Kalingradin läpi?

KARVONEN VIRVA 14.04.2010 21:13

Onko tietoa pääseekö ilman viisumia nykyään jo Kalingradin läpi ja onko kukaan ajanut läpi viimeaikoina..vaikka sitten viisumin kera..olemme Puolaan menossa rannikkoa pitkin. T.Virva

HYTTILÄ ESKO 14.04.2010 21:37

http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailu_ulkomailla/?x26399=47260186 ""Tuo Kalingrad on muistaakseni Autoliiton testaama, täysin mahdoton rajoilla. 4 tunnin odotuksia ja yli vasta kun antaa lahjuksia. 30 km tunnissa ajoa ja turhia pysäytyksiä. "" Lisäksi tarvitset venäjän viisumit

Ja haulla lisää.

NOVA KAI 15.04.2010 21:44

Kalingradiin pääsee kun ostaa venäjän vuosiviisumin se kelpaa koko venäjän alueella, myös kalingradissa. Ei ole sidottu matkan kestoon eikä matkustusaikaan, rajoilla joutuu odottamaan mutta pienellä avustuksella selviää tunnissa. Pysähtyneisyyden matkakohde polttoaine edullista kaikki maksettava ruplilla luottokortit kelpaavat harvoihin liikkeisiin. Ei mahdoton turistikohde,kiire pois paikka. Matkailu avartaa. Terv: Kaitsu.

ASTALA JANNE 15.04.2010 23:09

Onnee vaan matkaan! Itse en lähti sinne edes kilon paloina!

OLLIKKALA PENTTI 18.04.2010 00:09

Astala Janne! Koska viimeksi olet matkustanut kalingrsdin kautta itään tai länteen? Saatat olla näitä pikku porvarillisia hyypiöitä jotka sanovat ja kirjoittavat etten minä ainakaan sinne mene! Ennakko luulo on yksi Suomalaisten pahinpia komplekseja Toivotaan että aika nekin parantaa.

HYTTILÄ ESKO 18.04.2010 12:40

Tarttee olla kyllä enemmän päissään kuin jotkut ? Jos/kun huvikseen sieltä "oikaisee" läpi.

LAINE RAIMO 18.04.2010 12:47

Mä olen kyllä ajanut kaksi kertaa Kalingradin läpi ja ihan selvin päin! Hankalaahan siinä on vain se viisumin hankinta. Kai kertoi, että vuosiviisumilla onnistuu hyvin. Mutta kuinka hankalaa ja arvokasta on tuon vuosiviisumin hankinta?

ANTTILA MARKKU 18.04.2010 14:36

Pitääköhän siihen viisumiin olla erikseen mainittu että se koskee myös kalingradia?Ennen oli kuitenkin aika tarkkaa oliko viisumissa oikeat paikan nimet.

MERIKALLIO VELI-PEKKA 18.04.2010 16:11

Tarkkoja ovat poijaat siellä päin, viisumiin kannattaa kirjata KALININGRAD, Mihail Kalinin mukaan.

HAAPANEN TIMO 18.04.2010 19:34

Olisihan siellä mielenkiintoista käydä. Puolaan menoa se ei nopeuta ja tulee kalliimaksikin, mutta muuten. Tuossa viisumihintoja: http://www.turunnevatours.fi/viisumit.php Kämppäri Kalinigradissa: http://tinyurl.com/y65k5bf Se on sukelluskerho Demersuksen paikka( dive@demersus.ru ) Pojat toivottivat tervetulleiksi kun joskus kyselin, muuta en paikasta tiedä. @timppa

HAAPANEN TIMO 18.04.2010 19:41

Tuolla on Puolan puoleiset Russian ylityspaikat: http://www.polandforall.com/polish-public-access-road-border-crossings-open-24-hours.html

HYTÖNEN RAIMO 19.04.2010 10:20

Ei pääse (ilman viisumia). Ja se viisumi ei aina olekaan mikään yksinkertainen juttu.

Pääsääntöisesti viisumin saa helpoimmin jonkun matkatoimiston välityksellä, joilla on kokemusta taitoa toimia kulloisenkin toimipisteen/virkailijan kanssa. Toki sitä voi hakea suoraan konsulaatistakin, mutta tällöin joutuu hankkimaan kaiken tarvittavan rekvisiitan ja aineiston itse. Oleellista tässä on se, että hakemusruletti ei käynnisty ennen kuin kaikki tarvittavat asiakirjat ovat toimitettu hakemuspisteeseen.

Monikertaviisumi vuodeksi maksaa about 100 €, joskin siinä voi olla hyvinkin suuria vaihteluita (esim. 70-85 vuotiailla maksu voi olla kolminkertainen). Tähän on lisättävä ainakin pakollisesta matkavakuutuksesta ja valokuvista aiheutuvat kulut (usein muutakin, kuten passin uusimisesta - voimassaoloaikaa väh 6 kk - aiheutuvat lisäkulut). Tulee oikaisulle hintaa, jos perheeseen kuuluu vaikkapa viisi henkilöä (jokaisella oltava oma viisumi).

Ns. turistiviisumi on halvempi, mutta se edellyttää maksettua hotellimajoitusta - eli ei käytännössä sen halvempi. Joissakin tapauksissa myös ns. kauttakulkuviisumi voi tulla kysymykseen, mutta en jaksanut etsiä sen yksityiskohtia todella monimutkaisesta hakemusohjeistuksesta.

Lisäksi rajalla tulee esittää/täyttää ns. maahantulokortti ja usein muitakin lipareita, joista yhdenkin puuttuminen estää matkan jatkamisen tai ainakin viivästyttää sitä huomattavasti.

En sano etteikö Kaliningradin kautta voisi matkustaa, mutta ei se kovin helpolta tunnu. Itse en ole tätä reittiä käyttänyt, enkä todennäköisesti tule käyttämäänkään.

HYTÖNEN RAIMO 19.04.2010 10:28

Tuohon edelliseen vielä lisäksi: Kannattaa tarkistaa myös se mitä vakuutusyhtiö korvaa, vai korvaako mitään mahdollisista ajoneuvovaurioista (kolari, varkaus, muu vahinko). Esimerkiksi ihmishengen menetykseen johtanut kolari aiheuttaa Venäjällä automaattisesti vankilaan joutumisen, josta monella raskaan liikenteen kuljettajalla ikäviä kokemuksia (ei tiedä koska ja millä hinnalla pääsee pois).

OLLIKKALA PENTTI 19.04.2010 23:06

Hytönen Raimo. Kylläpä oli musta kirjoitus/pari et ole mennyt mutta luulet? siinä se salaisuus "mutu juttu" 100%s:ta faktaa!!!! näin se kai on.

HYTÖNEN RAIMO 20.04.2010 07:39

Tuohon voin vastata, että omaan useamman vuoden (viranomaiskokemuksen)kokemuksen rajavalvonnasta Neuvostoliiton ja Venäjän rajalla, joten en luule mitään vaan tiedän tasan tarkkaan miten homma toimii. Esimerkkiä ei tarvitse hakea kaukaa, sillä se näkyy ajoittain myös omilla rajanylityspaikoillamme useamman vuorokauden mittaisina rekkajonoina. Ne johtuvat täysin paikallisista viranomaisista, jotka vetävät härskisti välistä aina kun se on mahdollista. Tämä näkyy jo siitä, että kun Vaalimaa tai Nuijamaa on jumissa, Värtsilä, Vartius, Salla ja Raja-Jooseppi vetää, vaikka niissäkin on voimassa sama laki. Ja niistä raskaan liikenteen onnettomuuksista vielä sen verran, että vapaaksi pääsee kun suostuu maksamaan (yleensä) miljoonaluokkaa olevat lunnasrahat - mitä muuta se on kun selvää rahastusta.

Enkä ole sanonut etteikö Kaliningradin kautta voisi matkustaa, vaan sen, että olemassaolevat realiteetit on syytä tiedostaa. Matkustuspäätös on jokaisen tehtävä kuitenkin omalta kohdaltaan itse edellämainittu huomioiden tai sitten sille kintaalla viitaten.

LAINE RAIMO 20.04.2010 11:05

Kiitos kaima asiatiedosta rajamuodollisuuksista. Koska itse olen kahdesti mennyt Kaliningradin läpi halusinkin tietää onko tuo rajakyykytys entisenlainen. Tuntuu olevan, mutta siitä huolimatta kutkuttaisi taas nähdä Kuurin köngäs luonnonsuojelualueineen ja Euroopan suurimmat hiekkadyynit (menimme Liettuasta yli). Ne oli mahtavat. Myös se Pietari-Berliini moottoritienpätkä, jolla keskellä Kaliningradia on parisataa metriä siltaakin olemassa. Tuo moottoritiehän on piirretty valmiiksi 70 luvun tiekarttoihin?? Eli riittääköhän siihen vuosiviisumiin matkan tarkoitukseksi: kuljettaja, koska vaimo ei aja ja vaimon viisumiin liikematka? Vai pitääkö olla esittää jotain todellista bisnestä?

HYTÖNEN RAIMO 22.04.2010 09:58

Vielä sen verran, että olen parhaillaan selvittämässä Venäjälle suuntautuvan sotahistoriallisen matkan luparuljanssia, jonka yhteydessä tullut selvästi ilmi, että lupakäytäntö siihen suuntaan alkaa muistuttaa yhä enemmän entistä neukulan meininkiä. Ei hyvä, mutta itsepähän ovat soppansa keittäneet.

OLLIKKALA PENTTI 22.04.2010 19:40

Hytönen Raimo. Ajattelinkin mikä ja kuka se kirjoittaa noin mustaa. Selvisihän se kun kerroit ammattisi ja tuossa jälki kaneetissasi harrastuksistasi. Minua ei satu kiinnostamaan sen kummemmin sotahirtoria tai sotamuseot! Täällä Suomessa kun pyörittää päätään niin näkee sitä sota historiaa 400 vuoden ajalta. ensin ruotttin kunkkujenun apiurina ja sitten keisarin alaisuudessa ,ja viiimeiseksi ittepäisenä,ja vihon viimeisenä aatun kanssa ,siinä on sitä sotahistoriaa.

HYTTILÄ ESKO 22.04.2010 20:36

Se kirjoittaa kuka tietää ja MUTU jutun huutelija itse antaa niitä mutu juttuja. Outo homma ...

KNAAPI JUHA 22.04.2010 21:04

Eipä voi, Ollikkala sanoa, että sydämemme sykkisi samaan tahtiin. Tässä ketjussa esittämäsi mielikuvat toisesta karavaanarista, hänen ammatistaan ja harrastuksistaan eivät ole erityisen rakentavia ja fiksuja.

Eiköhan annettaisi Raimon olla kiinnostunut historiasta, olkoonpa se musiikin historiaa tai sotahistoriaa. Nyt tuli sitten ainakin selväksi se, ettet itse arvosta. Toivottavasti sallit toisten arvostaa.

MÄKELÄ EERO 23.04.2010 22:06

Niinpä niin Pena. Ollaakos me maantien ammattilaiset jotenkin alempaa kastia kuin esim raksamiehet. Ilman meitä olisi sinunkin työsi ollut aika paljon vaikeampaa niinkuin koko yhteiskunnankin. Kun ennen Kuisma, nyt Räty pysäyttää pyörät, ovat kaupat aika pian tyhjiä. Sitten niistä kiinnostuksen kohteista: Minulla omani, sinulla omasi. Eli suodaan omansa jokaiselle

OLLIKKALA PENTTI 23.04.2010 22:50

Voi kuule EEro en ole omissa saitissani havainnut että olisin milloinkaan moittinut ratinvääntäjiä tai muitakaan ammattiryhmiä. Mutta joitakin henkilöitä kylläkin,jotka esittävät voimakkaat mielipiteensä asioista kokemata,tekemättä teemalla minusta tuntuu ,niin minustakin joskus siltä tuntuu ja sehän on sitten se mutu juttu, sehä voi ollakkin hauska juttu,näin ainakin toivon niin. Hyvää kesää sinulle eero ja pesueellesi myös.

RAUTIAINEN KARI 24.04.2010 09:55

Just joo, hyvä Ollikkala.

Ei noi rajamiehet rajanylityksistä mitään voi tietää. Kunhan arvailevat.

ASTALA JANNE 25.04.2010 10:53

No empä ole käyny, mut mulla muutama skönäri kaverina ja niillä on ollu melko tiukkoja paikkoja siellä, onneksi on vaa menny rahat!

ASTALA JANNE 25.04.2010 12:18

Niin tarkennetaan vielä, että kommenttini oli henkilökohtainen mielipide ja olen todella pahoillani jos jollakulla meni siitä herne venttiliin.

Pistin tohon alle linkin, josta löytyy hiukan faktaa paikan tilanteesta, no voisi olla tuoreempikin artikkeli. Vaikka artikkeli käsittelee Kaliningradin hiv tilannetta, en suinkaan kuvittele, että kukaan sinne on menossa seksilomalle, vaan hiv tilastot korreloi tänäpäivänä paremminkin kovien huumeiden, ns. piikkihuumeiden, käyttäjä määriä. Kovien huumeiden käyttäjät taas puolestaan ovat epätoivoista porukkaa varsinkin hiv infektiolla varustettuna. Varsinkin maassa, jossa sosiaalipolitiikka ottaa ehkä tulevaisuudessa ensiaskeleitaan. Tilannehan on hiukan toinen esim. Hollanissa tai Tanskassa, jossa aavistuksen inhimillisemmän sosiaalipolitiikan ansiosta myös narkomaniaan sairastuneilla on ihmisarvo.

Saattaa myös olla, että mainitsemani kaverit harrastavat hiukan enemmän riskinottoa, kuin keskiverto karavaanari, mutta heillä on todellakin ollut jatkuvasti läheltäpiti tilanteita liikuessaan öisessä kaupungissa.

Itseänikin kiinnostaa kyllä suunnattomasti postkommunistiset maat ja niiden hienoinen dekadenssi, joka kuitenkin pikkuhiljaa on jo hellittämässä, heidän onneksi.

Kannattaa kuitenkin varmaan olla tietoinen näistä hienoisista uhkakuvista, mikäli päättää Kaliningradiin mennä.

No aurinkoista kevään odotusta kuitenkin kaikille, jotka nyt ylipäätään aikoo johonkin matkustaa. Itselläni on kova into päästä ensimmäiselle matkailuauto kesälomalle, joka tällä kertaa suuntautuu länsi-eurooppaan, kun nuo postkommunistiset maat on kutakuinkin tullut kierrettyä osin reppumatkoilla ja osin telttaillen.

http://www.ktl.fi/portal/suomi/julkaisut/kansanterveyslehti/lehdet_1997/5_1997/vakava_hiv-epidemia_kaliningradin_alueella_heijastaa_uhkaavaa_pandemiaa_koko_venajalla/

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.