Saksaan 2010 kesäkuussa

LUKKALA JANNE 14.01.2010 19:48

Oltaisiin lähdössä saksaan kesäkuun 13,mitä olisi hyvä tietää etukäteen ,koska ei olla reissattu muuta kuin äiti maata viisi kesää edes takaisin. Yhdistelmä melko kookas 16m.Tarkoitus olisi mennä reitti Trave,Bonn,Berliini,Rostock noin 1900km/13vrk saksassa. Antakaa jotain tippejä reissuun

JANHONEN MATTI 14.01.2010 20:56

Tässä aluksi pari sytykettä suunnitteluun.

http://www.urlauber-tipp.de/pages/search.php?search_plz_d=23

http://www.saksa.travel/FIN/saksa_matkailumaana/master.htm

HÄMÄLÄINEN MARKKU 14.01.2010 21:25

Lisää vinkkejä http://www.saunalahti.fi/hamal0

LINDBLOM ALF 15.01.2010 13:25

Nyt lama-aikana saksalaiset nuukailevat ja matkaavat kotimaassaan. Viime vuonna jo kesäkuussa alkoi leirintäalueet olla suhteellisen täysisiä, kannattaa aamulla soitella kohteeseen jonne on menossa ja kysella tilannetta. Heinäkuussa oli jo ruuhkaa. Mutta jos tykkää yöpyä rekkojen lomassa moottoritiellä, niin tilanne lienee erilainen.

Terveisin @Alf

ANTIKAINEN ESKO 15.01.2010 13:58

Saksalaiset matkailuautoilulehdet ProMobil ja Reisemobil International toistuvasti varoittavat yöpymisestä moottoriteiden levähdyspaikoilla ja vastaavilla moottoritiehen rajoittuvilla paikoilla, melussa. Oman turvallisuuden vuoksi. Moottoritie on helppo pakenemisväylä rikollisille.

Suomalaistenkin olisi hyvä uskoa tämä. Lähistöllä voi olla rauhallinen Stellplatz ihan turvallisessa ympäristössä. Kannattaa hankkia edes yksi opaskirja, josta Saksastakin löytyy 2500-3000 Stellplatzia = matkaparkkia, kirjat maksavat vain 15-18 €.

KARHU JUHA 15.01.2010 15:50

Tämä kannattaa myös huomioida.http://www.autoliitto.fi/matkalla_ja_liikenteessa/tietoa_ja_vinkkeja_ulkomaan_matk/saksan_kaupunkien_ajokiellot_ja/ JK

JALONEN KARI 15.01.2010 21:09

Olimme kesällä -09 Saksassa 23.6.(viimeinen halpa lautta)- 3.8.09, meno Rostock, tulo Tallinnan kautta. Ajankohta sopiva, ei ruuhkia ainakaan Saksassa. Saksa on loistava ja helppo matkailumaa, liikenneolot kuten Suomessa,hyvät tienviitat, kohteliaat autoilijat. Ilmaiset moottoritiet, ruoka halpaa.Polttoaine kuten meillä.

Moottoriteiden varsilla ei kannata yöpyä jatkuvan liikennemelun vuoksi. Ostakaa 2 kirjaa; Saksan Stellplatzit ja Campingpaikat, saatte varmaankin ensimmäisestä kirjakaupasta a´20 egua. Stellplatzeja valtava määrä, hinta 0-10 e/yö, campingit 15-20 e/yö, ei taidettu tuntea nuppitaksaa. Stellplatzeilta saa sähkön, veden, kemssan ja ovat yleensä lyhyen matkan päässä keskustasta mutta monasti varsin karuja. Campingit sitten parempia. Suuri apu paikan valintaan on, jos esimerkiksi ADACin opaskirjoista(Etelä- ja Pohjois-saksa) katsotte sellaisen campingin, jossa H=Haltestelle(lähin pysäkki)on lähellä, josta bussilla/junalla keskustaan.Saksassa saa yöpyä myös julkisilla paikoilla, olimme monta yötä kirkkojen ja kauppojen parkkipaikoilla. Karavaanikauppiaat myös usein tarjoavat tilojaan, tosin pientä korvausta vastaan.

Kunnon matkaopaskirjaa emme kirjakaupasta löytäneet, niissä kirjoitettiin vain teattereista ja luxusruokaloista. Käytimme pääasiassa ADACin Grosser Adac ReisePlaneria, jossa hyvin toimiva PC-kartta kepsuineen ja kaupunkikuvauksineen/nähtävyyksineen. En tiedä, onko Ismo Aaltiolla Karhulassa vielä softaa myytävänä.

Ensi viikonlopun matkamessuille Hesaan kannattaa mennä, sieltä sai ainakin aikaisemmin runsaasti ilmaisia esitteitä Saksasta.

Suomalaisuus tuntuu edelleen olevan Saksassa hyvässä kurssissa, mielellään neuvovat, häpeilevät edelleen Aatua ja vanhempiaan.Englantia tuntuivat hyvin myös osaavan. Mitään ei meiltä varastettu tai rikottu.

Katsottavaa on loputtomasti, Berliini oli meistä paras. Länsipuoli ahtaampaa, idässä lähes tyhjät tiet.

Hyvää matkaa !

SILMUNEN HANNU 15.01.2010 21:18

Kustannusosakeyhtiö Tammen kirja "Näe ja koe Saksa" on mielestäni monipuolinen matkaopas, ja vieläpä suomenkielinen!

Samoin Autoliitto julkaisee ja myy kahta hyvää Saksa-opasta, "Saksa, automatkailijan unelma" osa 1 ja 2, jakona Saksan pohjois ja eteläpuoli.

t.Kaarina

SILMUNEN HANNU 15.01.2010 21:21

Ps. Noita Stellpatz-oppaita voi tilata myös netistä etukäteen, ainakin Adacin Stellplatz Führeriä ja Reisemobil Bordatlasta.

Ja kannattaa muistaa, että Saksa on niit' maita, missä luottokortit useammin eivät käy kuin käyvät!

t.Kaarina

JALONEN KARI 15.01.2010 21:55

Meillä oli mukana vain Mastercard vieläpä kultaisena. Harva oli se paikka, johon huolivat huoltoasemia lukuunottamatta. Saksalaisilla oli joku oma kortti, logo melko paljon mastercardin pallojen kaltainen. Nimi ei nyt tule mieleen, Suomessa en ole moista korttia koskaan nähnyt.

KATAJISTO VESA 16.01.2010 11:56

Se MasterCardin tyyppinen kortti, johon viitataan yllä, taitaa olla Maestro eli kun MasterCard on luottokortti, on Maestro vasraavasti normaali pankkikortti, joka ainakin meidän reissuilla on kelvannut maksukorttina melkeinpä kaikkialla Länsi-Euroopassa ihan jopa tavallisten kylämarkettien kassoilla. Maestroa käytettäessä veloitus tapahtuu suoraan omalta pankkitililtä ilman sen kummempia luottokorttiyhtiön laskutuksia. Maestro pelaa Suomessakin ja sillä voi tarpeen tullen nostella automaatista rahaa omalta tililtä vaikka Espanjassa.

JANHONEN MATTI 16.01.2010 14:07

Euroopassa ja eritoten Saksassa on paikkoja joissa kelpaa vain kansallinen kortti. Paikat on kyllä onneksi vähenemään päin. Itse törmäsin viime syksyn matkalla uuteen ilmiöön Visa Credit/Debit-kortin kanssa. Kun pyysin kirjaaman maksun Visan credit-puolelle niin parissa pienessä liikkeessä Espanjassa ja Portugalissa hintaan tulikin credit-lisää 2-3 euroa.

Samalla reisulla saattui paskamainen tilanne kun Visa ei kelvannutkaan uudella tietulliasemalla ja maksuautomaatti otti vastaan vain 5, 10 ja 20 euron seteleitä - ja minulla rahat viisikymppisinä - ja takana tietenkin pirun pitkä jono. Näillä uusilla asemilla ei enää näitä manuaalipaikkoja liiemmin ole. Onneksi takanani oleva ranskalaismies ymmärsi tilanteeni heti kun näytin hänelle viisikymppistä. Tuli maksukopille ja maksoi omalla kortillaan minun tietullin, jotain 18 e. Tietullin jälkeen ajoin sivuun, maksoin hänelle velkani ja kiitin avusta. Mitä tästä opin, kannattaa pitää myös pientä rahaa mukana.

ANTIKAINEN ESKO 16.01.2010 22:43

Olen pahoillani, että vasta nyt huomasin sen, että kysyjä on menossa Saksaan yhdistelmällä, ei matkailuautolla. Vaikka varoitukseni yöpymisestä moottoriteiden paikoilla onkin oikein, ei ohjeeni Stellplatz-kirjojen hankkimisesta ole hyvä, sillä ne paikat on (aivan muutamia poikkeuksia lukuunottamatta) tarkoitettu vain matkailuautoille. Sen vuoksi leirialueiden käyttö on suositeltava vaihtoehto.

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.