Vaunun kanssa Englantiin

OKSALAHTI HANNA 24.01.2010 20:46

Aiomme matkata huhti-toukokuussa vaunun kanssa Englantia tutkimaan. Onko esim. "vasenkätisen" liikenteen kanssa jotain muutakin kuin se että muistaa pysyä väärällä puolella ? Mitä muuta pitäisi matkalle lähtiessä huomioida verrattuna mannereuroopassa matkailuun? Mikä olisi edullisin tapa saada yhdistelmä Englantiin ja takaisin ? Olisikohan täällä muita noihin aikoihin Englantiin matkaajia jotka olisivat kiinnostuneita peräkkäin ajamisesta ?

Hanna

HYTTILÄ ESKO 24.01.2010 21:21

Ei siinä ole mitään brobleemaa. Ekan 100 metrin matkalla väkisin oppii :p Tiet aika kapeita esim maaseudulla.

VIITALA RISTO 24.01.2010 21:34

Kerran ollaan käyty autolla ja teltalla, telttaa ei tosin sen meidän pikavisiitin aikana pystytetty. Silloin mentiin Calaista Doveriin ja takaisin Newhavenista Dieppeen. Ei se vasimen puoloonen liikenne mitään isompaa ongelmaa aiheuttanut. Tosin esimerkiksi Lontoon keskustaan ei tohdittu autolla lähteä vaan jätettiin puukenkäsaabi jonnekkin laitakaupungin maksulliselle pysäköintialueelle ja tempaistiin metrolla Kings Roadille.

Ollaan hankkeissa meinata joskus vielä kärryn kanssa brittein saarille mekin joten olis hienoa jos jollain olis tosiaan antaa jotain vinkkiä.

RAUTIAINEN KARI 25.01.2010 10:55

Siitä on jo aikaa kun sinne olen ajellu, mutta esim Gothenburgista lautalla (Princess of Scandinavia) Newcastleen meni ihan kivasti, 25 tuntia. Ruåttista ja Norjasta menee lauttoja kyllä. Tietty on se Calais, mutta en viittiny sinne lähteä kun tarkoitus oli ettei sinne etelä-englantiin sillä reissulla mennä.

Kapeitahan ne maaseudun tientapaset on...

Ei siinä vasuriliikenteessä ongelmia ollu lainkaan, mutta takasin tullessa sitte ekaa päivää oikeella puolella menin pariin kertaan hölmöilemään. Ei vissiin tarvinnu enään olla tarkkana ja kahteen kertaan lähin ruåttissa vasenta kaistaa. Mutta kyllä sen huomaa kun alkaa tulla volvoa keula edellä vastaan.

HAUTANIEMI ERKKI 25.01.2010 16:15

Kannattaa opetella tuumamitat. Varsinaisesti maaseudulla ilmoitetaan kapeat sillat/alikulut, niitä riittää yllätyksiin asti. Moninpaikoin todella kapeat tiet joita reunustaa kiviaita. Katsoessa englantilaisia sarjoja saa käsityksen olosuhteista. Kaunis, monipuolinen ja mielenkiintoinen maa jossa paljon katsottavaa.

RAUTIAINEN KARI 25.01.2010 20:23

Se risteykseen tulija jolle on maalattu eteen valkonen viiva poikittain, se väistää.

RAUTELIN ARTO 25.01.2010 22:15

Jos sinulla on iso vaunu niin mittarajoitukset on: overall length of the trailer, caravan etc. must not exceed 7m, excluding A-frame and hitch . The maximum width of the trailer should not exceed 2.3 m. Brittein saarilla on paljon kauniita rannikkokaupunkeja joiden tiet on kapeita ja mutkaisia joissa vaunun kanssa kulkeminen saattaa olla ongelmallista.

HYTTILÄ ESKO 26.01.2010 08:18

Mutta kun koko maa on täynnä hienoja campingeja niin tukikohta aina johonkin ja siitä fillarilla tai veturilla kiertäen nuo lähiseudun pikkukohteet. Niin mekin teimme oli sitten skotlanti tai yorkshire.

RAUTIAINEN KARI 26.01.2010 17:52

Just niinkun Hyttilä sano, ei sitä koppia kannata joka polulle raahata. Tekee Basecampin johkin ja sitte siitä sukkuloi... niin se kannattaa tehä.

VIITALA RISTO 26.01.2010 20:58

Ja niin kannattaa tehdä joka maassa, ei vain Englannissa. Tai ainakin se on meidän perheen tapa reissata.

RAUTIAINEN KARI 27.01.2010 13:06

Tässä Hanna sulle ajo-ohjetta jos osut Swindoniin. Meinas muuten maalaispoika hämmästyä kun tohon vaunun kanssa tuli.

MYLLYMÄKI RAIMO 27.01.2010 15:05

Tässä linkki Camping and Caravaning Clubin sivuille, josta löytyy heidän alueensa.

http://www.campingandcaravanningclub.co.uk/ukcampsites

Olimme muutamalla alueella viimekesän FICC rallyn reissulla. Meidän omalla kortilla saa yöpymiset samaan jäsenhintaan kuin Clubin omat jäsenet. Jos pistävät hanttiin, tai sanovat ettivä tunne tällasita korttia, niin kannatta vaan jängätä, että sisaria ollaan. Cambridgessä ukko otti jonkun kansion ja selasi sieltä meidän tutun kortin näkösille ja pyyteli anteeksi.

Rautiainen, älä sinä pelottele ihmisiä tommosilla rumilla kuvilla. Ei ne liikenneympyrät ole sen kummempia kuin täälläkään.Ehkä joku vähän isompi. Ympyrässä ajaja on kingi, sitä kaikki ympyrään ajajat kunnioittavat. Kannatta vilkulla ilmoittaa ajoissa aikeistaan poistua ympyrästä, tai kaistan vaihdosta, myös ympyrässä.

RAUTIAINEN KARI 27.01.2010 15:50

En pelottele. Kalusto ehjänä tostakin tulin. Ja sinne meninkin sitävarten kun olin nähny kuvia tosta magig roundaboutista. Ei meillä Lehtoperällä tollasia näe.

MYLLYMÄKI RAIMO 27.01.2010 15:59

Oon saattanu joskus 90 luvulla ajellakin samaista roundabouttia. Kieltämättä aika hurja se on. Siinä saa kiertää aika lenkin jos on tulossa Countrytieltä ja pitäis mennä Flemarille. Aamuruuhkassa puolinukuksissa, huh. Tarttis olla animaatiokuva, että sais leikkiä ;)

SILMUNEN HANNU 27.01.2010 16:03

Eniten mua noi liikenneympyrät tuolla hirvittää. Miehen aivot on rakennettu niin, että kyllä se ne hoitaa, mutta itse taidan haluta harjoitella ensin polkupyöräretkeilyä brittein saarilla:)

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 27.01.2010 16:13

Mutta on se maailmalla ajelu sentään helppoa meille, jotka ollaan totuttu edes liikennenvaloihin ja risteyksiin.

Siskon mies tuolta lapin peräkyliltä kun ensimmäisen kerran uskaltautui auton rattiin täällä etelässä, niin tarkoitus oli ajaa meiltä Piikkiöstä Turun läpi Raisioon. Niinhän tekikin, tosin päästyään Raision moottoritien alkuun pysähtyi vetämään henkeä bussipysäkille ja toteamaan, että "Huh, olipa karseeta, mutta hengissä selvittiin. Onneksi vaan ei sattunut reitille yhtään liikennevaloja, niissä en olisi pärjännyt!".

Niin, eli reitille oli oikeasti osunut paritkymmenet liikennevalot, mutta hermostunut poromies ei vain niitä ollut havainnut...Että oli enkeleitä kaikilla silloin matkalla. Sen jälkeen sisko sanoi että ajapa sinä vain siellä kairassa kelkalla, ja minä hoitelen nämä hommat täällä:)

t.Kaarina

MYLLYMÄKI RAIMO 27.01.2010 16:18

Kaarinalle: Ne on kyllä samat liikenneympyrät fillareillekin. Tuntui välillä aikahurjalta kietää pyörällä isoympyrä, mutta niinkuin tuossa aikaisemmin sanoin, ympyrässä ajeleva on kingi (queen). Autot väistelevät kyllä kuuliaisesti, mutta sinne ympyrään meno ... vlillä hirvitti. Pyöräkulttuuri ei ole Brittiensaarella yhtä hyvä kun mantereella. Pyörätiet ovat aika vähissä, mutta pienillä country teillä voin kyllä ajella rauhaisemmin. Paras pyöräretki viimekesältä oli kun ajelimme suuren puistomaisen metsän halki, jossa oli moottriajoneuvilla ajo kielletty, Haptonista Windsoriin. Kummassakin upea linna.

SILMUNEN HANNU 27.01.2010 16:29

Joo, toki ne samat on , en minä sitä. Mutta minun aivot ehtii tajuamaan asiat paremmin sieltä filarin satulasta kuin auton ratista:) Ja mitä meillä on aikaisempia kokemuksia fillaroida vaikka läpi ison puolalaisen liikenneympyrän, niin fillarilla olit muuttunut maanteiden kunkuksi, ja sait esim,Puolassa aivan erilaista kunnioitusta kuin autolla. Ja kaikkialla muuallakin, vaikka aluksi pelotti ihan hirveesti, niin monet liikenneympyrät saimme euroopan läpi polkea niin, että autot tulivat perässä ja antoivat meille tietä.

Mutta sinustako näytti tilanne briteissä toiselta? Lähinnä Skotlanti kovasti fillarointiseutuna kiinnostaisi.

t.Kaarina

RAUTIAINEN KARI 27.01.2010 17:28

Heh, ja täytyy muistaa sekin että jos on Puolassa ajellu niin Englantihan on silloin täysin vaaraton ja helppo.

Mutta jos pelotella täytyy niin rantatie Lissabonista Portoon, sitä kannattaa olla ihan tarkkana siellä. Ainakin muutama vuosi sitten oli tilastollisesti euroopan vaarallisin tieosuus ja romumäärästä päätelleen saattoi pitää paikkansakin.

RAUTIAINEN KARI 27.01.2010 17:36

http://www.swindonweb.com/index.asp?m=8&s=115&ss=289 http://www.youtube.com/watch?v=kPANKRHL9HU

Ja kyllä ympyrässä ajava on kingi, mutta kun ympyröitä on viisi ja keskellä eri suuntaan pyörivä, kuudes ympyrä niin ei se sitte ihan niin yksinkertaista olekaan. Tuota väärään suuntaan pyörivää keskiympyrää kiertävät on aina väistämisvelvollisia pikkuympyröistä tuleviin nähden.

ALAVIUHKOLA MARKKU 27.01.2010 17:54

Vuonna -99, kun kiertelimme Englantia, Skotlantia ja Walesia, useammassa paikassa meille vakuuteltiin, että suomalaisilla on heidän mielestään hllponpaa ajaa siellä, kun saamme ajaa molemmissa maissa "on the right side", mutta he joutuvat Suomessa ja muuallakin Euroopassa ajamaan "on the wrong side". Että sillee.

MYLLYMÄKI RAIMO 27.01.2010 18:58

Kaarinalle: Yleisesti siellä briteissä on fillareita liikenteessä maannermaata vähemmän. Niin paitsi, kun viimekesänä olimme Oxfordin kupeessa leirialueella ja siitä fillaroitiin cityyn, niin niitä fillareita oli tsiljoona. Sama juttu näkyy olevan sillä kuin meillä yliopistokaupungeissa. Emme ajnpuutteen vuoksi ehtineet sillä kertaa Scotlandiin, mutta siellä on toki liikenne rauhallisempaa ja maisemat jylhempiä. Pyörätiet tekevät vasta tuloaan britteihin. Jonkunlainen viiva kadunreunassa taajamissa merkkaa pyörätietä. Autoilijat kyllä huomioivat turistin, ja ovat kohteliaita. Muuten luoteis Englannissa on Lake Districts, järvialue, joka on tosi mielenkiintoinen. Ei uskoisi muuten kuin "vääränkätisestä" liikeenteestä, olevansa Englannissa. Olen ymmärtänyt, että teidän poppoo tykkää patikoida, sillä on upeat mahkut siihen hommaan. Kämppäreitä saarella on tuhansia. Tuolla aiemmin kerroin Camping and Caravan Clubin alueista, mutta siellä näiden yhdistysten alueiden lisäksi vaikka kuinka paljon.

HYTTILÄ ESKO 27.01.2010 20:20

Olimme 3 vuotta sitten kiertelemässä .Skotlannissa,Yorkshiressä, sekä Brightonin seudulla. Yorkin nurkilla ajettiin yleisesti polkupyörillä paljon. Siellä oli pyöräteitä joka suuntaan. Itsekin ajoimme kaupunkiin muutaman mailinpäästä campingilta. Sai aika rauhassa käydä mm paikallisen panimon tutustumiskierroksella. Mitään ihmeellistä en liikenteessä havainnut. Paitsi tuo ajo eripuolella kuin normaalisti. Nyt olemme menossa Irlantiin tuosta Brittien saaren kautta. Kaippa sielläkin osaa mennä. Ainakin Guinnes ja Bushmills on kuulemma hyviä kohteita. Pelko pois ja matkaan sinne. Mukava saari. Vieläpä edullinen verrattuna 3 vuotta sitten jolloin £ oli 1,5x€

LÖNNQVIST LEIF 29.01.2010 07:59

Kaarina, mikäli Skotlannissa liikutte lähellä "sivistystä"- kaupunkeja, löytyy kyllä näitä kaipaamasia pyöräväyliä. Joskus ovat kyllä hyvinkin umpeenkasvaneita kuten Invernessin pohjoispuolella huomasimme -07. Siirryttäessä maaseudulle ja ylänkö-alueelle tiet kapenevat paikoin yksikaistaisiksi kohtaamispaikoin. Näillä teillä huomasin etteivät paikalliset kyllä kunniottaneet mitenkään pyöräiljöitä. Kun suuri linja-auto tulee vastaan tällaisella 2,8 m asvalttikaistalla niin siinä ei pyöräilijän auta muu kuin "maastoutua/jalkautua" nopeasti. Onneksi tienpenkat ovat matalia ylänkönummilla. En tahdo pelotella mutta kerron mitä satuin näkemään. Nautinnollisia pyöräilyretkiä Skotlannissa. PS. muistakaa - hyttyset ovat vihaisia ja verenhimoisia mikäli liikutte tuulelta suojatuilla alueilla.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.