Vaunulla Budapestiin

SAARINEN JANI 15.03.2010 18:54

Hei Kaikille !

Nyt kiinnostaisi kuulla teidän matkakokemuksia välillä Viro-Latvia-Liettua-Puola-Unkari. Tarkoitus olisi lähteä kesällä 3 viikon ajaksi. Lähinnä kiinnostaa yöpymispaikat ja mukavat/ mielenkiintoiset kohteet, joista ohitse ei kannata ajaa. Menossa mukana myös 12v ja 7 v tytöt. Budapestissä tekisi mieli olla muutamia päiviä. Niin ja mahtaako kukaan muu olla sinne lähdössä heinäkuun alussa ? Kaikenlaiset vinkit otetaan kiitollisuudella vastaan :)

HYTTILÄ ESKO 15.03.2010 19:13

Jaa itse olemme menneet ViaBaltikaa sinne pari kertaa. Ensimmäinen reissu puolan itäreunaa Lublin:n kautta Egeriin ja siitä pustalle ja Balatonille. Toisella reissulla ajoimme Puolassa Varsovan ohi Zakopaneen ja siitä Budapestiin http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/unkari/pest/leirint%E4alue-r%F3mai-camping-101507/ . Molemmilla kerroilla kyllä jatkettiin muuallekin mutta se on toinen juttu. Matkalla olemme käyttäneet kaavaa missä illalla Viking Xpressiin ja sillä Tallinnaan. Jäämme laivalle yöksi ja aamulla pääsee 6-7 aikaan matkaan. Kohteena on ollut Vigryn luostari Puolassa. Sinne on n 730 km rannasta. Siellä mukava camping luostarin kellarissa hyvä ruoka, linnut laulaa ja unikin voi maittaa http://www.suwalszczyzna.pl/eng_ver/eng12.htm .Tuo Zakopane on ollut seuraavan yön nukkumapaikka . Kiva pieni kaupunki vuoriston laidalla. Siellä viettää muutamankin päivän jos tuntuu. Siinä sekavahko selostus, jos selvää saa niin onnea ja menestystä.

NIEMI ROLF 17.03.2010 10:29

Matkalla Tallinnasta Budapestiin on nähtävää vaikka kuinka paljon. Teidän pitää ensiksi päättää minkälaiset asiat kiinnostavat perheen jäseniä minkälaiset eivät. Pitää myös päätttää miten kolme viikkoa jakautuvat matkan varrelle osuvien maiden kesken, sillä nähtävää on joka maassa. Yksi tapa on laskea viikko alas, viikko paikalla ja viikko ylös.Sen jälkeen kun ajoreitistä on päätetty ei auta muu kuin tutkia ko maiden internet sivuja ja etsiä kohteita reitin varrelta omien mieltymysten mukaan. Kannattaa myös tilata esitteitä ko maiden matkailutoimistoista. Löytyy jopa suomenkielisiä. Lisäksi Autoliitosta löytyy erinomainen opaskirja "Baltian kautta Puolaan",joka kannattaa ostaa. On linnoja, kirkkoja, luostareita, eläinpuistoja, huvipuistoja, kylpylöitä, vuoristoa,luolia,historiallisia kohteita sekä joka maassa kiinnostavia kohteita Unesco:n maailmaperintölistalta.

HAAPANEN TIMO 17.03.2010 18:02

Puolassa jää vaunua vedettäessä keskinopeus kuudenkympin kieppeille.

Kuvia Wigrystä: http://picasaweb.google.fi/timppahaapanen/WigryPuola#

Kaunasin Stellplatz, sopii lapsillekkin: http://picasaweb.google.fi/timppahaapanen/KaunasLiettuaStellplatz#

Liettuan pohjoisrajalla, vaatimaton mutta turvallinen pysähdyspaikka: http://picasaweb.google.fi/timppahaapanen/ViaBalticaLiettuaPajiesmeniaiPasvalysStellplatz#5380189948087682578

http://camperplace-ltu.page.tl/Suomeksi-in-Finnish.htm

Latvian pohjoisosassa Rakari, Salacgrivasta hieman etelään: http://picasaweb.google.fi/timppahaapanen/SalascrivaRakari#

Kartta näihin Latvian ja Liettuan paikkoihin: http://tiny.cc/a1UpB

Nuo uudet paikat Rakari ja Kapteinu Osta tulevat moneen kertaan vaihtamaan omistajia, ehkä nyt jo on jotain tapahtunut. Miljoonahankeita molemmat, eikä asiakkaita nimeksikään.

@timppa

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.