ALSACE VIINILAAKSO RANSKASSA

SUUMÄKI HEIKKI 01.02.2010 10:54

Tiedustelisin eurooppaa kiertäneiltä konkareilta, minkälainen matkasuunnitelma olisi sopiva. kohde olisi Alsacen viinilaakso. Lähtöpaikka olisikin Oslo, koska olemme ensin norjassa kalastamassa. Ajankohta olisi heinäkuun alku. Mitä reittiä ja minkälaiset päivämatkat olisivat sopivia. Nähtävyyksistäkin matkan varrelta olisi mukava kuulla. Etukäteen kiittäen hekuli

JANHONEN MATTI 01.02.2010 11:55

Koetappa näiltä sivuilta haulla kohdasta Matkailu ulkomailla ja hakusanalla Alsace. Tästä mielenkiintoisesta alueesta on täällä kirjoitettu aina silloin tällöin. Vimeksi joskun joulun alla.

Tässä käsikauppalääkettä matkakuumeeseenne.
alla.http://www.vinsalsace.com/#SlideFrame_1

ANTIKAINEN ESKO 02.02.2010 19:42

Jotta saisit hyödyllisiä vastauksia, kannattaisi kertoa esimerkiksi: M-auto vai m-vaunu, millainen seurue, paljonko aikaa, minkätyyppiset asiat kiinnostavat, mikä olisi paluureitti. Olen paljon kierrellyt Elsassissa, mutta joitakin perusteitoja tarvittaisiin.

SUUMÄKI HEIKKI 02.02.2010 22:43

Matkailuauto on kulkuneuvomme. Meitä on kolme henkeä ( aikusia). Viinitilat ovat pääasialliset kiinnostuksemme kohteet, kun emme alueelta muuta tiedä. Paluumatka on avoin (tietämyksen puute).Se voisi olla vaikka Balttian kautta tai Ruotsin kautta.Antakaa vinkkejä. Kiittäen hekuli

KUNNOLA AIMO 02.02.2010 22:49

Alsacessa on paljon nähtävää, koettavaa ja maisteltavaa - puhumattakaan matkasta sinne ja takaisin. Kannattaa katsastaa ainakin Equisheim - todella hieno, keskiaikainen ja perinteinen Alsacen paikkakunta - ensimmäiset maininnat vuodelta 720.

Alsacen viinit ovat oma ja tärkeä tutustumisen aihe.

Reitti kannattaa omien kokemusten pohjalta suunnitella Reinin ja Moselin rantoja seuraillen. Päivämatkoissa ei kannata tavoitella ennätyksiä jos aikoo jotain nähdä/kokea (meillä keskiarvo 140 km/pv).

Valinnat toki riippuu siitä paljonko olette varanneet aikaa reissuun.

kts meidän reissu kevät 2009

http://picasaweb.google.fi/AimoKunnola/200905ReinAlsaceLoireMosel

Yhteensä neljä viikkoa. Laivalla Travemundeen - Reinin vartta alas - Alsace - Loiren linnat - Moselin vartta takaisin ja Travesta laivalla Helsinkiin. Paljon nähtiin ja koettiin. Sulateltavaakin on riittänyt - suosittelen.

KUNNOLA AIMO 02.02.2010 23:00

Ja jos viinitilat kiinnostaa (ja olet asuntoautolla matkassa), kannattaa liittyä France Passion'iin.

Pienellä vuosimaksulla about 25 € saat ilmainen yöpyminen asuntoautolla viinitiloilla (koskee siis vain asuntoautoja). Liittyminen osoitteessa www.france-passion.com. Vuosimaksun jälkeen saat paksun opaskirjan kattaen koko Ranskan vieraanvaraiset viinitilat. Suosittelen.

Saksassa on suppeampi vastine Grune Ziebel johon kannattaa myös tutustua. Pääasiassa maatiloja eikä lähimainkaan niin laaja kuin France Passion

ANTIKAINEN ESKO 03.02.2010 07:55

Tuo Aimo Kunnolan matka on ihan mahtava (ja kuvat erinomaisia!), mutta kuukausi ei oikein riitä. Jos pääkohde on Alsace, poiketkaa matkalla sinne Sinsheimiin, Heidelbergin ja Heilbronnin välillä, http://sinsheim.technik-museum.de/. Sitten vaikka Offenburgin kohdalta Ranskan puolelle ja Molsheimin kohdalta pienille teille ja viinikyliin.

Celestatin lähellä on komea Haut-Koenigsbourgin linna. Sitten alkavat oikeastaan todelliset viinikylät/-kaupungit, Ribeauvillé, Riquewihr, Turckheim ja tietenkin Equisheim. Colmar on todella kaunis kaupunki kanavineen. Cernaysta kannattaa ajaa ylös vuorille ja käydä katsomassa Vieil Armand, saksalaisten ja ranskalaisten katkerien taistelujen paikat ja muistomerkit. Vogeesit ovat täällä komeimmillaan, kannattaa ajaa Grand Ballonille asti.

Rohkenen suositella käyntiä Mulhousessa, missä on yksi Euroopan parhaista automuseoista: http://www.collection-schlumpf.com/en/schlumpf/ On siellä rautatiemuseokin: http://en.wikipedia.org/wiki/Mus%C3%A9e_Fran%C3%A7ais_du_Chemin_de_Fer. Jos aika sallii, miksei vaikka Moselin laaksoa takaisin, alkaen Trieristä.

SUUMÄKI HEIKKI 03.02.2010 09:44

Kiitos paljon hyvistä vihjeistä. Aikaa ei olisi ihan kuukautta, mutta jos alkumatkan menisi vähän vauhdikkaammin ja valikoiden. Passion opus on tilattu.( kiitos Aimo) hekuli

JANHONEN MATTI 03.02.2010 10:01

Tässä tietoa Moselin laaksosta. Kyllä sivuilta englannin kielisiä sivujakin löytyy kun etsii. http://www.mosel-reisefuehrer.de/

Trierissä Moselin yhtyvän Saar-joen varrelta Mettlach:sta löytyy Willeroy&Boch´n tehtaan, tehtaanmyymälät ja erinomainen keramikkkamuseo. http://www.villeroy-boch.com/de/fi/home/unternehmen/unternehmen/erlebniszentrum-von-villeroy-boch/keramikmuseum.html

Ja tässä linkki Saksa matkailumaana -sivuille http://www.saksa.travel/FIN/kulttuuri_ja_elamykset/ostosmahdollisuudet_tlshopping.htm

HAAPANEN TIMO 03.02.2010 18:41

Hienot kuvat Aimo! Eikä ole mikään ajelureissu, tuohon pyritään. @timppa

PURSIHEIMO TOPI 03.02.2010 21:52

Tuttuja paikkoja menneiltä vuosilta. Lähes samat kuvat löytyvät meidänkin matkapäiväkirjoista ja albumeista. Ps. Olemmekohan opiskelleet Turun Yliopistossa yhtaikaa 1960-luvulla? Nimesi on ainakin tuttu. Hyviä matkoja jatkossakin.

KUNNOLA AIMO 04.02.2010 22:13

Kiitos Topi viestistäsi - tuttu nimi sinullakin Turun yliopiston matematiikan laitokselta ajoilta -64-69. Caravan harrastuksen parissa olemme kierrelleet 1980 alkaen vaihtelevasti. Nyt me eläkeläiset olemme siirtyneet asuntoautoon - kaksi kiertolaista kun olemme.

PURSIHEIMO TOPI 05.02.2010 13:39

Terve vaan. Olin siis epäilyissäni oikeassa. Olemme reissanneet vuodesta 1974 alkaen ja edelleen vaunuilijoita. Lapsista viimeinen jäi matkasta pois vuonna 1996 ollessaan jo 22-vuotias. Hänkin matemaatikko. Kaikkiaan 30 kesänä matka on suuntautunut Eurooppaan pääasiassa Välimeren maihin. Vuonna 1990 löysimme Espanjasta vakiopaikkamme Playa Montroig, jonne tänäkin kesänä olemme menossa kolmeksi viikoksi. Kaippa tuolla reissun päällä joskus tavataan.

KUNNOLA AIMO 05.02.2010 22:06

Topi - paljon olette siis ehtineet. Toivottavasti tavataan jossain vaiheessa. Luonnikkaita reissuja teille jatkossakin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.