kissat reissussa mukana?

JYLHÄ HANNU 07.04.2010 15:15

Hei! Perheemme on kasvanut talven aikana kahdella nelijalkaisella. Silti aiomme lähteä taas vaunun kanssa Eurooppaa valloittamaan. Kaipaisin vinkkejä / kokemuksia kissojen kanssa vaunuilusta. Kissojen lisäksi meillä on koira, joten kaikenmaailman rokotusrumbaa on tiedossa. Mutta kertokaa, jos on kokemuksia.

t. Virpi tai nimim. "Enää vain lintupönttö puuttuu..."

SINKKONEN JARNO-SAKARI 07.04.2010 19:25

Käy eviran sivuilla, sieltä löydät tarpeellisen. www.evira.fi Ainakin Ruotsi,Norja, ja englanti ovat hyvinkin tarkkoja että eläimillä on eläinpassit ja tarvittavat rokotukset sekä rabies vasta-aine kokeet otettu. Sitten on esim.Ranska jonne pitää eläimille ottaa lääkkeet paikallisia "punkkeja" vastaan. Meillä eläinlääkäri laittaa ennen matkaa ne täällä ja kirjaa elänpassiin ja kun tulette takaisin niin annatte uuden että pääsette Suomeen jos joku jotain kysyy.

HELLE RAUNO 07.04.2010 21:17

Käytännöt kämppäreillä vaihtelevat suuresti suhtautumisessa eläimiin. Aika monet eivät niitä hyväksy. Koirista ainakin peritään usein maksu, vaikka sillä ei välttämättä saa mitään. Itselläni ei enää ole eläimiä.

HALMEENMÄKI JUHANI 07.04.2010 21:53

Ja meillä ei otettu koskaan eläimiä ulkomaille. Oli paljon helpompaa hankkia hoito kotimaassa.

KORHONEN ELISA 07.04.2010 23:02

Meillä on 2 kissaa, joita emme todellakaan edes kuvittele ottavamme mukaan asuntoautoreissulle - ei edes kotimaassa! Kerran eräällä mökkilomalla äitikissa oli mukana ja tietysti karkasi ulos. Sitä pyydystäessämme totesimme, että ei kissoja mukaan!!! Ajatus kissojen metsästyksestä pitkin eri maiden kämppäreitä ei houkuttele. Jos kissa on täysin tottunut ulkoiluun valjaissa, niin sitten voi olla eri asia. Kissa on kuitenkin aina kissa ja saa yllättäen päähänsä itsepäisiä kujeita - toisin kuin koirat. Meillä kissat jää kotiin ja niille sekä talolle on hoitajat sovittuna.

VIRTANEN JUKKA 07.04.2010 23:04

Kyllä lemmikit kannattaa ottaa mukaan reissuun. Perheenjäseniähän ne ovat. Ei tarvitse huolehtia, miten ne hoidossa pärjää. Meillä oli viime kesänä 2 kk:den aikana 16 maassa mukana kaksi yorkinterrieriä, jotka ovat ihan kissan kokoisia. Kun hoitaa passit kuntoon eläinlääkärin kanssa, niin ei tarvitse pelätä rajoilla. Tosin ei niitä EU:n alueella kukaan kysy. Vain Ranskassa leirintäalueilla pyydettiin eläinpasseja nähtäväksi. Tosi harva camping-alue kieltää lemmikkieläimiä. Jos haluaa kierrellä esim. julkisilla liikennevälineillä kaupunkien keskustoissa, suosittelen koirille (ja miksei kissoille) tehtyjä "lastenrattaita". Niitä löytyy netin tarvikekaupoista. Eläimet näkevät ympärilleen, mutta pysyvät paikallaan, eivätkä joudu ihmisten jalkoihin tai autojen alle. Rattaissa on kiinnityslenkit remmeille ja tarvittaessa saa kuomun kiinni. Missään ei kielletty kärryissä olevia koiria tulemasta ravintoloiden ulkopöytiin. Tuotiin vaan juomakuppeja ja muita makupaloja. Kaikki olivat hyvin ihastuneita pikku elukoista. Liitteenä on kuva Lissabonin keskustasta. Jukka ja Sirpa Virtanen

TUPPURAINEN PETRI 09.04.2010 00:07

No totta kai mukaan. Rokotukset vain ajan tasalle ja eikun menoksi. Siellä oikeassa "Euroopassa" myös koirat pääsevät ravintolaan sisälle tai terasille kun olette menossa syömään. Suomessa se ei onnistu missään. Sen takia syömmekin Suomessa mieluummiin kotona tai vaunussa koiran kanssa. Siellä oikeassa Euroopassa kun matkustaa niin koirakin on tasavertainen. Yhdestäkään ravintolasta ei ole heitetty ulos kun koira on mukana. Koira saa olla pöydän vieressä ja sille vielä tuodaan omat juoma kupit jne. Ei se täällä Suomessa onnistu. Sen takia täällä ei kannatakaan matkailla mikäli omistaa lemmikin.

LINDQUIST ERRI 10.04.2010 21:27

Ihanaa että muutkin reissaavat kissojen kanssa!! Meilläkin matkassa mukana kaksi kissaa, veljekset. Tosin noviiseja kun ollaan, vasta kahtena viime kesänä ollaan ylipäätänsä reissattu autolla. Viime vuonna oltiin Pohjois-Norjassa, hyvin meni reissu kissojen kanssa. Ensi kesänä välimerelle, kissat mukana - tietty. (Tietty meille, koska toinen kissoista on leikkaamaton kolli, jolle ei ole helppo löytää hoitoa useamman viikon loman ajaksi.) Pohjoismaissa vaaditaan Rabies-vasta-ainetestit, varmaan muuallakin Euroopassa. (Rabies-piikistä menee useampi kuukausi ennen kuin vasta-ainetestiin voi mennä. Tarkistakaa pikaisesti, että ehditte vielä ennen lomaa!) Meidän kissoilla otettu Rabies rokotukset, jotka on Suomessa 3v voimassa - kuitenkin mm. Baltian maat & Ranska vaativat Rabies-rokotuksen joka vuosi. (Otamme uudet Rabies-piikit ennen lomaa). Suomeen palattaessa Echinochocci madotus oltava kunnossa. Tietty perusrokotukset oltava kunnossa & kissoilla passit (joita ei pohjoismaissa tai Virossa ole meiltä ikinä kuitenkaan kysytty). Punkkilääkitys otetaan kesäksi (ei olla ennen otettu). Meillä reittinä ensi kesänä (ainakin hehtaareille): Saksa, Itävalta, Kroatia, josta ehkä paluu via Balticaa pitkin takaisin. Kertokaa, jos löydätte muita vaatimuksia kissoille, jos samoissa maissa reissaatte!! Laivaliput kissoille näyttävät olevan kalliit (Suomi-Saksa ainakin), samoin joillakin leirintäalueilla kova eläinmaksu Euroopassa. Pohjoismaissa ei kissoista tullut lisämaksua missään, ei Norjan vuonolaivoilla tai leirintäalueilla.

JYLHÄ HANNU 11.04.2010 20:19

Hei ja kiitos vastauksista! Vähän oli jo ehtinyt tulla mieleen, että ollaanko ainoat pöljäkkeet, jotka aikovat raahata myös kissoja vankkurireissuilla. Koiria kun niinkin on näkynyt mutta vähemmän noita kattiloita. Tuo vinkki "lastenrattaista" oli mainio. Täytyy ehdottomasti hommata sellaiset. Valjastelukoulutus noille ragdoll-pojille on jo hyvällä mallilla.

Mukavia reissuja kaikille. Ja kertoilkaa ihmeessä lisää elukkacaravaanailusta, jos vain jotain tarinoitavaa tulee.

t. Virpi

AHJOS TIMO 11.04.2010 21:56

Meidän kissa ulkoilee aina kiltisti valjaissa, mutta se ei kyllä pysyisi missään lastenrattaissa tai avonaisessa korissa. Liikkuvassa autossa pakotamme sen olemaan suljetussa eläinkuljetuskorissa, joka on niin tilava, että se mahtuu siinä seisomaan ja kääntymään. Kuljetuskorin paras paikka autossa on vielä hakusessa. Tähän mennessä on tehty kissan kanssa vasta muutama lyhyt matka kotimaassa eikä ole löytynyt korille vielä sellaista paikkaa, missä kissa olisi tyytyväinen. Auton ollessa paikallaan se nukkuu mieluimmin apukuljettajan istuimella ja todella viihtyy siinä.

LINDQUIST ERRI 11.04.2010 22:12

Kissojen kanssa on hyvä reissata - heillähän on reviiri mukana autossa/vaunussa. :)

Meillä "pojat" ulkoilevat vain valjaissa, kannattaa tosiaan totuttaa reissukissat pienestä pitäen valjaisiin! Vaikkei kissan kanssa lähdetäkään mihinkään suunnitellulle pitkälle kävelylle, kyllä valjaat helpottavat liikkumista kummasti. Meillä reissussa on mukana eläinkaupasta ostettu maahan kierrettävä "korkkiruuvi", johon kissat kiinnitän valjaissa lisänarun avulla. Siinä riittää kissoilla ihmeteltävää, turvassa auton lähellä.

Hauskaa reissua teille!

JYLHÄ HANNU 14.04.2010 10:33

Moi Avoimessa vaunussa ei varmaan pysyisikään kuin lelukissa :), mutta tuossa aiemmin vinkattiin ns. pet strollerseista. Niitä näyttäisi olevan erikokoisia ja -näköisiä vemputtimia. Olen juuri katsastelemassa nettikauppoja läpi. Kahdelle isoksi kasvavalle kollille täytyy löytää vähän normikokoa suuremmat rattaat.

Vehkeessä on siis verkotus ja ne on tehty ihan lemmikkien kärräämistä varten. Voisivat olla todella mukavat silloin, kun siirtyy vaikkapa vaunusta rantsulle auringonlaskua ihailemaan. :) Kisut kärryyn ja sitten valjaissa käppäilemään, koirakoululla kiinni maahan...

MURTO JUHA 14.04.2010 11:25

Olimme viime viikonloppuna Arcenissa Hollannissa ja mukana taas Chihu-koira ja Maine coon-kissa. Koira oli välillä kiinni maahan ruuvattavassa tangossa (maksoi Keijmel-liikkeessa 1,50 eur, olisi pitänyt ostaa kaksi) ja kissaa pidämme sisällä autossa. Kissa osaa olla myös valjaissa joten mikään ei kai estäisi laittamassa sitä myös omaan tankoonsa kiinni auton lähelle. Olen myös ajatellut tiivistää etuteltan niin ettei siinä olisi yhtään pakoaukkoa niin kissa saisi olla suht vapaana siinäkin ja käydä välillä autossa viilentymässä/lämmittelemässä jos tarvis. Paikalliset kuljettivat kämppärillä kätevästi lemmikkejään polkupyörän tarakkaan/ohjaustankoon kiinnitettävissä koreissa, joissa oli metalliverkko päällä. Eläimet näyttivät viihtyvän ja nauttivan kyydistä. Suurin korissa koira ollut oli jonkin sortin terrieri. Kämmpärit tietty laskuttavat eläimistä, olemme joskus maksaneet viikonloppureissussa vain koirasta kun kissa on vain autossa sisällä eikä mielestämme käytä kämppärin palveluja lainkaan. Tarpeensa tekee autossa olevaan hiekkalaatikkoon. Meidän kissa soitti yöllä auton torvea, nojasi etutassuilla ohjauspyörään. Aamulla sai pyydellä naapureilta anteeksi tapahtunutta.

Murtsi

JYLHÄ HANNU 14.04.2010 14:46

Mekin olemme pohtineet etuteltan tiivistämismahdollisuuksia. Olisi kateille vähän enemmän tilaa. Pitää vaan saada takuuvarmasti tiiviiksi, ettei tartte olla sydän kurkussa.

Tilasin muuten juuri tällaisen oranssin vekottimen :)

http://www.vipstore.fi/cat/product_details.php?p=515

LINDQUIST ERRI 14.04.2010 21:59

Tilaamasi oranssi "vekotin" näyttää loistavalta! Kiitos vinkistä! Kolme isoa pyörää, näyttää siltä että toimii muuallakin kuin suoralla asfaltilla. Laitatko kommenttia kun saat strollerin.

ASTALA JANNE 25.04.2010 12:50

Meillä kolme koiraa, jotka aina reisussa mukana. Moka saattaa helposti käydä siinä, kun se yksi matolääke tms. pitää ottaa tietyn ajan sisällä siitä kun Ruotsissa matkailee. Eli jos ootte palaamssa Ruotsin kautta ja reissu vähänkin pidempi, niin aika mennyt todennäköisesti umpeen, mutta saahan sen otettua uusiksi ulkomaillakin. Muutoin pitää olla rabies vasta-aine testi eli käytänössä koiran passi, josta ilmenee nämä muutkin yleiset rokotukset. Vasta-aine testi otetaan kerran ja se pysyy voimassa kunhan rabies rokotus otetaan ajallaan. Sitten on sitä leptospirosia sun muuta, johon varautuminen on vapaaehtoista muistaakseni, mutta jos haluat sen koiran kanssa tulla kotiinkin, niin kanttaa ehdottomasti ottaa. Käsittääkseni se leptospirosi on joku alkueläin, jonka voi saada esim. lätäköstä juodessa ja sen on tietääkseni aikalailla tappava. Sen tarve taitaa muistaakseni olla kyllä hiukan maakohtainen, mutta eläinlääkäri tietää nämä hommat, mitä nyt viimeksi meinasi hiukan unohtua tämän yhden aineen voimassaolo, kun Rotterdamissa käytiin astutusmatkalla. Perus kirput ja muut riesat pysyy pois apteekista saatavalla Expot nimisellä valmisteella, jota kannattaa käyttää myös kotimaassa, niin ei rekut kuljeta punkkeja alueille, jossa niitä ei vielä ole. Käsittääkseni lisääntynyt matkailu ja lemikkieläimet on niiden levinneiden punkkisairauksien taustalla. Ei mulla kuitenkaan tieteellistä faktaa ole, mutta me ei ainakaan haluta niitä pikku paholaisia levitellä, kun omassakaan pihapiirissä niitä ei vielä vilise.

Ikinä ei ole kuitenkaan kukaan missään mitään kysynyt, mutta käsittääkseni karanteeniin jämähtäminen Ruotsissa on kallista. Eli ei missään tapauksessa kannata lähteä matkaan, ellei paperit ole kunnossa.

ASTALA JANNE 25.04.2010 12:59

Olispa muuten ehkö aika kiva jos koira ja kissa ihmisille olis oma foorumi, ite ainakin seuraisin innolla!

NYYSSÖNEN KAJ 29.04.2010 16:33

"Käy eviran sivuilla, sieltä löydät tarpeellisen. www.evira.fi Ainakin Ruotsi,Norja, ja englanti ovat hyvinkin tarkkoja että eläimillä on eläinpassit ja tarvittavat rokotukset"

Kyseiset maat ovat viimeiset maat Euroopassa jotka on luokiteltu Rabies vaiksi maiksi (Mahdollisesti myös Islanti, Grönland ja Irland)

Tästä johtuu näiden maiden tarkkuus

JYLHÄ HANNU 30.04.2010 14:38

Moi

Kannatan ehdottomasti Matkailu lemmikkien kanssa -palstaa tänne kaiken lisäksi. Vaikka toki mahtuu näihinkin kategorioihin... Mutta voisi olla helpompi haeskella vinkkejä ja tarinoita jälkikäteen omasta elukkaosiosta.

Palaan nyt oikeastaan niiden petStrollersien tiimoilta. Kärryt ovat hyvät ja kulkevat hienosti möykkyisemmässäkin maassa. Isojen renkaiden huono puoli toki on se, että kasaankin taitettuna verme on vielä jonkun kokoinen.

Koirien kanssa malli, johon linkkini viittasi, on tuunaamatta oikein hyvä, mutta ainakin pienen kissan omistaja voi haluta tilkitä vaunun kopan sivuosissa olevat kohdat. Meidän kissat eivät ole pienimmästä päästä, mutta toinen on sellainen luikero, että kävin eilen ostamassa hieman hyttysverkkoa ja ompelen ylimääräiset suikaleet kohtiin, joista pikkuisen pelkään kaverin voivan yrittää tulla ulos, jos jotain erikoista tapahtuu. Toinen kissamme on viihtynyt vaunuissa tosi hyvin. Eilenkin se istui kärryjen juuressa ja maukui hellyttävästi, katseli kärryihin ja teki aika selväksi, että tahtoisi lähteä ulos maailmaa katselemaan. :) Uskon, että vankkurireissuilla noista on vielä paljon iloa ja hyötyä. Kokemusta on vasta vähän, mutta uskallan kyllä suositella.

Eka yö kattien kanssa on muuten nyt vietetty vaunussa. Muuten meni hyvin, mutta puoli kuuden jälkeen aamulla alkoi pojilla olla levotonta menoa. Oli oikein mukava tunne, kun yli 5 kiloinen jässikkä roikaisi yläpediltä vatsan päälle.... Toivottavasti kokemuksen ja iän kartuttua oppivat vähän hienovaraisemmiksi! :) Koira on jo vanha caravaanaricoira, joten sen kanssa hommat ahtaissa paikoissa sujuu hienosti. Se osaa jo mennä omalle paikalleen, kun humaa, että väki alkaa hyörimään ja touhuamaan. Ikää sillä onkin jo yli 10 vuotta.

Kissojen vessalle löytyi vaunusta juuri sopiva paikka ja pöydän alle laitettiin pikkuinen raapimispuukin. Kaikenlaista vekotinta sitä pitää ottaa mukaan tällä sakilla kun lähdetään...

Hyvää vappua kaikille. Ja mukavia reissuja! t. Virpi

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.