Kuinka moni on ajatellut lähteä ficc-rallyyn Kroatiaan?

KOTILAINEN ISMO 13.01.2010 22:50

Ihan vaan mielenkiinnosta tässä kyselen, kuinka moni on lähdössä ficc-rallyyn 18.-25.6. Kroatiaan Park-Umagiin? Meidän perhe ajatteli lähteä.

SIHVOLA MARKUS 14.01.2010 10:47

Moro! Turun messuinfossa nousi aika monta kättä ylös,kun kysyttiin halukkaita lähtijöitä.Omani muiden mukana.Iso osa oli vielä ensikertalaisia.Oletus on,että aika iso joukko lähtee.

MYLLYMÄKI RAIMO 14.01.2010 13:51

Moi Ismo ! Häätyy sitä, muiden mukana ;))

TAMMINEN PASI 14.01.2010 20:00

ollaan myös ajateltu lähteä.

HÄMÄLÄINEN JOUNI 14.01.2010 20:49

Tervehdys Ismo. Mukaan vaan. Mekin lähdetään ekaa kertaa ja kierrellään samalla peräti viisiviikkoa.

LEPPIKANGAS MARKKU 15.01.2010 00:09

Lähtö 6.6. Tallinnan kautta kohti Kroatiaa. Neljän auto ryhmänä ollaan liikkeellä. Pois tuloa ei vielä mietitty kuin hiukan maisemien osalta. Dubrovnik - Slovenia -Itävalta/Grossklockner jossa yö(mikäli ei kielletty) Minne sitten että saa 5-6 vkk kulumaan, katsellaan matkalla.

NYBERG CHRISTINA 15.01.2010 12:14

FICC-leirille Kroatiaan suuntautuu meidänkin kesälomamatka 2010. Sinne vaan mahdollisimman paljon suomalaisia mukaan. Varmasti on ikimuistettava leiri

JANHONEN MATTI 15.01.2010 13:33

Tässä lähtijöille muutamia linkkejä Krotiasta

http://www.croatia.hr/English/default.aspx Tästä linkistä löytyy tietoa kroatista yleensä ja linkkejä muille Kroatian sivuilla Kroatialla on viime vuosina ollut hyvä osasto matkamessuilla.

http://www.istracamping.com/ Istrian niemimaan linkkejä

http://www.istracamping.com/EN/camps/Park_Umag_1839.itu Tämä on rallyn pitopaikan osoite. Alueen sivuilta löytyy tietoa myös itse rallysta ja sen järjestelyistä.

Park Umag on "Istrialaisittain" hieman keskitasoa suurempi alue 1860 paikallaan. Voi olla rallyn ajaksi tätäkin määrää on hieman viritetty, koska kysyntä varmasti ylittää tarjonnan.

Kun noinkin pitkälle olette menossa niin kannattaa huomata, että Istrian niemimaa - jolla Park Umag sijaitsee - ei ole koko Kroatia vaikka Kroatiaa onkin. Ero on itseasiassa suurempi kun mitä kertakäynnillä ymmärtää. Siksi kannattaa varata aikaa tutustua myös itse Kroatiaan. Istrian ja perus-Kroatian ero on voimakkaasti ilmastuna vähän samanlainen kun jos menisi Leville ja toteasi, että on ihanaa olla täällä "Lapissa".

Istirialla näkyy selvästi ne vaikutteet jota Italian ja Itävalta-Unkarin valtakaudet ja erityisesti toimiminen Jugoslavian ja jopa koko itäleirin Adrian meren kohdealueena toi tullessaan. Mm. ne todella suuret camping-alueet ja hotellikompleksit on perua juuri tältä ajalta.

Itse camping-alueita taas leimaa suurimman asiakasyhmän eli saksalaisten tarpeet, joka näkyy alueiden palveluvarustuksessa. Jos alueella ei ole hienosti kaakeloituja koirien suihkutiloja, niin mikä 4-5 tähden alue se sellainen on? Saksalaisten määrä alueella näkyy vaikkapa suurena määränä nudisti-alueita. Mutta on niistä saksalaisista jotain hyötyäkin - ADAC:n vuositarra respan seinässä yleensä takaa, että palvelut pelaa.

UUSITALO MARKO 25.01.2010 07:52

Mitä tuolla FICC-rallyssa oikein tehdään ja miten se eroaa tavallisesta leirintämatkailusta? Sen verran on jo selvinnyt, ettei tarkoitus ole ajaa matkailuautolla rallia.

Eipä silti, liput on jo tilattu joten eiköhän tuo perillä selviä.

Finnlinesillä on muuten edullinen tarjous Rallyyn osallistuville.

NYBERG CHRISTINA 25.01.2010 09:12

Jaa, että mitä FICC-rallissa tehdään. Ensinnäkin sinne ilmoittaudutaan SF-Caravanin kautta viimeistään 1.4.2010. FICC-esitteessä on aika tyhjentävästi kerrottu, mitä siellä paikan päällä voi tehdä. FICC-rally kestää tällä kertaa 7 vuorokautta ja siinä ajassa jo ehtii katsella vähän ympäristöä ja tapailla aikaisemmista ralleista tutuksi tulleita ihmisiä. Retkellekin pääsee vaikka Venetsiaan, jos mieli tekee. Kyllä siellä varmasti saa aikansa kulumaan, kun ollaan sentään viiden tähden leirintäalueella, jossa ohjelmaa järjestetään kaikille; lapsista vaareihin.

KUJANPÄÄ MARKKU 25.01.2010 10:08

Oikeesti olisi mielenkiintoista tietää kuinka porukat siellä viikon suunnittelevat viettävänsä.

NYYSSÖNEN KAJ 25.01.2010 10:49

"Oikeesti olisi mielenkiintoista tietää kuinka porukat siellä viikon suunnittelevat viettävänsä."

No samalla tavalla kuin jos menisin SFC Vantaan Tallille. Montako tähteä taivaalla näkyy? En tiedä.

Siellä on kuitenkin mailman paras sauna, se saattaa puuttua Kroatiassa.

Algarvesta kaj

KUJANPÄÄ MARKKU 25.01.2010 11:33

Ei millään pahalla, mutta Vantaan talli alueena on aika mitäänsanomaton. Porukka voi silti olla upeeta.

HYTTILÄ ESKO 26.01.2010 08:25

Menin kerran takavuosina vop treffeille ko paikkaan. Asiantuntemus oli niin huipussaan etteivät vastaanottajat tunteneet kansainvälistä leirintäkorttia. :o

UUSITALO MARKO 26.01.2010 10:32

No niin. Ohjelma löytyi ja tuli luettua. Olisihan tuon tietenkin voinut lukea jo ennen kuin alkoi kyselemään.

Mutta vielä jäi epäselväksi tuo leiriytyminen perillä. Aluella näyttää olevan usean tasoisia paikkoja ( L,A,B,...). Tietääkö joku, mikä noista sisältyy hintaan? Vai sullotaanko osallistujat omaan ghettoon metrin turvavälillä ja "valosähköllä"?

NYBERG CHRISTINA 26.01.2010 14:12

Kehottaisin ottamaan yhteyttä SF-Caravaniin ja siellä Anne Niemiseen. Hän toimii FICC-yhdyshenkilönä ja osaa kertoa sinulle vastaukset sinua askarruttaviin kysymyksiin. Oletko mahdollisesti ensi kertaa lähdössä FICC-leirille?

UUSITALO MARKO 26.01.2010 15:14

Emme ole aikaisemmin olleet mukana näissä tapahtumissa ja siksi tässä kyselenkin. Suunnitelmiimme kuuluu olla joka tapauksessa Kroatiassa FICC-Rallyn aikaan joten ajattelimme, että osallistuminen tapahtumaan voisi olla ihan mielenkiintoinen kokemus. Matkamme päätarkoitus on kuitenkin viettää rentouttava loma. Lajitoverien tapaaminenkin on yleensä ilahduttava tapahtuma, mutta mikäli nämä kaksi asiaa joutuvat jostakin syystä keskenään ristiriitaan, jälkimmäinen jää kakkoseksi.

Soitin Annelle ja sain vastaukset kysymyksiini. Siltä varalta että jotakuta muutakin kiinnostaa samat asiat, niin leirytyminen Umagissa tapahtuu erillisellä nurmikentällä, maakohtaisesti järjestäytyneenä. Järjestäjä vetää alueelle sähköjä tarpeen mukaan.

MYLLYMÄKI RAIMO 26.01.2010 16:47

Lisävalistusta sen lisäksi mitä Anne on kertonut sinulle, ja samalla muille tapahtumasta. Tuli nimittäin käytyä alueella lokakuunlopussa. Paikka oli kylläkin kiinni, mutta pääsin katselemaan ja kuvaamaan sinne. Alueella on kiinteät sähkölliset "looshit", jotka riittänevät rallyyn osallistuville. Alue on todella suuri, mutta meille ficciläisille erotetaan omaosa alueen toisestapäästä. Paikalle rakennetaan suuri huviteltta, jossa on monenlaista viihdykettä iltaisin. Alueella on useampi ravintola, ja huomasin että pyöräteitä on runsaasti ihan alueen tuntumassa. Olit huolissasi josko rentouttava loma ja seurustelu lajitovereiden kanssa sulkee toisen pois. Sanoisin että päinvastoin, siinähän se huippu on.
Rekille kannattaa osallistua myös. Kohteet, paika on mielestäni erinomaisesti valittu.

Tämänvuoden FICC rallysta Kroatian Park Umagissa todella tuhti tietopaketti Vappuna Salon Salakalliolla. Siellä tapaat melkeinpä kaikki rallyyn lähtevä kamraatit.

T yllekirjoittanut, FICC rallyn Suomen Leiripäällikkö

HÄNNINEN JUKKA 26.01.2010 17:45

Antaisitko linkin, josta voisi saada tietoa mitä se itse ralli ihan käytännössä on ? Nimestä päätellen jonkinlainen taitolaji.

UUSITALO MARKO 26.01.2010 19:18

Kiitos Raimo lisätiedoista. Alue on sikäli tuttu, että ihailimme sitä viime kesänä aidan takaa. Jostakin syystä leiriydyimme tuolloin kuitenkin Umagin pohjoispuolelle Stella Marisiin.

Jukka kaipaili linkkejä:

Tässä ohjelma lontooksi:

http://www.camping-croatia.com/FICCRally2010/rally_schedule.html

Retket, lomakkeet ja muut tiedot löytyvät tältä palstalta:

http://www.karavaanarit.fi/karavaanimatkailu/matkalla_ulkomaille/ficc/76_ficc_rally/

HÄNNINEN JUKKA 26.01.2010 19:57

Kiitos vaan Markulle linkeistä. Olin kyllä nuo tiedot jo löytänyt, mutta vieläkään ei ole harmainta aavistusta itse rallista. Vain onko niin, että vain oheistapahtumista löytyy tietoa ? Onko tässä jokin kilpailu kyseessä ? Jos , niin millainen ? Taitolaji ? Kuka voi osallistua ym. jne. En usko olevani ainoa utelias !

HÄNNINEN JUKKA 26.01.2010 21:05

Tietolaji ? Kukas nyt valistaisi mikä se FICC Rally on ?

ALI-MATTILA PETRI 27.01.2010 10:36

Villi veikkaus: Kokoontumisajo, missä järjestetty paikanpäälle erimuotoista ohjelmaa.

NYBERG CHRISTINA 27.01.2010 12:40

FICC:stä on netissä tällainen selvitys:

"FICC (= Fédération Internationale de Camping et de Caravanning), on kansainvälinen leirintämatkailujärjestö. FICC:n jäseninä on 56 karavaanari- ja leirintämatkailuliittoa 32 eri maassa. Liittojen kautta FICC:lla on noin 2,5 miljoonaa henkilöjäsentä ympäri maailmaa. FICC:n suomalaisia jäseniä ovat SF-Caravan ry ja Suomen Latu ry.

Näkyvintä toimintaa FICC:n historiassa ovat olleet vuosittain pidettävät kokoontumiset, "FICC-rallyt". Rallyja on järjestetty vuodesta 1933 alkaen. Suomessa rallyt on järjestetty kolmesti, vuonna 1981 Tampereen Maisansalossa, vuonna 1994 Joensuussa ja vuonna 2004 Oulussa.

FICC pyrkii edistämään jäsenjärjestöjensä kansainvälistä yhteistyötä. Maailmanlaajuisesti FICC vaikuttaa matkailuajoneuvojen turvallisuuteen ja käyttömukavuuteen sekä leirintäalueisiin. Tärkein yksittäinen tuote on CCI (= Camping Carnet International), kansainvälinen leirintäkortti.

FICC:n päämaja on Brysselissä, Belgiassa. Lisätietoa: www.ficc.org"

Joten eiköhän tämä kirjoitus selvitä tietämättömille, mikä FICC on.

HÄNNINEN JUKKA 27.01.2010 13:12

Kiitos tiedosta. Vaikeata vähän oli tuo infon saanti. Sielläkös joka maalla on oma alueensa ?

JANHONEN MATTI 27.01.2010 13:45

Tietääkö kukaan mikä merkitys FICC:n tärkeimmällä yksittäisellä "tuotteella" CCI:llä = (Camping Carnet International) leiristäkortilla on näissä hommissa.

Kysyn ihan oikeasti - en piruillakseni - itselle kun tuon kortin tarve ei vielä ole selvinnyt.

NYBERG CHRISTINA 27.01.2010 13:56

FICC-leirillä jokaisella on oma alue ja sen vuoksi etukäteen ilmoittautuminen on tärkeää, että tiedetään minkä kokoisen alueen kukin maa tarvitsee. CCI:n kortti on aina pakollinen FICC-leireille osallistuvalla, mutta muutenkin leirintäalueilla (siis Suomen ulkopuolella) CCI:n kortin esittämällä ei tarvitse jättää passia "respaan", koska kortilta löytyy kaikki tarvittavat tiedot henkilöstä ja usein kortti tuo alennusta leirintämaksuun

SILMUNEN HANNU 27.01.2010 14:27

Meidän kokemusten mukaan ne alueet, miltä sillä kortilla saa alennusta, ovat aika harvassa.

Kortin mukana on ainakin vielä jokunen vuosi sitten tullut vihkonen, missä ne alennusalueet on kerrottu, tosin alennukset olivat hyvin pieniä.

Enemmän olemme itse hyötyneet niistä "sopimusnähtävyys-alennuksista", mitkä vihossa myös kerrottiin. Esim Innsbruckissa olevaan alppieläintarhaan saimme joskus isolle perheelle oikein tuntuvat alennukset.

Ei meillä likikään aina kortti ole kuitannut passin tarvetta, passi on silti siis pitänyt jättää respaan.

t.Kaarina

MYLLYMÄKI RAIMO 27.01.2010 14:45

Matti J: Itse hankin ensimmäisen CCI kortin v 79, ja siitä lähtien sellainen on ollut följyssä lomareissuilla. Sen merkitys on noin yleisesti vähentynyt. Vielähän se 80 luvulla oli, että joko passi, tai CCI. Sittenhä alkoi tulla yleisesti näitä muitakin kortteja. Nyt se matkailukäytössä on apuna suomalaisten vaikeiden nimien oikeinkirjoituksessa, ja niin kuin Chrisse sanoi, jossakin saa pari eukkaa alennusta. Otettaessa osaa FICC rallyyn se on välttämätön. Tuolla jossain aikaisemmin kerroit, että olet enemmän omienpolkujen kulkija (koskee myös ainakin Qujista). Niin olin myös meidän poppoo. Ensimmäisen kerran olimme FICCssä vasta 2004 Oulussa, mutta sen jälkeen on vain Italia, ja Irlanti jäänyt väliin. Se mitä se antaa, mahdollisten uusien paikkojen lisäksi, on se jännä, joskus jopa mahtava yhteenkuuluvaisuuden tuntu suomalaisten kesken. Tehdään yhdessä Suomi-iltaa, retkeillään jne. Se yhteenkuuluvuuden tunne seuraa sitten myöhemmin kotimaassa. Aina kun tapaa sellaisia ihmisiä joiden kanssa on jaettu yhteisiä kokemuksia ficceissä, tuntuu se samaan yhteenkuuluvuuden tunne edelleen. No menipä hempeilyksi. Niin onhan se hiukan vaarallista kun otta ”liian” tosissaan touhut niissä FICCin tapahtumissa, löytää itsensä vaikka leiripäällikkönä seuraavilta leireiltä.

Muille Kroatiaan lähtijöille tiedoksi. Se paljon puhuttu Suomi-ilta pidetään tiistaina 22.5.-10

NYBERG CHRISTINA 27.01.2010 15:46

Aika monelta leirintäalueelta saa CCI:n kortilla alennuksen -10 % esittämällä kortin. Leirintäaluekirjoissa on yleensä maininta CCI, jos sillä alueella huomioidaan kortti. Olimme viime kesänä reissussa 6 viikkoa ja melkein jokaisella käyttämällämme alueella oli CCI-kortti käytössä, joten on niitä alennusalueita paljon enemmän, kuin siinä vihkosessa on mainittu. Ja meillä ainakin kortti on käynyt passin sijaan.

KUJANPÄÄ MARKKU 27.01.2010 15:47

Kivahan se olis puolitutuille nurkille taas puskea Umagista ostetut sandaalit jalassa, tiijä vaikka lähtisinkin yksin ajelemaan. Lyyti ressukka vielä duunissa niihin aikoihin. Laittakaas porukat lällärinne valmiuteen.

Viikkoa en jaksa rallin tungoksessa porukoita väistellä, mutta ei oo pakko jos ei haluu.

JANHONEN MATTI 27.01.2010 16:27

Raimolle: Noinhan se taitaa olla. Tämän touhun luonne on muutoksessa ja kaikenlaisten korttien merkitys - luottokortteja lukuunottamatta - on vähenemään päin, niin myös FICC:n kortin.

Nimien kirjoitusongelmat tiedostaen annan ulkomailla respaan passin lisäksi aina SFC:n jäsenkortin. Vankkurin kuva joskus herättä pientä hilpeyttä, mutta kortista on virkalijan helppo naputella nimi ja osoite tietsikalle. Ja kun huomaavat, että kortti on passinomistajan niin yhä useimmin passi annetaan takaisin ja kortti jää kaniin. Passien kaniin jättö on vähenemässä sen myötä, että monilla alueilla passit joko scannataan tai otetaan niistä kopio.

Mitä tuohon FICC:n rallyyn tulee niin toivotan vain onnea ja menetystä niin sinulle leiripäällikkönä kuin kaikille lähtijöillekin. Kroatia maavalintana on mielestäni oivallinen ja uskon, että lähtijöitä sekä meiltä että muualta on tungokseen saakka. Tuolle matkalle on helppo halutessaan rakentaa mielenkiintoinen "ohjelma" jo meno- ja paluumatkalle, sitten on itse rallyn ohjelma ja tottahan sitä myös itse rallyn pitomaahan tutustutaan, kun noinkin kauas mennään.

On syytä olettaa, että Kroatia uutta nousua tekevänä matkailumaana haluaa hoitaa rally-järjestelyt niin, että osanottajat viihdyy maassa ja vievät myönteistä viestiä maasta eteenpäin.

MANNINEN RISTO 27.01.2010 19:58

Mistähän tuon CCI:kortin saa, ja mitä maksaa? Harkinnassa on lähtö.

HAAPANEN TIMO 27.01.2010 20:00

http://www.autoliitto.fi/matkalla_ja_liikenteessa/matkailuasiapaperit/kansainvalinen_leirikortti/

MERIKALLIO VELI-PEKKA 27.01.2010 20:22

Onko todellakin oltava autoliiton sekä SFC:n jäsen, kuten Timon antaman linkin tekstissä seisoo? (jollei, "sekä" sana tulisi korvata sanalla "tai"). Pakkojäsenyyskö jonkin kortin takia, ei käy!

MYLLYMÄKI RAIMO 27.01.2010 20:41

Ei tarvi. SF-Cn jäsenyys riittää. Soitto vaan Niemisen Annelle, ja asia järjestyy. Kandee muuten ottaa 3v kesto siihen korttiin. Muistaakseni 20 €.

JANHONEN MATTI 27.01.2010 20:49

Kun klikkaa auki näiden sivujen kohdan Karavaanarimatkailu ja avautuvalta sivulta kohdan kortit niin ei tarvitse tietoa kaukaa hakea.

MYLLYMÄKI RAIMO 27.01.2010 21:00

Qujiselle: En meinannut huomatakkaan, että laitoit "ilmoittautumisesi" Umagiin. Se leirialue on myös yleisessä käytössä, jollei se täyty ficcin porukasta. Älä muuten kuvittele olevasi ensimmäiseen viikkoon ajokunnossa kun sinne tulet. Mr Larssen hoitaa asian ;))

TARHONEN RAUNO 13.02.2010 17:10

Kiinnostaisi tietää onko Lappeenrannan seudulta porukkaa lähdössä ficc ralliin Kroatiaan.

KUJANPÄÄ MARKKU 13.02.2010 19:59

Ai mä ilmoittauduin jo Umagiin, hyvä! Herra Larsenin kanssa lähempi seurustelu tosiaan rajoittaa rattiin menemistä. Muuten, tähän ikään en ole oppinut harrastamaan, ainakaan mitenkään hyvin, niinkutsuttuja monipäiväisiä.

Pitäisköhän sitä ihan oikeesti lähteä sinne seikkailemaan. Mietintämyssyä vedettävä syvemmälle päähän.

HJELM REINO 15.02.2010 18:48

Terve Markku.Olemme kaksi vanhempaa ensi kertalaista.Olisiko mahdollista päästä jonon jatkoksi.Jos lähdemme.terveisin reiska

KUJANPÄÄ MARKKU 15.02.2010 19:54

Terve terve! En vielä näe mitään jonoa, mutta mikäli sellainen muodostuu, niin tervetuloa mukaan minun puolestani.

JORVA OLLI 19.02.2010 18:53

Heipä vaan, en kylläkään ole lähdössä, mutta lähtijöille laitan tässä kuvakollaasin lähtöä lämmittämään, siis Istrian niemeltä, no on kuva Krk:ltäkin.

Winemaker

KUJANPÄÄ MARKKU 19.02.2010 20:22

Kiitos. Kuinka noi kollaasit aukeaa?

JORVA OLLI 19.02.2010 21:23

Markku, ?????, kerro lisää!

KUJANPÄÄ MARKKU 19.02.2010 21:46

Niin, ettei aukea. En tiedä millä pitäisi?

JORVA OLLI 19.02.2010 21:52

No, kai tiedät, klikkaa siinä kuvan vieressä olevaa punaista tekstiä ja oottelle! Vai onko sulla koneessa jotain vikaa, vai taidat vedättää Winemakeria, vanhaa miestä!

JANHONEN MATTI 19.02.2010 22:01

Sama juttu rahikaisella. Vaihdoin jo selaimenkin kettuun, mutta ei vaan aukene. Puuttuu ainakin minun koneelta se punainen teksti.

JANHONEN MATTI 19.02.2010 22:13

No nyt rapottaa. Muistuttaa niin kroatialaista postikorrtia.

KUJANPÄÄ MARKKU 22.02.2010 15:39

Kyllä se on Winemaker kun nyt vedättää, mulla ei riitä taju tai huumori ton 'kollaasin' minkäänlaiseen avaamiseen?!

JORVA OLLI 22.02.2010 19:23

No mikäs ihme se sitten, en jummarra, pitäis aueta klikkaamalla pikkukuvan vieressä olevaa punaista tekstiä!

Onko muilla samoja ongelmia, Janhosen Matti taisi mainita jotain sinnepäin! Picasalla ne on värkätty, olisko siinä jotain? Vastatkaa viisaammat!

Osallistuaksesi keskusteluun siirry jäsenkirjautumiseen tai vierailijoille tarkoitettuun Facebook-tunnistautumiseen.