAINEN JARI 01.05.2010 22:31

Olemme lähdössä kesäkuun alussa ensimmäiselle auto-matkalle Eurooppaan. Ensin laivalla Puolaan ja siitä alaspäin Kroatiaan. Matkalla ollaan kolmisen viikkoa. MITÄ tehdään kun kaasu loppuu, mistä sitä saa, kämmppäreiltä, huoltoasemilta vai? Muutenkin vähän jänskättää kun ei ollå ennen oltu, joten kaikki vinkit yms. ovat tervetulleita :)

SALONEN MARKKU 01.05.2010 23:13

Joo, juhannuksen jälkeen toisella viilolla Ei mitään huuoolta, kunhan tiemaksut maksatte. Ei se muaailma niin vakava ole kuin sen ajattelemme. Tosiasiassa maalaisjärki on enemmän kuin paikalliset pystyy edes ajattelemaan. Hyvää matkaa!!!

PURSIHEIMO TOPI 02.05.2010 01:08

Mihinkäs sitä kaasua niin paljon kolmen viikon matkalla kuluu, ettei Suomesta mukaan otettu täysi pullo riittäisi? Leirintäalueilla on sähköäkin saatavana. Kesäkuussa ei enää lämmitystä tarvita. Meillä on tavallisesti 7 viikon matkalla kulunut puoli pulloa. Ruuankin teemme pääsääntöisesti itse. Grilliä varten meillä on sellainen sininen 1,8 kg Gamping Gaz-pullo, joita saa leirintäalueilta ja huoltoasemilta. Sellaisen ostamme (vaihdamme) menomatkalla. Se riittää matkalla tapahtuvaan grillaukseen.

KORHONEN ELISA 02.05.2010 13:57
Meillä on ollut samanpituisia reissuja loman pituudesta johtuen, siis vain 3 viikkoa. Kaasua on ollut täysi pullo + toinen jollainlailla vajaa käytössä ja olisikohan tuota mennyt jotain 3/4 - täyden pullon verran matkan aikana. Viime vuonna lähtiessä oli +6 astetta ja lämmitystä käytettiin Saksa/Itävalta asti ja palatessa oli aika sateista niin Puolassa taas päälle. Sateisella kelillä kun sisäilmakin kostuu jos ei hieman lämmitä. Toki kämppäreillä sähkössä ollaan aina,mutta satunnaisilla välipysähdyksillä on jääkaappi kaasulla välillä. Laivallahan auton saa myös sähköön jos jääkaappia tarvii. Grilli toimii hiilillä :) Kesäkuun alussa tosiaan Kroatiaa kohti... Mukavaa ja turvallista matkaa. Matti
VÄNNI MATTI 02.05.2010 14:47

samoilla tienoilla euroopassa toukokuussa vajaat 4 vko reissussa, mukana lähes pakkasöitä Hartzissa.autossa truma 6002 ilman sähkö patruunaa ja kaasunulosoton kautta grillausta melkein päivittäin, niin ei kanssa yhtäkään pulloa tyhjäksi saatu

SILMUNEN HANNU 02.05.2010 15:03

Kaasun riittävyys/riittämättömyys on suuresti siitä kiinni, miten reissaa. Meillä asuntoautossa käytetääm auton suihkua päivittäin, monen ihmisen voimin ja tiskataan ison porukan tiskit sekä tehdään ruoat, eikä mukana ole grilliä tms. Lisäksi yövytään usein etupäässä ilman sähköä, joten jääkaappi aina paikoillaan ollessa syö kaasua.

Eli kyllä kaasua kuluu!

t.Kaarina

HOVILAINEN JARI 05.05.2010 19:06

Kiitokset teille vinkeistä. Vastauksista päättelen, että kaasua ei kovin helposti maailmalta lisää saa. Joten sillä on pärjättävä mikä mukana on :))

Mukavaa ja turvallista kesää kaikille

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.