Kuvia Pohjois-Espanjasta

SILMUNEN HANNU 29.04.2010 13:21

Hei! Tässä joitakin kuvia Pohjois-Espanjasta, jossa juuri pyöräilimme 1134km. Kuvia tulee lisää, tämä vasta ensimmäinen osa. Niitä on paljon, katsokoon ken jaksaa, mutta en tee kuin yhden koosteen reissusta, eli perhe-kansioita näytetään kaikille:) Vaikka kuvat ovat pyöräretkeltä, maisemat ovat samat kuin autollakin. Reitti on Ranskan Bayonnesta pitkin Pohjois-Espanjan rannikkoa Oviedoon saakka, sieltä vuoriston yli Lugon ja Santiagon kautta maan ääreen, Fisterraan. Vanha pyhiinvaellusreitti, tämä osa oli käytössä erityisesti silloin, kun maurit hallitsivat lähes koko muuta Espanjaa, tuolloin ei Pamplona-Burgos-Leon-osuutta voinut turvallisesti kulkea.

t.Kaarina

http://www.facebook.com/album.php?aid=2061922&id=1420514119&l=103e201cbd

HYTTILÄ ESKO 29.04.2010 15:18

Eikös kamera ollut Canon EOS 5D , mutta objektiiviä en tiedä?

SILMUNEN HANNU 29.04.2010 15:22

Kuvat on otettu kahdela pienellä näppärällä, taskuun ja tankolaukkuun menevällä kameralla, toinen Panasonic TZ10 ja toinen Canon G10.

t.Kaarina

NYYSSÖNEN KAJ 29.04.2010 16:48

Kiitos hienoista kuvista. Tuo teidän kulkupelinne varmaankin sopii paremmin tuolle rannikon myötäiselle rettille kuin linja-auto, en tohtinut edes yrittämäänkään.

Tervetuloa tänne aamupakkasen ja lumijääneiden maahan

kerran se tännekki kevät kolahtaakaj

KUJANPÄÄ MARKKU 29.04.2010 21:04

Kiitos kuvista. Paneudun niihin paremmin kun olen saanu tän kakkoskämpän muuttoruljanssin oikeneen. Onko muuten pyrstö kunnossa moisen polkemisen jälkeen.

KORHONEN ELISA 02.05.2010 14:02

Tz 10 on mielessä hankittavaksi.Yksi ominaisuus kiinnostaa kamerassa,toimiiko gps paikannus kuviin käytännössä tässä kameramallissa?

Kyllä noita matkakuvia katsellessa sielu kyltyy,limousinetkin ovat oikeissa maisemissa... Matti
SILMUNEN HANNU 02.05.2010 16:42

Hei Matti, ko kamera on meille uusi, ostettiin matkalla tuonne pyhiinvaellukselle, joten käyttökokemukset tuosta gps-ominaisuudesta ovat niukat. Eikä kameraa valittu sen ominaisuuden takia, vaan koska sillä taskuun menevistä kameroista on erittäin laajakulmainen optiikka ja myös laaja-alainen zoomi, ja Leican linssi, minkä pitäisi tehdä hyviä kuvia. Se tekee myös erittäin hyvän laatuista videokuvaa.

Yllättävän usein kamera ei löytänyt yhteyttä, eli kertoi meidän olevan edellisessä kohteessa, vaika 50km kauempana kuin missä olimme. Toisinaan taas oli hauskaa, kun kamera kertoi meille minkä rakennuksen edessä seisoimme tyyliin "oopperatalo, bilbao". Mutta kun kotiin tulessa olimme Kapellskärissä ottaneet kuvan, kertoi se vielä kotona Piikkiössä meidän olevan kapellskärissä.

Toisaalta meillä ei ole kokemusta noista paikannuslaitteista, kun kuljemme vain karttojen kanssa, eli en aivan tiedä miten nopeasti ne mihinkin reagoivat.

Macci näyttää kuvan tiedoissa koordinaatit,mutta ei paikkakunnan nimeä, mutta pc ei ole suostunut kertomaan toistaiseksi kuvista mitään. Ehkä pitää olla jokin erillinen ohjelma, mikä avaa ne tiedot, mutta ei ole ollut aikaa eikä kiinnostusta toistaiseksi perehtymään asiaan tarkemmin.

Maisemat tosi makeita, ja kyllä Kaj siellä bussitkin kulkevat, kunhan ei kinttupolulle poikkea:) Ja ihmiset todella ystävällisiä!

t.Kaarina

KORHONEN ELISA 02.05.2010 19:48

Juuri tuo hulppea optinen zoom ja mahdollisuus pudottaa videokamera pois matkasta houkuttelee.Ja tietty juuri tuo geotäggäys. Siellä exif datassahan ne koordinaatit majailevat,ainakin ammattiohjelmista adoben lightroomilla näkee samalla kaiken teuhkan kuvista.Itsellä on käytössä acdsee kun ei tarvi vaan muokata kuvatuksia. Firefoxiin saa myös veikeän exif lisäosan,kuvista näkee paljon mielenkiintoista..

SILMUNEN HANNU 02.05.2010 20:08

Kiitos tiedosta! Tuo lightroom juuri asennettiinkin työpaikan koneeseen ja varmaan sitten photoshoppikin ne tiedot avaa, se jo on..?

Muuten ollaan kameraan tosi tyytyväisiä.

t.Kaarina

KORHONEN ELISA 02.05.2010 20:42

Nyt meni kyllä offtopiciksi,mutta menköön.Jos jotakin vaikka geotäggäys kiinnostaa.. Ilmaisohjelmista ihan hyvä on geosetter,itsellä nytten käytössä.Näyttääpi sieltä exifistä geodatan ja saa täpät myös google earthiin. http://www.geosetter.de/en/

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.