Matka saksaan ja ranskaan?

RYYTTY PEKKA 17.02.2010 17:46

Menossa huhtikuussa saksaan ja ranskaan (+benelux).Onko laivayhteyksiä Turusta vai Hanko tai Helsinki? Mistä parhaat kartat ja oppaat? Kaikki tiedot tarpeen. Matkaiiluautolla ensi kertaa eurooppaan.

SILMUNEN HANNU 17.02.2010 21:25

Hei!

Finnlines vie Naantalista Kapellskäriin sekä Helsingistä Saksaan ja Puolan Gdyniaan.

Viking Line ja Silja Line puolestaan Turusta Tukholmaan.

Se, millä kannattaa kulkea, on makuasia. Haluaako nopeasti yli, huvituksia vai ei, paljonko on varaa/halua käyttää laivamatkoihin ja miten laskee ajomatkoista aiheutuneet kulut (siis jotkut laskevat auton kuluiksi vain polttoaineet, toiset myös auton kulumisen).

Viking ja Silja ovat perinteisiä huvialuksia, Finnlines enemmänkin rahtilaiva.

Akateemisesta kirjakaupasta ja Autoliitosta olemme pääasiallisesti kirjamme ja karttamme hankkineet Suomessa.Mutta varsinkin karttoja ostamme lisää aina kohdemaista. Ranskasta on useammalla firmalla erinomaisia 1.20 000 karttoja, millä tekee jo monenmoisia retkiä.

Yleis-suunnittelukarttana meillä on koko Euroopan 1:2 500 000, ja Saksasta sekä Ranskasta kaksipuoliset 1:500 000, joissa toisella puolella on maan pohjois-osa ja toisella etelä. Ne ovat kohtuutarkkoja maakohtaiseen suunnitteluun. Ranskasta lisäksi koko maan kattava 1:20 000 karttakirja,sekä tarkkoja irtokarttoja aina sieltä, mikä seutu kulloinkin on erityiskohteena. Niitä saa huoltiksilta ja tavaratalojen paperiosastoilta ja tietenkin kirjakaupoista. Saksasta löysimme kerran Aldista koko maan 1:20 000 kartat parillakympillä.

Itse olen kovin tykästynyt Kustannus Oy Tammen sarjaan "Näe ja koe". Saksasta ja Ranskasta on kummastakin ko.kirjat. Ranskasta meillä on myös Första Klass Reseguider sarjan Frankrike. Sitä on myös englannin kielisenä. Ranskasta olemme hankkineet Lonely Planetin Walking France ja Cycling France, sekä Matkailijan Provence ja kaupunkikirjoista Provence ja Ranskan Riviera. Kaikkien ranskanmatkojemme äiti-oppaana on kunniakkaasti toiminut pieni, pehmeäkantinen "Matkustamme Ranskaan" , mikä vuodelta 76.Se esittelee 16 automatkailijalle sopivaa reittiä.

Saksaa tutkimme myös Autoliiton kirjoista "Saksa, automatkailijan unelma", Pohjoinen ja erikseen Etelä. Esittelevät kumpikin n90 täsmäkohdetta.

"Matkan varrella Euroopassa, 26 kauneinta automatkailureittiä on antoisa haaveilu-ja yleis-suunnittelukirja.

Tässä nyt jotakin alkuun, ainakin jotenkin pärjäilee:)

Saksassa moottoritiet eivät maksa, Ranskassa maksavat. Ranskassa on siesta alueista riippuen 13.30-16.30 noin. Silloin kaikki on kiinni. Siis ruokaa ei saa ravintoloista, uimalat kaupat museot pankit ihan kaikki, toisinaan myös leirintäalueiden portit ja respat on silloin kiinni. Saksassakin on toisinaan käytössä tapa, että leirintäalueelta ei saa ajaa ulos eikä sisääm iltapäivän lepohetken aikana.

Touretta leipää, sämpylöitä patonkeja croissanteja saa noissa maissa leirintäalueilta aamulla. Joskus se pitää vaan muistaa tilata illalla valmiiksi.

Hyvää matkaa ja suunnittelun iloa!

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 17.02.2010 21:50

Tässä teille Ranskan camping-alueita. Kerrankin nettisivut jotka toimi kun ajatus.

http://www.camping-france.com/

SILMUNEN HANNU 17.02.2010 22:04

Ai niin unohdin leirintäalueita esittelevä kirjan "Europa Camping + Caravaning", saa autoliitosta. Meillä lisäksi käytössä Adacin julkaisema Stellplatsführer sekä Reisemobil BordAtlas -kirjat, mitkä kertovat matkaparkkien sijainnit ja palvelut. Ranskasta löytää lisää pelkästään Ranskan matkaparkkeja esitteleviä kirjoja. Adcin kirjaa saa Autoliitosta ja sen toisen voi tilata netistä.

Niin ja bensa maksaa moottoritien ulkopuolella vähemmän kuin moottoritien taukopaikoilla, mutta muuten moottoritiet täydenpalvelun keitaineen ovat ihan oma maailmansa...mihin voi jäädä koukkuun, tai mitä voi hienosti omiin tarpeisiinsa hyödyntää...:)

t.Kaarina

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 18.02.2010 10:56

Kaksi mielenkiintoista kirjaakin meinasi unohtua:) www.kompass.at sivuilta voi tilata mainiot Saksa-oppaat, "Radtouren in Deutschland " ja "Wandern in Deutschland". Ne esittelevät 180 fillarireittiä, pituudeltaan 10-70km ja toinen 150 patikkareittiä, parista tunnista koko päivään. Reitit jakaantuvat melko tasaisesti koko maahan, joten ajatpa Saksaa miten päin vain, lähes aina löytyy matkan varrelle joku uusi, valmiiksi suuniteltu mielenkintoinen patikkaretki!

t.Kaarina

LAHTI ANTTI 18.02.2010 15:32

Pekka, ehdottomasti navigaattori mukaan. Niissä on useimmissa myös leirintäalueet merkitty, joten löytäminen on helppoa. Ja menee pieneen tilaan.

On ajaessa helppo toimia annettujen ohjeiden mukaan ja näkee yhdellä vilkaisulla esim. milloin tulee seuraava risteys missä käännytään. Saat sen avulla lomastasi enemmän irti.

SILMUNEN HANNU 18.02.2010 15:52

Ihan ilmankin pärjää ja on antoisaa:)

t.Kaarina

HÄMÄLÄINEN MARKKU 18.02.2010 17:35

Minusta on turhaa vääntää kättä tarvitaanko navia vai ei. Tilanne on perheen / pariskunnan sisäinen asia.

Jos on hyvä kartturi, joka on koko ajan selvillä sijainnista ja ajosuunnasta, sitä ei mikään navi voita.

Jos taas joka risteyksessä kuskin pitää pysähtyä ja ottaa kartta käteen ja katsoa mihin ollaan menossa niin silloin navi on ehdoton. Tässä kaksi ääripäätä, kukin miettiköön tahollaan mihin kohtaan oma karavaani sijoittuu.

Meillä käytetään nykyään navia jo perhesovunkin takia.

HÄMÄLÄINEN MARKKU 18.02.2010 17:38

Ai niin, mainostan taas noita omia vinkkejäni, vaikka en ole uutta tavaraa päivittänytkään sinne:

http://www.saunalahti.fi/hamal0

Jos niistä olisi jollekin hyötyä tai iloa (edes naurun aihetta)

SILMUNEN HANNU 18.02.2010 17:44

Olen aivan samaa mieltä Markku kanssasi, on täysin yksilökohtainen juttu, miten kukakin maailmalla haluaa liikkua. Siksipä aina silloin, kun joku antaa vieraalle ihmiselle neuvon, että EHDOTTOMASTI pitää hankkia navi, minä kerron, että muunkinlainen suunnistaminen on aivan normaalia ja mahdollista.

t.Kaarina:)

RYYTTY PEKKA 18.02.2010 17:44

Miten läppärinkäyttö edullisin euroopassa?Pitääkö ostaa jotain pre-paid juttuja?Halvin yhteys suomeen? pekka

NOUSIAINEN MARTTI 18.02.2010 17:46

Nytkö jo Kaarina aloitat taas sen opettamisen?

SILMUNEN HANNU 18.02.2010 18:03

Saitte tahtonne läpi. Au revoir.

t.Kaarina

LIIMATAINEN HANNU 18.02.2010 18:38

Kevennykseksi tämä: 'Kaksi henkilöä keskusteli ja toinen sanoi että hänen mielestään sellaiset ihmiset jotka ovat ehdottomia mielipiteissään ovat pikkasen tomppeleita. Oletko tuota mieltä toinen kysyi? Olen ehdottomasti!'

HYTTILÄ ESKO 18.02.2010 19:14

Itse olen käyttänyt campingeilla wlan (jos on) Muuten esim Vodafone Prepaid 30pv on hyvä kuukauden oloon.

NYYSSÖNEN KAJ 18.02.2010 19:15

Kiva saanko liittyä tomppelien kokouksee? En tarkoita aloittajaa.

Ilman ennakko suunnitelmiakin Keski eurooppa on niin täynnä nähtävyyksiä ettei matkan teosta tule mitään. On vain poimittava ne muutamat pääkohteet ja antaa kohtalon tuoda ne loput. Euroopassa eksyminen ei ole pahasta - olet edelleen Euroopasssa.

NYMAN MATTI 18.02.2010 22:00

Hei Laivalipuista pyydä tarjous Finnlinesilta Naantali-Kapellkär ja Helsinki-Rostock tai Hki-Travemunde. Pyydä sitten tarjous Tallinkilta ja Vikingiltä Turusta Tukholmaan. Siitä on hyvä verrata hintoja. Karttoja tarttet reittien suunnitteluun, mm. Stockmannin Akateemisesta kirjakaupasta saa hyviä karttakirjoja ja matkaoppaita. Etukäteissuunnittelu on tärkeätä sen takia, että kun luet näiden sivujen kirjoittajien tarinoita, niin törmäät nopeasti siihen, että korostetaan oikeasti ajankäyttöä, täällä myös eri kirjoituksista saa hyviä matkavinkkejä. Kannattaa suunnitella reittejä etukäteen, mutta antaa kuitenkin matkalla uteliaisuudelle vallan tarvittaessa. Joo ja kuten edellinen kirjoittaa, eksyminen ei haittaa. t. Matti

TUHKANEN JUKKA 18.02.2010 23:11

Varasin tänään liput Finnlinesillä Helsingistä Travemundeen, 2 aikuista ja yksi 7v lpsi, auto ja vaunu just alta 12m, edestakainen hinta 1299€ B3 hytissä. Hytti on pieni mutta mun mielestä hinta on aika sopiva. Kohteena meillä kolmen viikon reissulla on joku saksalainen huvipuisto, Moselin laakson suunta ja pieni piipahdus Italiassa. Tai sitten ihan jotain muuta, aika näyttää ;-). Tämä mietintä/suunnitteluvaihe on kivaa, ajatukset vaihtuu ainakin päivittäin. Ajetaan pitkää siivua kun liikkeelle lähdetään ja sitten ollaan muutama päivä paikallaan. Tähän saakka en ole lomaa vielä ajatellut ollenkaan mutta nyt varaaminen toimi selvästi jonkinlaisena starttina lomasuunnitelmille. Mulla on mukana karttoja, vanhoja ja uusia sekä navigaattori. Leirintäalueet valitaan lyhytaikaista yöpymistä varten sattumalta, pidempiaikaiseen valitaan tarkemmin. Usein sijainti kiinnostavalla alueella on suurimpia vaikuttimia valintaan. Joskus taas riittää se että on lapsiystävällisiä aktiviteettimahdollisuuksia, vaikkapa uima-allas tms...Kivaa! Lomaa odotellessa :o)

SOHLBERG JUHA 19.02.2010 10:56

Ihan vaan muistutuksena, kerroithan olevasi karavaanari ja sait 50% alennuksen ajoneuvosta. me lähdetään kesäkuussa 2+2+12 m ja hinta on 1150 eur

Juha

SUHONEN HEIKKI 19.02.2010 20:55

Ovatkohan antaneet teille laivamatkat oheisilla tarjoushinnoilla? http://www.ferrycenter.fi/index.php?1302

Me harkitaan pääsiäisen aikaan matkailua Saksaan vaunun kanssa ja laskeskeltiin noista tarjoushinnoista ja SFC-alennuksesta, että edestakainen matka maksaisi jotain alle 900 euroa samaisessa B3 hytissä. Ja samansuuruinen hinta saatiin puhelimitsekin kysyessä.

TUHKANEN JUKKA 19.02.2010 22:45

Kiitos, pistän tarkistusviestin! Karavaanarialennus on toki tiedossa.

TUHKANEN JUKKA 19.02.2010 22:46

Taitaa kesä-heinäkuussa olla korkeammat hinnat, tarkistan joka tapauksessa.

SEILISTÖ RAMI 21.02.2010 16:06

Ruokailu on MIELESTÄNI arvokasta touhua. Esim 2 aikuista ja 7v lapsi 150€ suunta ruuista on MIELESTÄNI paljon.

HÄNNINEN JUKKA 21.02.2010 16:26

Arvokasta on myös miettiä lähteekö lomalle säästämään vai kokemaan.

PITKÄNEN PAULI 21.02.2010 16:59

Suunnittelukartoista on juuri julkaistu suosikkini tälle vuodelle Michelin Europe 2010 1:3 milj. Enää siinä ei näy edes Helsinkiä, mutta ei haittaa, koska matka johtaa aina etelään.

Kaksi opasta sopii hyvin sesongin ulkopuolella matkustettaessa. Viime vuonna käytin Camping Shekkejä. Oppaan ja shekit saa tilattua tältä saitilta.

Tälle vuodelle otin lisäksi CampingCard ACSIn, joka näyttää sopivan vielä paremmin matkoihini. Tähän pääsee liittymään netissä http://www.eurocampings.net/fi/eurooppa/ , josta löytyy kiitettävä määrä leirintäalueitakin.

Laivamatkat ovat makuasia. Hinnaneroja ei paljon saa synnytettyä riippumatta siitä, meneekö laivalla Travemündeen, Gdyniaan vai Tallinnaan. Ruotsin on kuljettu aikoinaan niin monia kertoja, että se on jäänyt pois kokonaan. Tällä kertaa valinta osui Gdyniaan.

KARHU JUHA 21.02.2010 17:44

-Tämäkin kannattaa lukea jos aikoo Saksaan mennä.http://www.autoliitto.fi/matkalla_ja_liikenteessa/tietoa_ja_vinkkeja_ulkomaan_matk/saksan_kaupunkien_ajokiellot_ja/ JK.

KIVIOJA HANNU 22.02.2010 07:50

Jos tilaa tuon päästölätkän etukäteen, ei tuo osoite (kfz-zulassung@labo.verwalt-berlin.de) toimi. Toimiva osoite on "kfz-zulassung@labo.berlin.de". Vastaus viesti tuli seuraavana päivänä, tai paremminkin 6 € maksu ohjeet. Toimitusaika kaksi - kolme viikkoa.

HAAPANEN TIMO 22.02.2010 18:43

Ramille sapuskahinnoista. Eikös teidän porukalle tule yht. 15 ruokailukertaa. Ei hinta hirveästi ole yläkanttiin, ruuan määrä voi olla. @timppa

RYYTTY PEKKA 27.02.2010 18:44

Pitäis ostaa navigaattori ,mikä olis hyvä euroopassa.Yksinkertainen,toimiva,ei monia toimintoja.Ei tarvita muualla pohjolassa. Pekka

KARHU JUHA 28.02.2010 02:01

Kannattaa lukea TM nro.3.Saa puolueetonta tietoa.Ja sen jälkeen "potkia renkaaseen"eli ottaa myyntitiskiltä selvää mikä sopii omaan käyttöön joustavimmin...Näytön koko,,,kiinnitettävyys,,,kartan päivityksen hinta/helppous. PS.Muista myös hyvät paperikartat,ne ei mene "umpisolmuun" navi voi joskus mennä. JK

LAHTINEN ERKKI 28.02.2010 14:54

Minäkin katselen lautta/siltalippujen hintoja. Yllätyksekseni olin havaitsevani reitin Göteborg - Frederikshavn halvemmaksi kuin "perinteinen" silta-rödbyn lautta reitti. Ajoneuvona on 12m:n yhdistelmä. Miksiköhän Göteborgin kautta ei yleisesti ajeta vai katsoinko hintalistoja väärin.

JANHONEN MATTI 28.02.2010 15:27

Tuo Göteborg-Frederikshavn -reitti on sikälikin hyvä, että siinä ei Tanskan reissullla tarvitse ajella jälkiään myöten takaisin. Frederikshavnista on on lyhyt matka esim. Skageniiin jos siellä haluaa käydä kääntymässä.

Ja kun Älborgissa käy niin siellä pitää kokea oikea makuelämys "nauttimalla" valmiiksi-irvistämätön drinkki taskulämmintä kuulua Äolborgin akvaviittia.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.