Minkä navigaattorin ostaisin?

KOTILA SALLA 08.03.2010 18:21

Kävin tänään katselemassa navigaattoreita, mutta myyjät olivat kiireisiä, joten en heiltä päässyt kysymään. Kysynpä siis täällä ja kysymys tulikin selväksi tuossa otsikossa.

Reissataan (Länsi-)Euroopassa, joten tietenkin navigaattori, joka kattaa tarvittavan alueen, mutta mitä niillä lisätoiminnoilla (Bluetooth tms.) tehdään? En ymmärrä niistä yhtään mitään, joten jos joku vaivautuu selkokielellä selittämään, niin suuri kiitos jo etukäteen!

JANHONEN MATTI 08.03.2010 18:50

Ehdotan, että menet lehtikioskille ja ostat TM 2/2010 jossa on vertailtu uuden ajan naveja. Testin taitaa saada netin kautta maksua vastaan kotiinkin. Tiivistelmä on TM:n sivuilla. Ja siinä on ne mainittu ne merkitkin joita kannattaa ostaa. Äläkä sorru ostopäätöstä tehdessä mihinkään miomao vehkesiin vaan osta kunnon laite, jossa on sekä huolto että ohjelmien ja karttojen päivitysasiat jatkossakin kunnossa.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 08.03.2010 21:24

Matti tuossa edellä jo kertoi mistä saa tietoa, lisään vähän tuskaa (tietoa).

Bluetooth on kätevä jos navia voi käyttää hands freenä, käytän itse.

Kannattaa ennen ostoa kottaa päästä hipelöimään laitteita, koska käyttöliittymä tulee olla helppo. Monipuolisellakaan laitteella ei tee mitään jos aina käytettäessä pitää kaivaa manuaali.

Yksi huomion arvoinen seikka POI (Point Of Interesting) käsittely lisäys ja poisto. Samoin karttojen päivityshinta ja saatavuus sekä asennus kannattaa huomioida. TMC toiminto on järkevä se näyttää ruuhkatiedot navin näytöllä.

Jos ajattelee laitteen aktiivista käyttöä en ostaisi navia ilman aktiivi telakkaa johon johdot kiinnittyy ja itse laite irtoaa pikaliitoksella ilman johtosulkeista.

Itse käytän jo vanhaa tomtom 910:ä, johon olen tyytyväinen, mutta kokemusta myös uudemmista Tomtomeista ja Navigonista. Jos päädyt Tomppaan, niin *50 sarjaa, muista merkeistä en osaa sanoa

ANTIKAINEN ESKO 08.03.2010 22:48

Julistan heti aluksi: en ole asiantuntija! Luin netistä ulkolaisia testejä, vihjeen jatkolukemiselle sain tuosta TM:n testistä. Siinä olevat laitteet ovat huippumalleja, hintaluokka 350-450 €.

Päädyin Navigon 6310:aan. Tullut markkinoille syksyllä. Todella paljon ominaisuuksia. Tästä näet hinnat: http://hintaseuranta.fi/tuote.aspx/347668

Oli Stockmannin kanta-asiakastarjouksena hintaan 199. Muutaman päivän olen jo opetellut, vaikuttaa oikein hyvältä. Saksalaiset testit antoivat erittäin hyvät arvosanat. Hyvä lisäetu on, että kun karttapäivitykset yleensä saa noin 100 euron hintaan, Navigon antaa 20 €:lla karttapäivitykset kahdeksi vuodeksi kolmen kuukauden välein.

AHONEN KAI 08.03.2010 23:03

Ei noita teitä valmistu kolmen kuukauden välein lisää ja eikä nuo päivitykset ole muutenkaan kovin ajantasaisia.

Ainakaan Garminilla, muista ei kokemusta, eikä näistäkään suomesta.

LEIVO JUKKA 09.03.2010 07:28

Navigon 8110 itsellä, ainakin olisin kaivannut koordinaattien syöttö mahdollisuutta. Ei sitä kaikkia hoksannut kysyä, kun tarjouksen perässä juoksi.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 09.03.2010 08:56

Ai niin, yksi ominaisuus lisää POI paikkojen lisäys itse laitteella osoitteen perusteella on myös lähes välttämättömyys, kuten myös koordinaatienkin. Em. ominaisuudet antavat mahdollisuuden merkitä kohteen jonne on menossa, on se sitten nähtävyys, leirintäpaikka tai tuttavien mökki. Myös ominaisuus merkitä oma sijainti on hyvä, tällöin voi merkitä sijainnin myöhempää käyttöä.

Miten muuten Navigoniin lisätään POI paikat? Jotkut navit vaativat erillisen maksullisen ohjelman jolla voi asentaa Netistä tms. ladatut POI paikait.

ANTIKAINEN ESKO 09.03.2010 09:37

Löytyisikö tästä: http://www.navigon.com/portal/common/Download/Manual/PNA/Navigon63xx/Suomi_manual.pdf

KUJANPÄÄ MARKKU 09.03.2010 10:22

Tai tästä. http://www.tomtom.com/products/maps/index.php?Lid=24&utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=p%C3%A4ivitys%2btomtom&utm_campaign=FI%2b-%2bMaps-2010

Vaikee ottaa kantaa vertailumielessä kun ei tunne muita merkkejä. Tomppa on tosi selkeäkäyttöinen, silti monipuolinen. TomTom Home kätevä päivityspaikka josta löytyy lisäksi paljon POI-tietoja, muun muassa aika kattavasti euroopan leirintäalueita ja kotimaiset SFC-alueet. Tompalla tuotetuki toimi mun mielestä hyvin niinä parina kertana kun olen joutunut kysymään neuvoja. Vikaakin siinä tosin on ollut. Kaksi kertaa lähetin korjattavaksi samasta viasta. Toisella kerralla palauttivat 'uuden' laitteen tilalle vaikka takuuaika oli mennyt umpeen. Kaiken kaikkiaan olen vekottimeen tyytyväinen ja suosittelen. Malli Go 730.

PATOJA PEKKA 09.03.2010 18:40

Sama TomTom kuin sinulla ja samat kokemukset; selkeä fiksu laite kaikin puolin, mutta ikää 2 vuotta ja pätkii teknisesti! Toimii välillä ja saa sitten hepulin ja sekoaa ihan totaalisesti kaikille alisivustoille ja on ihan käyttökelvoton, kunnes taas joku toinen päivä suostuu toimimaan siihen asti, kun sekoaa seuraavan kerran. Mikä vika sinun Tompassasi oli ja missä korjautit sitä? Nyt teknisesti temppuilevan Tompan rinnalla teknisesti edistyneempi navigon, mutta ominaisuuksiltaan ja käytettävyydeltään se jää Tompasta.

KUJANPÄÄ MARKKU 09.03.2010 18:48

Ihan samanlainen vika. Kuriiri (UPS) haki koneen kotoa, meni Hollantiin korjattavaksi, tuli viikon kuluttua takaisin, sama vika viikon kuluttua, takaisin Hollantiin, josta lähettivät uuden, tai kunnostetun. Nyt toimii kun junan vessa.

PATOJA PEKKA 09.03.2010 19:58

takuuaikana vai sen jälkeen? mulla taitaa takuu olla entisiä etuisuuksia? mistä tuon noutajan tilasit eli mistä sait yhteystiedot? Olisiko jokin hyvän laitteen perusvika, kun sinulla oireet vaikuttivat ihan samankaltaisilta....

LAHTI ANTTI 09.03.2010 20:12

Ja tuolta saat autokohtaisia pidikkeitä tulevaan naviisi, niin ei tarvitse imukupin varassa sitä pitää tuulilasissa. Ovat käteviä. Omassa Tompassa on sellainen.

http://www.servcat.com/document.asp

NIKOLA HEIKKI 09.03.2010 20:16

Mulla käyrössä Tomtom one xl ja Garmin nuvi550.Tomtom pelannut kuin junanvessa ja helppo käyttää.Ton Nuvin hankin kun se on tehty ulkokäyttöön ja siinä toimii myös meri ja maastokartat,Autonavina tomtomiin verrattuna aivan pers... Suosittelisin tomtomia

KUJANPÄÄ MARKKU 09.03.2010 22:10

http://fi.support.tomtom.com/cgi-bin/tomtom_fi.cfg/php/enduser/std_alp.php Ja sieltä support. Kerro vika ja he kertovat kuinka menetellä. Takuuaika oli mennyt vähän ennen umpeen, mutta hoitivat homman.

KUJANPÄÄ MARKKU 09.03.2010 22:13

Tai siis toi linkki on jo suoraan supportiin. Valitse navin malli ja valitse ongelmaa lähinnä oleva kysymys.

PATOJA PEKKA 09.03.2010 23:14

Kiitos Markku todella tarpeellisista vinkeistä ja linkeistä. Lähetin sinne nyt kyselyä oireiluista - saa nähdä sitten johtaako mihinkään... :)

KUJANPÄÄ MARKKU 10.03.2010 06:47

http://keskustelu.suomi24.fi/debate/4979 Tuolla on joskus asiallistakin keskustelua naveista ja niiden ongelmista ja ominaisuuksista.

HYTTILÄ ESKO 10.03.2010 08:09

En käynyt katsomassa koska kuulemani mukaan 2x4 palsta on pahempi kuin meittin jäsenkeskustelu. Mutta omien , tuttavieni ja esim Tekniikan Maailman mukaan TOMTOM on paras.mm Karttakorjaukset tulee pc:n kautta, siihen saa myös tarvikkeita , varusteita , uusia kartastoja jne helpoiten. http://www.tekniikanmaailma.fi/muu-tekniikka/vertailut/tm-vertailu-uuden-ajan-autonavigaattorit

KUJANPÄÄ MARKKU 10.03.2010 08:48

Vaihdoin puhelinta jossa on GPS, mutta en sentakia, että se siinä on.

No kuitenkin sitä on tullut testattua ja käyttökokemukset Tomppaan verrattuna on kehnot.

Puhelimen GPS:n käsittely on tikkusta tihruumista ja tuhertamista, vaikka muuten olen tottunut Nokialaisen logiikkaan.

LILJEROOS JOUKO 10.03.2010 10:08

Olen kartan käyttäjä ja suosija. Kuitenkin viime syksynä hankin Tomtom xl:n Saksan reissua varten. Huomasin pari hyvää ominaisuutta. Piti kääntyä toiselle moottoritielle, mutta siellä olikin poliisi, joka ohjasi jatkamaan matkaa. Ennen navigaattorit ryhtyivät nalkuttamaan u-käännöksestä. Nyt se oli puoli miuuttia hiljaa ja ryhtyi ohjaamaan toista reittiä kohteeseen. Toinen hyvä asia on kaistaohjaus. Auringon paistaessa silmiin se kertoi hyvissä ajoin kaistan valinnasta. Olihan siinä yksi haittakin. Kerran moottoritien varrelta lähtiessä ohjauduin tielle, jonka tietä alittavan sillan korkeus oli 2,5 metriä, auto 2,8m. Tosin sinne olisin joutunut kartankin kanssa. Kolmas hyvä puoli, ja ehkä tärkein, ei tule kartturin kanssa riitaa! Voidaan yhdessä haukkua Tomppaa!

ANTIKAINEN ESKO 10.03.2010 10:27

Sanoin aikaisemmin, että Navigoniin saa 20 €:lla päivitykset 2 vuoden ajaksi. Heillä on nyt kampanja, jossa saa ilmaiset päivitykset 2 vuodeksi ilmaiseksi. Kampanja on voimassa 21.3.2010 asti. Sen jälkeen saa sitten 20:llä 2 vuotta. Monissa laitteissa saa uusimman päivityksen oston jälkeen, muttaa seuraava päivitys maksaakin esim. 99 €. Kannattaa tarkistaa.

HYTTILÄ ESKO 10.03.2010 13:41

Näyttää nuo olevan tompallakin + karttakorjauksethan toimii aina ilmaiseksi http://www.tomtom.com/products/category.php?ID=0&Language=24

OLLIKKALA PENTTI 29.03.2010 13:00

minullakin on ollut 3 erinlaista navigaatoria kolmenvuoden aikana 1,tomppa pohjoismaat ,toinen itä ja länsieurooppa kartoilla ja 1 garmiin itä ja länsieuroopan kartoilla,kaikki ovat toimineet erittäin hyvin,hintaluokaltaan 100-250€. Tärkeintä on että laitteesta löytyy tarpeeksi palveluita, poi pisteet joillekkin ovat tarpeellisia mutta ei minulle välttämättä,jotkut sanovat että on hyvä kun saa tehdä tarpeellisen suunnittelun kotona,ehkä hyvä jos on niin sanottu "matkustaja" esim Suomi-Espanja,itse olen sellainen" matkailija" että pidän euroopan isonkartan/cämpingkartan mukana ,seuraavaan kohteeseen mennään minne tuuli kuljettaa.Käyttösofta on myös tärkeäasia ,kannattaa myös muistaa että navigaattorit ovat vielä niin uusiasia, että niiden teknologia on vasta alullaan vuoden vanha laite on jo eläkkeelle siirrettävä laite.Vartoilen tässä sitä päivää ,kun sanon navigaattorille että jos mentäisiin vaikkapa Honoluluun navi vastaa aja eteenpäin! muuten navigaatorieni vertailu näyttää siltä että,garmiin oli paras kun se kelpasi jollekkin kaverille!

HYTÖNEN RAIMO 03.04.2010 10:29

Ei tuo päivitystiheys johdukaan teiden, vaan karttojen valmistumisesta. Tie on voinut valmistua jo aikaisemmin, mutta se on kartoitettu vasta myöhemmin, siitä päivitystiheys. Tänä kuntaliitosten aikana hyvinkin tarpeellinen.

Itse kummastelen myös tuota POI -pisteiden tärkeyden painottamista. Monenko kotiosoite ilmoitetaan POI -lukemana, kyllä se minulla ainakin on selkeä katuosoite paikkakuntakohtaisine postinumeroineen? Näinhän myös navigaattorin oletusasetukset toimivat: siihen syötetään haluttu katuosoite johon se sitten ohjaa annettujen lisäkriteerien (lyhin/nopein/optimaalisin/raskaan ajoneuvon reitti) mukaan.

Ainoa POI -pisteiden järkevä (tarpeellinen) käyttö koskee liikkumista tiestön ulkopuolella tai alueella, jossa ei ole katuosoitetta. Eikä tästäkään tarvitse välittää höykäsen pöläystä sillä painettaessa navigaattorin hätänäppäintä se ilmoittaa automaattisesti olinpaikkansa hätäkeskukseen ja se edelleen avun laadusta riippuen avustusoperaatioon osallistuville.

HYTÖNEN RAIMO 03.04.2010 10:37

Korjataan tuota edellistä sen verran, että painettaessa navigaattorin hätänäppäintä se ilmoittaa käytössä olevan hätänumeron ja kyseisen paikan koordinaatit (= POI -lukema). Avun tarpeesta ilmoitetaan annettuun hätänumeroon soittamalla ja paikkatiedot ilmoittamalla. Kotimaassa helppoa, mutta ulkomailla edellyttää kohtuullista kielitaitoa.

YLINEN MATTI 03.04.2010 11:33

Kyllähän navissa on hyvä olla POI lukemat kun liikkuu euroopassa niin rasta paikat ja reitit on hyvä suunnitella näiden avulla koska stellplatz oppaat niitä käyttää.Hyvin usein ne löytyvät myös camppäreiden paikat niillä kun ei aina ole katuosoitetta,siinä syy miksi valitsin Garminin tosin nyt on vaidon aika Garminissa on tiettyjä puutteita ja tekisi mieli ottaa selvää Navigonista jos se sallii ilman läppäriä paremman reitin ohjauksen??? terv.masa

YLINEN MATTI 03.04.2010 11:35

Sorry tuli ajatus katko siis suunnittelun ilman läppäriä masa

HAAPANEN TIMO 03.04.2010 11:50

Mutta ajatko Stellplatzille pelkästään sen tiedon perusteella, että joku paikka siellä on? Mulla pitää olla muutakin tietoa paikasta, ja muu tieto tulee kirjasta jossa on paikan koordinaatit. @timppa

NIKOLA HEIKKI 03.04.2010 13:28

Porukkaa toi poiden idea aivan hukassa.veikkaisin että tompan käyttäjät ymmärtävät sen käytön parhaiten.Tompassa kun lisäät poit paketteina(lue suuri määrä kiinnostavia paikkoja esim.vapaa parkit)voit hakea ne myös paketteina.esim.ajelen tuolla Saksan maalla etelään päin ja alkaa olla jo myöhä,päätän että pitäs löytää yöpaikka ja laitan tompalle,navigoi kohteeseen,kiinnostavapaikka,kiinnostavapaikka reitillä ja sieltä Boardatlas2010(jotka olen lisännyt tuolta http://www.reisemobil-international.de/bordatlas2/overlays.html) sen jälkeen tomppa ilmoittaa reitillä olevat ko.paikat.voi myös tehdä saman kyselyn lähellä.kaupungissa.ym.Voin myös laittaa hälytyksen ko.paikoille maks.etäisyys sijainnista 9999m.Voitte vain kuvitella minkä laista meteliä meidän autossa toi tomppa pitää kun on hälytykset kameroille.acsikämppäreille,cämbingshekki paikolle.vapaaparkeille.Lisäksi tompan näytössä vilkkuu eri kuvakkeita etäisyyksineen ko.paikkoihin. Eli Poit ovat erittäin hyvä ominaisuus kun oivaltaa niiden idean.osaa niitä käyttää.pystyy/osaa lisäämään ne naviin ja ennen kaikkea omistaa NAVIGAATTORIN jossa homma toimii

HAAPANEN TIMO 03.04.2010 13:51

Vaan kun minä en niiden piipityksien perässä mihinkään aja, pelkkä paikkatieto ei riitä.

NIKOLA HEIKKI 03.04.2010 14:03

Kyllä meillä kirjoista yleensä paikat vielä tarkistetaan.ei kuitenkaan aina.lisäksi meillä on lisättynä aika paljon muitakin poi paketteja,esim.Lidl ja Aldi niille ei tarvi hälytyksiä eikä niitä voi tarkistaa oikein mistään kirjoista.

JANHONEN MATTI 03.04.2010 14:08

Sama täällä Timo. Mailmahan on POI:ta täynnä, toinen toistaan tyhmempiä tai fiksumpia. Kyllä täytyy tietää muutakin, kun että on joku ruksi kartalla.

Mistä se tuo illuusio on syntynyt, että karavaanari on muka vapaa kun taivaan lintu - joka sekään ei ole vapaa - käymään missä haluaa tai käyttämään aikaansa niin kun haluaa.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 03.04.2010 16:24

Minulle taas usein riittää pelkkä paikkatieto. Jos olen käynyt kaverin kesämökillä jossakin HVN:ssä pari vuotta sitten ei minun päästä kyllä löydy sinne enää ajo-ohjeita, on meinaan tuo kovalevy päässä päässyt jo niin pieneksi. Navi kertoo kuinka sinne ajetaan, samoin jos olen katsonut sopivaksi yöpymispaikaksi vaikkapa Esnan keitaan ei minun tarvitse enää mistään etsiä koordinaatteja, riittää kun pyydän Tomppaa ohjaamaan minut sinne POI tiedon perusteella.

HAAPANEN TIMO 03.04.2010 17:21

No tietty näin toimitaan. Sullahan on jo tieto minkälaiseen paikkaan menet. @timppa

RUOTSALAINEN JUKKA 03.04.2010 20:04

Hei kaikki,

viestin alkuosassa kyseltiin Navigonista, loppukeskustelu olikin poita.

Palaan Navigon asiaan. En lähde moittimaan Navigonia, kerroin vain meidän kokemukset, jotka olivat huonot.

Hommasimme laitteen viime kesän kynnyksellä, koska olimme lähdössä Italiaan. Testasin laitetta onneksi Suomessa, sillä kävipä niin, että laite ei alkanut toimimaan oikeastaan ollenkaan. Aina kun kartta alkoi muodostua ruutuun, niin tuli black out. Vein apparaatin takaisin liikkeeseen ja sain samanlaisen uuden. No se pelasi jonkin verran paremmin, joten uskalsimme lähteä sen kanssa euroopan kiertueelle. Reissun aikana havaitsimme, että laitteen käyttövarmuus ei ollut hyvää luokkaa. Kun laite toimi, niin silloin se oli hyvä ja vastasi täysin niitä odotuksia mitä meillä oli laitteelle. Mutta matkan varrella ei ollut yksi tai kaksi kertaa, kun laite piti buutata, jotta sen sai käyntiin. Lisäksi, kun olimme aivan Rooman keskustassa täydessä vilinässä, laite meni aivan mitään ilmoittamatta täysin pimeäksi. Kerran ruutuun tuli herja: ohjelmisto suorittanut tuntemattoman komennon.

4 viikon kokemuksella laitteesta jäi epävarma kuva. Niinpä Suomeen palattuamme menimme kauppaan takaisin ja palautimme laitteen ja vaihdoimme sen Tomppaan. Tompasta ei ole vielä hirveästi kokemuksia, mutta lyhyellä kokemuksella se tuntuu pelaavan hyvin. Erona mm. selvästi nopeampi latautuminen. Ei mitään ongelmia käynnistämisessä.

En mollaa Navigonia, mutta tämä oli meidän kokemuksemme ko merkistä.

terveisin

Jukka

HALTTUNEN TEUVO 03.04.2010 21:24

Omakohtainen kokemus on Navigoren ja TomTomin käytöstä. TomTom on parempi. "Kylmäharjoitteluna" olen kokeillut esim. Carminia. TomTomin valikkojen käyttö ja arvojen syöttö on selvästi kätevämpää. Erityisesti reitin esivalmistelu (aikomattakaan lähteä liikkeelle)on helppo suorittaa ja tutkia eri reittejä (pituudet, ajoajat ja mistä menee) ennen ajoa, vaikka laivalla. Karttapäivitysten arvoa vähentää sekin, että käyttöohjelma ei osaa aina valita tietä oikein, sotkee keskenään nopeimman ja lyhimmän reitin. Tämän olen havainnut TomTomissa. Hankkisin TomTomin, mutta en sitä pienintä ja halvinta tarjousmallia, vaan ehkä seuraavan. Pienin törmää muistin pienuuteen päivityksiä ja toimintoja aestettaessa. Saattaa esittää jopa kartan osan poistamista!

LAHTINEN ERKKI 03.04.2010 21:53

Raimo Hytönen kirjoittaa:"....annettujen lisäkriteerien mukaan lyhin/nopein/optimaalisin/RASKAAN AJONEUVON REITTI...." SIIS MIKÄ NAVIGAATTORI TUNTEE KYSEISET LISÄKRITEERIT ?

LEHTOSAARI TIMO 03.04.2010 22:09

Vähän ohi aiheesta, mutta Heikiltä olisin halunnut tiedustella mistä olet saanut nuo Lidlin ja Aldin paketit, Suomi Lidlit löytyy suoraan lidl.fi, mutta näille mainitsemillesi olisi kyllä kohta taas käyttöä!

NIKOLA HEIKKI 03.04.2010 22:56

kuukkeli.lidl poi. aldi sama homma

HYTÖNEN RAIMO 04.04.2010 01:39

Esimerkiksi Navigon. Tosin se raskas ajoneuvo on siinä muodossa kuorma-auto. Tämä asetus sopii matkailuajoneuvoille, koska se ei ohjaa kaikkein pienimmille ja kapeimmille teille. Navigonissa on myös korkeusvaroitin, mikä sopii erityisesti alkovimallisille matkailuautoille, jotta ei jäisi kopin yläosa liian matalaan siltaan.

NIKOLA HEIKKI 04.04.2010 14:14

Mihin sitä korkeus varotinta tarvitaan jos on valittuna kuormaauto,luulis navin osaavan ajattaa semmoisista paikoista missä ei oo matalia alikulkuja.

HAAPANEN TIMO 04.04.2010 15:44

Miksi Lidlit ja Aldit pitäisi olla POI-pisteinä navissa, kun voi silloin kun haluaa mennä kauppaan valita navista "elintarvikemyymälät" ja kone näyttää ne lähimmästä alkaen. @timppa

HÄMÄLÄINEN MARKKU 04.04.2010 16:28

Kotimaisia PO tietoja löytyy: http://www.gps-waypoints.net/gps/

Kaikenmaalaisia taas: http://www.gps-data-team.com/poi/

Saksalaisia kauppoja: http://poi.gps-data-team.com/germany/shopping/

HYTÖNEN RAIMO 04.04.2010 20:06

Samaa mieltä Timon kanssa. Palveluita löytyy vaikka kuinka paljon esimerkiksi Navigonin erityiskohteista (jossakin muussa merkissä muun nimikkeen alta), joista voi valita minkä tyyppistä niistä haetaan. Ei siihen mitään POI -pisteitä tarvita. Ja jos Larsen -hammasta ylenmäärin kolottaa (kääkät huom!), niin Navigon Fresh -sivuilla on jaossa ilmainen päivitys Suomen Alko -myymälöistäkin. Itse latasin sieltä viimeksi niin ikään ilmaisjakelussa olevat Ruotsin leirintäalueet.

NIKOLA HEIKKI 04.04.2010 20:45

Se ei näytä menevän joillai jakeluun että ne poit on just sama asia kun esim. ne alkot siellä navigonin sivuilla.ne vaan on joihinkin naveihin lisättävissä ja käyttettävissä helpommin.Mulla itsellä oli aikanaan Navigonin laite se oli aika hyvä muuten mutta noiden poiden lisääminen vaati erikseen ostettavan ohjelman.Tomtomissa toi poi homma toimii parhaiten,ainakin niistä naveista joita olen testannut ja niitä on paljon.

HAAPANEN TIMO 05.04.2010 10:05

Tuota et sitten ole kokeillut: http://www.garmin.fi/product_info.php?cPath=40&products_id=1034

HYTÖNEN RAIMO 05.04.2010 13:17

Kyllä se tiedetään, että ne tarkoittavat samaa. Minä vaan menen mieluummin esimerkiksi Jyväskylän aluemuseoon osoitteessa se ja se kuin POI -pisteeseen 62 minuuttia 27 sekuntia/32 minuuttia 15 sekuntia. Menikö jakeluun?

HÄMÄLÄINEN MARKKU 05.04.2010 15:24

Hytösen Raimolle: Entä menisitkö POI pisteeseen nimeltä Jyväskylän automuseo joka löytyy POI paikoista nimeltä kotimaiset museot? Lisäksi navissa on valmiina puhelinnumero jolla voi soittaa sinne.

HAAPANEN TIMO 05.04.2010 16:01

Joo, näin minäkin menisin. Mulla painetaan: " Minne-> Kohdepisteet -> Nähtävyydet -> Museo/Historiallinen"

Näin sen POI:n hyväksyn tietty, mutta ei mitään nuppineuloja eikä piippauksia. @timppa

KARVONEN VIRVA 05.04.2010 16:34

Itsellämme Mion 7000 sarjalainen isolla 7" näytöllä ja peruutuskameraliitännällä ja digitelevisiolla..onpahan toiminut pirun hyvin euroopanreissut..nopea..isonäyttö..monipuolinen. Suosittelen Mio V735 tai Mio C728+tv box karavaanari käyttöön

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.