Naantali-Kapelskär-Malmö-Köpenhamina-Rostock-Hki

KAUHANEN JARI 11.02.2010 20:05

Olemme lähdössä heinäkuussa vaunun kanssa otsikossa olevan reitin. Onko jollain vastaavaa reissua takana. Tarkoituksena edetä Tanskaan ja legolandiin ja sieltä Saksaan Rostockin kautta Helsinkiin. Onko Ruotsin puolella joitain hyviä, suositeltavia leirintäaluita? Mieluiten kalastus mahdollisuuksien lähellä. Lapsiystävällisiä leirintäalueita, harrastuksineen? Yhdistelmämme on suurehko n. 14 metriä. Tarkoitus edetä Ruotsin läpi n. 2-3 päivässä, Tanskassa 2-3 pv. ja Saksassa n. 2-3 pv. Mikäli tiedät joitain kriteerien omaavia aluita, niin laitappa tietoa tulemaan. Terkuin- JK

LINDBLOM ALF 11.02.2010 21:57

Terve Jari

Jos on tarkoitus oleskella pohjoissaksan rannikkoalueella, leirintäalueet ovat tuohon aikaan täynnä, puoli vuotta etukäteen pitää varata jos ranta-alueelle haluaa.

Harkitkaa Berliinin eteläpuolella Tropical Island. Siinä ne 2-3 päivää meneekin.

Taas teillä kiireinen matka.

T. @lf

KAUHANEN JARI 12.02.2010 22:01

Moikka Alf, kiitos vastauksesta, onko sinulla koodit sinne Sakasan paikkaan, kiireettä ei ole, voimme olla pitempäänkin:)

t-jk

HAAPANEN TIMO 13.02.2010 09:32

http://www.tropical-islands.de/

AHOLA JARI 14.02.2010 13:22

Samaa aihetta, ks; http://karavaanari.info/index.php?topic=6295.0

LINDBLOM ALF 15.02.2010 08:56

Pohjoissaksan itämerenrannikko on hienoa hiekkarantaseutua, eteenkin Rügenin saarsto. Ovat myöskin hyvin suosittuja alueita ja tasokkaita. Viikonloppuisin aika täynnä, koska saksalaiset viettävät viikonloppunsa siellä. Mutta jos on kova tuuli tai sateista, silloin ei kovin mukavia. Näistä paikoista kannattaa ehdottomasti kysellä tilannetta etukäteen, ettei tule turhaan ajelua.

Ruotsissa Öölanti on mielenkiintoinen paikka, tutustumisen arvoinen. Laadukkaita leirintäalueita. Öölannin nummet ovat sopiva pyöräilykohde. Rannikko hiekkarantaa. Tutustumisen arvoinen paikka on myös kunkun kesäasunto Solliden, jos haluaa katsella hienosti hoidettua puutarhaa ja kukkaistutuksia.

Ruotsin länsirannikko Falkenbergistä pohjoiseen on hienoa rannikkoseutua. Falkenbergissä hiekkarantoja, pohjoiseenpäin siirryttäessa kalloista seutua. Täynnä pieniä kauniita kalastajakyliä. Göteborgin Liseberg kuulemma hieno huvipuisto, ei olla koskaan käyty vaikka vieressä hotellissa oleskeltu. Jos tykkää tuoreista katkaravuista ja kalaruuista, siellä sitä saa. Myöskin suosittua loma-aluetta ja aika täysia alueita heinäkuun puolivälistä elokuun loppuun.

Jos pitää eläimistä, Kolmårdenin eläintarhaan kannattaa käydä, sen vierellä on leirintäalue.

LINDBLOM ALF 15.02.2010 09:02

Niin, ja jos teille nyt tulee koira, selvitelkää miten nuoren koiran saa viedä Ruotsiin. Tarvitaanko pennulta Rabieksen vasta-ainetesti. Jos tarvitaan, tehkää se ajoissa, testien tuloksen saaminen kestää 2-3 viikkoa. Saksaan ja tanskaan vieminen ei ongelmia. Suomeen takaisin tuloa varten saattaa tarvita tietyt madoituslääkkeet, mutta koska olette sen verran lyhyt aika siellä, sen voi antaa Sumoessa jo lähtiessä, lääkitys voimassa 1 kk. Mutta pentuikäiselle koiralle tässäkin voi olla poikkeavat säännöt (lievempään suuntaan).

AHOLA JARI 15.02.2010 11:37

Tuo on täyttä totta, siellä missä on vettä, sakut ovat ylikansoittamassa ko. paikan leirintäalueet - nimenomaan Itämeren rannat. Toinen homma on se, että niillä ei tahdo pysyä millään uimarannnalla uikkarit päällä...

Rügen on hieno paikka! Meille sattui vaan, just pahin kärpästen (ampiaisen näköisiä) aika viime kesänä. Rannalla olo meni pilalle, kun kaikki kirkas (pun. ja kelt.) houkutteli niitä jopa uimahousuihin. Lapset ja koirat olivat hätää kärsimässä..

Kap Arkonassa (DDR:n aikainen tukikohta aivan kärjessä) olikin sitten noita kärpäsiä aivan täynnä, ks. kuvat... Lapsille aika kova kokemus kun luulivat noita ampiaisiksi - ei auttanut selittelyt...

TRYGG PEKKA 03.03.2010 10:02

kannattaa kysyä koiran kuljetusta naantalin paatilla, muistaakseni ei ota mukaan.

HALONEN ARTO 03.03.2010 15:03

Hei.

Kyllä ko. reitillä koira pääsee mukaan, on vain varattava lemmikkihytti, ( B 2 sisähytti) ja tietty koirus vähän myös maksaa matkastaan.. Itse olemme 13.4 yölaivalla menossa yli, auto+vaunu, 2 h + koira.

terv Arto H

TRYGG PEKKA 04.03.2010 10:12

Lemmikkieläimet. Varattava puhelimitse. Hyttivaraus pakollinen. MS Finnsailorilla ei ole mahdollisuutta matkustaa lemmikkieläinten kanssa.

Niinpä oli ainakin yks laiva , mut parivuotta sitten oli kaikki ovat oppineet jotain.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.