Koiran kanssa EU:n ulkopuolella
HALMINEN SANNA
04.03.2010 22:04
Onko kellään kokemuksia koiran kanssa matkailusta Serbiassa, Kroatiassa tai Bosnia-Herzegovinassa ? Ongelmia rajoilla ?
t:Jouko
KIVIOJA HANNU
05.03.2010 07:35
Ehkä parhaimman tiedon saat menemällä Eviran (www.evira.fi) sivuille, tai soittamalla heidän neuvontapuhelimeensa.
VIRTANEN JUKKA
05.03.2010 17:27
Viime kesänä mentiin kahden yorkin (kuvassa koirat Rovinjin kirkon pihalla)kanssa muutaman kerran Slovakian ja Kroatian rajan yli. Joka kerta kumpaankin suuntaan näytin koirien passeja Kroatian tullimiehille. Katsoivat vähän kummissaan ja huvittuneina passeja. Eli eivät olleet kyllä yhtään kiinnostuneita. Kannattaa kuitenkin pitää koirapassit kunnossa, ettei tule yllätyksiä eikä tarvitse turhaan pelätä rajoilla. Serbiassa ollaan oltu pari kertaa ilman koiria, mutta tulli oli aivan asiallinen. Ekinokokkoosilääke estää myös Etelä-Euroopassa yleistä sydänmatotautia, joka tarttuu hyttysistä. Joten sitä kannattaa syöttää säännöllisesti. Jos on matkalla yli kuukauden, pitää saada koirapassiin leima, että lääkettä on otettu, ennenkuin pääsee Suomeen takaisin. Myös punkkilääkitys pitää olla kohdillaan, koska ne ovat tosi yleisiä etelässä.
t. Jukka Virtanen
VIRTANEN JUKKA
05.03.2010 17:31
No kuva jäi kuitenkin pois.
YLINEN MATTI
06.03.2010 16:54
Hyvää tietoa kiitos olemme olleet koirien kera muutaman kerran esp.port.talvea viettämässä täältä saamiemme ohjeiden mukaan käyttäneet lääkityksenä frontline ja stronghold niskaan laitettavia tippoja sekä ennen kotiin paluuta drontal comp tabuja joiden lisäksi näistä viime mainituista leimat ja lääkärin allekirjoitus.Kävisiköhän se drontal näin ollen sydänmato lääkkeenä?? terv.masa
VIRTANEN JUKKA
07.03.2010 17:41
Meillä on ollut käytössä Milbexax Vet-pillereitä, joilla hoituu sekä ekinokokit että sydänmadot. Lääkäri vaihtoi Drontalin tähän, kun kuuli että lähdemme Etelä-Eurooppaan.
MALIN HANNU
25.03.2010 20:06
Hei!
Oltiin viime kesänä kahden kavaljeerin kanssa Kroatiassa ja reissu sujui hyvin. Tänä kesänä ollaan lähdössä Bosnian läpi Dubrovnikiin. Mitä olen saanut selville Bosnian ministeriön sivuilta, vaatimukset on samat kuin Kroatiaankin.
Noiden jo aiemmin mainittujen lääkitysten lisäksi täytyy koirien raivotautirokotus olla otettuna vuoden sisällä, normaalisti Suomessa sitä ei anneta kuin kahden vuoden välein koirille. Lisäksi välimeren maissa ja kuulemma jo Unkarissakin on leptospiroosi yleinen, joten koirat kannattaa rokottaa myös sitä vastaan. Rokotus on voimassa kaksi vuotta. Rokote on sen verran, näin on eläinlääkäristä kerrottu, harvinainen, ettei ainetta yleensä pidetä varastossa, joten kannattaa ottaa yhteyttä ajoissa eläinlääkäriin.
Lisäksi kannattaa mennä rajan yli jostain isommasta rajanylityspaikasta ja virka-aikaan, mikäli tulee vastaan tullivirkailija, joka haluaa laittaa koirat eläinlääkärin tarkastukseen.
Hyvää matkaa toivottaen Mirja ja Hannu
ALAPETERI HANNU
27.03.2010 20:24
Olisko hyvää vinkkiä, missä osoitteessa eläinlääkäri löytyy kun olemme paluumatkalla Gdyniasta ?
PASANEN MIKKO
27.03.2010 21:08
Puolassa ennen Gdyniaa on muutamia eläinlääkäreitä. Mutta onko
Puola jo teille myöhäinen , jos 5 viikkoa olette matkalla?
http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=fi&geocode=
Noita eläinlääkäreitä saa esiin Google maps kautta, jos tiedätte
matkareittinne, niin joltakin alueelta kartalta vain hakuun
"eläinlääkäri", ohjelma hakee lähimmät lääkärit.
Tomtom navigaattori osoittaa myös matka reitin varrella olevat eläinlääkärit.
PASANEN MIKKO
27.03.2010 21:28
Tuo edellinen linkki avasi näköjään vain Google mapsin.
Mitähän tämä hirmu pitkä osoite sitten avaakaan?
En nyt saakkaan esiin sitä haku linkkiä! Nyt täytyy viisaampien
astua esiin!
ALAPETERI HANNU
27.03.2010 23:09
Onko kellään tietoa siitä, vaatiiko kuonokopan Kroatia,Slovenia,Unkari? ja riittääkö tatuointi? Ei viitsis 8vuotiaalle enää laittaa sirua. -
ALAPETERI HANNU
27.03.2010 23:11
Puola saattaa olla myöhäinen etappi.
Tuula Alapeteri