Tanskaan!

KIVIAHO SALLA 08.03.2010 21:28

Yksi monista ensi kesän suunnitelmista olisi tutstua Tanskaan vähän paremmin. Pari kesää sitten käytiin Legolandissa, mutta muuten ei juuri maahan tutustuttu. Nyt kiinnostaisi ne kuuluisat hiekkadyynit ja rannat.

Katselin tuossa Visit Denmark-sivuja, josta löysin Bakkenin huvipuiston. Millainen mahtaa olla? Lapsia kolme (6,9 ja 13) eikä mitään hurjapäitä. Sitten oli kolme eri eläinpuistoakin. Mikähän mahtais olla käymisen arvoinen. Ainakin jossakin oli sellainen bussisafari.

Ja sitten ne rannat, niistäkin haluaisin kokemuksia. Millaiset leirintäalueet, aktiviteetit ym. mitä mieleen tulee. Kokemukset otetaan vastaan mielihyvin.

t. Salla

FREDRIKSSON REIJO 09.03.2010 22:09

Käy katsomassa Römö. Hiekkadyyniä silmänkantamattomiin.

http://www.lakolkcamping.dk/

STENVIK PETRI 11.03.2010 20:19

Pari vuotta sitten vietimme reilut 2 viikkoa asuntoautolla Tanskaa kierrellen ja ihastuimme ikihyviksi. Poika oli silloin 9v. Bakkenissa emme käyneet, mutta sen sijaan Kööpenhaminan tivolia voi suositella. Kiva tunnelma ja näkemistä myös aikuisille tai "ei niin hurjapäille". Pari yötä vietimme lähes keskustassa City Campilla, parkkipaikalle tehty alue, jossa siistit WC/suihkuparakit, ystävällinen palvelu ja ERINOMAINEN SIJAINTI! Jos ei päätä huimaa, niin mahtavat näkymät yli kaupungin on vapaakaupunki Christianian Vor Frelses kirkon tornista. Tornin huipulle kiivetää loppumatka tornin ulkopuolella kiertäviä kapeita kierreportaita.

Kannattaa katsastaa myös pohjoisin osa eli Skagen, jossa kaksi merta yhtyy. Siitä pitkin länsirannikkoa on upeita dyynejä ja rantoja ja leirintäalueita vierivieressä.

Fynin saarella on Egeskovin linna ja linnan puisto. Linna kiinnosti poikaakin ja etenkin leikkipuisto, jossa oli puiden väliin korkeuksiin rakennettuja kapeita kävelysiltoja. Alueella oli myös mm. auto- ja maatalouskonemuseo ja iso pensaslabyrintti. Aikaa kannattaa varata useampia tunteja.

Mieleen jäi myös Mons Klintin kalkkikivikalliot, jossa kapusimme satoja rappusia alas rannalle ja takaisin ylös. Myös tiellä Kööpenhaminasta pohjoiseen aivan rannikkoa pitkin on upeita maisemia, kauniita taloja ja pienia kyliä poikkeamista varten.

Näettävää ja koettavaa riittää.

t. Pia

HÄMÄLÄINEN MARKKU 12.03.2010 13:25

Tanskassa ei saa unohtaa leipomoita jos tykkää hyvistä viinereistä. Mons Klintilla on taululiitua riittävästi :). Ja taas mainosta: http://www.saunalahti.fi/hamal0

ARO PERTTI 14.03.2010 10:34

Bakken on maailman vanhin huvipuisto ja sopii kaiken ikäisille. Puisto on säilyttänyt piirteitä menneistä ajoista ja on jo historiallisestikin käymisen arvoinen. Pari linkkiä jotka liityvät Bakkeniin .

http://www.bakken.dk/

http://www.campingcopenhagen.dk/dk/dkwel.html

ARO PERTTI 14.03.2010 10:42

Pari linkkiä lisää paikoista lähellä Bakkenia. http://www.danmarksakvarium.dk/

http://www.visitcopenhagen.se/content/turist-svenska/att_se_och_gora/inspiration/de_10_alternativa/dyrehaven

NIEMI ROLF 15.03.2010 14:51

Läntisessä Jyllannissa on hieno vapaa-ajan keskus jonka yhteydessä on lisäksi upea kasvi- ja eläintieteellinen puisto ja leirintäalue. Sijaintipaikka on Jesperhusin kylä. Löytyy osoitteesta: www.jesperhus.dk

Paikka sijaitsee noin 50 km pohjanmeren rannalta ja vajaa 30 km Skiven kaupungista luoteeseen.

Jespershus Feriencenter og Blomsterpark on tutustumisen arvoinen paikka.

Skagenissa Jyllannin pohjoisimmassa kärjessä nimeltään "Grenen" on myös lasten kannalta mielenkiintoinen paikka. Siellä voi tutustua ainutlaatuiseen luonnonilmiöön, ristiallokkoon, kun Kattegat ja Skagerrak salmet kohtaavat. Aivan vieressä on myös puoleksi hiekkaan hautautunut vanha kirkko, jonka tornista voi ihailla ympäröivää maisemaa.

MALMBERG MERJA 19.03.2010 21:07

Givskudin eläinpuisto oli meidän porukalle elämys. Se on aika lähellä legolandiaa.

KIVIAHO SALLA 20.03.2010 19:32

Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä. Näistä kun etsii tietoa ennen matkaa, niin johan siitä reissusta hyvä tulee. Kiitos!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.