Wien-Budapest-Balaton- 49. Europa Rally

INBERG KALEVI 06.03.2010 20:14

Olemme taas vaimon kanssa lähdössä asuntoautolla toukokuuksi Eurooppa-tourneelle. Laivaliput on tilattu Helsinki-Travemünde 02.05.2010 ja paluu 01.06.2010. Kysymykset "konkareille" kuuluu:

Hyvä Camping-alue Wienissä 2-3 päivää Sama Budapestissä 2-3 päivää Balatonin etelärannalla epämääräinen aika

Kohteisiin 1 ja 2 pitäisi olla hyvät kulkuyhteydet keskustaan. Kohteessa 3 olisi hyvä olla uintimahdollisuus esim. uima-allas.

Onko muita lähdössä 49. Europa Rallyyn Slovakian Piestanyyn? ( www.cc-sr.sk ) Terveisin Kalle I

REINI SEPPO 07.03.2010 13:54

http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/unkari/pest/ Olisiko tommoisista apua!! Siitä löytyy myös maittain/maakunnittain alueita ja tietoja niistä ! t.se

PUSSINEN JUKKA 08.03.2010 12:00

Budapest Haller Campingistä on hyvät yhteydet kohtuu lähellä olevaan kekustaan, avuliaat vastaanottovirkailijat, joilta saa neuvoja myös Balatonin alueisiin. Paikalla on tosin vain peruspalvelut: vessat, suihkut, kemssan tyhjennys ja sähkö, mutta nurkan takana kävelymatkan päässä on ravintoloita, kauppoja, pankkeja ja muitakin palveluja.

Balatonin Etelärannasta en tiedä, mutta Pohjoisrannalla on muutaman kilometrin välein toinen toistaan hienompia ja siistimpiä alueita. Uima-altaana koko Balaton. Itse olimme Revfülöpissä Camping Napfeny. Siistiä, erilaisia paikkoja -aurinkoa, rantaa, varjoa, rauhaa - tarjolla, hyvää ruokaa ja juomaa, auringonpaistetta ja muutama kyläkin pyörämatkan päässä.

JANHONEN MATTI 08.03.2010 14:10

Jukan tavoin minäkin kallistuisin tuon pohjoisrannan kannalle. Siellä on paremmat camping-alueet, parempi ranta ja paremmat maisemat.

LEHTONEN TAUNO 14.03.2010 20:39

Balatonin etelärannalla Fûred, fured@balatontourist.hu Ainakin kahtena edellisenä syksynä camping shekit hyväksytty. 14€/vrk.Myös keväisin 10.huhtik.-20.kesäk. Füred sijaitsee Balatonin länsirannalla,Tihanyn niemelle n.5km. Uima-allasta ei alueella ole, mutta järvessä voi uida.

Füredistä n.60km etelään,Hevizin kylpylä "Uima-allas" eli n. 4ha.n kokoinen kuuma lähde, kelpaa polskutella lämpimässä. Leirintä alue aivan vieressä.

AIRIKKA ISMO 14.03.2010 23:33

Senverran korjausta tietoon että kyllä siellä uima-allas on,jopa sauna löytyy..... Ainakin allekirjoittanut on siellä "läträilly" useana kesänä,jos BalatonFuredin leirintäalueesta oli kyse??

Linkki :http://www.balatontourist.hu/balaton_camping_apartment/camping_fured_balatonfured/en/

Tuon paikan ovat mielestäni "sakut" vähän pilanneet,sijainti on kyllä hyvä.Syöttävät niitä lintuja siinä uimarannalla oikein porukalla,on sitten mukava? uiskennella siinä ihtessään..

Jos haluaa rauhallisen paikan jossa kylpylä 100m metrin päässä ja puuttuu se öykkäröivä porukka niin saanen suositella:

http://www.balatontourist.hu/balaton_camping_apartment/camping_aranypart_siofok-szabadifurdo/en/

Ja kylpylä vieressä: http://www.galerius-furdo.hu/ Tuolta löytyy ihan sellainen sauna josta saa löylytkin,ihan kaksin kappalein ja jonottamatta... Tuonne pitäis taas kesäkuussa suunnata,oisko kahdeksas? kesä kun tuonne suunnataan paluumatkalla Kroatiasta,parempaa leirintäaluetta ei ole vielä löydetty Balatonin rannalta vaikka kaikki on suunnilleen "korkattu"

Niin.... tämähän nyt oli vain meidän mielipiteemme,toiset tykkää äidistä ja toiset...???

NYBERG CHRISTINA 15.03.2010 10:39

Wienissä ollaan ihastuttu Camping Wien West nimiseen leirintäalueeseen. Hyvät yhteydet keskustaan ja itse leirintäalueella hyvät palvelut

HYTTILÄ ESKO 15.03.2010 12:44

Meidän camping kokemukset Wienistä rajoittuvat seuraavaan. Mukava paikka ja lähellä keskustaa. Alueella uima-allas http://www.eurocampings.co.uk/en/europe/austria/vienna/campsite-rodaun-101577/

INBERG KALEVI 15.03.2010 21:51

Kiitoksia hienoista vihjeistä. Nyt on sitten "mietintämyssy" töissä. Lisää vinkkejäkin vastaanotetaan, mutta suunnittelu on alkanut. Terveisin Kalle I

OLLIKKALA PENTTI 29.03.2010 13:19

Ollaan kuljettu samoja reittejä, aivan hyviä paikkoja Wienissä ei ole montaakaan leirintäaluetta mutta löytyy kuitenkin noin kymmenen km keskustasta josta on ilmainen syöttöliikenne metrolle. balatonilla on paljon hyviä leirintä alueita ehkä paraskeskusta on käynti Buda Bestissä paikalliset keskukset ovat vähän niin kuin kirkokylässä käväisisi.balatonilta löytyy nestekaasun tankkauspisteitä ja ei tarvitse soviteosiakaan. Muuten hyvää matkaa mutta muista ostaa rajalta moottoritie littara joka on voimassa 8 vuorokautta ei maksa paljon mutta jos puuttuu?????

IPATTI VEIKKO 29.03.2010 19:20

Liittessä on lähinnä olevat.

HALINEN HARRI 29.03.2010 19:28

Jos matkasi ei kulje pelkkiä moottoriteitä pitkin ja osut esim. Passauhun Saksan puolella niin ota tie joka kulkee pitkin Tonavan vartta Schlögen :iin. Laita Google Mapsiin tuo paikan nimi niin kartta näyttää Tonavan kauniin mutkan jossa on myös hyvätasoinen leirintäalue "Terassen" (tai jotain sellaista. Siinä meillä meni muutama päivä tuijotellen Tonavaa ja sitä pitkin kulkevia latuskalaivoja. Olimme myös viime toukokuussa Balatonin molemmilla rannoilla ja jotenkin myös meille jäi pohjoisranta kivempana - varsinkin kun siellä oli useampi alue joista valita avoinna. Menimme Balatonin yli lautalla (n. 20 min) hinta taisi olla 2 henk + auto 6000-7000 paikallista.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.