Matkailuautolla USAssa

SILJAMÄKI ANTTI 18.03.2010 20:28

Hei!

Olisi mukava saada yhteystietoja/kontakteja USAssa vuokratulla matkailuautolla kiertäneisiin karavaanareihin. Olemme suunnittelemassa ja menossa Grand Canyonin kierrokselle viikoksi kesäkuun puolivälissä (auto jo varattu Las Vegasista). Olisi kiva saada yhteys siellä esimerkiksi viime syksynä Caravan-lehden reissulla olleisiin muutamien kysymysten siivittämänä.

PURSIHEIMO TOPI 20.03.2010 23:45

Oletkos muuten vertaillut hintaeroja matkaillessa tavallisella vuokratulla henkilöautolla vs. matkailuautolla. Motelliyöpymiset ja ruokailut hoituvat kohtuullisilla kustannuksilla. Tuollaisen viikon reissun matkatavarat kulkevat hyvinkin tavallisen henkilöauton tavaratilassa. Polttoaineen kulutuksessa voi hyvinkin olla noin 20 l/100km ero. Noissa sikäläisissä matkailuautoissa on usein V8 bensakoneet ja kulutus sen mukainen. Muistelisin Caravan-lehdestä lukeneeni jutun, jossa mainittiin kulutukseksi jopa 28 litraa/100 km. Tuohan tarkoittaisi esim 500 km päivämatkalla jo 100 litran lisäkulutusta päivässä. Eli 250 taalan lisämenoa. Kahden hengen motellimajoitus maksaa alle 100 taalaa. Tavallisen henkilöauton ja asuntoauton vuokrassakin liene aikamoinen ero. Leirintäaluemaksut vielä tuohon päälle.

Olemme juuri ensi viikon alussa lähdössä 11. kerran tuollaiselle vajaan kuukauden automatkalle. Gran Canyonikin on tullut nähtyä kolme kertaa. On se mahtava kokemus.

ps. Amerikkalaisen matkailuauton perässä on tavallisesti hinauksessa tavallinen henkilöauto, jolla on helpompi liikkua noissa turistikohteissa ja kaupungeissa.

PURSIHEIMO TOPI 20.03.2010 23:52

Jäi kertomatta, että Euroopassa liikumme matkailuvaunuyhdistelmällä. Euroopassa tuollainen sattumanvarainen matkailu ei onnistu, sillä yöpymisvaraukset pitäisi tehdä hyvissä ajoin ja sitoo liikaa karavaanaria. Jenkeissä motelliyöpymisiä ei tarvitse etukäteen varata. Aina löytyy yösija.

JOKI MARI 22.03.2010 02:00

Moi :) hassu sattuma, tulin juuri palstalla käymään ihan saman asian kanssa. Me ollaan lähdössä jenkkeihin 22.5, takaisin lennetään 21.6. Lennämme Los Angelesiin, sieltä reitti San Francisco -> Yellowstonen kansallispuisto -> Wounded Knee South Dakota-> Pikes Peak Colorado -> Flagstaff Arizona - Grand Canyon -> Las Vegas -> Los Angeles.

Viime kesänä oltiin reissussa itärannikolla, New Yorkista vuokrattiin asuntoauto ja kierrettiin reittiä Florida, New Orleans, Smoky Mountains, Ohio, Detroit, Niagara, Boston ja New York. Reissu oli niin mahtava, että päätettiin tänä kesänä lähteä länsirannikkoa kiertämään.

Oikein mielellään jaamme kokemuksiamme meidän reissusta, Vegasin suunnalta ei tosin ihan vielä ole kokemusta :) marijoki @ gmail.com

Mari

PURSIHEIMO TOPI 23.03.2010 18:20

Korjaus edellä olevaan kustannusvertailuun. Ei se bensakustannusero suinkaan ole noin suuri kuin edellä arvioin. Bensan hinta ei olekaan 2,5$/litra vaan tietysti gallonaa kohti. Tuolloin kustannuseroksi tulee noin 65$. No tuollakin rahalla saa toki motellihuoneen kahdalla vuoteella. Valitan tekemääni munausta. Kirjoittelen tätä täällä Texasissa ja 7000 kilometrin autoreissu alkaa parin päivän päästä.

SILJAMÄKI ANTTI 23.03.2010 20:29

Terve! Juu, kyllä laskin pysyy käsissä. Mutta tätä kokemusta ei nyt lasketa euroissa, ehkä kyseessä on jopa "kerran elämässä" kokemus ja näitähän ei kannata laskea euron päälle. Toisekseen meitä on lähdössä neljä henkeä, joten se muuttaa laskelmia olennaisesti.

Ja kyllä näillä karavaanarivuosilla (25) on aina niin vaikeaa yöpyä hotellissa tai muiden nurkissa.

SILJAMÄKI ANTTI 23.03.2010 20:41

Hei Mari!

Otan yhteyttä sähköpostiisi.

Antti

PURSIHEIMO TOPI 23.03.2010 22:54

Meilläkin on noita karavaanarivuosia takana jo 36 ja edessä toivottavast lisää, joten siitäkin puolesta on kokemusta ihan omaksi tarpeeksi. Kun olemme vuosien (11) kokemuksen perusteella havainneet automatkailun yksinkertaisuuden jenkeissä motellimajoituksineen emme ole haikailleet yhtään leirintämatkailijaksi ryhtymistä täällä jenkeissä. Hotelliin ja motelliin majoittuminen poikkeavat hyvin paljon toisistaa. Auton saa yleensä ihan huoneen ulko-oven eteen, joten tavaroiden kuljettaminen ei liikoja vaadi. Sitä paitsi amerikkalaisen motellin huoneessa on kaksi lähes pari metriä leveää vuodettä, joissa hyvinkin neljä henkeä yöpyy.

Kunhan tämä meidän vajaan kuukauden mittainen kiertomatka on ohi, niin jo toukokuun lopulla starttaamme vaunu perässä 7 viikoksi Eurooppaan.

Miksi muuten amerikkalainen matkailuvaunuilija hinaa perässään tavallista henkilöaotoa? Ilmeisesti tuolla henkilöautolla pääsee paikkoihin, joihin matkailuvaunulla ei niin helposti tai mukavasti pääse.

Jokainen tietysti itse valitsee matkailutapansa. Otinpahan vain esille toisenkin tavan. Kun molemmista tavoista on runsaasti kokemuksia saatoin tehdä vertailua. Tosin matkailuautokokemusta ei ole.

Hyvää Amerikan matkaa joka tapauksessa. Se tuskin jää viimeiseksi.

KANTOLA TIMO 24.03.2010 07:25

Niin näytti monella olevan "bussin" perässä henkilöauto. Taitaa olla niin, että mobilehomella ei ole asiaa keskustoihin, vaan siellä käydään sitten sillä pienemmällä ja mobilehome jää leirialueelle olohuoneet ja makuuhuoneet levitettyinä.

Mielenkiintoistahan siellä on, että tavallisella henkilöautonjokortilla voit ajaa, vaikka suurinta mobilehomea, jonka perässä vielä roikkuu suuri maasturi tai pickup.

Runsas viikko sitten tuli Floridassa Key Largossa vastaan saksalainen Hymer. Onkos kukaan suomalaisista koskaan vienyt omaa autoa rapakon yli? Varmasti polttoainekuluissa säästyisi vuodenmittaan rahtauskulut suuntaan jos toiseenkin.

Mekin ajeltiin vuokrahenkilöautolla ja asuttiin motelleissa ja hotelleissa. Hotelliyöpymisiä löytyi edulliseen hintaan kun haettiin ensin tarjousvihot huoltoasemalta tai MacDonaldsilta.

Hyviä reissuja kaikille rapakon taa!

SILJAMÄKI ANTTI 24.03.2010 20:19

Jep, viime kesän vuokra-auto/lento/hotelli/motelli-reissu kyllä USAssa osoitti, että helppoa ja mukavaa touhua. Tulevana kesänä haluamme kokea tämän toisen(kin) tavan liikkua yhden viikon ajan. Muuten majoitumme hotelleissa.

JOKI MARI 28.03.2010 09:43

Kävin liittämässä tuonne jäsenkeskustelun puolelle linkin meidän viime reissun kuvasivuille :)

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.