tiemaksut ranska-espanja

ISAKSSON SUNE 16.03.2010 21:46

mistä kannataa enskertalainen ajaa rostock-fuengirola.

JANHONEN MATTI 16.03.2010 22:57

Ei tuolla reitillä mitään erikoisia vaikeusasteita ole, meni mistä tahansa ellei nyt Andorran kautta aja. Selkeä reitti on ajaa vaikkapa: Rostock Hannover Mulhouse Lyon Monttpellier Barcelona Alicante Malaga Fuegirola

Ranskan osalta reitillä voi valita missä määrin käyttää maksullisia teitä. N-tietkin on ihan hyviä ajaa joskin hitaampia kun maksulliset tiet. 110-130 e/suunta kun varaat tiemaksuihin niin voit varsin hyvin ajella pääteitä. Saksan osaltahan maksuja ei ole.

AHONEN KAI 16.03.2010 23:47

Tuonne Clermont Ferrandiin kannattanee suunnistella ranskan puolella,mikäli on asiaa siihen suuntaan.

A75-tietä pääsee ajelemaan rantaan saakka, n.350 kilsaa ilmaista hyväkuntoista baanaa.

Millaun silta maksaa vajaan kympin, toisaalta Millaun kylässä ihan jees Stellplats

VALLIUS MARTTI 17.03.2010 07:37

Voisko hyvät matkaajat jotka ovat ajaneet tuon matkan Rostock-Fuegirola kertoa paljonko esimerkki tapauksessa tulee kilometrejä tällä reitillä.Ja vielä siitä mihin tie maksut maksetaan onko jokin tien varsi koppi vai huolto asema josta ostetaan ajo aikaa taikka kilometrejä tämä olis tärkeää tietoa meille jotka ei olla koskaan tie maksuteitä ajaneet kiitoksia jo tässä vaiheesa.

HYTTILÄ ESKO 17.03.2010 08:34

Noissa maissa missä tiemaksuja kannetaan ko. reitillä on teitten varrella maksuasemia missä maksu suoritetaan , käteinen käy. Kilometrejä tulee vajaa 3000 km.

ISAKSSON SUNE 17.03.2010 10:05

kiittos tiedosta. taidan aja mattin reitti alas.

JANHONEN MATTI 17.03.2010 10:38

Vielä noista reiteistä. Lasketin tuossa pari vaihtoehtoa AutoRoutella ja viamichelinillä. Ehdottamani reitin pituus on 3100 km. Pariisin kautta ajaen ajomatka on hieman lyhyempi 2937 km. Molemmissa vaihtoehdoissa suosikkina laskennassa moottoritiet. Välimeren rantareitti on näistä ehken hieman helpompi ensikertalaiselle ja sen kautta pääsee nopeammin Välimeren lämpöön lämpöön ja leirialueissa löytyy.

Voit itsekin laskettaa erilaisia vaihtoehtoja ilmaisella netissä olevalla karttaohjelmalla www.viamichelin.com Siihen vaan lähtöpaikka ja määränpää on kyllä reitti selviää. Määrityksiä muuttamalla se laskee eri reittin eri tievaihtoehdoin, osaa laskea tiemaksut ja arvion polttoainekuluista jne.

Eihän se reittisuunnittelussa ole läheskään AutoRouten veroinen, mutta jos laskettaa sillä koko reitin pätkittäin esim. Rostock-Mulhouse niin muutamalla lasketukselle on koossa koko suunniteltu reitti hyvinkin yksityiskohtaisin tiedon. Sen voi sitten ajaa joko kartan avulla tai navilla. Ne opasteet jotka näkyy viamichelinin reittisuunnitelmassa on tietenkin myös tien varrella eli eipä tuolla välillä paljon karttaa eikä navia tarvita.

JANHONEN MATTI 17.03.2010 11:10

Yksi pää kesät talvet niin alkaa jo pätkimään. Tässä vielä linkki josta selviää nuo tiemaksut maittain ja eri kaupunkien välisillä osuuksilla. Linkistä löytyy tietullien lisäksi muutakin hyödyllistä tietoa maittain kuten polttoaineiden hinnat, nopeusrajoitukset jne.

http://www.theaa.com/allaboutcars/overseas/european_tolls_select.jsp

ANTIKAINEN ESKO 17.03.2010 17:20

Tästä on keskusteltu aikaisemminkin. Paljon Ranskassa liikkuneena en käytä moottoriteitä ollenkaan (paitsi ilmaisia). Punaiset tiet (RN) ovat melko nopeita. Jos ajaa Saksan rajalta Espanjan rajalle, voittaa moottoriteillä ajaen ehkä 5 tuntia, hinnan voi katsoa edellisestä linkistä. Ranskassa moottoritiemaksut ovat Euroopan korkeimmat. Ajaja päättää, mitä valitsee. Saksalainen matkailuautolehti testasi juuri tuollasen ajon ja sai ajajan "tuntipalkaksi" muistaakseni 7 euroa.

PASANEN MIKKO 17.03.2010 18:00

Terve! Kiitoksia Matti, tuo oli hyvä linkki.

Noihin tiemaksuihin liittyen olisi surkuhupaisa tarina viime kesältä. Nyt ei ehdi kuitenkaan alkaa siihen....eläkeläisen kiireet....!!

HÄMÄLÄINEN BRITA 17.03.2010 19:27

Aikaisemmat ovat jo kilometrit antaneet Rostockista-->A20-->Lubeck-->Hamburg-->jne... Lisää tietoa saat:Missä olette yöpyneet...26.6.2009 20.00.As.autolla Dieseliä n.500 € ja moottoritiemaksuja n.140 €.Ilmainen osuus Valenciasta:-->A7/A35-->Albacete-->A31-->Alicante+Murcia-->ja siitä edelleen...Aikaa ja rahaa palaa,kun "sivuteillä" kiertelee,kaasuttelee ja jarruttelee,eikä tarvitse yöpyä turvattomilla paikoilla.Tärkeää:vältä yöpymistä ennen/jälkeen Barceloonaa!Hyvää matkaa,Hämyt

ISAKSSON SUNE 19.03.2010 18:32

kiittos nevouista. sen tiedän että eiköhän fuge löyty.ainoa onkelma on paljoink kolikoita pitä varata tietullien maksuun sekin on nyt reelassa. matkailu avartaa sano entinen merimies (kartan navigointi onnistun kyllä)terv:iisakki

JANHONEN MATTI 19.03.2010 20:20

Tietullit maksat kätevimmin visalla. Kolikoita et tarvitse, mutta pidä varulta pussissa 5,10 ja 20 euron seteleitä (50-kymppiset ei käy) jos käy niin, että kortti ei toimikaan tai esim rampilta ajat maksuasemalle jossa maksetaan käteisellä.

Matkailuautot ajaa tietulliasemilla h-autoille merkityistä aikoista. Tullitielle mentäessä ennen puomia on kuljettajan silmien korkeudella tulostin joka tulostaa autollesi maksulapun automaattisesti. Maksulappu tulostuu auton korkeuden mukaan joko ala- tai yläaukkoon. Matkalle voi sattua myös tiejaksoja jotka on vain liikennemerkillä ilmoitettu maksullisiksi ja kun tulet tietulliasemalle niin sinulta peritään maksu.

Tietulliasemalle tultaessa aja tietulliaseman aukolle, jonka yläpuolella palaa vihreä valo ja jossa on manuaalirahatus = virkailija kopissa. Lähesty maksuporttia hötkyilemättä (anna vaikka kiireisempien mennä ohi) niin näet missä kopissa on virkailija. Kopin lasit on usein tummennettu, joten usein sen manuaalikassan erottaa vain siitä kun käsi käy kopin luukusta.

Maksu tapahtuu siten, että edellisellä portilla saamasi maksulappu ja visakortti annetaan virkailijalle, joka vain käyttää korttia lukijassa (sirukorttikin käy) ja luovuttaa visakortin ja maksukuitin takasin. Mitään tunnuslukujen naputtelua tai maksulapun allekirjoitusta visalla maksettaessa ei enää tehdä. Puomi aukea ja menoksi. Maksutapahtuman kesto 10-15 sekuntia. Pääsääntö on maksu visalla, muutkin kv-kortit käy.

Muutaman kerran kun maksat niin homma käy kun vanhalta tekijältä.

PS. Jos nyt kuitenkin käy niin, että vahingossa ajat tullitielle aukosta, joka on tarkoitettu vain maksutarran lunastaneille. Aja läpi ja pysäytä auto heti maksuaseman jälkeen. Mene maksuasemalle ja pyydä virkailijaa tulostamaan maksulappu. Jos jatkat matkaa ilman maksulappua ja kun tulet seuraavalle tietulliasemalle maksat pahimmassa tapauksessa tiemaksun lisäksi 40 euron lisämaksun.

WARJONHEIMO DAVID 20.03.2010 15:15

Älä mieti mitään tietulleja, osta Navigaattori ja merkkaa siihen nopein tie, ei tietulleja niin et tarvitse maksaa centtiäkään kun menet espanjaan. Ollaan itse ajettu muutaman kerran ja hyvin menee. Olemme ajaneet Saksa-Luxenburg-Limoges Ranska- Biarritz-Burgos Espanja- Madrid-Malaga. Ei tiemaksuja.

JANHONEN MATTI 20.03.2010 17:08

Elämä on valintoja. Tottahan se on, että tullitiet voi toki kiertää, mutta sen haittapuolena on matkan ja matka-ajan kasvu. Etelä-Euroopan pienillä teillä taajamien ohitustiet on lähes tuntematon käsite. Tästä taas seuraan polttoainemenojen kasvu. Kun yhdistää lisääntyvät polttoainekulut niin suunniteltu säästö voi suurelta osin jäädä saamatta. Sitten on ihan arvostuskysymys minkä arvon kukin säästyvälle ajalle haluaa antaa.

Mutta on niillä pienemmillä teillä ajamisessa hyviäkin puolia. Siellä näkee paljon sellaista mitä tulliteillä ajavat ei näe eikä koe. Niillä voi pysähdellä helpommin, käydä kaupassa matkan varrella, näkee tavallisten ihmisten elämää jne.

Ensimmäistä kertaa lähteville nuo määrälliset tavoitteet tupppaa olemaan etusijalla laadullisten kustannuksella. Pitkiä päivävetoja, mahdollisimman äkkiä perille, se oli ainakin minulle tyypillistä alkuaikoina ja on vähän vieläkin. Tuppaa noita siirtoajopäiviä tulemaan vähän liikaa. Muutaman reissun kun tekee niin matkan laadulliset tekijät alkaa nousta pintaan ja silloin pienet tietkin muistuu paremmin mieleen.

HYTTILÄ ESKO 20.03.2010 18:15

Kun 500 metrin välein on liike´nneympyrä ja jarrutat > kiihdytät > jarrutat seuraavaksi kun käännyt moottoritielle. Ehkä sitä kokeilee kerrankaksi muttei 20 vuotta.

HAAPANEN TIMO 20.03.2010 18:24

Kyllä näin on. Meikäläinen on joutunut viime vuosina jättämään reissut kovin lähelle kun ajoreissuihin en lähde, ja vaimon lomat ei sovi mun lomiin.

Tänä vuonna loman suunnittelu alkoi lentomatkan varaamisella vaimolle Hahnista Tampereelle, siihen sitten rakennetaan jotain kivaa.

Oikein hirvittää kun lukee joitakin reissumatkoja, lähellä olevat paikat ei kelpaa, vaikka niissä ei ole koskaan käyty.

@timppa

HAAPANEN TIMO 20.03.2010 18:26

Minä yritin Matille vasta mutta Esko ehti väliin. Eikä mun kirjoitukseni ole suunnattu Sunen matkaan.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.