Vaunu laivassa

KOPO HANNU 04.03.2010 23:59

Tietämättömyyttäni kyselen kun olis tarkoitus mennä laivalla Ruotsinpuolelle ,niin saako laivasta sähköä vaunuun esim. jääkapin toimintaan? Voisin kuvitella että kaasun käyttö on kiellettyä vai onko?

AHONEN KAI 05.03.2010 00:16

Saa, kannattaa kertoa lähtöselvityksessä omasta sähkön tarpeestaan, kaasut tarttis pistää kiinni metkan ajaksi.

HYTÖNEN RAIMO 05.03.2010 08:33

Miksi se jääkaappi yleensä pitää olla päällä? Säästät pitkän pennin kun täytät sen vasta Ruotsissa Saksasta puhumattakaan. Etenkin Saksan hinnat nähtyäsi, et enää ihmettele miksi saksalaiset eivät aikaisemmin juuri Suomen kauppoihin vaivautuneet. Hintaero on nykytasollakin elintarvikkeissa noin puolet Suomea halvempi ja alkoholituotteissa (olut mukaan lukien) paljon enemmänkin. Polttoaineiden osalta liikutaan suunnilleen samoissa lukemissa, mutta leirintäalueet ovat yleensä halvempia, osa Stellplatzeista jopa ilmaisia.

JYLHÄ HANNU 05.03.2010 12:22

Kannattaa mainita sähkön tarpeesta jo matkaa varatessa niin lyövät sulle lähtöselvityksessä sähkölapun tuulilasiin. Ruottin ruokakin taitaa olla jo kalliinpaa kuin Suomessa: Haaparantalaisekin käy nyt Torniossa ostoksilla eikä päinvastoin. Senverta tuo ruunu vahvistunu. Eikä oo kiva ensimmäisenä rantaan tullessa hyökätä kauppaan. Saksassa ruoka on vähän halvenpaa, mutta ei niinpaljon, että kannattais sinne nälissään ajaa.

Hoo

ARO PERTTI 05.03.2010 14:15

Missä se Juha ostoksiaan tekee Saksassa kun tuollaista väittää. Minä taas puolestani väitän että ruoka on vähintään 35 % halvempaa Saksassa kuin Suomessa. Matkalla voi poiketa syömään ettei tarvitse nälissään ajaa.Ruotsissakin syö rastareitten ruokapaikoissa hintaan 6-8 € /h, ei kai tällainen summa konkurssiin vie !

VALLIUS MARTTI 05.03.2010 14:39

Kyllä Aro Pertti on oikeassa noissa ruokien hinnoissa olen monnella reisulla todennut suurin pirtein samat hinta erot kuin pertti.että kyllä ruoka niin Saksassa kuin ruotsissakin on halvempaa.Sakksa huippu halpa.

TUHKANEN JUKKA 05.03.2010 22:53

Pidä kaappi tyhjänä ja täytä vasta Ruotsiin tultua. Säästät rahaa ja ei ole ongelmia laivalla. Ruotsissa on huiman paljon halvempaa kuin Suomessa.

SILMUNEN HANNU 05.03.2010 23:01

Öö, ei se nyt iso ongelma ole sitä sähköä saada laivasta. Ja jokainen kai tekee niin kuin itselleen sopivaksi näkee. Kyllä monesti on kiva, kun ruokaa alkutarpeiksi on heti mukana. Ja takaisin päin yleensä meillä ainakin jääkaappi taas täynnä eurooppalaisia sapuskoja. Jotta sähkön paikka silloinkin:)

t.Kaarina

HELIN JUHA 06.03.2010 00:52

Kokemukseni mukaan sähköä on aina saatu, toki kannattaa mainita asiasta lähtöselvityksessä. Käytännössä etsit laivaan ajettuasi sopivan pistokkeen ja kytket johdon siihen. Usein sähköä haaroitetaan autolta toiselle, jotta kaikille riittää vähän virtaa. Kaasupullojen pitää olla laivaan ajettaessa suljettu. Joissain paikoissa jopa tarkistavat että pullot on kiinni ja laittavat vielä teipin kaasupullokotelon päälle.

Näiltä "halvemmaksi tulee kun ostaa kaiken vasta Saksasta ja yöpyy levikkeillä" sanoman julistajilta kysyn, että eikös vielä enemmän säästä kun laittaa kaluston seisomaan ja jää kotiin. Sammuttaa vielä valotkin eikä käy kuukauteen kaupassa niin säästyy monta euroa johonkin tarpeelliseen eikä tarvitse lähteä matkalle miettimään että mistä voisi vielä sentin tinkiä.

AHONEN KAI 06.03.2010 02:18

"Näiltä "halvemmaksi tulee kun ostaa kaiken vasta Saksasta ja yöpyy levikkeillä" sanoman julistajilta kysyn, että eikös vielä enemmän säästä kun laittaa kaluston seisomaan ja jää kotiin."

Oikein päätelty, mutta kotiin jäädessä ei tule matkailtua.

"Sammuttaa vielä valotkin eikä käy kuukauteen kaupassa niin säästyy monta euroa johonkin tarpeelliseen eikä tarvitse lähteä matkalle miettimään että mistä voisi vielä sentin tinkiä. "

Tai sitten ostelee hanhenmaksapalleroita bearnais-kastikkeella ja hasselbackan perunoilla hienossa ravintolassa ulkomailla, kun pirkkamatkailee suunnitelmallisesti.

HYTÖNEN RAIMO 06.03.2010 09:04

Aivan. En ole säästövinkkejä antaessani tarkoittanut, että niitä pitäisi ehdottomasti noudattaa, vaan yhtenä vaihtoehtona monien joukosta. Jos joku haluaa maksaa enemmän siitä, minkä saa samalla matkalla halvemmallakin, niin siitä vaan, omapa on asiansa.

Ja vielä enemmän säästää kun ei osta koko matkailuajoneuvoa ollenkaan. Yhden (uuden) sellaisen hinnalla kiertää koko maapallon useampaankin kertaan.

VÄNNI MATTI 06.03.2010 09:32

Vikinkiä tai Siljaa käyttäessä ei ole ollut sähkö mahdollisuuta, silloin on laitettu 2xiso kylmäkalle ja pari pienempää kaappiin (n 100 l kaapp)i. Hyvin on näillä kylmänä myös pysynyt reilusti yli 12 tuntia (meni melkein kaappi pakkaselle :) ) vaikka autokannella oli heinäkuussa reilusti yli 20 astetta lämmintä

HAAPANEN TIMO 07.03.2010 15:40

Vanha konsti: Pakasta muutama vesipullo, pysyy kaappi kylmänä, eikä tarvitse heti mennä juomavettä ostamaan. @timppa

HAUTANIEMI ERKKI 07.03.2010 18:07

Olen käyttänyt matkoilla mukana moottori kylmäboksia. Olen vienyt sen laivaan, hyteistä saa virtaa. Tärkeät kylmätuotteet säilyy näin paremmin. Kannattaa paikkoja varattassa/ kysyessä onko saatavilla sähköä.

PURSIHEIMO TOPI 09.03.2010 00:41

Olen täällä jo vuosia sitten todennut, että pari litran tölkkiä appelsiinituoremehua pakastettuna pitää jääkaapin hyvin kylmänä Suomesta Ruotsiin matkattaessa. Mitään sähköä ei siihen tarvita. Mehun voi sitten juoda seuraavina päivinä.

SALONEN ROLF 10.03.2010 21:41

Kyllä sähköä laivoissa saa ja miks ei käytettäis varustamoiden palveluja hyväksemme,vai onko jollekin liian suuri vaiva vetää piuha kiinni ? Tehdäänhän se leiriytyessäkin.

Ihmetyttää vuodesta toisen vinkuminenn jostain hinnoista,ruuissa/polttoaineissa jne lomamatkoilla kun liikutaan 100 tuhannen euron kalustolla... eiks oo parempi jäädä himaan laskemaan senttejä kun vinkua ja valittaa täällä ?

NURMI JUHA 14.03.2010 21:46

oli aika yksinkertainen kysymys sähkön saannista ruotsin laivalla ja porukka alkaa puhumaan ruuan hinnasta!? Eli vastaus on että sähköä saa pyytäessä!

KATEISTO EERO 15.03.2010 10:48

Ostimme viikonlopun ruuat Lubeckin Lidl-kaupasta. Hinnaksi tuli 26 euroa. Säästimme kuitin ja ostimme samat ainekset Raision Lidl-kaupasta. Mukana ei ollut alkoholituotteita. Raisiossa ostokset maksoivat 37 euroa. Tuotteet olivat samoja tai vastaavia, kuten kotimaista maitoa jne. On siinä aikamoinen ero.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.