Vapaat yöpymispaikat Euroopassa

PYYKKÖNEN ANTERO 20.03.2010 20:07

Kiinnostaisi kuulla kokemuksia ns. vapaista yöpymispaikoista Saksassa, Ranskassa, Itävallassa ja Italiassa. Myönteisiä ja kielteisiä kokemuksia, jotta niistä oppisi. Kannattaako ostaa tuo saksankielinen opas, vai pärjääkö ilman sitä? Millaisia mokia saattaa tietämätön tehdä? Mitä pitää varoa?

SILMUNEN HANNU 20.03.2010 20:25

Se kirja kannattaa ehdottomasti hankkia, sen avulla tiedät mitä palveluja mistäkin saat. Eli saatko vettä, saatko tyhjentää harmaat vedet ja vessan, saatko sähköä. Jostain löytyy jopa suihkuja yms...mutta noita elintärkeitä perusjuttuja ei saa kaikkia kaikkialta, on olemassa ihan pelkkiä p-paikkojakin vailla mitään palveluita.

Meillä pelkkiä myönteisiä kokemuksia kaikista noista maista. Liikaan turvallisuuteen ei kannata kuitenkaan tuudittautua. Me olemme päättäneet, että joka kerran leirintäalueen ulkopuolella yöpyessämme laitamme kahleen etuovien väliin, ja asunto-osan oveen palikan, mikä estää oven avaamisen, vaikka lukko tiirikoitaisiin auki. Ohjaamoon ei jätetä MITÄÄn, mikä houkutelisi rosvoja, ja passipussi on yöllä tyynyn alla.

Nuo "vapaaparkit" ovat Euroopassa hyvin suosittuja, ja joskus suosituimpiin on niin paljon tulijoita, että kaikki eivät mahdu. Monessa on yleissääntönä se, ettei leiriä saa levittää, mutta joskus sekin on sallittua. Garda-järven etelä-päässä Sirmionessa esim suoraan uimarannalla mieletön alue puiden katveessa, ja pöydät saa laittaa pihalle jne. Monesti noissa paikoiss on tosi hyvä henki, ja porukat jakaa kokemuksiaan ja tuntuvat kuuluvan samaan heimoon vähän enemmän kuin leirintäalueilla.

t.Kaarina

VIITALA RISTO 20.03.2010 20:35

Mitä opasta tarkoitat?

SILMUNEN HANNU 20.03.2010 20:40

Adacin Stellplatz-Führeriä ja toinen hyvä on Reisemobil BordAtlas. Niissä on osittain eri paikkoja, osittain samoja. Vähän eri lailla luettavia. Toisellakin pärjää. Netistä saa tilata ja huoltiksilta Saksasta voi ostaa.

t.Kaarina

VIITALA RISTO 20.03.2010 20:43

Kiitoksia! Pitää tutustua kyseisiin julkaisuihin.

MANNINEN RISTO 21.03.2010 09:29

Ainakaan tuossa Stellplaz Führerissa ei ollut vuonna 2008 Portugali eikä Espanja mukana. Hyvin toimiva systeemi kuitenkin.

HAAPANEN TIMO 21.03.2010 11:55

Mulla on Bord Atlas, enkä ilman sitä mihinkään lähde. Tänä vuonna uusin ACSI:n sekä Bord Atlaksen.

Lisäksi tilasin Antikaisen Eskon vinkistä All the Aires France-oppaan, sepä onkin käteensopiva ja selkeä kirja.

Siitä innostuin ja juuri äsken tilasin All the Aires Benelux and Scandinavia- kirjan. Siinä on alueiden lisäksi kaasutankkauspaikkoja mm. Ruotsista ja Tanskasta.

VicariousBooks myy ACSI-levyn kaikkein huokeimmalla, tulee 15 eurolla kotiin. Pari egee näkyy olevan postimaksu noille kirjoille. http://www.vicarious-shop.com/home.php?cat=1

@timppa

KATEISTO EERO 21.03.2010 13:28

Minusta tuo Acsi-kortti on hyvä, koska Euroopan huippuleirintäalueilla yöpyminen kaikkine palveluineen maksaa maksimissaan 15€/yö. Ainoastaan sesonkiaikana alennusta ei saa eli käytännössä heinä- ja elokuu ovat yleensä sesonkiaikaa. Minulla on lisäksi hyväksi koettu ADACin Stellpalatzfuhrer Deutschland/Europa. Sen saa ostaa AL:n toimistosta Helsingistä tai Turusta ja tietenkin netistä. Tuon France Passionin hankintaa olen myös harkinnut, koska maatilat ovat yleensä turvallisia nukkumapaikkoja.

KATEISTO EERO 21.03.2010 14:42

Minulla on viimevuotinen Stellplatzfuhrer ja siinä on myös Espanja ja Portugali mukana.

PURSIHEIMO TOPI 21.03.2010 22:45

Millähän Euroopan huippuleirintäalueella yö maksaa 15€? Katsopa vaikka Union Lidon tai Playa Montroigin hinnastoa. Ehkäpä meillä on erilainen käsitys huippualueesta.

HYTTILÄ ESKO 22.03.2010 08:17

Sääli ettei Englannissa ja Irlannissa ole noita Acsi alueita kuin muutamia. Voi niille huippualueillekin joskus osua. Yleensä kyllä ihan tavallisia paikkoja. Paras tähänmennessä Acseista > http://www.raisgerbi.it/RaisGerbiNew/

LEHTOSAARI TIMO 30.03.2010 17:37

Seuraavia maksuttomia olen itse käyttänyt netissä http://meinwomo.net/

Vaatii rekisteröitymisen käyttöön ja hieman saksankielen taitoa. Kattavasti Saksan ja Ranskankin paikat, myös muut maat kohtuullisesti.

Rekisteröinnin jälkeen kohdasta "grafische Landschaft" pääsee karttaan jonka kautta on helppo etsiä kohteita, tässä näkymässä voi kielen jo valita vaikka Englanniksi tai Ruotsiksi jos nämä sujuvat paremmin, tämä on parannusta viime vuodesta.

http://i-campingcar.fr/aires/accueil.htm

Täällä olisi ranskankielen taito hyvä olla kohtuullinen.

Tältä sivulta voi tilata sähköpostiinsa Ranskan parkit POI tiedostoina navigaattoriinsa.

Tärkeintä näissä oppaissa on tarkistaa se että olemassaolo on vähintään edellisenä vuonna jonkun toimesta varmistettu, muuten voi olla että ei koko paikkaa enää ole olemassa.

Samoin löytäminen usein edellyttää navigaattoria ja hyviä silmiä koska ovat melko piilossa, mikä toisaalta on taas ihan hyväkin asia!

HAAPANEN TIMO 30.03.2010 19:55

Meinwomo on aina erilainen kun sivun avaa. Multa oli paikkojen valokuvatkin kateissa hyvän aikaa. Tuolta kartan kauttahan kuvat nyt löytyivät.

Muutaman paikan Virosta olen sinne laittanut, lähinnä saksalaisia karavaanareita varten. @timppa

NIEMINEN RAIMO 30.03.2010 21:30

"""""Olen edelleen tavallinen käyttäjä ei pistevarauksen, sillä näen julkisuutta Vaihda Sponsor jäsenet, annan teille tänään 3-piste (surffaa 0:00) on portaali ad- Vaihda agio käyttäjä, annan 100 pistettä 100 päivää, en näe mitään mainontaa ja saada foorumeita alueen premium-käyttäjä, tämä suunnitelma on laajennettu automaattisesti viikossa 7 pistettä, niin kauan kuin minulla on tarpeeksi pisteitä

Johdatus portaaliin uusia jäseniä

Tervetuloa MeinWomo, Saksan johtava portaali noin leiriläinen. Täältä löydät:

Suuri Pysäköinti tietokanta Yli 6200 parkkipaikkaa

Ainutlaatuinen graafinen maisema Yli 500000 POI / KP

KeskusteluFoorumi kaikkiin kysymyksiin asuntoauto

Einen Stammtisch (Chat, jossa voit tavata muita)

Ainutlaatuinen muoto Reitin suunnitteluReitit, paikat ja POI-POI johtaa

Monet kuvat Photo Galleries. Portaali on tällä hetkellä yli 10000 kuvaa

MeinWomo Tietopankki MeinWomoWiki kaiken tekemistä Womo ja portaalin

Tietokanta Päivämäärät ja tapahtumat ja osoitetaan kentillä

ja jatkuvasti Uutiset noin aihe asuntovaunu-ja mobiili-matka

lisää kysymyksiä? Sitten täällä vain Manuaalinen TAI mennä tästä Yhteydenottolomake

ja paljon muuta, jota voit käyttää ajan mittaan niin Postijärjestelmän, Jäsenlista, Linkkejä, Matkailu raportit, Internet Directory, Hakukoneet, Käytetyt Matkailuautot ja tietenkin Lataa Area tilat samoin kuin myös Travel Kirjat,
Klikkaa tästä kaikki henkilökohtaiset asetukset ja PROFIILI jos sivusto voi muuttaa."""""""

Näin käänsi Googlen työkalupalkin kääntäja Tuon sivun joka aukeaa Meinwomossa heti kirjautumisen jälkeen.PoiWalk ominaisuus on kätevä tuossa sivustossa. @rami

ANTTILA MARKKU 02.04.2010 08:47

On se todella vahinko ettei tuo kielitaito kuulu valikoimaan.Kotimaiset matkailukirjat suomeksi karavaanarin tai automatkailijan osalta ovat täysin olemattomat,muutamaa balttian läpiajo opasta lukuun ottamatta.Ajatelkaas kun ruotsi on päivittäin jossain yhteydessä näkyvissä,niin yhtään suomenkielistä leiriytymisopasta tai matkailuopasta ei ainakaan minun silmiini ole sattunut.Eikä myöskään norjan osalta.Onkohan se todellinen osoitus tämän harastuksen olevan yksittäisten matkailijoiden kontolla ilman minkään keskusjärjestön tukea?Luulisi Karavaanarit järjestön julkaisevan edes ruotsin leirintäalueista jonkin laista opasta.Vai onko ruotsi liikaa "savo"?

HAAPANEN TIMO 02.04.2010 10:19

En minä mitään saksaa osaa. Sitkeydellä olen kuitenkin tuonne nettisivulle paikkoja saanut laitettua, no muutama sana siinä samalla jää mieleen.

Sama pätee kaikkiin sivustoihin, täytyy kaivella vaan eestaas.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.