Venetsia

SINKKONEN JARNO-SAKARI 31.01.2010 11:04

Ollaan keväällä lähdössä kohti etelää ja eteläisin kohde olisi venetsia.Kenellä on kokemuksia paikasta matkailuautolla,campingalueesta mahdollisimman lähellä itse nähtävyyksiä pääseekö bussilla,junalla,taksilla( myös gondoli käy). Myös kokemuksia saksan alppitiestä olisi kiva saada.

JANHONEN MATTI 31.01.2010 12:08

Tässä ihan käypänen paikka 5-6 min päässä Venetsiasta. Lähes alueen portilta bussia Venetsian bussiterminaaliin. http://www.veneziavillage.it/pagine_ing/ing_home.htm

Gondolia en suosittele 5-6 km matkalle. Sen taksamittari käy vähän liian kovilla kierroksilla.

JANHONEN MATTI 31.01.2010 12:29

Tässä vielä pari paikkaa lisää jos haluat mennä Vetsiaan vesibussilla, mikä on jo kokemus sinällään. Camping-Fusina sijaitsee Venetsian länsipuollella. Lähellä leirialueen porttia on laivalaituri, josta säännöllinen vesibussiliikenne Venetsian länsilaidalle. Aikataulut ja hinnat sivuilla. http://www.campingfusina.com/en/default.aspx

Tämä toinen paikka on Venetsian eteläpuolella Isolan niemen lähes kärjessä (niemi on n. 20 km pitkä)lähellä Punta Sabbionen laivalaituria. Punta Sabbionesta on säännöllinen vesibussiliikennne (n.20 min)Venetsiaan. Venetsian pään terminaali on lähellä Markuksen toria. http://www.camping-miramare.it/index-gb.htm

SAVOLAINEN JARI 31.01.2010 12:45

Jos etsit hyvää yhdistelmää Venetsia kaupunkilomalle ja hieman vapaammalle oleskelulle ohessa yksi Italian parhaista kämpäreistä http://www.marinadivenezia.it/

Tästä linkistä hieman keskustelua ko.alueesta http://www.karavaanarit.fi/ajankohtaista/etuteltan_puheet/matkailu_ulkomailla/?E26399M=52&x26399=68007169

Valuta hieman puolenvälin alapuolelle ja allekirjoittaneen nimellä juttua ja muuta kuva ko.kämppäristä. Alueella myös muita samantasoisia "leirejä", jotan kannattaa tutustua koko alueeseen.

Osassa pyöräily kieletty alueen rauhoittamiseksi, joten kannattaa huomioda jos moinen kuuluu harrastuksiin.

SINKKONEN JARNO-SAKARI 31.01.2010 12:49

Suuret kiitokset Matti, heti löytyi oikea paikka, vielä kun huolivat koiran alueelle niin sinne mennään.

SINKKONEN JARNO-SAKARI 31.01.2010 12:51

Myös Jarille kiitos,suuressa maailmassa on tarjontaa yllinkyllin.

SAVOLAINEN JARI 31.01.2010 13:44

Tuossa Marinan kämppärissä on erillinen alue "koirallisille", eli siellä saa olla rauhassa oman hauvan kanssa, eikä tartte katsella gyntereiden kulmien kurtistelua jos luffe sattuu hiukan haukahtamaan.

KIILTOMÄKI MARTTI 31.01.2010 17:32

se on vähän mitä hakee! haluaako tuhlata rahan ylelliseen kämppäriin, jossa kaikki maksaa valtavasti ja tietysti tekemistä on kaikenlaista, kuin kunnon turistiparatiisissa tuleekin ollakin. haluaako viettää ajan leirintäalueella, josta ei puutu mitään ja josta ei malta lähteä mihinkään... ainakaan lapset.... vai haluaako säästää hieman leirikuluissa ja käydä katsomassa lähialueen kohteita ja tuhlata rahat sinne. fusina on ainakin ihan yes paikka ja kivan vesibussimatkan päässä venetsiasta ja vesibussit kulkevat tiheään ja kohtuullisen myöhäänkin. ei luksusta, muttei ryöstöhintojakaan. meille ainakin kämppäri on paikka yöpyä turvallisesti ja mielellään edullisesti, sielähän vietämme vain muutaman tunnin yöllä. matkan päätavoitteet ja kokemuksethan ovat kuitenkin muualla kuin leirintäalueella... ainakin meillä. fusina on hyvä vaihtoehto venetsiassa vierailtaessa.

KATEISTO EERO 31.01.2010 18:50

Olen Martin kanssa samaa mieltä. Vielä kun hankit ACSI-kortin, yövyt edullisesti palvelujen kanssa.

NYMAN MATTI 31.01.2010 19:07

Hei Tuossa verrtataan leirintäalueiden kustannuseroja. Mitkä ne on oikeasti? Mitä tarkoittaa "kaikki maksaa valtavasti"? t. Matti

JANHONEN MATTI 31.01.2010 20:00

"Kaikki maksaa valtavasti" tarkoittaa eri ihmisille, eri tilanteessa vähän eri tavalla. Itse kuulun niihin joille leirialueen pitää olla siisti, rauhallinen, ja suhtikoht edullinen, mitään luxsusta en kaipaa. Leirialue on vain väline (kuten autokin) saavuttaa jotakin, ei itse matkan kohde. Mutta tässäkin on huomattava, että esim. lapsiperheen toiveet leirialueen suhteen voi olla jo ihan toiset. Tein pikavertailun (joka voi sisältää virheitäkin) tässä esiintyneiden alueiden välillä seuraavin ehdoin:

aika heinäkuu 2010 2 aikuista + m-auto pieni alue vain autolle ei koiraa mitään alennuksia ei huomioitu.

Halvin on 27,30 ja kallein 42,90 e/vrk. Kokonaisedullisuudesta pelkät vuorokausihinnat ei kerro koko totutta. Sen tietääkseen pitäisi huomioda camping-maksun lisäksi mahdolliset bussiliput, laivaliput, ajomatkat jne.

HYTTILÄ ESKO 31.01.2010 20:05

http://www.campingfusina.com/en/prezzi.aspx

vs

http://www.marinadivenezia.it/listino_eng.php

MUTTA .Ainakin meidän lapset tykkäsi uima-altaista ja omasta rannasta. Lisäksi tuolla Punta-Sabbionen puolella on suora yhteys noihin pikkusaariin. Tutustua lasinpuhaltamoihin ja elämään saarilla. Itse Venetsia on ylihintainen turistirysä. Olen muutamankerran ollut ja mieluimmin kiertelen vaikka saaria.

SAVOLAINEN JARI 31.01.2010 20:06

Hinnat parilta aikuiselta ja matkailuautolta olivat muistini mukaan tuolla Fusinan ja Marinan kämppärillä muutaman euron sisällä, hinnastosta selvinnee tarkemmin.

Nettisivuilta voi sitten katsoa kummasta kokee saavansa paremmin vastinetta rahoilleen. Marinassa allasalue kämppärin omalleväelle oli ilmainen, samoin kuin ranta.

Jos pelkää yöpymispaikkaa hakee on täällä aikaisemin tarjottu bussimatkan päässä oleva kämppäri varmaan aivan kelpo vaihtoehto.

Huonoin vaihtoehto on venetsian parkkitalot /alueet joista osa on oikein rosvojen paratiiseja, eli ehdottomasti suosittelen valvottua kämppäriä.

Parhaan ja kauneimman kuvan Venetsijasta saa mereltäpäin lähestyessä. Näiltä "mantereen" puoleisilta alueilta tultaissa saattaa alussa vallata epäusko siitä ollaanko todellakin lähestymassä "elokuvakaupunkia", on meinaan senverran rujon näköistä.

HAAPANEN TIMO 31.01.2010 20:09

Marinassa 9.7-21.8 minimi 7 yötä. http://www.marinadivenezia.it/listino_eng.php Meitä on moneen lähtöön, minä en suurin surminkaan halua Marinan tyyppisiin paikkoihin. Kaksin kuljemme, lapset tietty noihin haluavat. @timppa

SAVOLAINEN JARI 31.01.2010 20:25

Tuo Timon mainitsema seikka on hyvä huomioida sesongin aikana.

Silloin kun meillä lapset lakaa mukana kulkemasta saattaa jäädä kaikenlaiset kämppärit vähemmälle käytölle.

Toiveissa päivänä jonakin karauttaa kaks`pyöräsellä läpi euroopan ja ennenkaikea alppien.

HYTTILÄ ESKO 31.01.2010 20:27

Et varmaan Timo huomannut että puhuin "menneisyydessä" Kyllä lapset niissä tykkäsi olla. Emme mekään kaksistaan sinne mene. Esim. http://www.cybevasion.com/campings/france/campings_saint-saturnin-les-apt_36306.html Syvällä Provancessa

http://en.camping.info/croatia/dalmatia/camping-sirena-47 Croatiassa

tai http://www.camping-lagrandterre.eu/ Ardechen alueella ovat makuumme.

HYTTILÄ ESKO 31.01.2010 20:28

Lisäksi aina olemme aiemmin liikkeellä kuin tungoskautena.

NYMAN MATTI 31.01.2010 20:37

Terve Sori, kysyin vähän epäselvästi, tarkoitus oli korostaa tuota "kaikki maksaa valtavasti". 4 kesää Marina Di Veneziassa leireilleenä en vaan keksinyt mitä tuo "kaikki maksaa valtavasti" tarkoittaa, niin pitihän kysyä. Tuolla lauseella annetaan kuva, että siellä palvelut maksaisivat erikseen ja valtavasti. Laskin tuossa, kiitos linkeistä, 24 päivää perillä, 2 aikuista ja auto+vaunu, Fusinassa 760,50 ja Marina Di Veneziassa 959,10. Marina Di Venezian palveluvarustuksen takia on mahdollista olla samalla alueella ja tehdä sieltä retkiä ympäristöön. Ja kun haluaa löhöillä, niin rantaa parempaa ei olekaan. t. Matti

SINKKONEN JARNO-SAKARI 31.01.2010 21:47

Mukavaa huomata näin uutena jäsenenä että kun kysyy niin tietoa tulee. Meillä tuo venetsian matka alkaa toukokuussa joten kulut on ainakin kämppäreiden kohdalla kohtuulliset (henkilö+automaksu)ilmeisesti sähköstä veloitetaan käytön mukaan? Katsoin juuri saksan,ranskan,ruotsin,sekä tanskan hintoja niin aika samoissa mennään. No venetsialla on venetsia lisä.Meille riittää oikeastaan muualla pelkkä sähkö ja suihku/wc.Luin teidän vastauksia ja huomasin että meillä on kaikilla oma tapamme liikkua,ehkä juuri sen takia vaunu/auto matkailu sopii niin monelle. Meitä on vain kaksi ja koira, ja levoton sielu joka jaksaa olla yhdessä paikassa korkeintaan paripäivää. Meidän auto tulee vasta huhtikuun lopussa ja nyt on ollut mukava huomata että etuteltasta löytyy pulmiin neuvoja,ja varmasti myös jos kämppärillä kohdataan.

JYLHÄ HANNU 01.02.2010 09:00

Me olemme taistelleet kustannuksia vastaan noilla korteilla. Eniten olemme kaäyttäneet Campingchequen goldcardia. Sillä on sesongin ulkopuolella majoituttu todella hyvätasoisilla kämppäreillä 14 jöröö per yö. Siihen sisältyy sähköt ja suihkut. Hinta on vissiin noussut eurolla täksi vuodeksi. Monet paikat tarjoaa viela 7 yötä kuuden hinnalla ja 14 yötä 11 hinnalla. Toinen mikä on ollut mukana on toi ACSI. Sillä on enemmän kämppareita ja hinta on porrastettu kolmeen tasoon olikohan 11-15 jöröö per yö. Molempia saa tuolta liiton toimistolta. Me olemme yleensä varanneet paikan etukäteen pidemmille pysähdyksille vaikka toiset pitävät sitä sitovana ja turhana. Olemme vain halunneet varmistaa hyvän paikan alueelta. Matkanvarrelle teille sopisi hyvin tuo Grosslocnerin kautta ajo. Lähtee Zell am Seestä etelään ja on todella upea tie. Ja Zell am Seen pohjoisrannalla? on todella kiva ja siisti kämppäri.

Hannu

HAATAJA LASSE 01.02.2010 18:13

Ollaan oltu kolme kertaa venetsiassa ja leiriydytty camping serenissima leirintä alueella.Siisti ja rauhallinen paikka,respasta voi ostaa pussiliput venetsiaan ja takas,viime kesänä maksoi meno ja paluu 2euroa per lärvi.Pussi lähtee ihan leirintä alueen portilta.

LINDBLOM ALF 01.02.2010 21:51

Italiassa hyvin yleisesti on leirintäalueille koiran tuonti kielletty.

Marina de Venetzia on tässä mielessä erinomainen, ranta lähellä, koirille oma alue, joka sijainniltaan on rauhallinen. Rannan länsipäähän saa viedä koirat uimaankin (saa ja saa, paikalliset toivat ja sanoivat että on kaupungin aluetta ja ainoa paikka rannalla, jonne koiria voi tuoda).

Lauttasatama Venetzian kaupunkiin kävelymatkan päässä, noin 1 km. Satamassa saa hyvin pysäköintipaikkaa, jos autolla menee. Tähän satamaan tulee lautta suhteellisen usein, ei tarvitse aikatauluja tiirailla. Siitä pääsee myös Muranoon ja Buranoon (jonka talot ovat erityisen kauniit). Kannattaa ostaa lipunmyynnistä päivälipun, jolla saa matkustella lautoilla ja vaporetoilla mielin määrin (6€/aikuinen 2009). Vaporettoajo antaa kaupungista myös hyvän yleiskuvan, 1:n kiertää sopivan lenkin.

Leirintäalueella on hyvä ruokaravintola ja lapsille ohjelmaa joka ilta. Uima-allasalue on varsinkin lapsille erinomainen, viihtyy siinä aikuisetkin. Allas-alue todella suuri. Vaikka leirintäalue on hyvin suuri, siellä ei ollut tungoksen tuntua ajankohtana, jona täyttöaste oli noin 75% (kesäkuun loppu-heinäkuun alku). Alueella oma ostoskatu, josta saa tarvitsemansa.

Katso matkakertumuksemme http://www.shsk.eu/~alindblo/shsk/alf/. Siinä osa Venetziasta.

Terveisin @lf

OLLIKKALA PENTTI 04.02.2010 09:50

Venetsija,voihan sinne mennä niin näkee minkälainen turisti rysä se oikein on. Oltiin viime vuonna sielläkin eikä se ollut parhaita paikkoja missä ollaan käyty. ensinnäkin leirintä alue joka oli silloillta muutama km pohjoiseen päin oli lentokentän kyljessä alue päättyi kiitorataan ,onpahan italiassa paljon lentokoneita. Venematka Venetsijaan oli kohtuullinen vaan ei viihteellinen, vesi oli kuin vanhan tiilitehtaan savimontulla. Eikä Venetsija ollut tutustumisen arvoinen,tosi pettymys kun ottaa huomioon ,että tulimme groatiasta,jossa vesi oli kristallinkirkasta ja leirintä alueet loistavia.Yksi kerta riitti Venetsiasta.

JANHONEN MATTI 04.02.2010 12:09

Venetsia on Venetsia. Ensimmäinen käyntikerta nyt jotenkin kuuluu yleisivistykseen, toisella kerralla voi jo katsoa asioita vähän kriittisemmin ja kolmas käyntikerta menee jo ymmärtämättömyyden piikiin. Itsekin sillä pari kertaa liikaa käyneenä allekirjoitan Pentin tekstin täysin. Viime kevään käynnin aikana vannoimme, että tämä saa sitten olla laitimmainen kerta tätä kuumuutta, ahtautta ja kiskontaa. Siellä kulkiessa kuluu vaatteet päältäkin päin.

NYMAN MATTI 04.02.2010 16:30

Hei Jokainenhan meistä tekee valintoja, sen leirintäalueen vierestä ollaan monesti ajettu, eikä ole tullut mieleenkään mennä kiitoradan viereen sille leirintäalueelle. On näet ihan älytön paikka leirintälueelle.

Venetsian laguunin vesi on savensotkuinen, sekainen jne. Se ei olekaan se nähtävyys. Rakennukset, kujat, kirkot, ihmisvilinä ja vesiliikenne, se on se nähtävyys, mutta kun sen on kerran nähnyt, voi olla ettei toiste mene, kuten ei mene moneen muuhunkaan paikkaan. Tai voi olla, että se kulttuurin havina kutsuu uudestaan.

Yllä on puhuttu leirintäalueesta, Marina di Venezia ja monet muut sen lähellä olevat leirintäalueet, ne onkin meren puolella, vesi on kirkasta, pohjassa viipottavat taskuravut näkyvät hyvin. Leirintäalueiden taso on todella korkea, kuten yllä on kirjoitettu. t. Matti

LINDBLOM ALF 04.02.2010 16:37

Jos menee leirintäalueelle lentokentän kupeessa meteliä on, olkoon missä maassa tahansa. Venetsiassa on laadukkaitakin alueita. Jos leiriytyy kaupungin itäpuolelle kaupunkiin saavutaan lautalla idästä päin, ihan mielyttävän näköistä. Laguunan vesi on sameata, viime kesänä ei haissut. Sameus samaa luokkaa kuin helsingin satamassa. Ei siihen uimaan tarvitse eikä pidä mennä. Merivesi laguunan ulkopuolella ei ole ihan kirkasta, mutta sen verran puhtaan näköistä että uida uskoltaa, kunhan ei juo (merivettä). Venetsian kaupunki on ruuhkainen turistirysä, mutta Burano ja Murano ovatkin jo suhteellisen rauhallisia paikkoja.

Terveisin @lf

SILMUNEN HANNU 04.02.2010 16:48

Venetsiassa on paljon rauhallisia, kiehtovia asuinkortteleita, kun vain siirtyy piirun tai pari turistireitin ulkopuolelle.

Markuksen torin ympäristö muuttaa luonnettaan täysin illallisajan alkaessa, ja turistiryhmien poistuessa. Kannattaa jäädä kuuntelemaan miten viulukonsertto kaikuu noissa upeissa puitteissa, ja juoda kupponen sitä maineikkaan hintaista kahvia kirkon kullan ja koboltin öisessä hohteessa.

Keskitalven kuulaat kirkkaat päivät ovat vielä ihan lukunsa, voipi rauhassa seurata miten DHL kuljettaa joulupaketteja veneillä ja ihmiset istuskelevat villakangastakeissaan puistonpenkeillä, lukemassa romaania tai koulukirjoja tai vahtivat lasten leikkejä:)

Ja saapuminen veneellä Jesolon niemeltä käsin suoraan Venetsian ytimeen, vau!

t.Kaarina

JANHONEN MATTI 04.02.2010 17:36

Sitähän minä olen Kaarina niille turisteille koettanut selittää, että menkää sivummalle, mutta eihän ne minua usko. Kaikki vaan niissä samoissa "ränneissä" jaloissa pyörimässä.

Tuosta "viulukonsertosta" on ihan omakohtainen kokemus. Toisella kerralla kun olimmme Venetsiassa parempi puoliskoni haluasi tarjota capuccinot siinä aivan orkesterilavan edessä. Epäilin vähän mutta mutta oitin kuulin "että sen kerran kun täällä ollaan niin..." Muistan vieläkin kun kahdeksanmiehinen frakkipukuinen orkesteri soitti "vain meille" tangoa, jonka suomenkieliset sanat menee jotenkin "koskaan ei voi tulla sellaista iltaa". Eikä varmasti tulekaan. Kaksi pientä kuppia capuccinoa ja vesilasit 24,20 euroa siinä kirkon (Konstanttinopolista ryöstetyn)kullaan ja koboltin hohteessa. Siten ne muistot syntyy. Monta epäonnistumista sitä joutuu selittämään kokemukseksi.

Tuo mereltä Venetsiaa lähestyminen on kyllä mieleenpainuva kokemus. Pari vuotta sitten Kreikan reissulla lähdin Venetsiasta ja palasin Venetsiaan Minoa Linesin suurella laivalla. Laiva kulkee satamasta avomerelle aivan Markuksen torin edestä. Kahdeksannella kannelta kun katsoin niin Venetsia oli siinä kun jalkojen juuressa. Todella hieno kokemus.

JANHONEN MATTI 04.02.2010 17:45

On tuokin koettu. Isomman oikeudella kävelin kävelysilloilla.

PASANEN MIKKO 04.02.2010 17:46

Terve! 2008 kesä oli hyvä "vesikesä" Venetsiassa, Markuksen torin vesikin oli ihan kirkasta!!!!

JANHONEN MATTI 04.02.2010 17:48

Nyt se on todistettu, olen ajatusten lukija. Kommentoin Mikon lähettämää kuvaa ennen sen lähettämistä.

SILMUNEN HANNU 04.02.2010 17:56

Meille ne kahvikupit ja limsat eivät olleet pettymys, mitä pitäisi kokemukseksi selitellä.

Jos tykkään juoda halvan kahvin, voin mennä Piikkiön Shellille rasvahaalarimiesten joukkoon seisomaan:)

Itse nautittiin siitä Venetsian-ilta kokemuksesta niin paljon, että oli hyvin hintansa arvoinen.

Ja ei me niitä 12e kahveja käydä joka viikko juomassa, ollaan arveltu, että voisi siihen varaa olla ainakin joka toinen vuosi:)

t.Kaarina

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.