Veneily

NIKOLA HEIKKI 01.02.2010 03:43

Ajattelin enskesänä ottaa kumiveneen moottorin kans mukaan Kroatiaan.Oisko kellään tietoa esim. pitääkö mulla olla Suomen lippu veneessä esillä,vakuutukset,ym ja muut maat kiinnostaa myös.

TENHO TIMO 02.02.2010 14:06

Asiasi ei suinkaan ole yksiselitteinen. Mikä on veneen koko, moottoriteho etc. Monessa maassa vaaditaan veneilyajokortti, jos veneessä on kansallislippu, on siinä oltava myös kohteliaisuuslippu. Jos veneesi on vain jolla, millä "leikit" rannan läheisyydessä, niin Kroatiassa tuskin kukaan mitään kyselee. Saksassa asia onkin sitten toisin. Ota yhteys Suomen Veneilyliittoon, sieltä saat vastaukset ongelmiisi, vakuutusyhtiösi tietää loput.

-timotee

HÄNNINEN JUKKA 02.02.2010 15:21

Timotee, mitenkäs Saksassa asiat ovat toisin ? Entäs sellaisella kumiveneellä kuin tuolla tavaratorilla, Seago 280 ? Minkälaisia lakeja, määräyksiä ja kieltoja yleensä löytyy vierasmaalaisille kumiveneilijöille ?

TENHO TIMO 02.02.2010 20:18

Saksassa vaaditaan sisävesillä,myös jokireiteillä, "ajokortti". Mielestäni se ei juuri veneen kokoa katso, jos se vain on moottori käyttöinen. Tietoni ovat ehkä hieman vanhentuneita, muuta eipä nuo rajoitukset juuri ajan kanssa lievene. Kannattaa kysyä SVL:stä. Seago 280 ei sano minulle mitään, mutta jos se on 2,80 m pitkä ja ilman konetta, niin kaipa sillä saa saksassakin meloskella. Kokemukseni on pääasiassa ns. matkavene kokoluokasta. Kumivene on vene siinä kuin muutkin veneet, ei niitä materiaalien puolesta erotella.

-timotee

AIRIKKA ISMO 02.02.2010 22:16

Muistaakseni oli joku metrimäärä kun piti ilmoitella "satamamestarille" tuokin asia... Käytännössä kukaan ei ilmoittele tuotakaan,tietysti leirintäalueen väki haluaa pienen korvauksen. Joillain ( eli Saksalaisilla ) oli kumiveneessä sellainen pienoislippu.

Oisko tuosta linkistä apua???

http://www.find-croatia.com/sailing-croatia/croatia-sailing-regulations1.html

KATAJISTO VESA 02.02.2010 22:57

Saksan sisävesillä on voimassa Binnenschifffahrtsstraßen-Ordnung (BinSchStrO, http://www.elwis.de/Schifffahrtsrecht/BinSchStrO/index.html). Lisäksi Reinillä, Moselilla, Tonavalla ja Bodensee-järvellä ovat voimassa omat sääntönsä, jne.

Sisävesille ajokorttivaatimus: Sportbootführerschein Binnen (SBF Binnen, http://www.sportbootschulen.de/segelschein/sportbootfuehrerschein-binnen.html), joka vaaditaan, mikäli moottorin teho on yli 3,68 kW (5 hv) ja alus on alle 15 m pitkä. Purjeveneille on omia säädöksiään, jotka eroavat eri osissa maata.

Bodensee: http://www.sportbootschulen.de/segelschein/bodenseeschifferpatent.html

Kuten jo aiemmissa viesteissä sanottiin, kannattaa hankkia lisätietoja esim. Suomen Veneilyliitosta. Veneilyliiton nettisivuilla (http://www.veneilyliitto.fi/)on myös "Harrasteveneily"-otsikon alla ohjeita veneilyyn eri maissa.

OLLIKKALA PENTTI 04.02.2010 09:57

Hei ! soita groatian suurlähetystöö sat sieltä faktaa tietoa sillä ssat palvelun Suomeksi.

AHONEN KAI 05.02.2010 02:04

Jos se sun kummipaattis mahtuu autoon sisälle kyytiin tyhjänä, ja moottorin jaksat itte kantaa, niin siinä nyt muuta tartte kun pumppaat täyteen, vedät narusta ja nautit kesästä.

Kotivakuutukseesi sisältyy em. kokoinen jolla.

Jos kummipaattisi tarvitsee oman trailerin niin sitten vasta pitää soitella ja tutustua eri näköisiin määräyksiin ja vaatimuksiin.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.