Baltian kautta Saksaan?

ROOS EERO 06.03.2010 17:30

Onkohan kukaan lähdössä heinäkuussa Viro j.n.e. "Baltiatietä"esim.Saksaan? Olisimme kiinostuneita teistä jo ennen matkanneista tai sitten mentäisiin "vasta-alkajina" porukoissa.Kaksistaan ei oikein tohdita lähteä seikkailemaan tuonne Baltian maihin

HYTTILÄ ESKO 06.03.2010 19:49

2:staan ei voi ? Voinen kertoa jotta siellä voi ihan rauhassa ajaa kaksistaan. Jo parikymmentävuotta sitten menimme ensimmäisen kerran. Eikä viimeisen.

REINI SEPPO 07.03.2010 09:58

Melkein Eskon kanssa ,samaa mieltä! Navikaattori,hyvä kartanlukija,keittäjä! ASCI leiritä opas /dvd :nä auttaa valitsemaan alueita ja antaa myös alennusta sesongin ulkopuolella!"KARAVAANIMATKAILU">>Matkalla ulkomaille ja VOP sivuilla on tosi tarpeellista tietoa, esim. kirjautumiseen leirintä alueelle (useilla kielillä),Vakuutuksista,Korteista,Sekkilista! YM.... M.M.M = Markun Mainiot Matka vinkit! Eurooppaan vaan koluamaan ja Riittävästi aikaa ihmettelemiseen! t.se

HONKANEN JAAKKO 07.03.2010 21:25

Kyllä niitä varkaita enemmän Suomessa kuin Baltian maissa.Siitä muuten kokemusta, kaksi vuotta sitten Helsingin Tapanilassa tyhjensivät totaalisesti auton,särkivät vielä ikkunan kun oven lukko piti. Illalla mentiin kylään vartin yli yhdeksän aamulla seitsemältä lähdettiin, tultiin ulos karmea näky mitä ei viety oli pitkin pihaa. Poliisia ei kiinnostanut koko yöllinen näytelmä sanoivat vaan että kun menette kotiin tehkää rikosilmoitus kotipaikan poliisilaitokselle. Sitten tappelu vakuutusyhtiön kanssa niin siinä kävi että se Helsingissä nukuttu yö maksoi 4170 ekua, omat aikamenetykset päälle ja harmit.

Vuodesta 1992 asti reissannut Baltiassa ja kilometrejäkin muutama satatuhatta tullut eikä mitään ongelmia, autot pysyny ehjinä ja tavarat tallella vaikka nykyisessä autossa vain pressu lavan päällä ei mitään hävinny.

Tää minun tarina ja kokemus toisilla voi olla toisenlaisia. Kesää odotellen ESNAN - Jaakko

HYTÖNEN RAIMO 07.03.2010 22:15

Samaa mieltä edellisten kanssa. Kun ei (kännipäissään) hölmöile, paljon turvallisempi kuin tuon läntisen kansankodin kautta kulkeva vaihtoehto.

ROOS EERO 08.03.2010 21:15

Joo o ja jaa a pojjaat,kyllä ollaan itsekin reissattu syksyisin vuodesta -89,halki euroopan henkilöautolla Espanjaan,Fuengiroolaan ja keväisin tultu takaisin,"oma koti kummassakin päässä"sekä Espanjassa että Suomessa. Kysymys ei ole alkuunkaan siitä etteikö pärjättäisi "maailmalla",pelottaa vaan baltian maista kuulemamme hurjat jutut (mies tapettiin nahkatakin takia??)No emme kyllä ihan pelkää näitä juttuja,vaan olisi kiva matkailla "turvallisten" Suomalaisten kanssa.Ystävällisin terveisin:Roosit

KOSKINEN MATTI 09.03.2010 11:02

maailmalla kun lukee iltasaomaa ja iltalehteä, niin suomessa tapetaan, vaikka ei ole edes nahkatakkia. tohtiiko sinne tulla, vai pitääkö jäädä baltiaan? tällä hetkellä murcian lämpötila +8,9. t. matti

HONKANEN JAAKKO 11.03.2010 19:33

Totta puhut Matti, jää baltiaan älä mene Suomeen ! Täälläkin +1 lämmintä ja lunta niin penteleesti ei edes vanhemmat ihmiset muista tallaista talvea.

RAUTELIN ARTO 14.03.2010 13:10

Kokemuksia on monenlaisia. Ostin asuntoauton v 2003. Ensimmäinen matka suuntautui Unkariin. Kolmantena matkapäivänä pysähdyimme Vilnaan. Pysäköitiin päivällä torin laitaan. Parin tunnin päästä, kun tultiin takaisin, oli autoon murtauduttu, viety radio yms. Murtohälytinkin oli toiminut.

Sen jälkeen on kierrelty Eurooppaa Kreikkaa myöten, ei mitään ongelmia.

Yksi tapaus ei paljoa todista, mutta jotain kuitenkin.

RAUTIAINEN KARI 14.03.2010 14:48

Ollaan mamman knssa menty aina kahestaan baltian läpi. Ei ongelmia.

Hittojako siellä isommalla porukalla menisi, kun kahestaan halutaan olla. Honkas Jaakko on ihan oikeessa, ei siellä ole mitään pelättävää. Maalaisjärkeä vaan tarvitaan pikkasen. Vie se vaunu alueelle ja ajele vetoautlla ne ajos minkä tarttee ajella.

Ikänä ei ole tullu mieleen että menis ulkomaille rupatteleen suomea toisten suomalaisten kanssa. No, Kujis on tietty poikkeus mutta sillä onkin hyvät jutut. Ja samalla asialla se.

Ei se baltia ole mikään rosvolandia, todennäkösempää on tulla ryöstetyksi ruåttin läpiajossa kun himmeepintaset ruåttalaiset oikeen kyttää pulleita autoja ja vaunuja.

No joo, ei siitä baltiasta tartte ensikertalaisen läpi ajaakaan, kyllä Virosta kuukaudeksi riittää kateltavaa ja puuhattavaa.

Sillon kun me suomalaiset vielä roikuttiin puunoksalla niin hansakaupungeissa oli jo kukoistava kulttuuri. Joo, näkyy se 50v venätän vallan alla hieman, mutta sitä edeltävä 800 vuotta preussia ja saksaa on edelleen vahvempi perintö siellä. Totuus on se että me ollaan niitä juntteja ja moukkia.

Sinne vaan, opiskelemaan eurooppaa kun pääsee täältä Suomi nimisestä saaresta ensin pois.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.